HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2019 Pazar - 12:51

CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye sert çıkış!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir'de belediye başkan adaylarını tanıtmak için düzenlediği toplantıya katılan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Yücel den AK Parti ye sert çıkış!

CHP İl Başkanı Yücel, AK Parti'nin aday tanıtım toplantısının aday tanıtımından daha çok Recep Tayyip Erdoğan'ı övmek için yapılmış bir toplantıya benzediği belirtirken, Erdoğan'ın 'terör seviciler', AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi' nin ise "İzmir'i beceriksizlerden kurtaracağız" sözlerine sert tepki gösterdi. Yücel şunları söyledi.

BU SÖZLERDEN UTANMASIDA YETMEZ..
AK Parti adayı Sayın Zeybekçi anlaşılan isminin açıklanmasının İzmir'de heyecan yaratmaması ve İzmirliden karşılık bulamamasının sonucu olarak, tarz değiştirmişe benziyor. Zeybekçi bilmeli ki, daha sert ve hakaret içeren bir yol benimsemesi ne ona, ne de partisine bir şey kazandırır. Bu bağlamda,İzmir'i beceriksizlerden kurtaracağız demeye insanın biraz yüzü kızarır, terbiye sahibi olan herkes utanır. Özellikle bu sözü söyleyen kişi; tarihin en büyük cari açığına, dış borcuna imza atmış, yandaşı zengin etmek için halkı açlığa, yoksulluğa, işsizliğe terk etmiş, adrese teslim ihalelere imza atmış, Türkiye'yi beceriksiz ve basiretsiz bir yönetim sonucu tarihinin en büyük krizinin içinde çaresiz bırakmış, hak arayanı cezaevine göndermiş, FETÖ denen terör örgütüne devleti teslim etmiş, İzmir'den 5 alırken İzmir'e 1 vermiş bir iktidarın eski ekonomi bakanıysa utanmasıda yetmez, utançtan yerin dibine girmesi gerekir. Onlar İzmir'e gelince geçmişlerini unutabilir ama İzmirli unutmaz. Hak aramak, demokrasi istemek, cumhuriyete sahip çıkmak, özgürlüğüne ve yaşam tarzına yapılan müdahaleye ses çıkarmak için meydanlara çıkanlara yaptığınız zulmü, İzmir'i irfanı eksik gavurlara benzetmenizi, Atatürk'e ettiğiniz hakaretleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk'ün yerine koyma çabalarınızı, yolsuzluğa ve yoksulluğa göz yummanızı İzmirli unutmadı, unutmaz. Sayın Zeybekçi illa bir beceriksizlikten söz edecekse, 16 yıllık iktidarın beceriksizliğine bir baksın.  İzmir'de Rabia işareti yaparak duygu ve inanç sömürüsü yapmanız, iş yapmaz. İzmirli buna kanmaz.  AKP'nin büyükşehir adayı önce nereye aday olduğunun farkına varsın ve aday olduğu kentin kırmızı çizgilerinin cumhuriyet, özgürlük, Atatürk ve adaletli hizmet olduğunu anlasın.

İZMİR'E YAPILAN YATIRIMIN PARASINI İZMİRLİ VERDİ.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında bahsettiği yatırımların parasını AKP'nin değil, İzmirlilerin verdiğini ifade eden Yücel "AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında en dikkat çeken yön sanırım Türk lirasından altı sıfırın atıldığını unutmuş olmasaydı. Devletin yaptığı yatırımlardan söz ederken, milyar yerine, katrilyon ifadesini kullanması bu unutkanlıktan diye düşünüyorum. Yok eğer 'Normal rakamları söylersem, İzmir'e ödediği verginin karşılığını vermediğimiz ortaya çıkacak' diye düşünüp rakamları yüksek gösterme derdindeyse, Sayın Cumhurbaşkanı unutmasın ki, İzmirli hesap yapmayı iyi bilir, bu rakam oyunlarıyla İzmirli kandırılamaz. Kaldı ki İzmir'e kısıtlı da olsa devlet tarafından yapılan yatırımların parası AKP'nin cebinden değil, İzmirlinin ödediği vergilerden karşılanmaktadır. Erdoğan'ın İzmir'e her geldiğinde aynı cümleleri kurması, aynı yatırımlardan söz etmesi, İzmir'e yeni bir şey sunmaması, AKP'nin İzmir'e bakışınında aynasıdır. Ayrıca birilerinin AKP genel başkanına otoyol, hastane, baraj yapmanın yerel yönetimlerin değil, genel iktidarın işi olduğunu anlatması gerekir" dedi

İZMİRLİ KİMİN TERÖR SEVİCİ OLDUĞUNU İYİ BİLİR
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın İzmirlilere 'İzmir bu defa vesayetçilere, darbecilere, terör s
vicilere karşın hakkın ve halkın yanında olacak' demesinin tam bir akıl tutulması ve kabul edilemez bir hakaret olduğunu söyleyerek "İzmirlileri bundan önce terör sevicilere destek vermekle suçlayan Erdoğan, yine tarihi hatalarından birini yapmıştır. İzmir'de  teröre destek veren ve terör sevici bir yönetim anlayışı yoktur. İzmirli' de kimin terör örgütleriyle pazarlık yaptığının çok iyi farkında olduğu için, tavrını terörün karşısında olan, teröristlerle işine geldiğinde pazarlığa oturan, teröristleri dağdan indirip davul zurnayla karşılayanlardan yana değil, CHP'den yana kullanmıştır. AKP Genel Başkanı terör sevicisi veya destekçisi görmek istiyorsa çözüm süreci diye valilerin, askerlerin elini kolunu bağlayanlara,  teröristleri davul zurnayla karşılatanlara, FETÖ' yü baş tacı yapanlara ve ne istediyse verenlere, PYD' nin eş başkanını kırmızı halılarla ve devlet töreniyle karşılayanlara bir baksın. Belki kendisinin tarifinin, aslında kimi işaret ettiğini görür. Recep Tayyip Erdoğan tam bir akıl tutulmasıyla İzmir'e ve İzmirliye kabul edilemez bir hakarette bulunmuştur. Derhal tüm İzmirlilerden özür dilemelidir" dedi.    

ERDOĞAN'I EN ÇOK KİM ÖVER TOPLANTISI
AK Parti'nin gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısının, Erdoğan'ı övme toplantısına dönüştüğünü söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Salonda konuşan AKP'nin İzmir ve İstanbul büyükşehir adaylarının konuşmalarına, yayınlanan kliplere bakılırsa düzenlenen toplantının amacı, İzmir adaylarını tanıtmaktan daha çok Recep Tayyip Erdoğan'ı övmek için yapılmış gibi duruyor. İzmirlinin dünya görüşünden, İzmirlinin çağdaşlığından, İzmirlinin hoşgörüsünden bahsetmek yerine Erdoğan'ı göklere çıkarmayı tercih etmeleri oldukça dikkat çekiciydi" dedi.

İZMİR'E BAKIŞLARI 16 YILDIR NEYSE BUGÜNDE O
AK Parti'nin yaptığı toplantının İzmir'e yönelik bir mesaj içermediğini, İzmir'e özel bir hizmet veya proje duyulmadığını ifade eden Yücel, sözlerini şöyle tamamladı.

Sonuç itibariyle AKP'nin İzmir adaylarını duyurmak için yaptığı toplantıdan ne İzmir'e bir mesaj, verildi, ne de İzmir ile ilgili yeni bir proje  açıklandı. Anlaşılan o ki, AKP tabandan tavana İzmir ile ilgili heyecan verici, farklı bir bakış açısına bürünememiş. AKP'nin İzmir'e bakışı 16 yıl önce neyse, bugün de o. Tabi bu onların sorunu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak onların ne yaptığı ile değil, İzmirli vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti nasıl sunarız, onunla meşgulüz. İzmirlinin duruşuna, kültürüne yakışan tavrımızdan taviz vermeden, İzmir ile aynı dünya görüşü ve duruşu taşımanın verdiği sorumlulukla çalışacak ve 31 Mart gecesi İzmir'in 30 ilçesinde de İzmirlinin iktidar olduğu anlayışı hakim kılacağız.

 
Kuyumcunun gasp oyunu polise takıldı
 
Başkan Uğurlu'dan teşekkür
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nesrin Avlunyalı 19 Ocak 2019 Cumartesi 14:34

Başkanım her sözünüzün, her cümlenizin altına bu açıklamadan sonra ancak imza atılır. Saygılar sayın il başkanım

Yorumu oyla      9      5  
Levent 7 Ocak 2019 Pazartesi 14:46

Teşekkürler Başkanım Yolunuz yolumuz açık. Seçimde hakettiklerini Bulacaklar. ,Izmirli ve seçmenlerimiz onları sandığa gömeceğiz. Bizler ATATÜRK ün askerleriyiz. ????

Yorumu oyla      9      5  
Sinan yaman 7 Ocak 2019 Pazartesi 14:37

Başkanım sonuna kadar arkandayız örgütümüz ve genel merkezimizin verdiği kararı ne olursa olsun gece Gündüz alanlardayız Kişiler gelir geçer bizim için kurum önemli ve kalıcıdır 95 yıllık Çınar’ın yeni filizleri olarak köklerimizden gelen öz veriyi ve geleneği de bizden sonraki nesillere aktarmak bizim en büyük görevimizdir.

Yorumu oyla      9      5  
semih 7 Ocak 2019 Pazartesi 11:39

erdoğan belediyecilik tecrübesi ile nokta atışı eleştiriler yaptı. haklı mı. tartışılır. ama tartışabilmeniz için cevap veren il başkanının iş bilen bir il başkanı olması gerekir. bizimkisi ise konu mankeni. hasan karabağ sevin sevmeyin iki dönem izmirin en büyük ve en önemli ilçesinnin belediye başkanlığını yapmıştır. önemli bir isimdir. adaylıktan çekiliyor. il başkanı demeç veriyor. bende medyadan öğrendim. işte örgütün başkanı değilsen, genel nerkezin başkanı değilsen. yapacağın başkanlık da böyle olur.

Yorumu oyla      9      6  
izmirli 7 Ocak 2019 Pazartesi 08:56

inssalah murat bakan ..tuncay özkanı aday yapmasınız yoksa valla billa chp oy atmam..onlar oluncaya kadar sen aday sayın il baskanım

Yorumu oyla      9      5  
şaşkınlık 7 Ocak 2019 Pazartesi 04:39

Troller iyice şaşkınlaştı! TV'lerdeki abartılı yalanlara yorumlardaki iftiralar eklendi! Taş üstüne taş koymayan belediye diye yazana vicdansız denir! Abuk subuk gönlünden geçeni yazanlara ahmak deniyor! İnsanların yaşadığı yaşam güçlüklerini, kur artışını, rantçılığı, zenginden yana olmayı bir türlü görmek istemeyen köle ruhlu insanlar kenti terkedip kendileri gibi düşünüp yaşayanların çok olduğu yerlere gidebilirler! Bilsinler ki yokluklarıyla bizi mutlu edeceklerdir! Hele bazıları var, açıkça kötü sözü hakediyorlar, o da sansüre giriyor, yayınlanmıyor! Lütfen kendilerine hakettikleri gibi seslenilmiş kabul etsinler!

Yorumu oyla      13      5  
ahmet 6 Ocak 2019 Pazar 23:02

bu yakışıklı hala dizi yıldızı olmadı mı?

Yorumu oyla      10      10  
sakin 6 Ocak 2019 Pazar 22:46

sayın yücel önce adaylarımızı açıklayınız. bakalım atatürkçü kaç tane aday çıkacak

Yorumu oyla      9      10  
Ali erke 6 Ocak 2019 Pazar 22:13

31 Mart 2019 akşamı İzmir oy oranının açıklıyorum CHP. Yüzde 60 AKP 30 hdp 6 saadet 2 diğerleri 2 İzmir CHP İzmir Mustafa Kemal Atatürk tür. .İzmir''in dağlarında çiçekler açar atamıza Atatürk diyemeyenler bura oy alamazlar.

Yorumu oyla      12      5  
Ali bektasi 6 Ocak 2019 Pazar 21:08

Öncelikle AKP belediyesi ilçede oturuyorum ilçenin anasını AKP belledi bitirdi ilçeyi yol köstebek yuvası her yol çukur dizisi gibi oldu yandaş oldukları sokaklarda yapım oldu az oy çıkan yerlerde hizmet sıfır oldu 1 trilyon mal olacak yeri 3 trilyon yaptırdı yandaş medyası a haberle ilçe uçuyor ilçe öncü ilçe Paris diyorlar ilçeyi bok götürüyor bok. .AKP kendi yandaşları bakarken muhalifleri bitiriyor. .gelmiş demokrasi şehrinde demokrasi getireceğim diyor zaten İzmir''de yıllardır demokrasi var istemiyoruz anasını bellersiniz rant yeri yandaş medya a haber yaparsınız İzmiri. .neymiş PKK elele chp ulen sizin kapılarda kol kola vara vara şarkıları söyleyerek girdiğiniz günü unutma dik Esad fotoğraf atamıza hakaret edenleri ziyareti unutmadık onun içindir İzmir aziz İzmir chp İzmir Cumhuriyet kalacak.

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko, Seferihisar ve Urla balık çiftliklerini sordu: Bu resmen hukuksuzluktur!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Seferihisar ve Urla ilçelerinde ...
Fatih YAPAR yazdı... Zeybekci’nin listesi!
Fatih YAPAR yazdı... Zeybekci’nin listesi!
CHP’de adaya itiraz eden 160 kişi istifa etti
Maraş'ın Pazarcık ilçesinde CHP belediye başkan adayına itiraz eden 44 ...
 
Saadet Partisi 70 belediye başkan adayını açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İl Başkanları, İl Müfettişleri ...
Karabağlar adaylığı için son dakika hamlesi!
AK Parti İzmir’de düğüme dönen Karabağlar adaylığı için Kaymakam Mehmet ...
İzmir Büyükşehir aday adayı Yüksel: Afrika tipi başkanlık sisteminden kurtulacağız
Türkiye’nin giderek her açıdan yönetilemez bir konuma sürüklendiğini söyleyen ...
 
'ABD'deki FETÖ soruşturması farklı gelişmelere gebe'
FETÖ soruşturması için gelen ABD heyetinin temaslarına yönelik konuşan ...
Sağlık Bakanlığı'ndan ''seyyar sandık'' genelgesi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 31 Mart seçimlerinde engelli ve ...
İYİ Parti'de 99 kent açıklandı: İşte açıklanan Ege adayları
İYİ Parti 7'si il toplam 99 belediye başkanını açıkladı. Listede Ege Bölgesi’ndeki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva