HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2013 Salı - 17:24

Ve Baykal yine ‘Kocaoğlu’ dedi

CHP’nin Eski Lideri, İl Başkanlığını ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan övgü dizdi. 2009 yerel seçimlerinde İzmir adayı yaptığı Kocaoğlu’ndan kurtulma gibi bir anlayışın partide de halkta da olmadığını gördüğünü ifade eden Baykal’ın bu sözleri adaylık sürecinde Başkan’ı desteklediği yönünde yorumlandı.

Ve Baykal yine ‘Kocaoğlu’ dedi

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın kızının düğününe katılmak için geldiği kentte temaslarını sürdürüyor.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal bugün CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Baykal’a CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İzmir Eski Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar eşlik etti. Baykal İl Başkanı Ali Engin’le görüşmesi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



ENGİN: ONUR DUYUYORUZ
Baykal’ın açıklamaları öncesi konuşan İl Başkanı CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Deniz Baykal’a bizi ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Kendisi CHP’yi yeniden kuran ve 1 Mart tezkeresinin mimarı olan, 20 yıl partimize genel başkanlık yapan bir parti büyüğümüzdür. Bizi ziyaretinden dolayı onur duyuyoruz” dedi.
 
BİZİM İÇİN ÜÇ ÖNEMLİ 9 EYLÜL VARDIR!
İzmir’e Kurtuluş’un 91.yıldönümü için geldiğini belirten Deniz Baykal, “Türkiye’nin milli mücadelesi İstanbul’un değil, İzmir’in işgaliyle başlamıştır ve İzmir’in kurtuluşu ile bitmiştir. İzmir’in Türkiye’nin kader kentidir. İzmir bütün Türkiye için önemlidir, ancak CHP için çok önemlidir. Bizim için üç tanen önemli 9 Eylül vardır. Birincisi 9 Eylül 1922’dir. Türkiye’nin işgal edilme girişimini sona erdiren 9 Eylül… İkincisi CHP’nin kurulduğu 9 Eylül 1923’tür. Anadolu’nun bağrından kopan bir siyasi harekettir. Üçüncüsü ise Anadolu’nun kurduğu CHP’nin 1980’de 5 kişinin kararıyla kapatılması sonrası 11 yıllık direnişimiz sonrası 1992’de CHP’yi yeniden kurduğumuz 9 Eylül’dür. CHP küçük oy oranlarından bugün ana muhalefete gelmiştir. Yarın iktidarda olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
CHP Eski Genel Başkanı, yerel seçimler hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baykal, “Önümüzde yerel seçimlerle birlikte bir çok önemli seçim var. Bu seçimlere gelene kadar Türkiye’nin sağlam temelleri sarsılmaya çalışılmıştır. Ama ülkemiz ve vatandaşlarımız buna izin vermemiştir. Bugünkü iktidar gidicidir. Önümüzdeki yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi kırılma noktaları olabilir. Ben Türkiye’nin ve CHP’nin bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağına inanıyorum” dedi.
 
Baykal temasları sırasında İzmir’de yerel iradenin başarılı işlere imza attığını tespit ettiğini de şu sözlerle anlattı: İzmir’de geçirdiğim süre boyunca yapılan spekülasyonların doğru olmadığını gördüm. Bende İzmir’den büyük bir güvenle ayrılıyorum. Belediyelerimiz başarılı çalışmalar yapmışlardı. İzmirliler de bu çalışmaları görüp CHP’ye sahip çıkacaktır. Başkanlarımıza karşı haksız suçlamalarında büyük bir tepki yarattığını da görüyorum”

 
KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ YAĞMURU
CHP’nin İzmir’de yeni bir aday gösterip göstermeyeceği konusundaki soruyu da yanıtlayan Baykal, kentte sandıktan CHP’nin zaferle çıkacağına inancının tam olduğunu ifade ederken, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu da övdü.

Baykal, “İzmir’de herhangi bir telaş yok. Çok değerli insanlar aday olabilir. Aziz Bey görevini yapıyor. Halkla özdeşleşti. Halk da onu seviyor. Üslubu, yönetim tarzı saygın… Ondan kurtulma gibi bir arayışın ne partimizde ne de halkımızda olmadığını görüyorum. Tablo çok açıktır, kim gösterilirse gösterilsin halkın kucakladığı bir isim olacaktır. Zaten kucakladığı bir isimle de seçime gidilebilir. Bunları hep birlikte göreceğiz. Benim bir şaşırtıcı bir önerim yok ve bu konuda açıklama yapmak bana düşmez. İzmir’de bir sıkıntı yok. Herkes merak ediyor, çünkü söz konusu isim aday değil başkan olacak. Sadece aday olmayacak. Haklı bir merak” diye konuştu.

AK PARTİ’YE TAŞ!
AK Parti’nin İzmir adayı konusundaki düşünceleri sorulan Baykal, “Biz de aday çok, ancak AKP’de henüz bir gelişme yok. Herhangi bir aday ismi duymadım. Galiba aday bulamıyorlar” dedi.
 
Baykal, ‘CHP’nin yerel seçimlerde AK Parti’nin elinde olan belediyeleri almak için diğer partilerle bir ittifak yapma ihtimali olur mu?’ sorusuna ise “Böyle bir ihtimal görmüyorum. Zaten yasal olarak böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Zaten yerel seçimler sırasında seçmen böyle bir dayanışma arasına girer” diye yanıt verdi.
 
CEMEVİ İBADETHANEDİR!
Bir süredir kamuoyunda tartışılan cami-cemevi sorularını yanıtlayan Baykal, “Bu girişimin altında bir kabul var. Ama biraz ürkek bir kabul var. Yanında cami olursa olabilir denilmiş. cemevinin yanında cami olmasının yanında bir sıkıntı yok, havra da olabilir kilise de. Önemli olan niyettir. Ama ben cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anlamında bu olayı olumlu buluyorum” dedi.
 
SURİYE’YE MÜDAHALE
CHP’nin Eski Lideri, Dünya gündeminin bir numaralı konusu olan Suriye’ye müdahale hakkında, “Ben geçtiğimiz Pazar günü yaptığım açıklamada Suriye’nin elindeki kimyasal silahları teslim etmesinin süreç için en olumlu gelişme olacağı yönünde bir açıklama yapmıştım. Bugün gelinen süreç bu yöndedir ve olması gereken de bu dur. Ancak kimyasal silah kullanmak yasak, üretmek ve satmak serbest... Bu iki yüzlülüktür. Mesele sadece Suriye’nin kimyasal silahlardan arındırılması değildir. Tüm bölgenin arındırılmasıdır. Türkiye’de bu süreçte etkin rol oynamalıdır” yorumunu yaptı.
 
‘UÇAKTA SARIGÜL ZİRVESİ’ DEDİKODUSU HAKKINDA…
Ve Mustafa Sarıgül konusu… Baykal, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın kızının düğünü için Cumartesi günü kente CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gelmiş ve ikilinin uçakta Sarıgül’ün partiye dönüşünü masaya yatırdıkları ileri sürülmüştü.
 
Bu konu hakkındaki soruları yanıtlayan Baykal, “Benim işim dedikodularla ilgili değil. Bu konuyla ilgili açıklama yapmak dedikoduya katkı koymak olur, ben bu noktada değilim. Biz Kılıçdaroğlu ile uçakta pek çok konuda konuştuk. Ama ne benim gündemim de Sarıgül vardı ne de Sayın Genel Başkan’ın… Sarıgül konusunda hiçbir şey konuşmadık. Dedikodular istenilen reel gelişmeler oluşmadığı zaman kullanılır. Ama yine de dedikodu yapanlara selam olsun” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 12 Eylül 2013 Perşembe 07:03

izmir azizdir

Yorumu oyla      12      8  
bahtiyar 11 Eylül 2013 Çarşamba 17:20

sn. baykal, c.arıtman, m.sevigen, savcı sayan, kemal karataş'ı yanınıza alıp bir parti kursanız da biz de görsek ne kadar oyunuz ve seveniniz var...

Yorumu oyla      14      5  
hüseyin ahmetoğlu 11 Eylül 2013 Çarşamba 16:50

chp izmir de kimi koyarsa koysun artık bitti bitti.bunan böyle izmir artık bu köhne sosyal demokrat siyasetinden arınacaktır.BİNALİ BEY gelecek ve sorunların kökü kazılacaktır .

Yorumu oyla      12      10  
TC Partizan 11 Eylül 2013 Çarşamba 16:39

BUNLARIN HEPSİ CHP Yİ KUŞATMAK İSTEYEN FETTULAHÇI KANATTAN (deniz,aziz, sevigen)

Yorumu oyla      19      6  
TC DEMOKRAT 11 Eylül 2013 Çarşamba 12:49

Bizim Görüşümüze Katılmayan Arkadaşlara Seslenmek Lazım.Bu Baykal Aynı Zamanda,Bu Ülkenin Başına Tayyip Erdoğanı Başbakan Yapan Adam Değilmiydi.Birinde Türkiyeyi Yaktı,Diğerinde de İzmiri!Biraz Tarih Okusunlar Önce,Ondan Sonra Belediye Başkanını Savunsunlar.

Yorumu oyla      24      7  
ÜLKÜCÜ 11 Eylül 2013 Çarşamba 11:03

AZİZ KOCAOĞLU BAŞKAN ADAYI OLSUN MHP'DEN DESTEK YOK !!!

Yorumu oyla      17      14  
GÖZTEPELİ 11 Eylül 2013 Çarşamba 11:03

BU SEFER KARIŞMA LÜTFEN BİZ ÇEKTİĞİMİZİ BİLİRİZ SAYIN BAYKAL YOKSA İZMİR GİDERSE TEKRAR ŞANSIM OLUR DİYEMİ BU KADAR HEVESLİSİNİZ ACABA

Yorumu oyla      18      9  
11 Eylül 2013 Çarşamba 10:55

bugün akp varsa iktidarda senin yetersizliğinden var beceriksiz bilgisiz adayları seçimde başkan adayı yaptığın için var, bu şehir böyle beceriksiz konser sevdalısı etkinlik ve işportaya seyyara göz yuman belediye başkanlarını tarihte bir arada görmedi!

Yorumu oyla      18      9  
TC DEMOKRAT 11 Eylül 2013 Çarşamba 10:41

Baykal Efendi,Hiç Kusura Bakma Ama Başımıza Bu Belayı Sen Ve M.Sevigen Sardırdınız.Konuşmaya Ve Akıl Vermeye Hiç Hakkın Yok!

Yorumu oyla      28      11  
Lombak 11 Eylül 2013 Çarşamba 09:26

Eh artık Büyükşehir adayımız aşağı yukarı belli, Kocaoğlu ile devam. Kılıçdaroğlu'nun farklı bir noktada olduğunu düşünmüyorum. Hayırlı olsun.

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çözüm paketine Başbakanlık’ta nokta konuyor!
Başbakan Yardımcıları, bakanlar ve devletin en üst düzey bürokratları ...
Bahçeli’den Kılıç’a: Kına edebiyatı çok çirkin
MHP Lideri Bahçeli, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nda ev sahipliğini ...
MHP İzmir’in Patronu’ndan belediyelere sert eleştiri
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’de ...
 
Sarıgül’den mesaj: CHP'nin Türkiye'ye armağanıyım
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''Mustafa Sarıgül, CHP Gençlik ...
EXPO’da Yunanistan krizi: Günay’dan sert çıkış
Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, ...
Gökçek’ten CHP’li Vekile: Kim oluyorsun/Nesin sen?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'den yol geçirilmesine ...
 
Ulema’dan Mardinlilere ziyaret: Unutmayacağız
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Siyasi hayatım boyunca Mardinlilerden ...
Yelekli’den ADD Güzelbahçe’ye ziyaret
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Atatürkçü Düşünce ...
CHP tam kadro adliye önünde: ‘Gezi ruhu baskın gelecektir’
İzmir’de, katıldıkları Gezi Parkı eylemlerinin ardından gözaltına alınanlardan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva