HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2019 Çarşamba - 12:11

Batur’dan net kongre mesajı: Yücel’den başka isim arayışı gereksiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur il kongresi için, “Genel başkanımız kimi işaret ederse bizim yapmamız gereken onun yanında durmak. Genel başkandan şu ana kadar Deniz Bey için olumsuz bir görüş yok. Hem genel hem de yerel seçimi geride bıraktı Deniz Yücel. Aday belirleme süreçleri, partiyi idare etmesi ve başarılı neticelere baktığımızda Deniz Yücel sınıfı geçti. Partiyi de en güzel şekilde idare ediyor, genel merkezle diyaloğu da iyi. Şu an başka bir isim arayışı gereksiz” dedi.

Batur’dan net kongre mesajı: Yücel’den başka isim arayışı gereksiz!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Abdül Batur, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu. Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan Başkan Batur önemli açıklamalar yaptı.

Batur belediye çalışmaları ve gerçekleştirilecek projelerden bahsederken, CHP’de devam etmekte olan kongre süreci hakkında net mesajlar verdi.

KONAK HEYECANIMI ARTTIRDI
Narlıdere’nin ardından Konak Belediye Başkanlığı’nın heyecanını arttırdığını ifade eden Batur, “Narlıdere’de ilk başladığımızda aynı problemler vardı ancak zaman içinde sorunları asgariye indirmiştik. Şimdi Konak’ta daha büyük nüfus, gündüz ve gece nüfusunun farkı ile iş ve sivil inisiyatifin merkezi olması bizim üzerimizdeki sorumluluğu arttırıyor. Konak benim heyecanımı arttırdı.
Biz seçimin ardından rozetimizi çıkardık. Bu makama bizi partimiz getirdi, bağımsız olarak seçime girsek bu oyu alabilir miydik, hayır. Narlıdere’de ben ilk seçimimde yüzde 38’le seçilmiştim son seçimde yüzde 70’lere geldik” dedi.

HİÇBİR CHP’Lİ GİZLİ GİZLİ CUMHURBAŞKANLIĞI’NA GİTMEZ
Son günlerde gündemde olan bir CHP’linin Cumhurbaşkanlığı’na gitmesi tartışmaları hakkında konuşan Batur, “31 Mart’ta yerel seçimlerin neticesine iyi bakmak lazım. CHP o seçimlerde çok başarılı oldu. Bu sonuç dolayısıyla, nüfusun yüzde 65’ini yöneten CHP’li belediyeler var artık. Bu başarı grafiği yukarı doğru gidiyor, bunu herkes görüyor. İnsanların yaşamdan ümidini kesip intihara yöneldiği bu süreçte, yükselen trend CHP. Şu an için seçim 2023 tarihinde ancak bu zaman içinde değişebilir. Gerek ekonomik olarak gerekse uluslar arası ilişkiler açısından çıkmaza girildi. Ülkemizde 4 milyon civarında Suriyeli var, bunların problemlerinin çözülmesi ve barış ortamı sağlanarak ülkelerine dönmelerinin sağlanması gerekiyor. Vatandaş mutsuz bu konular sebebiyle. Yapılan anketlere göre Türkiye’de mutsuzluk oranı yüzde 55. Şimdi bunları tartışmak varken, saraya biri gitti gitmedi konusu konuşuluyor. Her yerde CHP tartışılıyor, medyada CHP olmasa halk bunları konuşacak. CHP’nin yükseliş trendinin önüne geçmek için bir projedir bu. 20 gün sonra bu konu konuşulmaz, bunun için şimdi bu konunun hassasiyetle konuşulması gerekiyor. Partiye zarar vermemek gerekiyor. Parti içinden bir organizasyon yapılmasını söylemek, elde evrak yoksa doğru değil. CHP’nin çok iyi ivme kazandığı bu noktada ağızdan çıkan her şeye dikkat edilmesi gerekiyor. Kamuoyunda CHP’nin hep tartışılıyor olması partiye zarar verir. Ben gizli gizli hiçbir CHP'li saraya gitmez” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE PERFORMANSLARI CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK
Belediye çalışmalarının önemine değinen Batur, “31 Mart’tan sonraki yerel yönetimlerin genel merkez tarafından takip edilmesi ve genel merkezde bir birim kurularak belediyelerin sorunları ve mali yapılarının takibi gibi bir işlem hiçbir dönemde yapılmamıştı. Yapılan toplantılarda beyin fırtınaları yapıldı. Yerel yönetimler yasası ile ilgili çalışmaların nasıl olması gerektiği konusunda görüşler alındı. Bu döneme kadar yapılmamış önemli toplantılar gerçekleşti. CHP’li belediyeleri yönetmek çok önemlidir, çünkü merkezi yönetimden destek almadan belediyecilik yapmak çok önemlidir. Genel başkanımız bu anlamda özveri için teşekkürlerini sundu. Belediyelerimizin performansı 2023 seçimlerini etkileyecek. İktidara yürüyebilmek için çok başarılı olmamız gerekiyor. Yaptığımız projelerle 2023 seçimlerini etkileyecek en önemli unsurlar yerel yönetimlerdir. Bunun için arkadaşlarımızla hep birlikte güzel işler yapacağız” diye konuştu.

GÜLTEPE PLANLARI MECLİSE GELİYOR
Gültepe’nin kentsel dönüşüm planları hakkında açıklamalar yapan Başkan Batur, “Gültepe planlarımızı tamamladık. Önümüzdeki mecliste komisyonlarımızdan onay için gelecek. 14 mahalle var. Buralardaki vatandaşlarımızın yıllardır olan beklentisi. Mühim olan plan yapmak değil uygulama. Büyükşehir’den onay geldikten sonra pilot bölgeleri seçerek 4’e böleceğiz ve başlayacağız. Buraya gelmemizin nedeni de Konak’taki değişim ve dönüşümünü sağlamak. Çimentepe bölgesi için de çalışmalarımız sürüyor. Tepecik’ten başlayıp Mersinli’ye uzanan bölgedeki dönüşüm için de çalışmalar yapacağız. Yeşildere bölgesi ile de büyükşehir ilgilenecek” ifadelerini kullandı.

YABANCI DİLLERDEKİ TABELALAR KALDIRILDI
İlçede Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması hakkında açıklama yapan Başkan Batur, “Merkezi hükümetin çıkardığı yasayla, yabancı dillerdeki tabelaları kaldırdık. Türkiye’de çalışan ve buradan ekmek yiyen vatandaşlarımızın, yabancı da olabilir, azınlık da olabilir, bu kurala uymaları gerekiyor. Önce uyarılarımızı yaptık, daha sonra yasaya uymayan tabelaları kaldırdık. Biz kuralları uygulamakla yükümlü kamu kurumuyuz, gereğini yaptık. Bazı şeylere insani değerlere de bakmak gerekiyor. O insanlar keyif için gelmedi buraya. Biz her zaman insani değerlerle olaylara yaklaşırız ancak olayları merkezi hükümet belirler biz prosedürü uygularız” dedi.

KAHRAMANLAR PAZARI SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmalar yaptıklarını açıklayan Batur, “Büyükşehir belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar Konak için ne istediysek kabul etti. Bir uyum olması gerekiyor Büyükşehir ile. Biz bu uyumu yakaladık. Kahramanlar Pazaryeri sorununu çözdük. Kahramanlar otoparkının alt katında kurulacak Pazar. Büyükşehir otoparkın alt katını haftada bir gün bize tahsis edecek. Bit pazarı ile ilgili çalışmayı Büyükşehir yürütüyor. Bit pazarı değil de antika pazarı denebilir. Bunun için İstanbul’dan gelen insanlar var. Bu Pazar için mekansal bir ihtiyaç var. Bir yer yapılarak işgaliye karşılığında tezgahlarını düzenli bir şekilde kurabilecekler. O bölge dışında satış yaptırmayacağız. Esnaflarımızın da bu konuda hassas olması gerekiyor. Eşyaların dışarıya çıkarılarak daha fazla satış yapılacağı düşünülüyor. Eşyaları dışarıya çıkarmayın arkadaş. O kadar ülkeye gittik, böyle eşyaları dışarıya çıkaran esnaf görmedik” diye konuştu.

KADİFEKALE’YE ÇIKAN MERDİVEN YAPILACAK
Kentin turistik olarak canlandırılması için yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Batur, “Bölge tarihi misyonu olan bir alan. Teleferik direklerinin dikilmesi tarihi alanlara tahribat verebilir bunun için teleferiktense olay yürüyen merdivene döndü. Kemeraltı-Agora-Kadifekale’yi kapsayan  tarihi üçgende önemli çalışmalar yapacağız. Konak Pier’den yola çıkan turist, Kemeraltı’ndan geçerek Agora’ya gelecek. Orada Amfi tiyatro şu an ortaya çıkarılıyor. Körfezden baktığınızda 20 bin kişilik dev antik tiyatroyu göreceksiniz. Gelen turist bir gününü bu tarihi bölgeyi gezerek geçirecek. O bölgenin ayağa kalkması bizim için çok önemli. Oraya Konak’ın en önemli güzergahı olarak bakıyoruz. Bölgede 2 tarihi binanın restorasyonuna başlıyoruz. İzmir Valiliği’ne de teşekkür ediyoruz, restorasyon için yüzde 80 ihale desteği verecek bize” açıklamasını yaptı.

İLÇE BELEDİYELERİNE ULAŞIM PAYI VERİLMELİ
İlçe belediyelerinin gelirleri ile ilgili sıkıntılarına değinen Batur, “Belediye gelirleri ile ilgili önemli bir sıkıntı var. Hala havagazı vergisi var belediye gelirleri arasında ama havagazı kullanan mı var? İletişim vergisi var mesela ancak artık kimde var ev telefonu. Buradan gelen rakam çok komik. Ulaşım gibi bizim de yatırım yaptığımız alanlardan bize de gelir düşmesi gerekiyor. Yol ve kaldırım çalışmaları yapıyoruz, ulaşımdan da mesela yüzde 20’lik bir pay ilçe belediyelerine aktarılsın” ifadelerini kullandı.

KONAK’TA ÖRGÜTE KARIŞMIYORUM
CHP’de kongre süreci içinde devam eden mahalle delege seçimleri hakkında konuşan Batur, “Genel Başkan yerel seçimlerin ardından partimizdeki barış ve uzlaşı havasının devam etmesinden yana. İzmir’de süreç gayet olumlu gidiyor. Ufak tefek şeyler olur, bizim partimizin dinamiği bu. Parti içinde yarışan arkadaşlar, seçimin ardından yine birlikte olur. Konak’ta ben hiç karışmıyorum. Çağrı başkanım süreci gayet olumlu bir şekilde yürütüyor. Konak’ta zaten bir konsensüs var, süreçleri birlikte yürütüyoruz. Her şeyin barış içinde gitmesi gerekiyor” dedi.

DENİZ YÜCEL SINIFI GEÇTİ, BAŞKA İSİM ARAMAYA GEREK YOK!
Yaklaşan il kongresi hakkında değerlendirmelerde bulunan Batur, “Biz bu süreçte genel başkanımıza yardımcı olmamız gerekiyor. Belki de son seçim bu. Cumhurbaşkanlığı seçiminden bahsediyorum. Genel başkanımız hem ittifak yönetimi hem de aday belirleme açısından çok başarılı bir süreç geçirdi. Bir kere de biz yardımcı olalım, elini rahatlatalım, partinin içini değil, dışını düşünsün. Bu süreci götürecek olan yine Kemal Kılıçdaroğlu. Genel başkanımız kimi işaret ederse bizim yapmamız gereken onun yanında durmak. Genel başkandan şu ana kadar Deniz Bey için olumsuz bir görüş yok. Hem genel hem de yerel seçimi geride bıraktı Deniz Yücel. Aday belirleme süreçleri, partiyi idare etmesi ve başarılı neticelere baktığımızda Deniz Yücel sınıfı geçti. Partiyi de en güzel şekilde idare ediyor, genel merkezle diyaloğu da iyi. Şu an başka bir isim arayışı gereksiz” diye konuştu.

KURULTAYDA TEK ADAY KILIÇDAROĞLU OLUR!
Kurultay özelinde açıklama yapan Batur, “Genel başkan artık kadrolarını kendi belirlemek istiyor çünkü sorumluluğu kendisi alacak. Kurultayda da Kılıçdaroğlu’nun tek aday olacağını düşünüyorum. Bu süreci en güzel şekilde CHP’nin kuracağı iyi kadrolarla götüreceğiz. Saray giden CHP’li tartışmaları falan önümüze çekilen setlerdir. Ama biz önümüze çekilen setleri yıkar geçeriz” ifadelerini kullandı.

 
Muharrem İnce susma kararı aldı!
 
Foça'da komandolar böyle eğitiliyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İbrahim Yüncü 28 Kasım 2019 Perşembe 09:40

Deniz Yücel bey, CHP için bir şanstır. Çok da başarılı, sakin, parti içinde denge unsuru. Böyle değerlere sahip çıkmak gerek. 2- Parti yönetimleri de Deniz Yücel gibi hem genç hem bilgi donanımı olan arkadaşların katılımı ile güçlendirilmeli. 3- Bşk Batur'un Konak bölgesinde, örneğin Gültepe projesi umut verici. Aynı uygulama Halil Rıfat bölgesinde de düşünülse harika işler olacak.

Yorumu oyla      4      5  
ahmetsezai 27 Kasım 2019 Çarşamba 21:22

Sayın başkan açıklamalarınız için sizi tebrik ederim.Kadife Kale'ye düşündüğünüz merdiven çözümüne katılıyorum ancak o merdiven elektrikli yürüyen merdiven asla olmamalı.Tarihe saygı,tarihi mekanlara saygı için ve ruhuna uygun olması için o merdiven orayla uyumlu taş merdiven olmalıdır.Saygıyla bilginize ve ilginize sunarım sayın başkan...

Yorumu oyla      4      5  
osman öktem 27 Kasım 2019 Çarşamba 13:25

Hah şöyle. Başarılı birini çıktı mı kırk yerinden çekiştirip alaşağı etmeye çalışınca iktidar olmuyor tabi. İl başkanı belediyeler ve MV için canla başla çalıştı ve başarılı olundu. Şimdi hırs içinde bir kaç MV kendileri geri düşmesin diye kukla bir il başkanı peşinde. Mertçe açıklaması için Batur Beyi tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      8      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce susma kararı aldı!
'Beştepe'deki CHP'li' iddialarının odağı Muharrem İnce, "ben partimin ...
Yurt içinde kalan terörist sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Yurtiçinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı'' dedi.
CHP'li Bakan'dan hükümete 'tarım' çağrısı: Zehirli kimyasalları yasaklayın!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarımda kullanılan kimyasalların yasaklanması ...
 
'Kılıçdaroğlu projeyle geldi, projeyle gider'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu ...
Gündem 'Beştepe'ye çıkan CHP'li: İddiaların hedefindeki teknenin sahibi ne dedi?
Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları ...
AK Parti İzmir’in kongre takvimi hazır: Üç ilke kararı
AK Parti İzmir Teşkilatı’nın hafta sonu başlayacak kongre takvimi için ...
 
'İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz'
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Bizlere ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'susun' talimatı!
Saraya giden CHP’li konusunda kurmaylarını uyaran CHP Genel Başkanı Kemal ...
Akşener'den 'Beştepe'ye çıkan CHP'li' yorumu
'Beştepe'ye giden CHP'li' iddialarıyla ilgili konuşan İYİ Parti Genel ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva