HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2016 Cuma - 14:15

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan sert anayasa çıkışı

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Anayasa Komisyonuna getirilen anayasa değişiklik teklifi için sert konuştu. Sındır: “Anayasa teklifi AKP'nin 14 yıllık iktidarında beceriksiz ve başarısız olduğunun itirafıdır” dedi.

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan sert anayasa çıkışı

EGEDESONSÖZ- TBMM Anayasa Komisyonu'nda da konuşarak düşüncelerini ifade eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AK Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. Sındır “Anayasa teklifi AKP'nin başarısızlığının itirafıdır. Teklifle ‘biz AKP iktidarı olarak 14 yıldır beceremedik, ülkeyi yönetemedik. Şimdi rejimi değiştirelim, bir hükümdar, diktatör gelsin de ülkeyi belki bizden daha iyi yönetir’ deniyor. Bu teklifin başka bir izahı olmaz. Bir ülkenin kaderini tek bir kişiye, bir diktatöre bırakmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Sındır şunları söyledi:

“Sabaha karşı CHP’nin sert muhalefetine rağmen komisyondan geçen 18 maddelik Anayasa teklifinin ülkesinin bekasını düşünen ve demokrasiye sahip çıkacak olan duyarlı milletvekilleri sayesinde TBMM Genel Kurulu’ndan geçemeyecektir”

“TBMM SUÇ İŞLİYOR”

 “Anayasa teklifinde yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri arasındaki ayrımı fiilen ortadan kaldıracak düzenlemelerin yer alıyor. Yürürlükte olan Anayasamızın “Başlangıç” bölümünde tanımlanan temel ilkelerinden birisi “kuvvetler ayrımı” ilkesidir. 2.maddede ise Türkiye Cumhuriyeti’nin başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu tanımlanmıştır. Diğer yandan, anayasanın 4.maddesi ile ilk üç maddenin hükümlerinin değiştirilemeyeceği ve değiştirilmesinin teklif edilemeyeceği güvence altına alınmıştır. Oysa ki getirilen anayasa teklifinde yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri arasındaki ayrımı fiilen ortadan kaldıracak düzenlemeler yer almakta ve bu husus Türkiye'nin önde gelen anayasa hukukçuları tarafından teklifin ülkeyi kuvvetler birliği sistemine ve otoriterleşmeye götüreceği uyarıları ile de vurgulanmaktadır. Bütün kuvvetlerin tek bir kişinin iradesine devredilmesi suretiyle kuvvetler ayrımı ilkesinin ihlali anayasaya aykırılık teşkil etmektedir ve bu nedenle bu anayasa teklifinin meclise getirilmesi, görüşülmesi ve bağıtlanması bizatihi anayasal bir suçtur”

“DİKTA REJİMİNE VE FAŞİZME GEÇİT YOK”

 “AKP rejimi değiştirmek için bir çaba içerisinde. Çabalar sonuçsuz kalacak AKP’nin rejimi değiştirmesine ve tek adam diktasıyla Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştırılarak yönetilmesine engel olacağız. Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracak; yasamayı, yürütmeyi, yargıyı tek elde toplayacak dikta rejimine ve faşizme geçit vermeyeceğiz”

“BİR KİŞİNİN İSTEĞİNE GÖRE ANAYASA YAPILIYOR”

“Devletin tepesinde oturan bir zat-ı muhterem Anayasa’ya uymuyor diye kendisinden hesap sorulacağına, Anayasa’nın kendisine uydurulmaya çalışılması için ve ülkemizi tek adam rejimine sürüklemek adına TBMM’ye bir anayasa değişiklik teklifi sunuluyor. Ortada yapılmak istenen şey, bu zat-ı muhteremin gönlüne göre bir devlet düzeninin getirilmesidir”

ÇOĞUNLUK DİKTATÖRLÜĞÜ ANLAYIŞI”

 “Bugün Türkiye’de demokrasi ayaklar altına alınıyor. Demokrasinin en temel ilkelerinden ve belki de en önemlisi çoğulculuk ilkesidir. Çoğulculuk; çoğunluk iradesi ile devleti yönetme görevi alanların azınlıkta kalanların haklarının ve azınlıkta kalan ideolojilerin de katılımcı demokrasi anlayışıyla yasama ve yürütme faaliyetlerinde düşüncelerini ifade edebilmeleri ve kendilerine iktidar yolunun açık tutulmasıdır. ‘%51 oy ile iktidara geldim, milletin iradesini ben temsil ediyorum, ben ne dersem o olur’ anlayışına ise çoğulculuk değil, çoğunluk diktatörlüğü denir. Dolayısıyla, meclise sunulan Anayasa telifinin hazırlanış şekli, Meclisten ‘yangından mal kaçırır gibi’ geçirilmeye çalışılması ve getirilen rejim tam anlamıyla çoğunluk diktatörlüğü olarak tanımlanabilir. Dayatılan bu anayasa teklifinin önerdiği rejim dikta, tek adam rejimidir ve tek sonucu olacaktır o da faşizmdir. Ülkemizin içinde bulunduğu, ekonomik, sosyal, temel hak ve özgürlükler, terör ve toplumsal barış sorunlarından kurtulabilmenin, mutlu, huzurlu ve refah toplumunu sağlayabilmenin tek çıkar yolu Güçlü Parlamenter Demokratik Sistemdir.”

 
Başbakan 'emekliye promosyon'u açıkladı
 
Rusya ABD'ye misillemeye hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan 'emekliye promosyon'u açıkladı
Başbakan Yıldırım, "Bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde ...
Hizal: Ak belediyeciliği Bayraklı’yla tanıştıracağız
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı, İlçe Danışma Meclisi toplantısını Bayraklı ...
Meclis Başkanı Kahraman ameliyata alındı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Değerli başkanımızın ameliyatı devam ediyor. ...
 
CHP’li Bakan sordu, cevap geldi: İzmir’deki askeri alanların akıbeti ne olacak?
Darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasına ilişkin ...
Ve Anayasa teklifi komisyonda kabul edildi
TBMM Anayasa Komisyonu, 9 gün süren görüşmelerin ardından Anayasa değişiklik ...
Delican’dan teşkilata ‘FETÖ-PKK’ uyarısı!
AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği danışma meclisi toplantısında konuşan ...
 
Meclis Başkanı Kahraman hastaneye kaldırıldı
TBMM Başkanı Kahraman'ın infeksiyon hastalığı teşhisiyle hastaneye yatırıldığı bildirildi.
Anayasa teklifinden 2 madde daha çıkarıldı
TBMM Anayasa Komisyonu, teklifin, "Olağanüstü hal yönetimi" başlıklı 13. ...
Erdoğan'dan kritik ateşkes açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yürürlüğe girecek olan ateşkes ile ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva