HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2019 Çarşamba - 11:43

Muharrem İnce susma kararı aldı!

'Beştepe'deki CHP'li' iddialarının odağı Muharrem İnce, "ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum" dedi.

Muharrem İnce susma kararı aldı!

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın kaynak gösterdiği gazeteci Talat Atilla'dan edindiği bilgi doğrultusunda ortaya attığı 'Beştepe'deki CHP'li iddiasının odak ismi Muharrem İnce, Hürriyet gazetesinde bir yazı kaleme aldı.

"Bu işin CHP’de kurultay sürecine yönelik hesaplar üzerinden anlatılması kesinlikle benimle ilgili değildir. Benim kurultaya dönük hiçbir faaliyetim yoktur" diyen İnce asıl hedefin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. 

İnce, "Bu olayı kurultay üzerinden okumak isteyenler varsa bilsinler ki asıl hedef ben değilim sayın Genel Başkan’ın kendisidir. Bana yapılan sadece bir yol temizliği olarak görülmelidir" dedi.

Söz konusu iddialara karşılık partisinin, "Ne muharrem İnce ne de bir başka partili saray kapılarına gitmez, orada partisi aleyhine iş tutmaz" diyemediğini belirterek sitem eden İnce, "Kendi partilerine güvenmeyen bir parti yönetimi başkalarının güvenini nasıl kazanabilir?" diye sordu.

Öte yandan İnce yaptığı açıklamada kullandığı 'çete' ifadesi için kendisini eleştirenlere, "İnsanların şereflerine, onurlarına yönelik planlama yapanlar, pusu kuranlar iftiralara sarılanlar için kişiliğim el vermiyor; merak ederlerse TDK sözlüklerinde yer alanlardan kendilerine çete sözünden daha uygun olanları da kendileri seçebilir" diye tepki gösterdi. 

İnce, "ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum" dedi.

İnce şunları kaydetti:

Bu olayda plan yapan, kumpas kuran adres ben değilim ki sonuçlarından yararlanayım ya da bundan siyasi rant devşirmiş olayım. Kamuoyu ve partilerimiz (onların bunu bildiklerinden eminim ama vurgulamak için bunu söylüyorum) şunu iyi bilmeli ki benim mücadelem kişisel itibarımdır, şerefimdir, onurumdur. Bu konu üzerine söz üretenlere önce beni anlamaları için bir an bu iftiranın muhatabının kendileri olduğunu düşünmelerini öneririm. İnanıyorum ki hiç kimse benden farklı davranmazdı.

Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, insan onurunu, şerefini her şeyin üzerinde tutar. Düşünün ki benim de üye olmaktan, hizmet etmekten gurur duyduğum bir parti, bana yönelik bu saldırıda hâlâ “Ne muharrem İnce ne de bir başka partili saray kapılarına gitmez, orada partisi aleyhine iş tutmaz” diyememiştir. Ne yazık ki Talat Atilla denilen kişiye meydan okunamamıştır. Kendi üyelerinin, eski milletvekillerinin, o partide her kademede bulunmuş biri için bu iradesi göstermemişlerdir. Kendi partilerine güvenmeyen bir parti yönetimi başkalarının güvenini nasıl kazanabilir? Bu soruyu her partili mutlaka sormalıdır.

KURULTAY HESABIM YOK
Bu işin CHP’de kurultay sürecine yönelik hesaplar üzerinden anlatılması kesinlikle benimle ilgili değildir. Benim kurultaya dönük hiçbir faaliyetim yoktur. Ben bu konular üzerine defalarca açıklamalarda bulundum. Artık ben kurultay delegelerinden oy isteme aşamasını çoktan geçtim. Benim bu konularla ilgili açıklamaların sadece ve sadece olması gerekenler üzerinedir. Eğer bu olayda bir kurultay hesaplaması görülmek isteniyorsa bana değil Talat Atilla’nın adres gösterdiği kişi veya kişilere, onların parti için faaliyetlerine bakılmalıdır. O zaman kurultaya dönük hedefler de kendiliğinden görünür olacaktır. Bu olayı kurultay üzerinden okumak isteyenler varsa bilsinler ki asıl hedef ben değilim sayın Genel Başkan’ın kendisidir. Bana yapılan sadece bir yol temizliği olarak görülmelidir. Açıklamalarımda bu konuya ısrarla dikkat çekmeye çalıştım ve Sayın Genel Başkan’ı ısrarla uyardım, uyarmaya da devam ediyorum:

“Bana yapılan size yapılmak istenen için alan temizliğidir.” Dileğim Sayın Genel Başkan da bu olayı kurultayla ilişkilendiriyorsa, bir kez de benim bu söylediklerim üzerinden süreç okuması yapmasıdır.

Açıklamalarımda bu olayın parti içinde bir çete tarafından organize edildiğini söylediğimde neden çete diye ithamda bulunduğumu söylüyorlar. Ben bunlar için elbette “birkaç kişi”, “bir grup”, “bir klik” gibi adlandırmalarda bulunabilirdim. Ama bu adlandırmalar çete sözünün içerdiği belli bir amaç için yan yana gelip plan yapmayı, pusu kurmayı, arkadan vurmayı ifade etmezdi. Onlara hak etmedikleri siyasi unvanla hitap etmiş, yaptıklarını masumlaştırmış olurdum. İnsanların şereflerine, onurlarına yönelik planlama yapanlar, pusu kuranlar iftiralara sarılanlar için kişiliğim el vermiyor; merak ederlerse TDK sözlüklerinde yer alanlardan kendilerine çete sözünden daha uygun olanları da kendileri seçebilir.

KİMSE YANDAŞ BASIN KONUSUNDA BANA DERS VERMESİN
Bana yöneltilen eleştirilerden bir diğeri ise yandaş basın desteği konusunda olmaktadır. Yandaş basın için söz konusu olan CHP iştahlarının nasıl kabardığını, mutlu olduklarını elbette görüyorum. Onların en başta da bana olmak üzere neler yaptıklarını çok iyi biliyorum. Kimse yandaş basın konusunda bana ders vermeye çalışmasın.

Bana bu konuda eleştiri yöneltmeden önce bu kumpasın birince derece de faili olan, Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanına dahi sözde tehditte bulunabilen kişi kimdir ve medyanın hangi kısmında yer almaktadır?

KONUYU KAPATIYORUM
Bu kişiyle partide kimlerin ne amaçla içli dışlı olduğu üzerine düşünülmesi ve bunun sorgulanması gerekmez mi? Bunu yapmadan benim basın toplantıma yandaş basının gelmesini eleştirmek olayı keyfi biçimde biçimlendirmektir. Buradan o yandaş basına zaten hiçbir şey çıkmaz. Buradan iktidara da hiçbir şey çıkmaz. Yeter ki biz üzerimize düşenleri zamanında yapmasını bilelim. Ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum. Avukatlarım dava dilekçesini hazırladı. Konuyla ilgili son sözü artık yargı söyleyecektir. Eğer bu yalanlarda tek sorumlu Rahmi Turan ve Talat Atilla ise partinin bu kişiler hakkında, en başta da Sayın Genel Başkan’ın dava açmasını beklerim.

 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Batur’dan net kongre mesajı: Yücel’den başka isim arayışı gereksiz!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Eriş 27 Kasım 2019 Çarşamba 17:50

Yaptığı hep aynı numara. Güvenirliği kalmamış ve siyaseten tükenmiş bir şahıs olarak politika tarihimizde yerini almıştır.

Yorumu oyla      4      6  
Baba Muhalefet 27 Kasım 2019 Çarşamba 13:26

Ortalığı velveleye verdikten sonra "kaçmak" yakışmıyor, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ortadan yok olmak gibi... Güven duygusu böyle yitiyor işte.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt içinde kalan terörist sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Yurtiçinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı'' dedi.
CHP'li Bakan'dan hükümete 'tarım' çağrısı: Zehirli kimyasalları yasaklayın!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarımda kullanılan kimyasalların yasaklanması ...
'Kılıçdaroğlu projeyle geldi, projeyle gider'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu ...
 
Gündem 'Beştepe'ye çıkan CHP'li: İddiaların hedefindeki teknenin sahibi ne dedi?
Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları ...
AK Parti İzmir’in kongre takvimi hazır: Üç ilke kararı
AK Parti İzmir Teşkilatı’nın hafta sonu başlayacak kongre takvimi için ...
'İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz'
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Bizlere ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'susun' talimatı!
Saraya giden CHP’li konusunda kurmaylarını uyaran CHP Genel Başkanı Kemal ...
Akşener'den 'Beştepe'ye çıkan CHP'li' yorumu
'Beştepe'ye giden CHP'li' iddialarıyla ilgili konuşan İYİ Parti Genel ...
'Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal genel başkan olmaz'
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Kimseye genel başkan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva