HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2018 Cuma - 13:24

Tartışma yaratan sözlere İzmir'de açıklama: Benim polisim anladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kim ne söylerse söylesin, benim polisim benim ne demek istediğimi anladı. Benim jandarmam ne demek istediğimi anladı" dedi.

Tartışma yaratan sözlere İzmir de açıklama: Benim polisim anladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nda "Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın" dedi.

İKİ GÜNDÜR YAZARAK, ÇİZEREK ÜZERİME GELİYORLAR
Bakan Soylu, Kaya Termal Otel'de İzmir Uyuşturucu ile Mücadele ve Güvenlik Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, büyüyen şehirlerdeki düzensiz göç, uyuşturucu, terörle mücadele, asayiş ve trafik gibi sonunları çözmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Soylu, Türkiye'de 2015 yılında uyuşturucuya bağlı ölümlerin 520, 2016'da 920, şimdi ise 1000 seviyesinde olduğuna dikkati çekti. Soylu, "Bana kimse 'buna sen aldırma' diyemez. Ben aldırırım. Aynı zamanda İçişleri Bakanı, siyaset adamıyım, aynı zamanda iki evlat sahibiyim. Siz onları yaşamıyor musunuz? Bana iki gündür saldıranlara sormak istiyorum: Yaşamıyor musunuz? Hanginiz okulun önüne gittiniz de orada bir uyuşturucu satıcısıyla karşı karşıya kalan bir çocuğu anlamaya çalıştınız da bana bugün saldırıyorsunuz? 

İki gündür yazarak, çizerek üzerime geliyorlar. Kendilerince birşeyler yazıyorlar. Uyuşturucu bağımlısı bir anne gözü mor şekilde yanımıza gelip, 'Siz güçlü insanlarsınız ne olur bize yardım edin' diyor. Kim ne söylerse söylesin, benim polisim benim ne demek istediğimi anladı. Benim jandarmam ne demek istediğimi anladı" diye konuştu.

PKK BÜYÜK GELİR ELDE EDİYOR
Uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem verdiklerini belirten Soylu, "Uyuşturucu arzındaki artış, türlerde çeşitlenme, daha ucuz ve sentetik uyuşturucuların üretimi bu konuda ayrı bir teyakkuz halini oluşturmayı zorunlu kılmıştır. Uyuşturucu meselesi dünyanın üstüne dağdan düşen bir çığ gibi gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Dünyanın sadece belli yerlerinde doğal uyuşturucu yetiştirilirken ekim yapılamayan yerlerde ise laboratuvarlarda kat kat daha öldürücü uyuşturucuların yapıldığına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"Bunların hammaddeleri bazı tıbbi ilaçların hammaddesi olduğu için engellenmesinde sorun çıkıyor. Yarattığı ekonomi de giderek büyüyor. PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği yıllık gelir 1,5 milyar dolardır. Bu az para değil. Silah alır, ülkemizin birliği ve beraberliğinin tehdidi olabilir. Uluslararası ticaret alanı oluşturur. Oluşturduğu ekosistem içinde kendisini besleyen bir anlayışı gerçekleştirmektedir. "

"BENİM İÇİN UYUŞTURUCU SATICI NE İSE TERÖRİST DE AYNIDIR"
Bekçilik müessesini canlandıracaklarını vurgulayan Bakan Soylu, "İnanıyorum ki İzmir sokaklarımız da bekçilerimiz ile bulaşacak tam donanımlı her türlü teçhizatı olan, güvenliği ortaya koyan anlayışı gerçekleştirecek güvenlik elemanlarımızın sayısını artırmak için büyük gayret ortaya koyduğumuzu paylaşmak isterim." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem verdiğini hatırlatarak, "Benim için uyuşturucu satıcı ne ise terörist de aynıdır. Bizim arkadaşlarımız da hiç çekinmesin hepsine aynı muameleyi yapmakla görevlidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

2017'DE FETÖ'DEN 48 BİN 305 KİŞİ TUTUKLANDI
Soylu, "Kültür, sağlık, ahlak, medeniyet, eğitim, sosyal politika, şehircilik kurallarıyla sorunları değerlendiriyoruz. Böylelikle sonuca ulaşıyoruz. 15 Temmuz milattır, devleti bir virüs gibi sarmış FETÖ tehdidini bu millet bastırdı. Örgütün kamuda yarattığı, bizlerin görev sahasında yarattığı tahribatı inkar etmiyoruz. FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda sadece 2017'de 48 bin 305 kişi tutuklandı. Bunların içinde güvenlik görevlilerimiz, yargıçlarımız, hakimlerimiz, savcılarımız var, devlet kurumlarında çalışanlar var. Her birinin eksilmesi bizim mücadele kabiliyetimizin eksildiği anlamına geldi ki bu aslında temel bir yanılgı. Çünkü tam tersi oldu, onlar eksildikçe görev heyecanı arttı, motivasyon ve koordinasyon yükseldi" dedi.

Süleyman Soylu, milletin 15 Temmuz'da Türkiye topraklarında gözü olanlara cevabını verdiğini de vurguladı.(AA, DHA)

 
CHP İzmir’de 7 Ocak’a doğru… Hangi ilçe kimi destekliyor?
 
Kara haberler peş peşe: Boysan hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 5 Ocak 2018 Cuma 20:38

Şu devlet erkanının "benim polisim", "benim savcım", "benim valim" "benim vatandaşım" gibi sözlerine sinir oluyorum. Siz kim oluyorsunuz da bu kesimlerin sahibi gibi konuşuyorsunuz? Başlığa bakınca haberin içeriğini okumaya bile gerek duymadım gereksiz insanların gereksiz lafları.

Yorumu oyla      12      5  
vatandaş 5 Ocak 2018 Cuma 19:58

İSTER BAKAN İSTER BAŞBAKAN OLSUN,HİÇ KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR. T.C BAŞBAKANI BİNALİ YILDIRIM

Yorumu oyla      12      5  
Ahmet reis 5 Ocak 2018 Cuma 16:40

İyi dedin ama icraat yok gel Kadifekale de neler oluyor gör

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 5 Ocak 2018 Cuma 14:19

Okul önlerinde uyuşturucu satanları En ağır cezalara çarptıracağız deseydin. Daha yakışan olmaz mıydı sayın bakan. Ve bunu KHK ile düzenleseydin.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de 7 Ocak’a doğru… Hangi ilçe kimi destekliyor?
İl kongresine çok az bir zaman kala ilçe başkanları delegeleriyle fikir ...
Aliağa’yı karıştıran satış yeniden gündemde: 'Yuh olsun, yazıklar olsun'
Aliağa’da tartışmalara neden olan arazi satışıyla ilgili yeni gelişme ...
CHP İzmir'in mali yapısı sağlam
İzmir'de gözler, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın 7 Ocak'ta ...
 
AK Partili eski vekillere yeni görev
AK Parti'de devam eden kongre süreci kapsamında 28 il başkanlığından 6'sına ...
CHP İzmir’de 7 Ocak için nefesler tutuldu… Kocaoğlu’ndan o isme bölge görevi!
İl Örgütü’nde Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde hareketlilik had ...
'Beşiktaş' için açıklama: Demek ki su kaçağı var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması ...
 
AK Partili Dağ'dan İzmir'de tramvay ve pazar yeri çıkışı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir programı kapsamında ...
Düğmeye basıldı... Çok büyük değişim geliyor!
Büyük değişim için düğmeye basıldı ve 5 ayrı komisyon kuruldu. Devletin ...
Erdoğan: Yeni bir döneme girdik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ile son dönemde bölgesel ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva