HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2018 Cumartesi - 11:06

CHP İzmir’de başkan adayı Yücel konuştu: Kimsenin vesayeti altında bulunmadım!

İl Başkan Adayı Deniz Yücel kongre öncesinde,  “Kongrede kararı verecek olan delegelerdir. Delegasyonun vereceği karara saygılıyız. Hiçbir irade delege iradesinin üzerinde değildir. Ayrıca gerek kendi hayatımda gerek siyasi hayatımda kimsenin vesayeti altında bulunmadım” dedi.

CHP İzmir’de başkan adayı Yücel konuştu: Kimsenin vesayeti altında bulunmadım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki kongreye kilitlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcülüğü görevini yürüttüğü sırada istifa eden ve il başkanlığına adaylığını açıklayan Deniz Yücel Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

İl Başkan Adayı Yücel, adaylık kararı, kendisine yöneltilen eleştiriler ve en güçlü rakibi konumunda olan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye ilişkin net konuştu. Yücel ayrıca örgüte bir mesaj da verdi.

KONGREYLE GELİP KONGREYLE GİTMEK İSTİYORUM
Yücel adaylık kararı ve özgeçmişine ilişkin yaptığı bilgilendirmede, “Bizim CHP’de siyaset yapan her birey olarak üzerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ülkemiz çok zor günler geçiriyor. Cumhuriyet kazanımları bir bir yok ediliyor ve cumhuriyete karşı bir karşı devrim hareketi içinde mevcut iktidar. Bizim böyle bir süreçte görev ve sorumluluktan kaçmamamız gerekiyor. Genç yeni dinamik partimize enerji getirecek, üretken kadrolara ihtiyaç olduğu defalarca vurgulandı. Bunu zaten belli ilçelerimiz kongrelerinde hayata geçirdi. Ben sosyal demokrat bir aileden geliyorum. Geçmişte devrim mücadelede yer almış 68 kuşağına mensup bir babanın evladıyım. 1999 yılında CHP’ye üye oldum ve o zamandan beri partimin saflarında mücadeleme devam ediyorum. Partim, örgütüm bana ne görev verirse ben bu görevden hiçbir zaman kaçmadım. Şu anda da böyle bir yapılanmayla partiyi birleştirecek, yeni bir söz söyleyecek kadrolara ihtiyaç var. Bu görev bilinciyle, bundan cesaretlenerek aday oldum. 2019’da bizi çok önemli seçimler bekliyor. Referandumda gördüğümüz gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin yarısı iktidardan memnun değil. Bizim burada parlamenter rejimi içine sindirmiş yapıyı CHP bayrağı altında birleştirmek gibi bir misyonumuz var. Milli mücadelemizin ilk aşaması İzmir’de başladı. Emperyalist güçlerin İzmir’den denize döküldüğünü biliyoruz. Tarihin getirmiş olduğu misyonun bilinciyle göreve talip oldum. Talip oldum demek de doğru değil. Bu görevler örgüt tarafından verilir. Örgütün böyle bir talebini ve teveccühünü gördüm. 30 Mart yerel seçimlerinde meclis üyesi seçildim. Partimizi temsil ettim. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de grup sözcülüğü yaptım. Adaylık açıklamamı yapmadan önce bu görevlerimden istifa ettim. Çünkü ben bu konuda net bir şekilde kararlılığımı ortaya koymak istiyorum. Bu görev verildiği takdirde de bütün enerjimi partime vermek istiyorum. Bir koltukta iki karpuz olmaz. Şayet bana bu görev verilirse kongreyle gelip kongreyle gitmek istiyorum. Görev sürem dolana kadar görevimin başında olacağım” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NUN DESTEĞİ GÜÇ VERİR DEMİYORUM, ONUR VERİR!
Kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adayı olarak lanse edilmesi hakkında konuşan Yücel, “Aziz Kocaoğlu’nun adayı gibi itiraz ve söylemler olabilir. Sonuçta ben İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevi yaptım. Aziz başkanımızla 4 yıl bilfiil beraber çalıştık. Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği bir aday olmak bana sadece onur verir. Güç verir demek istemiyorum, onur verir. Herkesin bir siyasi düşüncesi ve gönlünde yatan bir aslan vardır. Örgütün iradesine kimse ipotek koyamaz. Bu konuda da belediye başkanlarının ve milletvekillerinin düşüncesi olabilir. Bu söylemleri doğru bulmuyorum. Ben mesleki olarak da her zaman hukukun ve haklının tarafı oldum. Gerek kendi hayatımda gerek siyasi hayatımda kimsenin vesayeti altında bulunmadım. Böyle bir dünya görüşü Deniz Yücel’in görüşüne ters. Atatürk’ün bir lafı var; ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ der. Ben bu görüşü içine sindirmiş biriyim. Bağımsızlık benim de karakterim. Göreve geldiğimiz takdirde ben sadece örgütümüzün iradesiyle, genel başkanımızın belirlediği parti politikalarıyla ve hukuk ile parti tüzüğümüzle kendimi bağlı görüyorum. Başka hiçbir şeyle bağlı değilim. Her zaman taraf olmayı bilirim. Kavganın içinden gelen ve kavgayı içinde yaşayan bir meslek icra ediyorum. İnsanların hakkını hukukunu savunarak hayatımı kazanıyorum. Başka da bir geçim kaynağım yok. Bunu da belirtmek isterim” dedi.

GÜMRÜKÇÜ’NÜN O AÇIKLAMASI İÇİN NE DEDİ?
Süreçteki en güçlü rakibi Gümrükçü üzerinden konuşan Yücel önemli açıklamalarda bulundu. Gümrükçü’nün adaylık açıklamasında kendisi için kullandığı, ‘Deniz aday olmasaydı oyunu bana verirdi’ ifadelerini değerlendiren Yücel, “Utku Gümrükçü benim çok sevdiğim değerli bir arkadaşımdır. Partimizde emeği ve çalışması vardır. Bunu yadsıyamayız. CHP her zaman nitelikli insanlar yetiştirmiştir. Utku’nun bu konudaki açıklaması için hukukçu kimliğimle şunu söyleyebilirim; ben başka biriyle görüşmeden böyle bir açıklama yapmazdım. Utku da beni sever, ben de onu severim. ‘Utku aday olmasaydı o oyunu Deniz Yücel’e verir’ gibi söylem Utku’nun iradesine, şahsına, kişiliğine ipotek koymaktır. Bu bizim dostluğumuz, aynı saflarda mücadele ettiğimiz gerçeğini değiştirmez. O ayrı bir konu. Ama elbette Utku Gümrükçü aday olmasaydı Deniz Yücel’e oy verir miydi bilmem. O kendisinin açıklama yapması gereken bir konu. Utku evet listeyi delerek göreve geldi. Ama Deniz Yücel’in geçen kongrede hangi listeye oy verdiği herkes tarafından biliniyor. Bu çok nettir. İsimleri telaffuz etmek doğru değil. Hangi adayın listesine oy verdiğim konusundaki tavrım çok net ve diktir. Bu söylem çok şık olmadı diye düşünüyorum. Bunu polemik konusu olsun diye söylemiyorum” diye konuştu.

HİÇBİR İRADE DELEGE İRADESİNİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR!
Pazar Günü Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek kongreye ilişkin mesaj veren Yücel, “Geçen kongrede istenmeyen şeyler oldu. Bu kongrede önemli olan tansiyonu yükseltmeden, bunun bir demokratik yarışı olduğunu unutmadan CHP’ye yakışacak bir kongre yapmak olmalı. Çünkü biz Türkiye’yi yönetmeye talip olan, iktidar iddiası olan bir partiyiz. Biz kendi içimizde bu demokrasiyi yaşatamazsak bizim demokrasi söylemimiz tutarlı olmaz. CHP İzmir İl Örgütü’nün kongreyi CHP’ye yakışacak şekilde demokrasi şölenine çevireceğine inanıyorum. Tüm aday arkadaşların ve onlara destek olan arkadaşların gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Kongrede kararı verecek olan delegelerdir. Delegasyonun vereceği karara saygılıyız. Hiçbir irade delege iradesinin üzerinde değildir “ifadelerini kullandı.

 
Karaburun'da çevrecileri sevindiren karar
 
Meral Akşener, İzmir'e geliyor!
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demokrat İzmir''li 8 Ocak 2018 Pazartesi 16:18

CHP li değilim, hiç olmadım lakin, bu CHP yi takip etmediğim anlamına gelmez. Kongrede 2 aday yarışmış, adını duymadığım genç Deniz Yücel ipi göğüslemiş. Diğer adayın seçilememesini olumlu bularak, CHP İzmir Örgütünün bu kararını beğendiğimi söyleyebilirim. Diğer aday Utku Gümrükçü''yü ise, İZBAN Grevinden tanıyorum. Facebook hesabından Greve çıkan işçileri tehdit etmiş, Sendika karşıtı yazılar yazdığını okumuştum. Deniz Yücel''i kutlar başarılar dilerim. Umarım, genç Deniz, fosil Baykal değil de, mare nostrum dan yana kararlar üretir. Son not: Benim için "kimsenin vesayeti altında bulunmadım" lafına ilave "bulunmayacağım" sözünü vermesi daha önemli idi ama, bakalım.

Yorumu oyla      11      5  
amerikalı 6 Ocak 2018 Cumartesi 16:05

bende amerika başkanıyım deniz bey:))

Yorumu oyla      11      6  
YÜREKLİ OLMAK GEREK 6 Ocak 2018 Cumartesi 15:34

Deniz bey kendi aday olarak çıkadı önce Aziz bey uzlaşı adayı dedi sonra Deniz bey adayım dedi ortaya çıktı. sonuç Aziz bey ne derse onu yapmak zorundasınız gibi geliyor delegelere Deniz bey. Keşke evet Aziz Beyin adayı olarak yola çıktım deseydiniz. Sizin için daha iyi olurdu herhalde.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 6 Ocak 2018 Cumartesi 12:46

Vesayet Tabii canım hiç olmadın

Yorumu oyla      11      6  
Delege 6 Ocak 2018 Cumartesi 12:03

Yahu il delegesiyim, rengim belli değil, kim bu iş dağıtanlar bana hiç uğramadılar, bırakın bu işleri !

Yorumu oyla      11      5  
Nermin şensoy 6 Ocak 2018 Cumartesi 08:48

Seni ve babanı çok iyi tanıyoruz.o yüzden sandıkta görüşeceğiz deniz bey

Yorumu oyla      12      6  
bayraklılı 6 Ocak 2018 Cumartesi 00:28

Deniz Bey inşallah seçilir. Hile ile ilçe Başkanı olanların görevini sonlandırır. Bizim ilçede ilçe başkanı, kendi mahallesinde listesi kazanamadı diye seçimleri iptal etmişti. daha sonra birçok mahalle seçimlere katılmayarak bu durumu boykot etti. İkinci seçimlerde katılım azdı. Belediye işçileri tehdit edildi. Çoğunluk sağlanması için gelmeyenlerin yerine sahte imzalar atıldı.

Yorumu oyla      12      5  
Selcuklu 5 Ocak 2018 Cuma 23:20

Tebrikler basarilar yolun acik olsun...

Yorumu oyla      11      5  
gerçek 5 Ocak 2018 Cuma 22:58

Genç doğru dürüst çalışkan insanların görev alma zamanı.Başarılı olacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      12      5  
Serkan 5 Ocak 2018 Cuma 22:40

Duruşuyla efendiliğiyle yıpranmamis umarım başarılı olur örgütün tam karşılığı deniz yücele başarılar dilerim yolu açık olsun

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li o isimler ifade verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin karar alma organı Parti Meclisi’nin olağanüstü ...
AK Parti İzmir'in eski İl Başkanı'ndan dikkat çeken pozlar: Yerli Robinson!
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak yeni imajıyla şaşırttı. Kabak, ...
CHP'li Balbay: Sen suç işleri bakanı mısın yoksa hiç işleri bakanı mı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AK Parti Hükümeti'ne yüklenip, ...
 
CHP İzmir'de flaş gelişme... O isim adaylıktan çekildi!
CHP’de Pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinde adaylığını açıklayan ...
Saadet Partisi'ne '100 bin imza' yanıtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi'nin 100 bin imzaya ...
Bakan Gül'den tören sonrası Kordon turu
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.
 
CHP Lideri'nden Beşiktaş için çok sert sözler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ...
Başbakan, 'ayağını kırın' sözüyle ilgili konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Ayağını ...
AK Partili Kaya'dan Başkan Piriştina'ya: Elimiz havada kalıyor
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, Buca’da görev yapan 47’i muhtarı bir araya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva