HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2016 Çarşamba - 14:43

CHP’deki Atatürk resmi tartışmasında bomba karar!

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

CHP’deki Atatürk resmi tartışmasında bomba karar!

CHP’de Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka‘nın bir vekilin odasındaki Atatürk resmini indirdiğini söylemesiyle patlak veren krizde soruşturma süreci tamamlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan oluşan heyet, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile iddiayı anlattığı yerde bulunan İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı dinledi.

3 muhakkik raporunu tamamladı. Komisyon raporunu Cuma günü Grup Başkanvekili Özgür Özel’e verdi. Rapor aynı gün Kılıçdaroğlu’na sunuldu. 

CHP Grup Yönetimi Kurulu da hazırlanan rapor doğrultusunda incelemelerini tamamladı.

CHP Grup Sözcüsü Selin Sayek Böke olağan gündem değerlendirmesi açıklamasında Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka‘nın disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Nazlıaka tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

NAZLIAKA'DAN DETAYLI AÇIKLAMA 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk portresinin indirilmesi konusunda bugün parti Merkez Yönetim Kurulu’nun MYK aldığı kararla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Nazlıaka, "Olayla ilgili bir isim verip konuyu daha fazla gündemde tutacak ve partimi tartıştıracak bir davranış içine girmem mümkün değil. Ayrıca iyi niyetinden şüphe duymadığım bir yol arkadaşımı kesinlikle ifşa etmem. Hele hele süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değildir" dedi.

Milletvekili Aylin Nazlıaka açıklamasında şunları söyledi: “Konu; benim bir milletvekili arkadaşımın Meclis’teki odasına gittiğimde Atatürk resmini görmediğimde gösterdiğim hassasiyet üzerine onun resmi geri asmasından ve benim isim vermeden bu mevzuyu iki milletvekilimizle yaptığım özel bir sohbette paylaşmamdan, bu sırada orada bulunan başka bir milletvekilinin de duymasından ibarettir.

Amacı kişiyi değil ideolojik bir saptamayı tartışmaya açmak olan bu konuşma en fazla 5 dakika sürmüştür. Ancak bu özel konuşmanın bir milletvekili tarafından basına yansıtılması sonrasında olay kasıtlı ya da kasıtsız olarak çarpıtılmıştır. Yaşananlar ile oluşan algı arasında orantısız bir fark oluşmuştur. Bu fark partimizi yıpratan bir algı operasyonuna dönüşmüştür.

Atatürk’ün portresinin ‘çöpe atılması’ gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır.  Haberin basına düşmesinden sonra soruşturma komisyonu kurulana kadar Genel Başkanımın ve partimin yetkili organlarının talimatlarını beklediğim için uğradığım tüm tahriklere ve saldırılara karşı (şahsımla ilgili çıkan yalan haberle ilgili 18.12.2015 tarihinde yaptığım yazılı basın açıklaması hariç) hiçbir açıklama yapmadım. Partimizde Atatürk düşmanları varmış gibi oluşturulan bu algıya karşı katı bir tutum izledim. Ben bir Atatürkçü olarak, Atatürk’ün kurduğu partimin Atatürk üzerinden tartışılmasını, tartıştırılmasını istemem.

Olayla ilgili bir isim verip konuyu daha fazla gündemde tutacak ve partimi tartıştıracak bir davranış içine girmem mümkün değil. Ayrıca iyi niyetinden şüphe duymadığım bir yol arkadaşımı kesinlikle ifşa etmem. Hele hele süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değildir. Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir.“ (dha, Cihan)

GÖKÇEK'TEN NAZLIAKA'YA DESTEK 
Bu arada MYK'dan çıkan kararın açıklanmasının ardından Nazlıaka'ya sürpriz bir destek geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent sorunları üzerinden sık sık karşı karşıya geldiği ve sert tartışmalar yaşadığı CHP Milletvekili için destek mesajları attı. 
 

1⃣AYLİN'E BU YAPILAN BÜYÜK HAKSIZLIK...
AYLİN KK'NIN BU HAREKETİ BANA ÇOK DOKUNDU...https://t.co/NRdhGwp6Lv

— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) 3 Şubat 2016

2⃣MERAK ETME AYLİN,SENİ KK'YA YEDİRTMEYECEĞİZ...SENİ CHP'DEN ATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ... #direnaylin ARKADAŞLAR LÜTFEN TT YAPALIM...

— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) 3 Şubat 2016

3⃣AYLİN ATATÜRK'ÇÜDÜR...İŞTE İSPATI...⤵AYLİN ATATÜRK'SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN CHP'DEN ATILAMAZ... #direnaylin pic.twitter.com/5DJjAJhD5c

— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) 3 Şubat 2016

4⃣AYLİN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞ...KADINCAĞIZ HAKLI...KK SANA AYLİN'İ HARCATMAYACAĞIZ... @AylinNazliaka pic.twitter.com/P2grJ0SB6m

— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) 3 Şubat 2016

5⃣AYLİN MERAK ETME...TWİT ALEMİ YANIMIZDA...İNANMAZSAN TWİTTURK'E BAK.TWİT ALEMİ AYLİN'E DESTEĞE DEVAM. #direnaylin pic.twitter.com/xnK8X4DokP

— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) 3 Şubat 2016

 
Zeytinyağı fiyatları için korkutan açıklama!
 
AK Parti Çiğli’de 2 isim görevden alındı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 3 Şubat 2016 Çarşamba 18:58

CHP'de kime inanacağımı şaşırdım. Fatura Aylin Nazlıaka'ya kesilmiyordur umarım. Yani ifşa ettiği için. Yoksa bu CHP'nin bittiğinin ilanı olur. Burası devlet dairesi de bunlar memur cezalandırıyor sanki. Büyük yönetici makamlarında küçük insanlar oturuyor.

Yorumu oyla      11      5  
REİS 3 Şubat 2016 Çarşamba 18:56

İŞTE LİDER BÖYLE DURUMDA ÇIKAR ORTAYA...NERDEYSE CHP KOMİSYON KURACAKMIŞ BU İŞ OLDUMU OLMADIMI DİYE,KILIÇDAROĞLU ÇAĞIRIP BU KONUNUN MUHATAP LARINA DEMEK SORAMIYOR,LİDER OLUNMUYOR LİDER DOĞULUYOR..

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 3 Şubat 2016 Çarşamba 18:16

Bir köşe yazarı durumun böyle olacağını ve olayın üstünün kapatılacağını geçen gün yazmıştı haklı çıktı.

Yorumu oyla      11      5  
Sevgül Kaya 3 Şubat 2016 Çarşamba 15:33

Sayın Nazlıaka ortalık bu kadar karışık ve gergin durumda iken bütün gözler ve kulaklar CHP nin üzerinde iken ortalığı germeye ne gerek vardı samimi iseniz sayın Selin Sayek Böke ile konuşup ne maksatla Atatürk posterini indirdiğini sorabilirdiniz partiyi bu kadar yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur gerek sosyal medyada gerekse basında olur olmaz yorumlara neden olmuştur lütfen ülkenin hali ortada iken bu tür spekülasyon yaratmaya gerek yok ben şahsen çok üzüldüm saygılar

Yorumu oyla      11      5  
Sinan Öztan 3 Şubat 2016 Çarşamba 14:59

Karar doğru patavatsızlığının ve densizliğinin cezasını çeksin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: Cizre’de muhtemelen hiç yaralı yok!
Cizre'deki yaralılar için 10 ambulans, 30 görevli, helikopter ambulans ...
Yüksel’den ‘arsa’ açıklaması: CHP'li belediyelerin bana...
CHP İl Başkanı, Bornova'daki arazi tartışması hakkında konuştu. Belediyenin ...
CHP’li vekiller İzmir’deki facia yerinde!
Seferihisar Doğanbey açıklarında 4'ü çocuk 9 mültecinin ölümüyle sonuçlanan ...
 
Sertel'den Alsancak Stadı çıkışı: Cek-cak yapmayın...
Alsancak Stadı’nın yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay ...
Erdoğan: Almanya, Fransa bizden fakir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili’deki BM toplantısında “dünyada en çok sığınmacıya ...
Bakanlık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, "dövizle askerlik" uygulamasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e 'zalim' yanıtı
Mahsun Kırmızıgül'ün, Twitter üzerinden yaptığı eleştirilere Başbakan ...
AK Partili Dağ’dan stat mesajları!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bekaroğlu sürprizi!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ecevit'in Kültür Bakanı İstemihan Talay ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva