HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2017 Çarşamba - 09:02

AK Parti'de tarihi kongre için geri sayım: Yeni yönetime İzmir'den kimler aday?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturacağı Pazar günü yapılacak kongrede yeni liste merakla beklenirken İzmir’den göreve talip olanlar yoğun kulis çalışması yapıyor.

AK Parti de tarihi kongre için geri sayım: Yeni yönetime İzmir den kimler aday?

EGEDESONSÖZ - Referandumda kabul edilen maddeler arasında yer alan “partili cumhurbaşkanlığı” kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti’ye yeniden üye olurken Pazar günü de resmen genel başkanlık koltuğuna oturacak. Hem Cumhurbaşkanı hem de AK Parti genel başkanı sıfatını taşıyacak olan Erdoğan, büyük kongrede yeni ekibini de belirleyecek.

Partinin MKYK üyelerinin yeniden seçileceği büyük kongre sonrası Erdoğan, yeni çalışma ekibinde yer alacak MYK üyelerini yani genel başkan yardımcıları da kısa süre sonra ilan edecek.

YOĞUN KULİS ÇALIŞMASI

AK Parti’de Erdoğan’lı yeni üst yönetimde İzmir’den de bazı isimlere görev verilmesi planlanıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın etkisinin gözlendiği İzmir konusunda Erdoğan’ın karşılıklı görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. Partide 14 yıldır genel başkan yardımcılığı görevini aralıksız sürdüren Prof. Dr. Nükhet Hotar bu dönem de A takımında yer almak isteyen isimlerin başında geliyor. Olası kabine değişikliklerinde potansiyel bakan adayları arasında her dönem yazılan Hotar’ın, doğrudan Erdoğan kontenjanından girdiği parti üst yönetiminde yine aktif bir görev alabileceği konuşuluyor.

Partide iki dönemdir MKYK üyeliği görevini bırakmayan Milletvekili Hamza Dağ da şanslı isimlerden… Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde gençlik kolları yapılanmasından yetişen isimler arasında bulunan Dağ’ın Ankara’da etkili olan ekibinin desteğiyle yine listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. İzmir’de teşkilatlardan yetişmiş deneyimli milletvekili kategorisinde yer alan Dağ’ın yoğun kulis çalışması yaptığı ifade ediliyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 1 Kasım seçimlerinde bizzat etkisinin gözlendiği milletvekili aday listesine Yıldırım’ın ardından giren ve meclise giden Milletvekili Atilla Kaya da MKYK üyeliğini sürdürmek istiyor. Yıldırım’ın genel başkan seçildiği son büyük kongrede yedek listede olmasına rağmen aldığı destekle asıl listeye giren Kaya’nın da listede yer alabileceği belirtiliyor.

SÜREKLİ DE NABIZ YOKLUYOR

Ayrıca, hem Haziran hem de Kasım seçimlerinde İzmir’den listeye giren Milletvekili Kerem Ali Sürekli de şanslı isimler arasında bulunuyor. Milletvekili Sürekli genel merkez düzeyinde nabız yoklayanlar arasında yer alıyor.

ESKİLER DE ATAKTA
Partinin İzmir teşkilatında geçmiş yıllarda aktif görevlerde almış, il başkanlığı ve milletvekilliği yapmış isimlerin de Erdoğan yönetiminde yer almak için yoğun çaba harcadığı öğrenildi.

Partide, bu konuda şansı yüksek isimler arasında eski Milletvekili Ali Aşlık da bulunuyor. Şu anda partinin Manisa, Aydın ve Muğla gibi Ege Bölgesi’nin aktif ve zorlu illerinden sorumlu olarak “koordinatör” sıfatını taşıyan Aşlık’a da şans veriliyor. Partide uzun süre il başkanlığı yaptıktan sonra bir dönem milletvekili olan Aydın Şengül ve Nesrin Ulema’nın da yeni MKYK’da yer alabilmek için çalıştıkları ifade ediliyor.

Öte yandan, İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, İbrahim Turhan ve Hüseyin Kocabıyık’ın ise bu konuda bir çalışması bulunmuyor. Seçildiği günden bu yana TBMM Meclis Başkan Vekilliği göreviyle ilgili talebini sürdüren Kalkan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kontenjanından listeye giren Turhan ve Kocabıyık’a ise şans tanınmıyor. 

 
Sözcü Kalın kritik görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
 
Büyükşehir'de sürpriz emeklilik: O isim veda etti 
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadece konuşuyoruz 17 Mayıs 2017 Çarşamba 20:12

Hollanda okyanustan çamur çıkarıyor toprağına eklesin diye, İsrail çölde susuz tarım yapıyor.Her ikiside dünya gıdasını elinde tutuyor.Allah bize öyle verimli topraklar vermiş, dünyada kaç ülke yılda 4 mevsimi yaşıyor.Bizim topraklarımız ekilmiyor, hayvancılık ölmüş sanki paramız çokmuş gibi fasulye Arjantinden, nohut Meksikadan,elma Şiliden,saman hatta marul ve et bilmem nereden geliyor ekonominin hali ortada biz kutuplaşmışız birbirimizi yiyoruz.Kimse bunlara çözüm bulmuyor ama hergün sabun köpüğü müjdeler bitmiyor.Biz sadece konuşuyoruz

Yorumu oyla      12      5  
Gerçekler yalan 17 Mayıs 2017 Çarşamba 19:14

İl başkanları ile ekonominin ne alakası var? Bülent delican 2012 de izmir il başkanı oldu. 2012 ye kadar akp nin oyu izmirde gene az olsada %36 ya kadar çıkmıştı. Ardı ardına gelen 2 seçimin ilk seçiminde AKP oyu %25 lere kadar düştü. 3 ay ssonraki seçimde tekrar %30 a yükseldi. Zaten SAyın Yıldırama rağmen referandumdaki hezimeti söylemeye gerek bile yok. 30 ilçeden evet oyu kazanan olmadı !!! Bu demek oluyorki İL teşkliatında bir sıkıntı var! iyi çalışılmıyor izmir halkı iyi dinlenmiyor . bunun ekonomi ile hiç bir alakası yok. Zaten sorun ekonomi olsa türkiye genelinde büyük bir gerileme olurdu. şuna katılıyorum Bülent delican günah keçisi ilan edilmemeli ama kendisi dahil İzmir il teşkilatının değişmesi şart. çünkü ortada bariz bir başarısızlık var.

Yorumu oyla      13      5  
Gerçekler 17 Mayıs 2017 Çarşamba 16:37

Ekonomi bu halde iken nohutun kilosu bile 15 tl (işsizlik,enflasyon,döviz,turist vs) Hatay dan İstabul dahil, Ak parti kalesi Denizli,uşak,manisa kısacası ülkenin ticaret,sanayi ve turizmini elinde tutan iller derdimiz ekonomi diye bağırıp hayır oyu verirken partilerin il başkanları ne yapsın.En fazla miting olacağı gün otobüslerle diğer illerden insan getirebilir.Başkentte bile hayır çıkıyorsa kimse il başkanlarını suçlamasın.Her fırsatta meydana fırlayan koltuk düşkünü eskiler zamanında sanırsın Ak Parti İzmirde tulum oy çıkartıyordu.Sayın Delican ı tanımam ama adamı günah keçisi yapmak en büyük hata.Ekonomiyi bu hale getirenler bu sonucun tek müsebbibidirler

Yorumu oyla      11      10  
son altaylı 17 Mayıs 2017 Çarşamba 13:59

İzmir kadrosu ve sayın delican inanılmaz başarısız. bunu referandumda gördük. Sevgili atilla kaya tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor ama oda tek tabanca ne yapabilirki ? İl başkanı sayın delican ve kadrosunun değişmesi şart. İzmire daha uygun ,daha özgürlükçü ve izmiri bilen inssanların izmir il başkanlıgı kadrolarına gelmesi lazım. toksa bu şekilde izmir hayal.

Yorumu oyla      16      5  
Ne bekliyorlar? 17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:13

AKP ve MHP ortaklığı İzmir'de refarandunda hezimete uğramışlardır. Cumhurbaşkanının İzmir'de miting yapmasına , Başbakanın İzmir'e kamp kurmasına rağmen sonuç ortada. Bu zevat İzmir'liye hiçbir sey anlatamamış, güven verememiştir. Sonuçta 30 ilçenin tamamında HAYIR çıkmıştır. Bu başarısız kadronun toptan tasfiye edilmesi gerekir.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözcü Kalın kritik görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin ...
CHP'li Bayır'dan 19 Mayıs kutlamalarının iptal edilmesine tepki
CHP'li Bayır, "farklı gerekçelerle ülkenin dört bir yanında 19 Mayıs kutlamaları ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan o sloganı istemedi
AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi öncesi, çalışmalarda sona gelindi. AK ...
 
Trump-Erdoğan görüşmesi: Flaş FETÖ ve YPG mesajları
Kritik görüşme sona erdi. Görüşme sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
İl Başkanı Güven: Kavgadan medet umanlar...
CHP'de düzenlenen İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından İl Başkanı ...
OHAL Komisyonu Başkanı belli oldu
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş Komisyon Başkanı oldu.
 
CHP İzmir'de kritik başkanlar zirvesi: Kim ne dedi, ne mesajlar verdi?
Genel merkezin açıkladığı olağan kongre takvimi kapsamında çalışmalarına ...
Kılıçdaroğlu: Böyle bir tablo yaşanmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Putin’le Trump arasında gidip geliniyor. ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'su' tepkisi
İzmir’de hafta başından itibaren Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak’ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva