HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2018 Cumartesi - 08:46

CHP İzmir’de başkan adayı Gümrükçü konuştu: Biz kazanacağız!

7 Ocak’ta gerçekleşecek kongrenin Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü arasında geçmesi bekleniyor. Egedesonsöz’e konuşan Gümrükçü, “Ben biliyorum. Biz bu seçimi kazanacağız. Bu seçimin sonucunda Deniz kaybetmiş olmayacak. Bu seçim sonunda CHP kazanmış olacak” dedi.

CHP İzmir’de başkan adayı Gümrükçü konuştu: Biz kazanacağız!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak’taki kongreye kilitlendi. 17 Aralık’ta gerçekleşen ilçe kongresinde Çiğli İlçe Başkanlığı görevine ikinci kez seçilen Utku Gümrükçü Egedesonsöz’e birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcülüğü görevini yürüttüğü sırada istifa eden ve il başkanlığına adaylığını açıklayan Deniz Yücel ile kendisi arasındaki rekabete sahne olması beklenen kongre öncesinde örgüte mesaj veren Gümrükçü net ifadeler kullandı.

Çiğli İlçe Başkanı ve İl Başkan Adayı Gümrükçü seçimde yarışma kararının altında yatan sebepleri sıralarken, Yücel özelinde açıklama yaptı ve kongreye ilişkin de iddialı konuştu.

DEĞİŞİM İÇİN ADAY OLDUM!
Adaylık kararı alma hakkında açıklama yapan Gümrükçü, “CHP’de bir değişim ihtiyacı var. 16 Nisan referandumundan sonra yaşanan süreç, yenilenen siyasal sistem, yeni partilerin ortaya çıkması, iktidar partisinin kendi içinde yaşadığı dönüşüm, bunların hepsinin CHP’de karşılığının olması lazım. İnsanlar değişiyor, çağ değişiyor, zaman değişiyor. CHP’nin de bu değişime ayak uydurması lazım. Artık yüzde 25 oy alırım, ben makamımı korurum dönemi bitti. Türkiye’deki sistem artık yüzde 50 artı 1 oy alma üzerine kurulu. Dolayısıyla CHP’nin kendisinin sisteme uygun bir şekilde yenilemesi gerekiyor. Güncellemesi lazım. Partide böyle bir değişim ve yenilenme ihtiyacı vardı. CHP’nin köküne sahip çıkan ama onu 2000’li yıllara taşıyan bir anlayışın getirilmesi lazım. CHP’nin gençleşmesi, dinamik olması lazım. CHP’nin üyeleriyle ve toplumun her kesimiyle kucaklaşması lazım. Bunu sağlayabilmek için aday oldum” dedi.

YOLA ÖRGÜTÜMÜZÜN TALEBİYLE ÇIKTIK
“Böyle bir ihtiyacı gördüm” diyerek sözlerine devam eden Gümrükçü, “Örgütte de benim bu işi yapabileceğimiz noktasında bir konsensüs olduğunu gördüm. Çiğli İlçe Örgütü’nden onay aldım. Örgütümü topladım, ‘mevcut arkadaşlardan hangisini destekleyelim?’ diye sorduğumda ‘hayır arkadaş. Bu işi ancak yaparsın. Senin il başkan adayı olman lazım’ dediler ve bana imza verdiler. Bu süreç öyle başladı. Yola örgütümüzün talebiyle çıktık” açıklamasında bulundu.  

BİLİYORUM, BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ!
Sürece ilişkin konuşan Gümrükçü tuttuğu nabız doğrultusunda örgütte gördüğü eğilimi aktardı ve “Ben bu örgütü tanıyorum, bu örgüt beni tanıyor. Ben bu partinin evladıyım. 18 yıldır CHP ailesi içindeyim. Ben bu partide büyüdüm. Bu örgüt beni şekillendirdi, yoğurdu. Bulunduğum konuma bu örgüt beni getirdi. Ben bu örgütün sesini duyuyorum. Ve sözcüsü olmaya çalışıyorum. Gittiğim her yerde bunu görüyorum. Partinin enerjisinin gelmesi için değişime ihtiyaç var. Bu noktada herkes hemfikir. 2019’daki 3 büyük seçimde CHP’nin yüzde 50 artı 1’i nasıl yakalaması gerektiği noktasında insanların bir arayışı var. Biz bu arayışa cevap oluyoruz. Bu noktada da delege arkadaşlar kimin yanında olursa olsun, kimi desteklerse desteklesin bize hak veriyorlar. Ben biliyorum. Biz bu seçimi kazanacağız” dedi.

BU SEÇİM SONUCUNDA DENİZ KAYBETMİŞ OLMAYACAK!
Gümrükçü adalar ve en güçlü rakibin konumunda olan Deniz Yücel için, “Bu seçimde çok aday arkadaş var ama bu seçim 2 adaylı bir yarış olacak. Bu seçimde CHP’yi kim daha iyi noktaya taşıyabilir temsil edebilir, göreve geldikten sonra kim daha iyi yönetebilir? Bunun oylaması olacak. Bu seçimde biz ‘belediye başkanı kim olsun?’ oylaması yapmıyoruz. Bu seçimde biz belediyelere daire başkanı, müdür seçimi yapmıyoruz. Öncelikle bunun altını kalın çizgiyle çizmek gerekiyor. Bu seçim CHP’yi İzmir’de kim temsil edecek onun seçimdir. Deniz benim arkadaşım, kardeşim. Birlikte çalıştık. Çok yakın arkadaşım, ekip arkadaşım. Geçtiğimiz dönemde il delegesiydi. Geldi il kongresinde bana oy verdi, sayesinde liste deldim. Bu dönemde de aday olmasaydı eğer benimle birlikte olacaktı. Onu da biliyorum. Deniz bu partinin içinde bulunan, aktif, çalışkan ve geleceği olan bir arkadaş. Bu seçimin sonucunda Deniz kaybetmiş olmayacak. Bu seçim sonunda CHP kazanmış olacak. Ben olaya böyle bakıyorum. Deniz’le birlikte o salondan el ele ayrılmış olacağız” diye konuştu.

‘SEÇİMDEN SONRAKİ İLK CUMA VE CUMARTESİ PROGRAM YAPMAYIN’ DEDİM!
İl başkanı seçildiği takdirde yapacaklarını anlatan Gümrükçü, “İzmir’i iyi tanıyorum. 30 ilçesini biliyorum. Ödemiş’in, Tire’nin köylerini gezdim. Zaten Bergama’da doğdum, büyüdüm. Güzeltepe’yi Şirintepe’yi biliyorum. İzmir’in dokusu nerede nasıldır, hangi refleksi gösterir, farkındayım. İzmir’in 30 ilçesi var. Biz bunun 8’ini 2014 seçimlerinde kaybettik. Ben il başkanı olacağım. İlçe başkanı arkadaşlara da söyledim. Ağırlıklı olarak yaptığım ziyaretler kaybettiğimiz 8 ilçeydi. ‘Seçimden sonraki ilk Cuma, Cumartesi’ye program yapmayın, önce sizi davet edeceğim. O 8 ilçeyi nasıl kazanırız, onun çalışmasını sizle birlikte yapacağız’ dedim. İlk ziyaretimi Balçova ‘ya yapacağım. İlk kırsal ziyaretimi de Kemalpaşa’nın Bağyurdu ve Armutlusu’na yapacağım. Arkadaşlara söz verdim” dedi.

ARKASINDA O VAR, ŞU VAR TARTIŞMASI BOŞ VE GEREKSİZ!
Örgüte seslenen Gümrükçü, “Bu seçimde Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü yarışıyor. Arkasında o var, şu var tartışmasının boş ve gereksiz bir tartışma olduğunu düşünüyorum. Bu seçimin kararını CHP il delegeleri özgür iradeleriyle verecek. Orada kendi vicdanlarıyla, birikimleriyle kendi düşünceleriyle ve parti çıkarları doğrultusunda oy kullanacaklar, ben biliyorum. Bu seçimdeki kadroyu da il delegeleri oluşturacak. Biz iki aday olarak İzmir Örgütü’nün önüne tavsiye liste koyacağız. Bu seçim mutlaka ama mutlaka çarşaf yapılacak. İzmir’in geleneği odur. Delege arkadaşlarımız oradan hangi yönetim kurulu arkadaşımız bu işi daha iyi yapabilir diye tercih beyan edecek. İzmir’i yönetecek kadroyu hem başkanını hem yönetim kurulunu seçerek şekillendirecek” ifadelerini kullandı.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Kimin için zor pazar?
 
İzmir'de 'özel' öğrencilere özel etkinlik
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oy vermek için bu nedenler yeter 6 Ocak 2018 Cumartesi 22:07

İnsanlar değişiyor, çağ değişiyor, zaman değişiyor. CHP’nin de bu değişime ayak uydurması lazım. Artık yüzde 25 oy alırım, ben makamımı korurum dönemi bitti. Türkiye’deki sistem artık yüzde 50 artı 1 oy alma üzerine kurulu. Dolayısıyla CHP’nin kendisinin sisteme uygun bir şekilde yenilemesi gerekiyor

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 6 Ocak 2018 Cumartesi 21:16

Sayım Gümrükçü, Onur Mahallesi seçimleri haksız bir şekilde iptal edilirken ilde sizin tavrınızı merak ediyorum. Sizden ricam bunu samimi bir şekilde bize söyleyiniz.

Yorumu oyla      11      5  
Il delegesi 6 Ocak 2018 Cumartesi 14:02

BAŞARILAR SELIM UTKU GÜMRÜKÇÜ... yolunuz yolumuzdur

Yorumu oyla      11      5  
Delege 6 Ocak 2018 Cumartesi 11:58

Utku bey hic bir belediye den ihale almamıştır. Buradan atıp tutmayn. Bilip bilmeden karalamayın. Selim utku GÜMRÜKÇÜ izmir i uçurur..

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Narin 6 Ocak 2018 Cumartesi 11:58

Utku bey gerçekten belediyelerle iş yapan bir müteahhit ise canım sıkıldı arkadaş, ben bıktım bu işten !

Yorumu oyla      13      5  
İzmir 6 Ocak 2018 Cumartesi 11:25

İl baskanligina aday olucaktiniz niye ilçe başkanı oldunuz veya il başkan adayı olduktan sonra ilçe başkanlığı görevinizden neden ayirlmadiniz seçimi kaybetmek gibi kayginizmi var

Yorumu oyla      12      5  
Kemal can 6 Ocak 2018 Cumartesi 10:58

Utku Bey müteahhitlik devam edecek mi

Yorumu oyla      12      5  
Partili 6 Ocak 2018 Cumartesi 10:28

Genç, birikimli, deneyimli, emek vermiş...Yolun açık olsun başkan

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaşız 6 Ocak 2018 Cumartesi 10:23

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda;Büyükşehir Belediyesinin aktarma hakkı verilmeyen çevre kentliye uyguladığı keyfi ayrımcı ulaşım politikasını nasıl düzelteceksiniz ?

Yorumu oyla      12      5  
koray 6 Ocak 2018 Cumartesi 09:38

sana güveniyoruz başkan halk var arkanda .......

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kimin için zor pazar?
Mehmet KARABEL yazdı... Kimin için zor pazar?
Bahçeli'den flaş Afrin açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröristler nerede ise oraya girilmeli, ...
Erdoğan'dan Paris'te tarihi rest!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa lideri Macron ile birlikte kameraların karşısına ...
 
Meral Akşener, İzmir'e geliyor!
İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, tadilat çalışmaları devam eden il binasının ...
CHP İzmir’de başkan adayı Yücel konuştu: Kimsenin vesayeti altında bulunmadım!
İl Başkan Adayı Deniz Yücel kongre öncesinde,  “Kongrede kararı verecek ...
CHP'li o isimler ifade verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin karar alma organı Parti Meclisi’nin olağanüstü ...
 
AK Parti İzmir'in eski İl Başkanı'ndan dikkat çeken pozlar: Yerli Robinson!
AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak yeni imajıyla şaşırttı. Kabak, ...
CHP'li Balbay: Sen suç işleri bakanı mısın yoksa hiç işleri bakanı mı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AK Parti Hükümeti'ne yüklenip, ...
CHP İzmir'de flaş gelişme... O isim adaylıktan çekildi!
CHP’de Pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinde adaylığını açıklayan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva