HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2019 Cumartesi - 13:12

CHP’den ihraç edilen Karataş'tan yeni hamle!

İl eski Başkanı ve geçtiğimiz günlerde partiden ihraç edilen Karataş, Ege Bölge toplantısına katılamadığı için boşlukta olduğunu ifade etti. “Benim için kabustu. Partiye üye olunmaya korkulurken ben il başkanlığı yaptım” diyen Karataş, il disiplin kurulunun aldığı ihraç kararı karşısında hamle yaptığı bilgisini verdi. Karataş, “Yüksek Disiplin Kurulu’na başvurdum. Oradan olmazsa bu karar mahkemeden dönecek” dedi.

CHP’den ihraç edilen Karataş tan yeni hamle!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde aralıklı sürelerle 5 dönem başkanlık yapmış olan ve geçtiğimiz günlerde partiden ihraç edilen Kemal Karataş, Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) başvuruda bulundu.

Partisinin İzmir’de gerçekleştirilen bölge toplantısına katılamayan ve sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşımda bulunan Karataş, “Bugün CHP’nin İzmir’de bölge toplantısı vardı... Ve ben ilk kez katılamadım...” mesajını verdi.  Paylaşımı için Egedesonsöz’e konuşan Karataş ayrıca yeni sürece dair de bilgi verdi.

BENİM İÇİN KABUSTU!
İl Disiplin Kurulu’nun aldığı kararın bozulması yönünde hamle gerçekleştirdiğini ifade eden Karataş, “Hayatımda ilk defa partimin toplantısına katılamadım. Ben 12 Eylül askeri dönemde bile siyasi çalışmaların içinde olmuş bir adamım. Yedek subay askerken bile 10 gün izin alıp delege seçimlerine katılmış delege olmuş biriyim. Herhalde hayattaki en cesur asteğmen bendim. İlk defa toplantıma katılamadım. Benim için bu bir kabustu!” diye konuştu.

PARTİYE ÜYE OLUNMAYA KORKULURKEN BEN İL BAŞKANLIĞI YAPTIM
“Ama bunu onlar anlamaz, bilmezler” sözleriyle açıklamasını sürdüren Karataş, “Ben bu partiye üye olmaya bile cesaret edilemeyen dönemlerde il başkanlığı yaptım. SODEP’in kuruluş dönemlerinde çalıştım. Partinin binasını tutmak için uğraşmıştım. Kira kontratı yapmaya oturmuştuk, ‘SODEP’ deyince, adam, ‘eşime sormam lazım’ demişti. Durumu anladım, il binasını tutamamıştık. Daha sonra bina tutmuştum. Partiye üye bulamıyordum. Partiyi kurduk ilk olarak Gültepe’ye gittim, bir partilinin kahvesinde oturdum. Partilileri çağırdım, ‘CHP kapalı, SODEP’i kurduk, haydi üye olun’ dedim. Sonrasında beyaz toros yanaştı, bizi gözaltına aldılar. Ama sonra öğrendim ki beni orada ihbar eden de bir partiliydi” ifadelerini kullandı.

YDK’YA BAŞVURU YAPTIM, KARAR MUTLAKA BOZULACAK
Karataş ayrıca, “Ben bunları yaşadım. Şimdi beni bir eleştiri yaptım diye, hakaret yok bir şey yok, bunları ispatladım da, bu parti beni ihraç etti. Ne diyeyim? Hayatımda ilk defa bir boşluk içindeyim. Yüksek Disiplin Kurulu’na başvurdum. Mutlaka geri dönecek. Oradan olmazsa bu karar mahkemeden dönecek. Siyasi partiler kanununda ve partilerin tüzüğünde var. CHP tüzüğünde de bulunuyor; nüfusu 500 binin üzerinde olan illerde partiler disiplin kurullarına en az 4 tane hukukçu almak zorundadırlar. İzmir’de il başkanı 2 hukukçu almış. Zaten aldığı tüm kararlar külliyen geçersiz. Tüzüğün 65’inci maddesinde yazar. Aldıkları kararlar mahkemeden döner” dedi.

NİYE İHRAÇ EDİLMİŞTİ?
Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutu üzerinden sosyal medyada eleştirmiş ve hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı. İlk olarak il yönetimi resen hamle yapmış sonrasında Urla’dan gelen dilekçe üzerine süreç yürütülmüştü. Son olarak il disiplin kuruluna gönderilen dosya kapsamında geçtiğimiz günlerde karar alınmış ve Karataş partiden ihraç edilmişti. İl disiplin kurulunda alınan oy çokluğu karar ile Karataş’ın 5 dönem il başkanlığı yaptığı partisiyle bağı kesilmişti. 

 
AK Parti İzmir'de üyelik seferberliği... Başkan Sürekli'den 'yeni parti'ya salvo!
 
İngiliz futbolunun efsane ismi Marmaris'te evlendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M çeç 28 Eylül 2019 Cumartesi 17:30

Yıllar yılı Kemal karataş 197319771980 kadar izmir belediye meclis uyesi şimdi dun gelenler Kemal karataş C H P ihraç ediyor Bunların çoğü C H P degil derhal ihraçi durudurmalı yanlış yapiyorlar

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de üyelik seferberliği... Başkan Sürekli'den 'yeni parti'ya salvo!
Bayraklı teşkilat buluşmaları ile birlikte İlçe Danışma Meclisi toplantılarına ...
CHP bölge zirvesinde iki eski isimden net mesajlar!
Ege Bölge Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde konuştuğu belirtilen ...
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'kampanya' çağrısı: Kanuni şartlar yerine getirilmeli!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, ...
 
Salıcı’dan flaş kongre mesajları: İzmir’de tek aday olursa memnun oluruz!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, kongre sürecine ilişkin açıklamalar yaparken, ...
Masaya sürpriz isim geldi: Rıfat Abi formülü!
Kongreye yönelik çalışmaların hızlandığı CHP İzmir İl Örgütü’nde mevcut ...
CHP’li Salıcı’dan İzmir’de iktidar mesajları: Artık kim bakan olacak diye bakmalıyız!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın Ege Bölge toplantısında ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e ve CHP'ye sert sözler!
MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
CHP’nin Ege zirvesinde flaş mesajlar!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, 31 Mart yerel seçimlerindeki ...
Bakan Gül'den İzmir mesajları: Dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız!
Adalet Bakanı Gül, "FETÖ'nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva