HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2019 Cumartesi - 12:08

CHP bölge zirvesinde iki eski isimden net mesajlar!

Ege Bölge Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde konuştuğu belirtilen İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kocaoğlu’nun, “CHP benim partimdir. Ben partimin başarılı olmasını istiyorum” dediği aktarıldı. Bornova Belediyesi eski Başkanı Atila’nın ise, “31 Mart seçimlerinde Genel Başkanımız başarılıydı. Ancak Ege Bölgesi ve İzmir’de maalesef çok da başarılı sonuçlar ortaya koyamadık. Daha iyi olabilirdik. İstanbul’u, Adana’yı kıskandım. Seçim sonuçlarını referandum sonuçlarıyla değerlendirmeliyiz” çıkışında bulunduğu belirtildi.

CHP bölge zirvesinde iki eski isimden net mesajlar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de gerçekleştirdiği Ege Bölge toplantısında önemli konuların masaya yatırıldığı öğrenildi. Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden temsilcilerin yer aldığı programın basına kapalı bölümünde partililerin çarpıcı mesajlar verdiği belirtildi.

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın parti içinde barışı sağlamak ve kavgayı önlemek adına yaptığı konuşmada, ‘Artık kim il, ilçe başkanı olacak diye değil, kim milli eğitim müdürü, bakan olacak, bunlara bakmalıyız. İlk seçimde iktidar olacağız’ çıkışında bulunması dikkat çekmişti.

Toplantıda mevcut görevinde olan partililer ve yöneticiler de açıklamalarda bulunurken İzmir siyasetinin eski isimlerinin de kürsüye gelerek net mesajlar verdiği kulislere yansıdı. Kenti 15 yıl boyunca yöneten İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez bir programda söz aldığı aktarıldı. Ayrıca 2014-2019 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yürütmüş olan Olgun Atila’nın da programda geride kalan seçimler üzerinden tespitlerde bulunduğu ve yeni sürece dair de beklentilerini dile getirdiği öğrenildi.

CHP BENİM PARTİMDİR, BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM!
Ekonomi üzerinden mesajlar verdiği öğrenilen Kocaoğlu’nun konuşmasını kısa tutarak, “CHP benim partimdir. Ben partimin başarılı olmasını istiyorum. Tarım ve ekonomi politikalarında bir şeyler yaparsak iktidar olmamız kaçınılmazdır. Böyle olmasını diliyor ve istiyorum” dediği belirtildi.

REFERANDUM SONUÇLARINA BAKMALIYIZ
Atila’nın ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı bir yol haritası izlediğine vurgu yaptığı aktarıldı. Atila’nın, “Yeni hedeflerimizle yeni bir Türkiye’yi oluşturmayı amaçlamamız lazım. Yeni bir vizyon, yeni bir hikaye ile iktidarı yönetebileceğimizi insanlara vermemiz gerekiyor. Gezi olayları, referandumdaki hayır çalışması ve adalet yürüyüşüyle bir süreç başlamıştı. Özellikle referandumda farklı partiler ve dünya görüşümüz farklı olan insanlarla yeni bir dil kullandık. 31 Mart yerel seçimlerinin temel altyapısı böyle oluştu. Aldığımız sonuçların referandum üzerinden değerlendirilmesi gerekiyor” dediği iddia edildi.

İZMİR’DE DAHA İYİ SONUÇLAR ALABİLİRDİK, İSTANBUL’U KISKANDIM!
Ege’de alınan bazı sonuçlar üzerinden öz eleştiri niteliğinde bazı açıklamalar yaptığı da belirtilen Atila’nın, “Ege Bölgesi ve İzmir’de maalesef çok da başarılı sonuçlar ortaya koyamadık. Daha iyi olabilirdik. İstanbul’u, Adana’yı kıskandım. Referandumda İzmir’de 68.9 oy almıştık. 31 Mart’ta CHP ve İYİ Parti’nin ittifakı vardı, HDP aday çıkarmamıştı. Ülkede yüzde 15’lik ekonomik krizden kaynaklı bize doğru yöneliş vardı. Parti içinde barışın sağlanması çok önemli” şeklinde konuştuğu aktarıldı.  

‘İTTİFAKI GENİŞLETMELİYİZ’ AÇIKLAMASI VE ÖN SEÇİM VURGUSU
Parti içine yönelik birliktelik mesajları da verdiği ifade edilen Atila’nın, “Hepimizin birbirimizi sevmemiz ve yoldaşlık yapmamız gerekiyor. Diğer partileri kucaklamaya çalışırken önce parti içinde barış sağlanmalıdır. CHP’yi sadece CHP’lilerin yönetmesi bu noktada doğru değil. CHP’yi Türkiye’deki tüm laik, cumhuriyetçi, Atatürkçü kesimlerin yönetmesi gerekiyor. İttifak yaptığımız partilerin de görüşleri alınmalı. Yerel seçimlerde ittifakta verdiğimiz ilçeleri değil hangi adayla başarılı olunacağının konuşulması gerekiyor. Millet İttifakı’nı genişleterek parlamenter sistemden yana tavır gösteren herkesi bu yapıya katmalıyız. Parti içinde ön seçim, daha farklı sistemler aranabilir. Dar bölge tercihli bir milletvekili seçim sistemiyle küskün olan seçmeni katılıma çekebiliriz” dediği öne sürüldü.  

 
İzmirli modacının şaşırtan değişimi: 6 ayda iğne ipliğe döndü
 
İzmir-Zonguldak hattında 'internet aşkı' ölüm getirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fahrettin ulusoy 28 Eylül 2019 Cumartesi 19:38

Doğru söze ne denir.senin tespitlerin herzaman Doğrudur. Vatandaş sizden,bizlerden Çok şey bekliyorlar

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'kampanya' çağrısı: Kanuni şartlar yerine getirilmeli!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, ...
Salıcı’dan flaş kongre mesajları: İzmir’de tek aday olursa memnun oluruz!
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, kongre sürecine ilişkin açıklamalar yaparken, ...
Masaya sürpriz isim geldi: Rıfat Abi formülü!
Kongreye yönelik çalışmaların hızlandığı CHP İzmir İl Örgütü’nde mevcut ...
 
CHP’li Salıcı’dan İzmir’de iktidar mesajları: Artık kim bakan olacak diye bakmalıyız!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın Ege Bölge toplantısında ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e ve CHP'ye sert sözler!
MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında ...
CHP’nin Ege zirvesinde flaş mesajlar!
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, 31 Mart yerel seçimlerindeki ...
 
Bakan Gül'den İzmir mesajları: Dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız!
Adalet Bakanı Gül, "FETÖ'nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse ...
CHP'li Kılıç'tan hükümete deprem tepkisi: İnsanlar evlerinde ölmeyi mi bekleyecek?
İstanbul'da meydana gelen deprem üzerinden hükümeti eleştiren CHP İzmir ...
Erdoğan: Güvenli Bölge için takvim işliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarını gezinin son gününde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva