HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2016 Perşembe - 23:23

Delican’dan teşkilata ‘FETÖ-PKK’ uyarısı!

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği danışma meclisi toplantısında konuşan İl Başkanı Delican’dan teşkilatlara terör mesajı geldi. Delican’ın toplantıda, “Üye yapılırken dikkat edin. FETÖ ve PKK yapısına mensup isimler kamufle olmak için aranıza sızabilir” dediği öğrenildi.

Delican’dan teşkilata ‘FETÖ-PKK’ uyarısı!

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yoğun mesai TBMM Anayasa Komisyonu’nda devam ederken önümüzdeki referandum sürecine hazırlanan AK Parti teşkilatları ise çalışmalarını sürdürüyor.  AK Parti İzmir İl Başkanlığı da bu kapsamda il danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Swiss Otel’deki toplantıya Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Murat Yıldırım, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, İl Başkanı Bülent Delican, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun’un sunum yaptığı toplantıda İl Başkanı Bülent Delican da teşkilatlara mesajlar verdi. Delican’ın toplantıda, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İçeride ve dışarıda terör örgütleriyle amansız bir mücadele veriyoruz. Devletin içine sızmış FETÖ yapılanması temizleniyor. Bu konuda devletimizin her kademesi çok kararlı. Bizim de üzerimize düşen şeyler var. Üyelik sistemini iyi kontrol edeceksiniz. Yeni üye yaparken sadece kendisine değil referansına, yakınlarına, kim olduğuna iyi bakacaksınız. Mahalle başkanları üyeler konusunda yerinde ve daha dikkatli çalışacak. FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri kamufle olmak için teşkilatlarımıza üyelik başvurusu yapabilir. Aranıza sızabilir. Dikkatli olacağız” dediği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ
Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı seçimine de vurgu yapan Delican, tüm teşkilatların referandum sürecine hazırlıklı olmasını isterken partilerin durumlarını da değerlendirdi. Delican’ın, “HDP’nin oyu düşüyor. MHP’de genel başkana ve parti yönetimine güvenen kitlede yer alanlar ise artıyor. CHP’de bir karışıklık var. İzmir geneline bakıldığında Cumhurbaşkanlığı sistemindeki değişikliğe hayır diyenlerin oranı yüzde 65’lerden 45’e kadar düştü. Bu oran daha da aşağıya inecek. Parti olarak tüm enerjimizi Cumhurbaşkanlığı sistemine vermeliyiz” dediği belirtildi.

POLEMİKLERDEN UZAK DURUN
Delican ayrıca toplantıda AK Parti’ye oy verenler içinde genel olarak yüzde 10 gibi bir kısmın da Cumhurbaşkanlığı sistemindeki değişikliği tam olarak anlamadığını ifade etti. Bu oranın tamamen ortadan kaldırılması için de gayret gösterdiklerini söyledi.  Başkan Delican, teşkilatlara sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonlarına aldanmamaları için de uyarıda bulundu. Gereksiz polemiklerden ve tartışmalardan uzak durulmasını istedi.

SERT ÇIKTI, UYARDI
Toplantıya katılan Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım da sürpriz bir hamle ile yoklama yaptı. Özellikle kadın ve gençlik kollarından çok sayıda kişinin katılmadığı, bir bölümünün katılıp imza attıktan sonra salondan ayrıldıkları tespit edildi. Yıldırım’ın bunun üzerine, “Siyasete girerken bir söz veriyorsunuz. Her koşulda partiye hizmet edeceğinizi söylüyorsunuz. Bu sözünüzü tutun kardeşim. Yerine getiremediğiniz sözü de vermeyin. Üzerinizde vebal var. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yüzlerce insan şehit oldu. Hiç mi sizi etkilemiyor? Kendinize gelin ve toparlanın” dediği öğrenildi.

Öte yandan, danışma kurulu toplantısına Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in katıldığı öğrenilirken Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ise mazeret bildirdi. 

 
İzmir’de ‘şüpheli tüp’ paniği: İZBAN seferlerini de aksattı!
 
Fırat Kalkanı’ndan acı haber: 1 şehit, 9 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 29 Aralık 2016 Perşembe 23:38

Maalesef salon da kimse yok. Baş da belediye başkanları bu toplantıya katılmıyorsa alt kadroda olanlar hiç katılmaz. Sanki teşkilatta bir ruh heyacan heves kalmamış gibi.Dışarıdan bakıldığında tarafsız biri olarak böyle görülüyor.Teşkilat başkan yardımcısını kutlamak lazım.Teşkilat demir yumruk gibi olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis Başkanı Kahraman hastaneye kaldırıldı
TBMM Başkanı Kahraman'ın infeksiyon hastalığı teşhisiyle hastaneye yatırıldığı bildirildi.
Anayasa teklifinden 2 madde daha çıkarıldı
TBMM Anayasa Komisyonu, teklifin, "Olağanüstü hal yönetimi" başlıklı 13. ...
Erdoğan'dan kritik ateşkes açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yürürlüğe girecek olan ateşkes ile ilgili ...
 
Başbakan Yıldırım: Asgari ücret 2017 yılında...
Başbakan Yıldırım, "Asgari ücret 2017'de vergi dilimine girmeyecek" dedi.
Erdoğan ile Putin telefonda 'ateşkes'i görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi ...
Meclisi fesih yetkisi komisyondan geçti
Anayasa değişikliği teklifinin cumhurbaşkanına Meclis'i feshetme yetkisi ...
 
Balbay gazetecilerin sorunları için meclis araştırması istedi
CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay gazetecilerin uğradığı mağduriyetlerin ...
Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret tepkisi!
Kılıçdaroğlu, yeni askeri ücreti değerlendirerek, "Ben merak ediyorum. ...
Erdoğan: Kusura bakmayın, bunu yutmayız!
ABD'nin PYD politikasını sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva