HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2013 Salı - 22:53

CHP İzmir’de 90.yaş coşkusu: Başkanlar ne mesaj verdi?

İl Örgütünün Havagazı’nda düzenlediği yemekte 90.kuruluş yılı görkemli bir kutlamaya sahne oldu. Yemekte Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, Başkan Kocaoğlu ve Engin’den önemli mesajlar geldi.

CHP İzmir’de 90.yaş coşkusu: Başkanlar ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ – CHP 90.yaşını İzmir Örgütü tarafından düzenlenen görkemli bir organizasyonla kutladı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemeğe bin 500’e yakın partili katılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, eski ve örgüt yöneticileri de hazır bulundu.

Yemekten elde edilecek yaklaşık 200 bin liranın partinin ihtiyaçlarında kullanılacağı öğrenildi.



‘ÖYLE BİR İKTİDAR KURACAĞIZ Kİ…’
Yemekte bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın gündeminde kentteki iki önemli dava vardı.

Günaydın, Büyükşehir Davası ve Gezi Davası hakkında eleştirilerde bulunarak, “Bu kente yakışmayan manzaralara tanıklık ettim. Güne İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki arkadaşlarımızın yargılandığı davaya katılarak başladım. Tek suçları CHP’li olmak ve çalmamak, çırpmamaktır. Onlar bu suçları işlemeye devam edecekler. Diğer tarafta 49 genç alanlarda AKP diktasına ‘hayır’ dedikleri için yargılanıyor. O çocuklar adına bu davaya tanıklık etmekten iliklerime kadar utandım. Alanlarda, meydanlarda aşkın ve devrimin türküsünü yazan o çocuklar bize bugün önderlik ediyorlar. Onlar bizim onurumuzdur, hesapları sorulacaktır. Bu parti, yanımızda hiç kimse yokken “Geldikleri gibi giderler” diyenlerin kurdukları partidir. Biz Türkiye’ye 11 yıldır çöreklenmiş AKP diktasını bu ülkeden mutlaka defedeceğiz. Kadrolarımız ve ideolojilerimiz hazır. Karşımızda bir dikta devleti var. Alsancak’ta, Basmane’de çocuklarımızı yine gaz bombasına boğuyorlar. Siz öyle bir iktidar kuracağız ki, sokaklarda CHP’yi protesto etmek isteyenler bunu rahatça yapacak” dedi.

 
DENİZ’LER, MUMCU’LAR, CÖMERT’LER ONURUMUZDUR!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP kişisel kariyer planlarında olanların partisi değil. CHP günlük çıkarları için partisini eleştirenlerin partisi değil. CHP büyük fotoğrafı görenlerin ve Ortadoğu’ya barışı getirmek isteyenlerin partisidir. Bu inanç, bu dayanışma ruhu bu partide önümüzdeki dönemde de hakim olacaktır. Tüm dünyada faşizm yenilmiştir. Bu coğrafyada da 30 Mart seçimlerinden sonra ortak çabamız ile yenilecektir. Deniz Gezmiş’ler, Uğur Mumcu’lar, Abdullah Cömert’ler onurumuzdur. Eşitlik ve özgürlük mücadelesinde kaybettiklerimiz bizim onurumuzdur.

Günaydın sözlerini Nazım Hikmet’in Güneşi İçenlerin Türküsü şiiri ile noktaladı.



HEDEF 31 BELEDİYE!

Günaydın’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, barış ve kardeşlik mesajı verdi. Kocaoğlu “İzmir artık 9 Eylül’ü, kenti ayağa kaldıran ve tüm ülkeye barış mesajları veren organizasyonlarla kutlamaya başladı. İzmir’de 29 belediyemiz vardı. Tire katıldı, 30 olduk. Geriye bir tane kaldı. Hedefimiz, İzmir’deki 31 tane belediyeye de CHP’nin altı oklu bayrağını asmak. Partimizin yerelde neler başardığını Türkiye’ye örnek olarak göstermek istiyoruz. Bunu başaracağımıza eminiz. Alanda bulunan tüm aday adaylarımıza sonsuz başarılar dilerim. Hep birlikte ve örgüt disiplini içinde partimizi yücelterek seçim kampanyamızı sürdürmeyi diliyorum. Belediye başkanı olarak her türlü desteğe hazırım” dedi.

 
ENGİN’DEN ADİL SEÇİM VURGUSU
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de yerel seçimlerde yeniden iktidar olacaklarını söyledi. Engin “Bugün itibariyle yeni filizler ve yeni dallarla geleceğe yürüyen bir partiyiz. Bugün de Türkiye’ye adalet, özgürlük, barış ve demokrasi getirecek tek parti CHP’dir. Hepimiz bu sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Yerel seçimler 8 ay kaldı. Savaşa değil, seçime gidiyoruz. Barış içinde seçim geçirmeyi umuyoruz. Centilmenlik ölçüsünde rakiplerimizle yarışmak istiyoruz. Korkarız ki iktidarın kuraldışı uygulamaları seçimleri ipotek altına alacak. Bunu kaygıyla ifade ediyorum. Adil bir seçim geçirmek istiyoruz. Her türü baskıdan uzak bir seçim olsun istiyoruz. Bunu da istemeye hakkımız vardır diye düşünüyoruz” diye konuştu. Engin, parti içi yarışın da barış ve centilmenlik içinde geçmesini isteyerek “Bu dönem yarış erken başladı ancak bunun, partiye yarar sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ADNAN 11 Eylül 2013 Çarşamba 17:58

SAYIN ALİ ENGİN SEN NASIL ADİL SEÇİM İSTERSİN KADIN KOLLARI BAŞKANIN ÖNCE İSTİFA ETSİN HEM KONAK ADAYI HEM KADINKOLLARI BAŞKANI SENDE KARŞIYAKA İÇİN YANIP TUTUŞ MADEM İSTİYORDUN İSTİFA EDİP ADAY OLSAYDIN ORADAKİ ADAY ADAYLARI APTALMI ÇALIŞIYORLAR KARABAĞLAR İÇİN KONAK İÇİN BORNAVA İÇİN ADAYIM DE BELKİ BİRİ OLUR

Yorumu oyla      13      5  
Şarlo 11 Eylül 2013 Çarşamba 17:29

Bu yemekten nekadar para kaldı acaba?

Yorumu oyla      11      5  
hamdi 11 Eylül 2013 Çarşamba 15:36

sevgili CHP Liler yemekten başka eylem bilmezmisiniz,iktidar olanakları yemek içmek için kullanmak çok hoş

Yorumu oyla      13      6  
Lombak 11 Eylül 2013 Çarşamba 15:20

Kürtlerin bir bölümü Kürt nasyonalizmini seçmişler. Bu politikayı "sol" maskesi ile gizliyorlar. Kürt ırkçıları ile nasıl bir birliktelik olabilir? Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. CHP'de her kesimden seçmenimiz var. Irkçı tavlamaya çalışmıyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
PARTİLİ 11 Eylül 2013 Çarşamba 13:33

150 TL YEMEK BEDELİ AZ 500 TL YAPMANIZ LAZIM.SOSYAL DEMOKRAT PARTİYİZ BİZ.

Yorumu oyla      14      5  
Yaziklar olsun 11 Eylül 2013 Çarşamba 11:34

Siz yemeklerinizi yerken binlerce genc polis siddetine maruz kaldi ayrica o ölen gence bile sayginiz yok bir partili genc olarak hepinizden utaniyoruz

Yorumu oyla      17      13  
İZMİRİM BEN 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:24

LOMBAK ROMUZLU KİŞİYE; Merhum ECEVİT Bingöl mitinginde 'halklar kardeştir' sözü bile %43 oy almasına yetti. Evrensel sol ile de olan bir yaklaşım sergileyince öyle oluyor. Siz önce evrensel sol ile nasyonalist solun ne demek olduğunu öğrenin, o zaman ne demek istediğimi anlarsınız. Anlamak istemiyorsanız da Kürt halkı gibi diğer halklar da yakın gelecekte CHP den uzaklaşacaktır.

Yorumu oyla      18      8  
8 ay kaldı 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:20

şimdiden seçimi verdik galiba. Seçimlere en fazla 6,5ay kaldı siz 8 ay kaldıgını zannettiğiniz içinmi adaylar için daha karar veremediniz. anketler düzenleyip öylemi karar vereceksiniz ha ha hayyy

Yorumu oyla      18      10  
ersin 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:18

Hüseyin Aslan konuşma yapmadı mı? Yapmadı ise kendisine haksızlık edilmiş. :)

Yorumu oyla      14      11  
Kemalizm_ir 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:13

Afiyet olsun ağalar... Karnınız Doyduktan Sonra Alandaki Gençlere Sahip Çıkmayı Unutmayın. Belki cebinde simit alacak parası olmayan, 'Gerçek Devrimciler' vardır.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Baykal yine ‘Kocaoğlu’ dedi
CHP’nin Eski Lideri, İl Başkanlığını ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan ...
Çözüm paketine Başbakanlık’ta nokta konuyor!
Başbakan Yardımcıları, bakanlar ve devletin en üst düzey bürokratları ...
Bahçeli’den Kılıç’a: Kına edebiyatı çok çirkin
MHP Lideri Bahçeli, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nda ev sahipliğini ...
 
MHP İzmir’in Patronu’ndan belediyelere sert eleştiri
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’de ...
Sarıgül’den mesaj: CHP'nin Türkiye'ye armağanıyım
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''Mustafa Sarıgül, CHP Gençlik ...
EXPO’da Yunanistan krizi: Günay’dan sert çıkış
Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, ...
 
Gökçek’ten CHP’li Vekile: Kim oluyorsun/Nesin sen?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'den yol geçirilmesine ...
Ulema’dan Mardinlilere ziyaret: Unutmayacağız
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Siyasi hayatım boyunca Mardinlilerden ...
Yelekli’den ADD Güzelbahçe’ye ziyaret
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Atatürkçü Düşünce ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva