HABERLER>POLİTİKA
16 Mayıs 2017 Salı - 17:06

CHP İzmir'de kritik başkanlar zirvesi: Kim ne dedi, ne mesajlar verdi?

Genel merkezin açıkladığı olağan kongre takvimi kapsamında çalışmalarına başlayan İzmir İl Yönetim Kurulu, ilçe başkanlarıyla bir toplantı düzenledi. Başkanlar parti içi seçimlere yönelik önerilerini dile getirirken, toplantıda herhangi bir karar alınmadığı belirtildi.

CHP İzmir de kritik başkanlar zirvesi: Kim ne dedi, ne mesajlar verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

- İL BAŞKANI GÜVEN: KAVGADAN MEDET UMANLAR...

İl binasındaki toplantıya CHP İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Ednan Arslan ile Okan Karlıdağ ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Referandum sonuçlarını masaya yatıran örgütün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ oyu çıkan iller için verdiği talimat doğrultusunda bir toplantı düzenlediği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATI…

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PM toplantısında partisinin halk oylaması sürecinde ‘hayır’ blokuna önderlik etmesinden ve çıkan sonuçtan dolayı kucaklayıcı bir politika izlemesi gerektiğini vurgulamıştı. Elde edilen yüzde 49’luk oran ve bu kitlenin ilerleyen dönemde kaybedilmemesi için çalışmalara başlayan parti İzmir’de de 2019’daki seçimler için şimdiden yol haritası çizmeye hazırlanıyor. CHP Lideri’nin, ‘hayır oyunun yüksek olduğu yerlerde, alana inin, vatandaşlara teşekkür edin’ dediği iddia edilmişti.

Ayrıca il yönetimi ve ilçe başkanlarının olağan kongre takviminin belirlenmesinin ardından parti içinde yaşanan hareketlilik üzerinden fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.  

PRENSİP KARARI BELİRLENSİN!

Bazı başkanların bundan sonraki süreçte partiyi 2019 seçimlerine götürecek yapının herkesi kucaklaması gerektiğini belirttiği dile getirildi.

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in ise ortaya bir öneri sunduğu ifade edildi. Tekin’in, “9 aylık süreçte kavga etmeyi bölünmeyi gerektirecek bir şey var mı? Delege listelerinde partiye kim emek verdiyse onlar yer alsın. Bir prensip kararı belirlensin, eski başkanlar, kadın kolları, gençlik kolları başkanları, belde başkanları, il genel meclis üyeleri, aktif olan yöneticiler sürece dahil edilsin. İlçedeki tüm vefa delege seçimlerine yansısın. Bunu yansıtırsak aynı mahalleden iki meclis üyesi delege listesi çıkararak kavga etmeyi gerektirecek bir durum kalmaz. Herkesi kucaklarsan kavga ortamı olmaz. Aktif olan, partiye hizmet eden eskilerin korunması gerektiğini düşünüyorum. Bu uzlaşı hareketleri yapılırsa tek listeye dönecektir, kavga görüntüsü ortadan kalkacaktır. Tek liste olsun, demokrasi olmasın demiyorum. İkinci liste çıkaran da olabilir ama tüm ilçelerde kucaklaşmaya ihtiyacımız var. İki meclis üyesi farklı liste çıkaracağına ikisi de listede olsun. Bunun ne zararı var? Kimsenin dışarıda kalmadığı listeler oluşturulmalıdır” dediği belirtildi.

SEÇİMDEN SEÇİME GELENLER VAR

Tekin’in önerisini doğru bularak destek veren başkanların, “Bazı arkadaşlarımız delege seçiminden seçimine, ilçe başkanlığı seçiminden seçimine geliyor. Referandum sürecinde parti dışındaki muhalefeti birleştirici bir görev alınmıştı. Bunun devam etmesi bir yana bu birliktelik parti içinde de sürdürebilir olmalıdır” açıklamasını yaptığı ifade edildi.

BUNU NASIL YAPACAKSIN?

Tekin’in açıklamasına sıcak bakmayan ve özellikle metropol ilçelerde böyle bir uygulamanın mümkün olmadığını ifade eden başkanların ise öneriye itiraz getirdiği öne sürüldü. Bazı başkanların, “Bunu nasıl yapacaksın?” dediği vurgulanırken bazı başkanların da, “Gidebiliyorsanız ilde tek liste gidin. Bütün ilçeleri birleştirelim, konsensusta buluşalım, altını dolduralım” çıkışı yaptığı söylendi.

BAŞAK’TAN ÇOK SERT ‘EMEK’ ÇIKIŞI!

Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ise ortaya çok sert bir tavır koyduğu ifade edildi. Başak’ın, “Emek verenler dışında kimsenin listeye girmesine müsaade etmeyeceğim” dediği iddia edilirken toplantının tamamen öneri, fikir alışverişi kapsamında gerçekleştiği belirtildi.

BAŞKANLARDAN GENEL BAŞKANA GÜVENOYU

Toplantıda karara bağlanan herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı da dile getirilirken tüm başkanların parti içi kurultay açıklamaları ve genel başkanlık tartışmalarına olumsuz baktığı aktarıldı. İlçe başkanlarının CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, “Genel başkanımız referandum sürecinde tamamen doğru bir çalışma içindeydi. Hayır blokunun önderiydi. Sonuçtan dolayı onun eleştirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Sonuna kadar genel başkanımızın arkasındayız” sözleriyle destek içinde oldukları belirtildi.

 
Minikler Sosyal Güvenlik Çocuk Şenliği ile eğlendi
 
OHAL Komisyonu Başkanı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Böyle bir tablo yaşanmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Putin’le Trump arasında gidip geliniyor. ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'su' tepkisi
İzmir’de hafta başından itibaren Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak’ın ...
Sındır: Cumhurbaşkanı Milletin tamamını...
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Narlıdere İlçe Danışma Kurulu ...
 
Yıldırım: Almanya yönünü bölücülere değil...
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
Bahçeli'den 'Atatürk'e hakaret'e sert tepki
MHP Lideri Devlet Bahçeli, son dönemde gündemden düşmeyen ‘Atatürk’e hakaret’ ...
Kurtulmuş: TRT Genel Müdürlüğü için başvurular alınacak
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TRT Genel Müdürlüğü atamasına ilişkin, ...
 
Kriz büyüyor: Merkel'den Türkiye'den çekilme sinyali
Türkiye’nin, Alman vekillerin İncirlik Hava Üssü’nde görevli askerlerine ...
Binali Yıldırım'dan Trump yorumu: Hızlı öğreniyor
Başbakan Yıldırım, İngiltere basınına verdiği röportajda Trump ile ilgili ...
Erdoğan ve Trump arasında kritik zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin'deki temaslarını tamamlayarak ABD'ye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva