HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2019 Cuma - 15:54

Masaya sürpriz isim geldi: Rıfat Abi formülü!

Kongreye yönelik çalışmaların hızlandığı CHP İzmir İl Örgütü’nde mevcut Başkan Deniz Yücel göreve devam sinyali verirken karşı cephede masaya sürpriz bir isim geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de olumlu bakışı sonrası eski İl Başkanı ve PM eski Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun adı ön plana çıktı. Partide, “abi formülü” olarak konuşulan yeni durum kısa süre içinde netleşecek.

Masaya sürpriz isim geldi: Rıfat Abi formülü!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim sonrasında gündeminde olan kongre takviminin kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor. Sandık sonuçlarının ardından koltuklara oturan belediye başkanları ve yeni yerel yöneticilerin aktif görev alacağı kongre süreci delege seçimleriyle birlikte başlayacak. Partinin en güçlü olduğu il olan İzmir’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları parti örgütündeki hareketliliği yakından izliyor.

Yerel seçim sürecini il başkanı sıfatıyla götüren Deniz Yücel’in yeniden göreve devam etme isteği resmi olarak gerçekleşmese de saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Milletvekili Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin gibi isimlerin açık desteğini alan Yücel’e, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da sıcak bakıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yücel ile ilgili “devam etme yönünde” bir fikre sahip olduğu kulislere yansırken karşısında bulunan isimlerin “bir talimat ya da işaret yok” tezi ise geçerliliğini koruyor.

SOYER NE DEDİ?
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Soyer’in İl Başkanı Yücel’e şerh koyduğu belirtilmişti. Soyer’in, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı görüşmede Kılıçdaroğlu’na, “Birlikte çalışabilir miyiz bilmiyorum! Uyum problemi yaşayabiliriz. Yeni dönemde belediye başkanı olarak parti örgütünün yöneticileriyle uyumlu çalışmak isterim. Bu durumu çok önemsiyorum” dediği öğrenildi.  Öte yandan Başkan Soyer, Yücel’in organize ettiği il danışma kurulu toplantısı, 9 Eylül etkinlikleri gibi toplantılara katılmamış, Yücel’e yönelik bir olumlu mesaj vermekten kaçınmıştı.

İl Başkanı Yücel ile yeni dönemde çalışamayacağını açık olarak Kılıçdaroğlu’na ifade eden Soyer’in delege seçimleri ve kongre sürecini de bir yandan beklediği, oluşacak tabloya göre farklı isimler üzerinde değerlendirme yapacağı da belirtildi.  Yücel’in karşısına “uzlaşı adayı” formülü ile çıkartılan 27. Dönem Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik de örgütün vereceği görevin kendisi için onur olacağını ifade etti. CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Özcan Purçu’nun da Yücel karşıtı açıklamalarıyla daha da alevlenen süreçte masaya önemli bir isim geldi.

Partide geçmişte İl Başkanlığı ve Parti Meclis Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunan Rıfat Nalbantoğlu’nun adı  “abi formülü” olarak ortaya çıktı. Soyer’in Nalbantoğlu’nun il başkanlığına olumlu yaklaştığı dile getirilirken Devrim Barış Çelik, SHP İzmir eski İl Başkanı Mustafa Kormaz ile “kadın aday” olması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Nilay Kökkılınç ismine uzak olmadığı dile getirildi.

Genel merkez koridorlarında ve kulislerinde konuşulan “abi formülü”nün kısa süre içinde netleşmesi ve Kılıçdaroğlu’nun kesin kararıyla da durumun şekillenmesi bekleniyor. 

 
'Şimşek' Kazakistan’dan gümüş çıkardı
 
ABD'den İran'a yaptırımları kaldırma teklifi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 28 Eylül 2019 Cumartesi 07:19

Deniz Yücel yeni yeni ısınıyor. Başarılı... Parti içi, huzurlu bir dönem yaşıyor. partide Abi- baba- amca gibi eskimiş, ilişki eksiği olan kişiler değil! Deniz Yücel benzeri taze aşılar çoğaltılmalı...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Salıcı’dan İzmir’de iktidar mesajları: Artık kim bakan olacak diye bakmalıyız!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın Ege Bölge toplantısında ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e ve CHP'ye sert sözler!
MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
CHP’nin Ege zirvesinde flaş mesajlar!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, 31 Mart yerel seçimlerindeki ...
 
Bakan Gül'den İzmir mesajları: Dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız!
Adalet Bakanı Gül, "FETÖ'nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse ...
CHP'li Kılıç'tan hükümete deprem tepkisi: İnsanlar evlerinde ölmeyi mi bekleyecek?
İstanbul'da meydana gelen deprem üzerinden hükümeti eleştiren CHP İzmir ...
Erdoğan: Güvenli Bölge için takvim işliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarını gezinin son gününde ...
 
AK Parti Kemalpaşa'da koordinasyon toplantısı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa’da ilçenin sorunları ...
İYİ Parti Selçuk'a yeni başkan atandı
İYİ Parti Selçuk İlçe Başkanlığı'na Sema Yetiş atandı.
CHP İzmir'den STK ziyareti: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva