HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2016 Salı - 16:49

Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e 'zalim' yanıtı

Mahsun Kırmızıgül'ün, Twitter üzerinden yaptığı eleştirilere Başbakan Ahmet Davutoğlu yanıt verdi. Davutoğlu ayrıca, "Yeni bir dönem noktasındayız" ifadesini kullandı.

Davutoğlu ndan Mahsun Kırmızıgül e  zalim  yanıtı

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen buluşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Mahsun Kırmızıgül'ün eleştirilerine yanıt verdi: 

12 Eylül sizleri nesneleştirmeye çalıştı. Şimdi terör örgütü nesneleştirmeye çalışıyor. Temsil ettiğiniz toplum teröre prim vermedi. Sizler sağduyunun aklıselimin tarafı oldunuz. Sorumluluk duygusuyla hareket ederek samimiyetle çözüm yolu aradınız. Sizlerin çözüme verdiğiniz çabaları unutmadık, unutmayacağız. Bu desteği her zaman yanımızda görmek istiyoruz.

HARAM OLSUN
78 milyon insanın her birinin bizim için aynı olduğunu ifade ettik. Herhangi bir kardeşime bakarken, 'acaba bu Türk mü, Kürt mü, Alevi mi Sünni mi' diye sorarsam aldığım her nefes haram olsun. Türkiye'yi bütün renkleriyle farklılıklarıyla seviyoruz, kucaklıyoruz.

Her insanın kendi inanışıyla güzel olduğunu düşünüyoruz. AK Parti geçmişin ötekileştirici zihniyetine tepki olarak milletimizin birlik hissiyatından doğmuş bir partidir. Farklılıklar çatışmalara sebep oluyorsa bu bizim yanlışımızdır.

Kim özgürlük ortamını yok etmeye çalışıyorsa onlara asla izin vermeyiz. Özgürleşen Türkiye'de şehirlere silah yığınağı yapanlara izin vermeyiz.

ŞEHİRLER TERÖRDEN ARINDIRILACAK
Kim eline silah alıp bir başka kardeşimize yönelik olarak bu silahı doğrultursa, kim şehirlerimizi harabeye çevirmek isterse, kim Fatih Paşa Camii gibi kutsal mekanlarımızı mermileriyle tahrip etmek isterse hepimiz ona karşı çıkacak ve bu toprakların ortak feyzinin, vicdanının sesi olacağız. Bizim mücadelemiz bu ülkenin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine kasteden cani şebekelerle, insanlık dışı terör örgütleriyle. Bizim mücadelemiz okullara, hastanelere, camilere, sokaktaki insanlara saldıracak kadar gözü dönmüş menfur odaklarla.

Devletimiz her türlü tehlikeyi bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır. Türkiye terörden arındırılacak, şehirlerimiz silah deposu, barikat olmaktan arındırılacaktır. Şehirlerimiz terörün yol açtığı tahribattan kurtulacak. Bütün vatandaşlarımız huzura kavuşacaktır.

FAŞİZAN ZİHNİYET
Yeni bir dönüm noktasındayız. Soğuk savaş yıllarından kalan bölücü terör örgütü ve onun uzantısı olan partinin sözcüleri, bugün ısrarla kamuoyunu tahrik ediyor. Bugün dahi tahriklerine devam ettiler. Bununla yapmaya çalıştıkları, Türkiye'yi yeniden eski Türkiye'nin kargaşaya, çatışmaya dayalı düzenine çekmeye çalışmaktır. İstiyorlar ki onların çatışmacı ortamına biz de ayak uyduralım, devlet eski devlet olsun ve terörü besleyen krizler yeniden yaşansın. Emin olunuz, 12 Eylül zihniyeti ile onun çıkardığı bölücü terör örgütünün zihniyeti temelde aynı faşizan zihniyettir.

TOLEDO POLEMİĞİ
UNESCO kültür misarı olarak Toledo'yu örnek gösterdiğimde bunu faşizm ve Franco' örneğiyle karşılaştıran ucuz yorumlar yapıldı. Biz Franco'yu da biliriz. Ülkemizi PKK'nın Stalinist zihniyetine karşı teslim etmeyecek olan da her bir vatandaşımızı faşizme de Stalinizme de karşı koruyacak olan AK Parti'nin özgürlükçü demokratik anlayışıdır. 

Faşist anlayışı bulunduğu bölgede yaşatan PKK'nın bundan bahsetmeye hakkı yoktur. Eski Türkiye'de nelerin yaşandığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Eski Türkiye'de yasaklar vardır. OHAL vardı, yol kontrolleri vardı. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Anadil üzerindeki kısıtlamaları tasfiye ettik.

Bu yasakları kaldırıken, yasakçı düzenden beslenen pek çok odak karşımıza dikildi. Türkiye bir daha eski karanlık günlere dönmeyecek. Terörle mücadelenin demokratik kazanımlara zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Terör şebekesinin en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza verdiğini herkes görüyor.

Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur. Ama birileri, birilerine gözyaşı döktürmek isterse, birileri İsrail'in ya da Esad rejiminin yaptığı gibi mazlumlara zulmetmek isterse, birileri bugün PKK terör örgütünün yaptığı gibi bu halka zulmetmek isterse onun karşısında da sessiz kalacak kadar, Allah'ın ve milletin bize lütfettiği bu iktidar gücünden nasipsiz değiliz.

GÖNÜL AYNAMA BAKTIM, MUHASEBE ETTİM
Bu günlerde bir sanatçının bana doğru dönüp zalim ifadesini kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım. Muhasebe ettim. Bir iç muhasebe yaptım. Hİç konuşmadan zulümle hitap ettiği bu kişiyi anlamak istiyorsa, Somalili çocukların yanına gitsin. Arıkan'da insanlarla kucaklaşan insanlara sorsun bizi. Şimdi ben o sanatçıya sesleniyorum, gelsin zulüm görmek istiyorsa Dışkapı Hastanesi'nde birkaç gün önce ziyaret ettiğim Sait'in gözlerini içine baksın. 

Babası ve kardeşini şehit olarak kaybetmiş Sait'in gözlerindeki hüzne baksın. Sonra başka bir hastanede yatan annesini ziyaret etsin. Diyarbakır'da Çınar'da katledilen bu çocukların arkasında hangi zalimlerin olduğunu düşünsüz ve zalim kavramını kime kullanacaksa o zaman kullansın.

KIRMIZIGÜL NE DEMİŞTİ?
Mahsun Kırmızıgül geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından paylaştığı mesajjlarda, “Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terketmek hangi dinde yazar. Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan?” ifadelerini kullanmıştı.

 
Bilirkişi 301 kişiye mezar olan madene inecek!
 
İzmir’de 4 odadan PKK terörüne lanet açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan stat mesajları!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bekaroğlu sürprizi!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ecevit'in Kültür Bakanı İstemihan Talay ...
Cumhuriyet’te Balbay krizi: Yazısı yayımlanmadı!
2015’in Ekim ayında Cumhuriyet Vakfı’ndan çıkarılan CHP İzmir Milletvekili’nin ...
 
CHP’de Taş kadınların başkanlığına resmen aday
CHP 35. Olağan Kurultayı’nın ardından gözler kadın kolları genel başkanlığı ...
Bakan Ala: Cizre'de sona gelindi!
Cizre'deki operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı ...
Bakan Yıldırım’dan bir günlük yoğun İzmir mesaisi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi ...
 
CHP’de ‘gençlik’ mesaisi: MYK için kimlerin adı geçiyor?
CHP’de gözler hafta sonu gerçekleştirilecek Gençlik Kolları kurultayına ...
CHP’li Çam: Başbakan kabineyi Arabistan’da topladı!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan’ın kabineyi Suudi Arabistan’da topladığını söyledi.
MHP'de kayyum sesleri: Muhalifler...
MHP'de olağanüstü kurultay için topladıkları 543 imzayı MHP Genel Merkezi'ne ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva