HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2017 Çarşamba - 10:44

CHP İzmir'de danışma kurulları raporu: Kritik kongre mesajları!

Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Arslan ve Karlıdağ ilçe danışma kurulu toplantıları hakkında önemli bilgiler verdi. Yoğun katılımla gerçekleştiği belirtilen toplantılarda referandum değerlendirmesi ve olağan kongre süreci konularının masaya yatırıldığı ifade edildi.

CHP İzmir de danışma kurulları raporu: Kritik kongre mesajları!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) referandumun geride kalmasının ardından başlayan kurultay tartışmaları ve bireysel çıkışlarla hareketli bir dönemden geçiyor.    

- CHP İZMİR'DE KRİTİK BAŞKANLAR ZİRVESİ: KİM NE DEDİ, NE MESAJLAR VERDİ?

Parti, bir yandan halk oylaması sürecinde önderlik ettiği ‘hayır’ blokunun oluşturduğu yüzde 49’luk kitleyi 2019’daki seçimlerde kaybetmek istemezken diğer yandan netleşen olağan kurultay takvimi sonrasında çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda İzmir İl Örgütü’nün de ilçelerdeki danışma kurulu toplantıları tam gaz devam ediyor.

İzmir’de Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Ednan Arslan ve Okan Karlıdağ gerçekleşen danışma kurulları için bilgilendirmede bulundu.

ÖNCE ÜYELER KONUŞUYOR

1’inci bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, Selçuk, Menderes ve Narlıdere ilçelerinde gerçekleşen danışma kurulları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, “Toplantılarımız geniş katılımlı oluyor. Önce üyeler süreçte yaşadıklarını anlatıp 16 Nisan değerlendirmesi yapıyorlar. Bu süreçten sonra neler yapılması gerektiği de masaya yatırılıyor. Biz farklı kesimlerle bir araya gelip birliktelik oluşturduk. Bu birlikteliğin devamı yönünde STK’larla iş birliğini daha ileri bir noktaya taşınması yönünde fikir alışverişi yapıyoruz. Çok faydalı ve güzel şeyler çıkıyor. İnsanlar kararlı” dedi.

GENÇ VE KADIN VURGUSU…

Toplantıların içeriği hakkında açıklama yapan Arslan, “Olağan kongre takvimine ilişkin de arkadaşların çıkıp söz aldıklarını gördük. Herkesin dileği şu; kavga istemiyoruz. Birlik ve beraberlik istiyoruz… Genç ve kadın arkadaşlarımızın daha çok delege olmasını istiyoruz’ diyorlar. Bireysel çıkışları önemsemiyoruz. Taban olarak genel başkanımızın yanında ve arkasındayız. Bu başarının en büyük payının parti genel merkezine ait olduğunu söylüyor ve teşekkür ediyorlar. Yüzde 49 resmi sonuç ama bizim elimizdeki verilere göre yüzde 50’nin üzerinde bir oy var. Biz ‘hayır’ın kazandığını düşünüyoruz. O yüzden genel başkan büyük bir fedakarlıkla süreci yürütmüştür. Diğer arkadaşlara da çalışma alanı açarak örnek bir süreç yaşatmıştır” diye konuştu.

PARTİLİLERİN İSTEDİĞİ TEK BİR ŞEY VAR!

Arslan, “Partililer hep öneriyle geliyor. Danışma kurulları çok olumlu ve verimli geçiyor. Birlik içinde fikir alışverişi yaşanıyor. İstedikleri tek bir şey var ve biz de buna dikkat edeceğiz. ‘Kavga istemiyoruz, bireysel açıklamalar o konuşmaları yapanları bağlar. Biz böyle düşünmüyoruz” diyorlar açıklamasını yaptı.

SIRA SIRA YAPILACAK

İkinci bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ da sadece kendi bölgesinde gerçekleşen toplantılara değil İzmir’deki tüm danışma kurullarına katıldığını açıkladı. Kemalpaşa, Menemen, Bayındır, Selçuk, Bornova’da gerçekleşen kurullara katıldığını ifade eden Karlıdağ, “Sıra sıra ilçelerimiz il danışma kurullarını yapacak. Büyük bir kısmı zaten daha önce yapmış” dedi.

PARTİDE GENEL BAŞKAN TARTIŞMASI YOK!

Karlıdağ kurullarda referandum değerlendirmesinin yapıldığını ifade ederken, “16 Nisan halk oylamasını geride bıraktık. Kurullara gelen partililerimiz alınan sonuçtan dolayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve genel merkeze teşekkür ediyor. Tek istedikleri bundan sonraki sürecin birlik içinde yürütülmesi. Bireysel açıklamalar ve genel başkan tartışmalarına kimse önem vermiyor. Toplantılara gelip konuşma yapan kadın, erkek, genç partililer ‘Bu partide genel başkan sorunu yok’ mesajı veriyor. Gerçekten de bu partide genel başkan sorunu yoktur” diye konuştu.

MASADA REFERANDUM VE OLAĞAN KONGRE SÜRECİ VAR

Karlıdağ, “Danışma kurullarında masaya yatırılan diğer bir husus da olağan kurultay süreci oluyor. Biz referandumda İzmir’de iyi bir sınav verdik. Daha iyisi olabilir miydi? Artısı eksisi tartışılır. Tabi ki eksiklerimiz de vardır. Şimdi 2019’a gidilirken yakaladığımız yüzde 49’luk kitleyi bir arada tutmamız gerekiyor. Parti dışında oluşan muhalefet cephesinin de bizden en büyük beklentisi bu. Üyelerimiz kurullarda bunları dile getiriyor. Enerjimizi parti içindeki kavgalarla harcamamalıyız. Bu kurullarda aşağı yukarı bunlar konuşuluyor. Masaya yatırılan ana gündem maddeleri referandum değerlendirmesi ve olağan kongre takviminin belli olmasıyla birlikte yaşanacak kongre süreci. Çok olumlu geçiyor. Herkes çıkıyor özgürce, demokrasi çerçevesinde önerilerini, eleştirilerini dile getiriyor. Biz de o toplantılarda geçen konuları dikkate alacağız. Çünkü danışma kurullarının amacı budur” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir Marşı'na küfür etmişti: Diziden kovuldu
 
Manisa'da FETÖ operasyonu: 28 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli 17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:19

CHP'de bal gibi genel başkan sorunu vardır, siz siyasetçilerin körler sağırlar misali oturup sorun yoktur demeniz maalesef bir şey ifade etmiyor, halkta karşılığımız yok çünkü. Başarısız olanın istifa etmesi geleneğini başlatacak olan genel başkandır, bu da örgütün alt kademelerine örnek olacak ve heyecan verecektir. Tekrar seçilebilme kaygısı, belediyelerden maddi, manevi rant elde edilmesi, çoluğunu, çocuğunu işe sokma beklentisi, insanların Apollonist iki yüzlülüğünü sürdürmesi ne CHP'ye, ne de ülkeye hiç bir şey kazandırmayacaktır !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de tarihi kongre için geri sayım: Yeni yönetime İzmir'den kimler aday?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna ...
Sözcü Kalın kritik görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin ...
CHP'li Bayır'dan 19 Mayıs kutlamalarının iptal edilmesine tepki
CHP'li Bayır, "farklı gerekçelerle ülkenin dört bir yanında 19 Mayıs kutlamaları ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan o sloganı istemedi
AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi öncesi, çalışmalarda sona gelindi. AK ...
Trump-Erdoğan görüşmesi: Flaş FETÖ ve YPG mesajları
Kritik görüşme sona erdi. Görüşme sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
İl Başkanı Güven: Kavgadan medet umanlar...
CHP'de düzenlenen İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından İl Başkanı ...
 
OHAL Komisyonu Başkanı belli oldu
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş Komisyon Başkanı oldu.
CHP İzmir'de kritik başkanlar zirvesi: Kim ne dedi, ne mesajlar verdi?
Genel merkezin açıkladığı olağan kongre takvimi kapsamında çalışmalarına ...
Kılıçdaroğlu: Böyle bir tablo yaşanmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Putin’le Trump arasında gidip geliniyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva