HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2019 Çarşamba - 14:09

CHP'den Devlet Bahçeli'ye 'proje' yanıtı!

''Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor'' diyen MHP lideri Bahçeli'ye yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın Kılıçdaroğlu herhangi bir projeyle gelmemiştir. CHP'ye kimse herhangi bir projeyi dayatamaz. CHP'ye kimse operasyon çekemez. CHP, vesayet altında bir parti değildir'' ifadelerini kullandı.

CHP den Devlet Bahçeli ye  proje  yanıtı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Lale Karabıyık ile Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Emre Kartaloğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Öztrak, yeni göreve seçilen Kartaloğlu ve yönetim kurulu üyelerini kutladı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu manzaraya bakıldığında en çok dikkat çeken konulardan birinin vergi artışı olduğunu belirten Öztrak, yapılan düzenlemelerle vergi mükelleflerinin üzerindeki yükün arttığını, bunun da vergi ödemeyi zorlaştırdığını ifade etti.

Ekonomide rekabet gücünü etkileyen unsurlardan birinin de verginin doğru alınması olduğuna işaret eden Öztrak, "Vergide adalet diyoruz. Günlük uygulamalarla vergi adaleti diye bir şey bırakmadık. Ekonomide yakaladığından vergi alıyorsun, onun dışında vergi toplamakta çok ciddi zorluklar var" diye konuştu.

Öztrak, bunların sıkıntılarının beyannameleri hazırlayan, hesapları tutan mali müşavirlerin sırtında olduğunu, KDV uygulamalarında, yeşil pasaport konusunda bu meslek grubunun sıkıntılar yaşadığını söyledi.

"Pansuman tipi" vergi toplamanın tüm krizlerin faturasını toplumun en kırılgan kesiminin sırtına yüklediğini ileri süren Öztrak, büyük işletmelerin bankalara olan borçları ertelenirken ve müteahhitlere yapılan ödemeler hızlandırılırken, yükün vatandaşa kaldığını kaydetti.

Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleriyle ilgili 'Kredi bulmak sizin işiniz, krediyi bulacaksan bul' gibi sözleri oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Öztrak, "Belediye başkanlarımızın yapmış oldukları projelerin finansmanını bulmaları konusunda çaba göstermeleri lazım. Zaten onlar da bu çabayı gösteriyorlar ama bu çabaların Ankara'dan kösteklenmemesi lazım" yanıtını verdi.

Öztrak, belediyelerin ciddi bir borç yükü altında olduğuna dikkati çekerek, bu borcun döndürebilmesi için iç borçla ilgili imkanların sağlanması gerektiğine işaret etti.

"KİMİN NE YAPTIĞI ANLAŞILIR"
İktidarın niyetinin "üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" olduğunu savunan Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünkü konuşmaya dönüp baktığımız zaman önce horonla girildi. 'Horon tepeceksen bu işleri yapacaksın.' dendi. Su meselesine girildi. Su meselesini hem Sayın Erdoğan hem de kendi döneminde Sayın Veysel Eroğlu 'bu işi 2071'e kadar hallettik' demişti. Şimdi su meselesi ortaya çıkıyorsa demek ki bu 'hallettik, şunu, bunu yaptık' laflarının hepsi boşmuş. Hem 'Türkiye'deki bu büyükşehirlerin 2071'e kadar hiçbir problemi olmayacak' diyeceksiniz, eylem planlarından, bir sürü projeden bahsedeceksiniz, bütün dünyaya da gidip bunları anlatacaksınız su kongrelerinde, ondan sonra da çıkacaksınız 'su meselesi geliyor' diyeceksiniz. Bir yılın sonunda bu şehirler bir su meselesiyle karşılaşıyorsa, birileri yapması gerekenleri yapmamış demektir. Ben, bizim belediye başkanlarımızın bu konuyla ilgili her türlü tedbiri aldıklarını ve alacaklarını biliyorum. Hiç merak etmesinler, gerekli kredileri de bulurlar, gerekli projeleri de ortaya çıkarırlar. Yeter ki köstek değil, destek olunsun."

Öztrak, belediye meclislerindeki çoğunluklara sığınılarak birtakım şeyler söylemenin, Ankara'nın borçlanma limitleriyle ilgili yetkilerine dayanılarak bir takım işlemler yapıp bu işlemlerin faturasını CHP'li büyükşehir belediye başkanlarına ve bu şehirlerin halklarının üzerine yıkmanın hiçbir olabilirliğinin bulunmadığını belirtti.

Bugün artık son derece saydam bir dünyada yaşanıldığını vurgulayan Öztrak, "Bütün bu hesap kitap milletimizin önüne konur, kimin ne yaptığı anlaşılır" diye konuştu.

''İNCE'NİN CHP'YE GELMESİ OLAĞANDIR''
"Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bugün bir gazeteye yazdığı yazıda 'Benim açımdan konu kapanmıştır. Asıl komplo Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na kuruldu' ifadelerini kullandı. CHP açısından bu konu kapandı mı? Bu konuyu ortaya atanlarla ilgili hukuki bir süreç başlatılacak mı?" sorusuna Öztrak, "Bu komplo CHP'ye ve CHP Genel Başkanına dönüktür. Bunda en ufak bir tereddütümüz yok. Bunu 2 gün önce söyledik ve 'Biz artık vatandaşımızın gerçek gündemine dönüyoruz' dedik" yanıtını verdi.

Faik Öztrak, vatandaşın gerçek gündeminin işsizlik, yoksulluk, artan vergi yükü, ekonomideki durgunluk olduğunu, CHP'nin bunlarla ilgileneceğini ve komployla ilgili hukuk düzeni içinde gerekenleri yapacaklarını dile getirdi.

"İnce'nin CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile görüşebileceği iddiası var. Bu konuda ne demek istersiniz?" sorusu üzerine Öztrak, "Bu, bugünün gündemi değil. Sonuç itibarıyla Sayın İnce partimizin bir üyesidir, bu parti kendisini cumhurbaşkanı adayı yapmıştır, dolayısıyla İnce'nin CHP'ye gelmesi olağandır. Olağan olmayan gelmemesidir. Gelir de gider de her zaman" değerlendirmesinde bulundu.

BAHÇELİ'YE YANIT
Öztrak, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir gazeteye verdiği demeçte 'Kılıçdaroğlu'nun bir projeyle geldiğini ve bir projeyle gideceğini' ifade etti. Bu konuyla ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Sayın Kılıçdaroğlu herhangi bir projeyle gelmemiştir. CHP'ye kimse herhangi bir projeyi dayatamaz. CHP'ye kimse operasyon çekemez. CHP, vesayet altında bir parti değildir. CHP yönetimleri tamamen milletimizin, milletimizin içinde olan parti üyelerimizin, onların seçtiği delegelerimizin, o delegelerimizin seçtiği kurultayımız tarafından belirlenir. Dolayısıyla 'sarayın bize format atmasıymış, biçimlendirmesiymiş' bunların hiçbiri mümkün olmaz. Bize format atmak isteyenler dönüp baktıklarında karşılarında dimdik dikilmiş Kurtuluş Savaşı'nın başından beri ayakta olan Kuva-yi Milliye ruhunu bulurlar."

Kimsenin CHP üzerinden Türkiye'nin gündemini karartmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Öztrak, "Biz, milletin tenceresini, işsizliği, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını konuşmaya, odaların, sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını konuşmaya devam edeceğiz. Biz, milletin derdiyle dertlenen CHP'yiz" dedi. (AA)

 
BM'ye eleştiri: Devam etmesi mümkün değil!
 
Gaziemir'de sendikalar arasında arasında üye kavgası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 27 Kasım 2019 Çarşamba 23:00

kuvay-yi milli ruhu,Mustafa Kemalin itleri diyenlerle beraber olup salladık ama yıkamadık demekmidir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM'ye eleştiri: Devam etmesi mümkün değil!
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesinin içinde ...
Çavuşoğlu: S-400 kutuda tutmak için alınmadı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "S-400'ü neden aldığımızı açıkladık. ...
Batur’dan net kongre mesajı: Yücel’den başka isim arayışı gereksiz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur il kongresi için, “Genel başkanımız ...
 
Muharrem İnce susma kararı aldı!
'Beştepe'deki CHP'li' iddialarının odağı Muharrem İnce, "ben partimin ...
Yurt içinde kalan terörist sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Yurtiçinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı'' dedi.
CHP'li Bakan'dan hükümete 'tarım' çağrısı: Zehirli kimyasalları yasaklayın!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarımda kullanılan kimyasalların yasaklanması ...
 
'Kılıçdaroğlu projeyle geldi, projeyle gider'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu ...
Gündem 'Beştepe'ye çıkan CHP'li: İddiaların hedefindeki teknenin sahibi ne dedi?
Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları ...
AK Parti İzmir’in kongre takvimi hazır: Üç ilke kararı
AK Parti İzmir Teşkilatı’nın hafta sonu başlayacak kongre takvimi için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva