HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2013 Salı - 13:44

Gökçek’ten CHP’li Vekile: Kim oluyorsun/Nesin sen?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'den yol geçirilmesine karşı yapılan eylemlere destek veren CHP milletvekillerinin suç işlediğini savundu. Gökçek, olaylar sırasında polise kimlik sorduğunu belirttiği CHP’li Aylin Nazlıaka için “Kim oluyorsun? Nesin sen?” ifadelerini kullandı.

Gökçek’ten CHP’li Vekile: Kim oluyorsun/Nesin sen?

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında belediye meclisinde ODTÜ olayları konuşuldu.
 
4 kilometrelik yolun 2.2 kilometresinin büyükşehir, 1.8 kilometresinin ODTÜ'nün mülkiyetinde olduğunu anlatan Gökçek, "ODTÜ Rektörü söyledi. '1990'lı yıllarda burayı biz Karayollarına terk ettik' diye belge var. Bu nedenle otomatikman belediyeye geçmesi gereken yol" ifadesini kullandı.
 
ODTÜ’nün görevlendirdiği fakültelerin 27 kez plan istediğini belirten Gökçek, “Nihayetinde 27'ncisini kabul ettiler. Bunu da Belediye Meclisi'nden geçirdik. Bu, ODTÜ'nün istediği 'böyle olacak' dediği plandır" diye konuştu.
 
'YÜZDE 80'İ KAÇAK'
Gökçek, koruma planı yapmak amacıyla ODTÜ Rektörlüğü’nün daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bunun nedeni de ODTÜ'deki binaların yüzde 80'i kaçak inşa edildi. Bu kaçağa meşruiyet kazandırmak. Bunun için bir plan yapılacaktı. Biz bu koruma planına karşı değiliz. ODTÜ'nün 1.8 kilometrelik mülkiyeti olan yolun 400 metresi Koruma Kurulu'nda kalıyor. ODTÜ de 'Ondan sonra biz size müsaade edelim' dedi. Biz de inşaata bizim elimizdeki 2.2 kilometrelik bölümden başladık."
 
ODTÜ’YE ÖNERİ
ODTÜ ile aralarında herhangi sorun kalmadığını belirten Gökçek, ODTÜ'ye "bir ağaç söküyorsak yerine 10 yetişkin ağaç dikelim" şeklinde teklifte bulunduklarını bildirdi.
 
Melih Gökçek, açıklamaları nedeniyle ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'a da teşekkür etti.
 
‘ARABAYA TAŞ ATMASINLAR’
CHP milletvekillerinin suç işlediğini savunan Gökçek, "Buradaki CHP grubuna rica ediyorum. Milletvekillerini aydınlatsınlar. Özellikle oradaki anarşi olayların içine girip, o öğrencileri tahrik ve teşvik etmesinler. Arabalarımıza taş atmasınlar” diye konuştu.
 
CHP Grup Başkanı Yaşar Çatak'ın "CHP'li milletvekillerinin taş atmasını meşru savunma olarak görüyoruz" şeklindeki açıklaması üzerine Gökçek, "Bravo, meşru savunma için dozerler ve kepçeler taşlanabilir. Ortada ne polis var ne bir şey" şeklinde konuştu.
 
‘NESİN SEN?’
Televizyonda olaylarla ilgili bazı fotoğraflar göstereceğini de dile getiren Gökçek şöyle konuştu: "Bir tanesinde polis yok. İftira atmayın polise. İlhan Cihaner geliyor, ayağını basıyor, duruyor; Hüseyin Aygün eline taş alıyor, resimleri var. Aylin Nazlıaka 'Sen, sen gel bakalım buraya, kimliğin var mı' diye soruyor. Sen kim oluyorsun? Nesin sen? Oradaki garip de kalkıp kimlik gösteriyor. Hayret bir şey. 'Hadi yürü işine, sen kimsin' dese bitti. Ben olsam onu derim. Nazlıaka, çok iyi şov yapıyor. Dozerin önüne çıkıp Gezi Parkı olaylarında TOMA'nın önüne geçen siyah elbiseli hanım gibi aynı hareketi yapıyor. Sen milletvekili olarak bir kamu çalışmasına nasıl mani olabilirsin?
 
Bizim yaptığımız eksik bir çalışma varsa bunun yolu nedir, gidersin savcılığa verirsin. Sen polis misin, savcı mısın? Milletvekili titrini sana parlamento vermiş, o kimliğini orada kullanamazsın, dokunulmazlığını suiistimal ediyorsun. Böyle bir yetkin yok. Bundan sonra arkadaşlara tembih edeceğim, geldiği zaman 'Hadi bakalım, hadi bakalım' aynen böyle diyecekler.
 
Milletvekili olmak, kalkıp da bu tarzda diklenmeyi gerektirmez, herkes haddini bilecek. Oradaki çocuklar terbiyesinden, edebinden bu duruma sessiz kaldılar."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EBRU 10 Eylül 2013 Salı 15:59

senin vekillerini oğulları polisi sıraya diziyor siz kim oluyorsunuz çocuklarınız kim oluyor senin haddinmi bu soruyu sormak ne yüzsüs adamlarsınız anlamıyorum ya insan bi döner kendine bakar ondan sonra konuşur allah insana AR vermeli ARSIZ oldumu insan durum bu

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulema’dan Mardinlilere ziyaret: Unutmayacağız
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Siyasi hayatım boyunca Mardinlilerden ...
Yelekli’den ADD Güzelbahçe’ye ziyaret
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Atatürkçü Düşünce ...
CHP tam kadro adliye önünde: ‘Gezi ruhu baskın gelecektir’
İzmir’de, katıldıkları Gezi Parkı eylemlerinin ardından gözaltına alınanlardan ...
 
AK Parti Gaziemir’den belediyeye ‘Gezi’ tepkisi
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, ilçede bir parka ‘Gezi’ ...
CHP Mısır’da CHP ile görüşecek!
Mısır'a giden CHP heyetinin bugün başlayan resmi görüşmelerinde ilk temas, ...
Çelik'ten PKK'nın açıklamasına yanıt
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye'nin demokratikleşmesi, demokratikleşme ...
 
CHP 90 yaşında: İzmir’de adres Atatürk Anıtı
CHP İzmir’de kuruluşunun 90. yıldönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. ...
Çakar’dan CHP’li başkanlara yaylım ateşi
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, ...
Bağış’tan ilginç iddia: İstanbul olimpiyatları alsaydı…
AB Bakanı Egemen Bağış, 2020 olimpiyatları için "Eğer İstanbul kazanmış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva