HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2018 Cuma - 15:10

Başbakan, 'ayağını kırın' sözüyle ilgili konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Ayağını kırın' şeklindeki sözleri hakkında da 'Açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. Bunu açıkça söyleyeyim, ister bakan ister başbakan olsun, hiç kimse hukukun üstünde değildir' ifadelerini kullandı.

Başbakan,  ayağını kırın  sözüyle ilgili konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'nın Altındağ ilçesinin tarihi bölgesi Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılış töreninde konuştu.  

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları: 

''Bu bir hukuki süreçtir. Tabii ki kamu adına hizmet edenler, kamu gücünü kullananlar, vatandaştan yetki alanlar bu yetkilerini yerli yerine kullanmak, kamu menfaatini gözetmek durumundalar. Görevi kötüye kullanmadan, memleket, millet adına iş yapana, hizmet yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz, herhangi bir sıkıntı yaşamaz.

Ama yanlış yapanlar da varsa bunların hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. O bakımdan herkes baştan milletin denetimindedir. Çünkü seçim ile işbaşına geliyorsunuz, seçimden seçime geçen sürede, size verilen yetkiler hukuk içerisinde bir yanlışa düşmeden hizmet edeceksiniz.

İkinci denetim kamu denetimidir. Müfettişler denetimi yaparlar, yanlış bir iş, işlem olursa bunun karşılığı da bellidir. Bunun ötesinde de daha ileri bir yanlış yapılmışsa, haksız uygulamalara sebep olan icraatlar yapılmışsa bunun yolu da mahkemelerdir.


Bu ilk değildir, daha önce de bu ve buna benzer çeşitli partilerden belediye başkanları ve kamu yöneticileri hakkında hukuki ve idari işlemler yapılmıştır. Bundan sonra da icap ederse yapılabilir.

SOYLU'NUN 'AYAĞINI KIRIN' SÖZLERİ: AÇIKLAMA TARZI YANLIŞ ANLAMALARA MAHAL VERMİŞ OLABİLİR
İçişleri Bakanımızın tabii son zamanlarda özellikle genç yavrularımıza yönelik uyuşturucu bağımlılığı konusunda gelinen noktaya dikkate çekmek için kendince bir üslupla bunu kamuoyu gündemine taşımasıdır. Yanlış anlamaya müsait şeyler olabilir ama bilinmelidir ki bu işin ne kadar alçakça iş olduğunu, çocuklarımızı zehirleyenlerin hiçbir müsamaha göstermeden en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. Bu amaçla yaptığı açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. Bunu açıkça söyleyeyim, ister bakan ister başbakan olsun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Ceza da olacaksa hukuk içerisinde herkes karşılığını verecektir.

9 YAŞINDA EVLİLİK TEPKİSİ: KÜÇÜK YAŞTA EVLİLİKLER HOŞ GÖRÜLEMEZ
Ergenlik ayrı bir iştir. Ama 18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlilikler yasadışıdır. Ayrıca büyük mağduriyetlere neden olmaktadır. Bugün küçük yaşta evlenmiş, aileleri bölünmüş, kocası-eşi hapiste olan binlerce insan vardır. Bu bilgisizlikten, o yaşların verdiği heyecandan kaynaklanan bir durumdur. Biz bunu geçtiğimiz aylarda bir yasayla bu mağduriyetleri gidermeye çalıştık, kendimizi iyi ifade edemediğimiz için mağduriyetler devam ediyor. Küçük yaşta evlilikler hoş görülemez, yasal olarak da suçtur. Diyanetin söz konusu neyse, evlilikle ilgili değil ergenlik çağlarıyla ilgili değerlendirme olarak ele almak lazım. Ama evlilikle ilgili konu medeni kanunda açıkça tanımlanmıştır. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli değildir, zorlamadır.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ
Onun sözünün üstüne söz mü söyleyelim? Şimdi olmayan şeyin nesini ön göreyim.

AK PARTİ İLE ABDULLAH GÜL POLEMİĞİ
Kim ne karar verecek, hangi yönde gidecek o kararı verecek olanlara aittir. Biz kimse hakkında şöyle olacakmış, böyle olacakmış gibi tahmin yürütmek konumunda değiliz. Biz ülkeyi yönetiyoruz. 2019'da seçim olacak, herkes meydana çıkacak. Ben varım diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak.

Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte partimizle ilgili davamızla ilgili görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda bir tarafmış gibi değerlendirmeler yapmasını doğrusu biz tasvip etmeyiz. Arzumuz bu davanın bir ferdi olarak, iyi günde zor günde beraber olmuş bir kardeşimiz olarak görüşlerini partimizle paylaşmasıdır.'' (Hürriyet)

 
AK Partili Kaya'dan Başkan Piriştina'ya: Elimiz havada kalıyor
 
CHP Lideri'nden Beşiktaş için çok sert sözler!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİRLİ 5 Ocak 2018 Cuma 19:47

helal sana başbakan....göster gücünü.!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Başkan Piriştina'ya: Elimiz havada kalıyor
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, Buca’da görev yapan 47’i muhtarı bir araya ...
Türkiye'nin ilk ırkçı partisi kuruldu
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı faaliyette bulunan siyasi parti listesini ...
Tartışma yaratan sözlere İzmir'de açıklama: Benim polisim anladı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kim ne söylerse söylesin, benim polisim ...
 
CHP İzmir’de 7 Ocak’a doğru… Hangi ilçe kimi destekliyor?
İl kongresine çok az bir zaman kala ilçe başkanları delegeleriyle fikir ...
Aliağa’yı karıştıran satış yeniden gündemde: 'Yuh olsun, yazıklar olsun'
Aliağa’da tartışmalara neden olan arazi satışıyla ilgili yeni gelişme ...
CHP İzmir'in mali yapısı sağlam
İzmir'de gözler, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın 7 Ocak'ta ...
 
AK Partili eski vekillere yeni görev
AK Parti'de devam eden kongre süreci kapsamında 28 il başkanlığından 6'sına ...
CHP İzmir’de 7 Ocak için nefesler tutuldu… Kocaoğlu’ndan o isme bölge görevi!
İl Örgütü’nde Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde hareketlilik had ...
'Beşiktaş' için açıklama: Demek ki su kaçağı var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva