HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2016 Çarşamba - 10:25

CHP’li vekiller İzmir’deki facia yerinde!

Seferihisar Doğanbey açıklarında 4'ü çocuk 9 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının ardından, TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri CHP'li vekiller Özcan Purçu ve Nurettin Demir, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

CHP’li vekiller İzmir’deki facia yerinde!

İzmir'in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mahallesi açıklarında mültecileri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 9 mültecinin hayatını kaybetmesiyle sonlanan olayın gerçekleştiği yerde, TBMM Mülteci Hakları Komisyon Üyeleri CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir yetkililer ve vatandaşlarla görüştü. Tekne kazasında hayatta kalan 12 mülteciyi de ziyaret eden vekiller, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Mustafa Deniz'den olayla ilgili bilgiler aldı.

- İZMİR SULARINDA FACİA: 4'Ü ÇOCUK, 9 ÖLÜ!.. 

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, artık bu acıların son bulmasının zamanının geldiğini söylerken; "Bugüne kadar 3600 civarında insan kayboldu. Özellikle Ortadoğu insanı burada maalesef umuda giderken boğuldu, insanlık birçok şey kaybetti ve kaybetmeye de devam etmekte. Maalesef ikinci dünya savaşından bu yana en büyük göç ve mülteci sorunu yaşıyor dünya. Bir an evvel Suriye'deki, Ortadoğu'daki savaşın bitmesi, insanların barış ve güvenli bir ortamda yaşaması için gerekenlerin yapılması gerekiyor. Biraz önce kurtulan mültecileri gördük, gerçekten çok acı durumdalar. Eşlerini kaybetmişler, çocuklarını kaybetmişler ve bundan sonra ne olacağının endişesini yaşıyorlar. Sanıyorum onları mülteci kamplarına gönderecekler. Umutsuzluk devam ediyor. Maalesef sabaha karşı dört buçukta 5-6 kişilik bir tekneye 22 kişinin bindirilmesi sonucu tekne batmış, yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar yaşamlarını denizde bırakmışlar. Bu olayların ortadan kalkması için insanlığın daha çok çaba göstermesi lazım. Avrupa Birliği'nin daha çok çaba mesai vermesi gerekiyor. Özellikle Amerika'daki Freedom House’un, Türkiye'deki özgürlüklerin azaldığını açıklaması ve bunun nedeninin Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki mültecilerin Avrupa'ya geçmemesi karşılığında göz yumduğunun altının çizilmesi özellikle altı çizilmesi bir kon” diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, hükumetin bu konuda sessiz kaldığını söyledi. Purçu;  “Son dönemde sıkça olduğu gibi yine bugün de acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir yandan terörü olayları diğer yandan mülteci dramları haberleri almaya devam ediyoruz. Ama hükümetin hiç bir sorumlusu, hiç bir yetkilisi kalkıp, biz bunlardan sorumluyuz, teröre, mülteci meselesine çözüm üretemiyoruz, diyemiyor. Dolayısıyla ülkem adına bugünde çok üzgünüm, yine kara bir gün. Bu hükümet döneminde vatandaşlarımız ölümlere alıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlarımızın içinde güven kalmadı, herkes birbirinden çekinir duruma geldi, sağlıklı düşünen sayısı azaldı. Ekonomimizin gidişatı belli, demokrasinin gidişatı belli, özgürlüğün gidişatı belli, politikalarımızın gidişatı belli, terör olaylarının gidişatı belli, mülteci olaylarının gidişatı belli, dövizin-altının gidişatı belli, vatandaşın aldığı maaşın gidişatı belli, emeklinin hali belli, memurun işçinin hali belli, nereye gidiyor bu memleket?" dedi.  

 
Sektörün en büyük fuarı için geri sayım başladı
 
Başkan Atila’dan güvenli ulaşım zirvesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 3 Şubat 2016 Çarşamba 12:47

Bu ölümler durmaz, baharda daha çok insan avrupaya geçmeye çalışacaklar. Bakın Türkiyede kamplarda veya kötü koşullarda yaşayan tüm göçmenlerin hedefi avrupaya gitmek. Zaten burda onların şansı yok, geri de dönmezler sonuç belli.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel'den Alsancak Stadı çıkışı: Cek-cak yapmayın...
Alsancak Stadı’nın yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay ...
Erdoğan: Almanya, Fransa bizden fakir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili’deki BM toplantısında “dünyada en çok sığınmacıya ...
Bakanlık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, "dövizle askerlik" uygulamasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e 'zalim' yanıtı
Mahsun Kırmızıgül'ün, Twitter üzerinden yaptığı eleştirilere Başbakan ...
AK Partili Dağ’dan stat mesajları!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bekaroğlu sürprizi!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ecevit'in Kültür Bakanı İstemihan Talay ...
 
Cumhuriyet’te Balbay krizi: Yazısı yayımlanmadı!
2015’in Ekim ayında Cumhuriyet Vakfı’ndan çıkarılan CHP İzmir Milletvekili’nin ...
CHP’de Taş kadınların başkanlığına resmen aday
CHP 35. Olağan Kurultayı’nın ardından gözler kadın kolları genel başkanlığı ...
Bakan Ala: Cizre'de sona gelindi!
Cizre'deki operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva