HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2019 Cumartesi - 10:46

AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'kampanya' çağrısı: Kanuni şartlar yerine getirilmeli!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, İzmir’de yaşanan orman yangınları sonrasında kampanya başlattığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu. Dağ “Sayın Tunç Soyer bir yardım kampanyasında gerekli olan kanuni şartları yerine getirmelidir. Valiliğin istediği özel uygulama değil genel bir taleptir.” dedi.

AK Partili Dağ dan Soyer e  kampanya  çağrısı: Kanuni şartlar yerine getirilmeli!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ 18 Ağustos’ta başlayan ve 20 Ağustos’ta Orman Genel Müdürlüğü’nün büyük gayretleri ile söndürülen İzmir’deki orman yangınında zarar gören yerlerin rehabilitasyonuna başlandığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün Anayasa’da belirtilen “yeniden ağaçlandırma” şartlarını eksiksiz ve hızlı bir şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığı açıklanan “İzmir Küllerinden Doğacak” kampanyasının gerçekleşmesi için prosedürlerin tamamlanması gerektiğini belirtti.

- O KAMPANYA RAFA MI KALKIYOR? VALİLİKTEN BÜYÜKŞEHİR'E 9 ŞART!

Milletvekili Dağ şunları söyledi:

“Bilindiği gibi hepimizi derinden üzen İzmir yangınında ciğerlerimiz yandı. Yetkili kurumlarımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün gayretleri ile yangın daha fazla yayılmadan söndürüldü. En büyük tesellimiz ise can kaybının yaşanmaması oldu. Orman teşkilatının cefakar çalışanları yangın bölgesinde yoğun çaba sarf ediyorlar. Tüm saha kısa süre içinde fidan dikimine hazır hale getirilecektir. Orman Genel Müdürlüğü, 11 Kasım 2019'da 81 ilde 11 milyon fidanı toprakla buluşturacaktır.

Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in öncülüğünde, belediye meclisinin de kararıyla ‘İzmir Küllerinden Doğacak’ kampanyası için meclis kararı alınmıştır. Büyükşehir’den oy birliği ile geçen bu karar sonrasında yetkili kurum olan Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçilmesi, izin için gerekli çalışmaların tamamlanması gerekmektedir. İzmir Valiliği’ne kampanyayı başlatmak için yapılan başvuruda eksikler bulunmaktadır. Valiliğin de vurguladığı gibi; Büyükşehir’in kampanya talep başvuru listesinde, yetkili kurum olan Orman Müdürlüğü ile ortak bir protokol olmadığı gibi, kampanya harcama kalemleri belirtilmemiş ve kampanya için hiç kimse yetkilendirilmemiştir. Ayrıca, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu gereği zorunlu olan, paraların toplanma yöntemi ile nereye harcanacağı tam olarak belirtilmemiştir.

Her zaman olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, “istim arkadan gelsin” mantığı ile hareket ederek olayın sıcaklığında popülist bir refleks ile sürece yaklaşmış, yasal olarak zorunlu olan işlemleri yapmaktan kaçınmıştır.  Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyerek, yetki ve sorumluluklarını kısmen aşarak farklı bir tavır takınan Sayın Soyer’i devlet ciddiyetine davet ediyorum.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye teşkilatı mevzuatında olmayan ‘yangına havadan müdahale’ amacıyla uçak alacağını belirten Soyer’in yapması gereken, şehir içindeki ve yetki alanı dahilindeki yangınlara müdahale için gerekli olan araç/ekipmanları geliştirmek olmalıdır.”

 
Karaburun'da kaçak göçmen operasyonu: 50 gözaltı
 
Karşıyaka’da Roman şenliği coşkusu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 28 Eylül 2019 Cumartesi 19:59

tam tersi bir durum olsa işte "cehape zihniyeti" olurdu :)

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa MOROĞLU - Buca 28 Eylül 2019 Cumartesi 11:20

Sayın DAĞ, Bu ülke yıllardır kanuni şartları yerine getirerek milletin yaptığı bağışları hiç eden,güpleten neleri gördü neleri Yimpaş, kombassan,Deniz Feneri başta olmak üzere 17 Ağustos korkunç depreminden sonra yasa ile konulan iyileştirmeler yapılsın böyle facialar yaşanmasın diye deprem vergilerimizi siz 17 yıllık iktidarınızda deprem için mi kullandınız önce elini kalbinin üzerine koy, vicdanın ile cevap ver, işçiden kesilen işsizlik kesintilerini siz işçi için mi kullandınız ? başka alanlarda kullanmadınız mı ? yine elini kalbinin üzerine koy cevabını ver tabii verebilecek vicdanın varsa, üstelik saydığım tüm bu olumsuzluklar gülerek ifade ediyorum ki size yakın cenahtan oldu... Sosyal demokrat ve CHP li belediyeler asla milletin iyi duygularını istismar etmezler içiniz rahat olsun, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz sanırım, buradaki amaç Belediyenin İzmir için olumlu girişimlerini, çalışmalarını baltalamak başka deyişle her seçimde İzmir marşı ile size yol veren İzmir'lilere hizmetin yapılmasını engellemek ,başka nasıl yorumlanabilir ki ?, haaa bağış konusu olursa kurulur vakıflar, cemaatler, yasa ile onlara serbestlik sağlanır hiç bir pürüz çıkmadan 9 maddeye de gerek kalmadan toplanır değil mi ? Bir İzmir li olarak işi kılıfına uydurarak halka ve İzmir'e çıkarılan engellemeleri üzülerek kınıyorum...

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salıcı’dan flaş kongre mesajları: İzmir’de tek aday olursa memnun oluruz!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, kongre sürecine ilişkin açıklamalar yaparken, ...
Masaya sürpriz isim geldi: Rıfat Abi formülü!
Kongreye yönelik çalışmaların hızlandığı CHP İzmir İl Örgütü’nde mevcut ...
CHP’li Salıcı’dan İzmir’de iktidar mesajları: Artık kim bakan olacak diye bakmalıyız!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın Ege Bölge toplantısında ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e ve CHP'ye sert sözler!
MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
CHP’nin Ege zirvesinde flaş mesajlar!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, 31 Mart yerel seçimlerindeki ...
Bakan Gül'den İzmir mesajları: Dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız!
Adalet Bakanı Gül, "FETÖ'nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse ...
 
CHP'li Kılıç'tan hükümete deprem tepkisi: İnsanlar evlerinde ölmeyi mi bekleyecek?
İstanbul'da meydana gelen deprem üzerinden hükümeti eleştiren CHP İzmir ...
Erdoğan: Güvenli Bölge için takvim işliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarını gezinin son gününde ...
AK Parti Kemalpaşa'da koordinasyon toplantısı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa’da ilçenin sorunları ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva