HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2016 Çarşamba - 13:30

Davutoğlu: Cizre’de muhtemelen hiç yaralı yok!

Cizre'deki yaralılar için 10 ambulans, 30 görevli, helikopter ambulans görevlendirildiğini Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bodrum katında muhtemelen hiç yaralı yok" dedi.

Davutoğlu: Cizre’de muhtemelen hiç yaralı yok!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Davutoğlu şunları söyledi: "PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleri eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. 20 Temmuz'da DAEŞ Suruç'ta saldırdı. Arkasında DHKP-C İstanbul'da, bir gün sonra PKK Ceylanpınar'da polisimizi şehit etti. Türkiye son kale. Suriye'de problem olduğunda, Irak'ta, Balkanlar'da problem olduğunda halklar Türkiye'ye döndü. Bu üç örgüt aynı anda Türkiye'ye karşı harekete geçtiler, harekete geçirildiler. Biz bu 3 terör örgütüyle mücadelemizi sürdürüyoruz.

HEM TÜRKİYE'YE HEK AK PARTİYE SALDIRIYORLAR
PKK saldırılarına devam ediyor. DAEŞ Kilis'e füze atmak gibi bir şeyde bulundu, TSK gerekli mukabelede bulundu. DHKP-C militanları dün Söke'de bir de su yüzüne çıktılar ve canlı bomba olarak geldiklerinde ihanete kalkışmadan silahları ile birlikte yakalandılar. 20 Temmuz'da yaşadığımız durum devam ediyor. 3 terör örgütü son kalemize saldırmaya devam ediyor. Bu terör örgütleri tarumar olacaktır. Bunların hepsi piyon. Biz 23 Temmuz'da bu oyunu gördüğümüz için huzur ve demokrasi operasyonlarını başlattık. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz son kalemizi müdafaa edeceğiz.

Hem Türkiye'ye, hem AK Parti'ye saldırıyorlar. Biz nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Onlar şeytanca faaliyetlerine devam edecekler biz de şeytanları taşlarken yeni anayasa ile yolumuza devam edeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu kararlı bir şekilde devam edecek. Bu operasyonlar insanlık dışı yapılara karşı yapılıyor.

Hendekler kazılarak kaos çıkarılmak isteniyor. Yılgınlığa, karamsarlığa sokmak istiyor. Bölge insanı teröre destek vermiyor. Bütün vatandaşlarıma, kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.

'FRANCO ZİHNİYETİ ARAYACAKLARSA AYNAYA BAKSINLAR'
Hendekler kazılarak kaos çıkarılmak isteniyor. Yılgınlığa, karamsarlığa sokmak istiyor. Bölge insanı teröre destek vermiyor. Bütün vatandaşlarıma, kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu provokasyonlara karşı en gür desteği bölge insanlarından gördük. Onlarla dertleneceğiz, onları terör örgütü insafına terk etmeyeceğiz.

Onların mağduriyetini gidermek için tedbirler alıyoruz. Eylem planımızı hazırladık. Cuma günü Mardin'de açıklayacağız. Temsilcilerle, iş adamları ile bir araya geldik. Kanaatleri, talepleri dinledik, not aldık. Doğu ve güneydoğu bölgelerimizdeki valilerimizle bir araya geleceğiz.

'NEREDE BU YARALILAR'
Cizre Devlet Hastanesi'ne 20 roket düştü. Yaralılar, hastalar ölüme götürülmeye çalışılırken, bugün yaralılar için bağıranların o zaman sesleri çıkmıyordu. O kahraman sağlık çalışanları en zor şartlarda hizmetlerini sürdürüyor. Bu roketler hastaneye düşerken tek bir kınama cümlesi kurmadılar. Hiçbir yaralı insanı sağlık hizmetlerinden mahrum etmeyiz.

Cizre'de sözü edilen yaralılarla ilgili olarak takipçisi olduk, gece yarasına kadar takip ettik. Her türlü çalışmayı yürüttük. Bu olayda sözü edilen bölgede görevlilerimize ateş açıyorlar. Cizre'de ambulanslara ateş açılması sonrası mümkün olmadı ulaşmak. Şırnak Valiliği 10 ambulans ve 30 personel gönderdi, bölgeye yaklaştı ama gelen kimse olmadı. Ya ambulanslar gitsin o binadan alsın, ya da bina kim varsa ambulansa gelsinler. Ambulanslara roketlerle saldırı yapıldı. Bir takım iftiralarla Türkiye'yi lekelemeye çalışanlara sesleniyorum; nerede bu yaralılar? Kim olursa olsun yaralı olduğu anda ona ulaşmaya çalışıyoruz.

“MEZBAHANELERDEN ALIP DEFNETTİK BİZ O CENAZELERİ…”
Sabah 07.21 ile 15.30 arasında tüm önlemler alınmasına rağmen yaralıların tahliyesi için hiçbir gerekçe olmamasına rağmen yaralılar çıkmadılar. Belki de orada hiç yaralı yok. Yaralılardan hiçbir ses seda çıkmadı. 10 ambulans, 30 görevli, helikopter ambulans görevlendirildi. Örgütün siyasi uzantısı olan parti Meclis'te bunları dile getiriyor, al işte biz bunların hepsini yaptık. Cenaze ve yaralıların alınması için defalarca teşebbüste bulunduk. Terör örgütü üyeleri, Cizre’de, Silopi’de hayatını kaybedenlerin cenazeleri ‘ailelerden izinsiz defnedildi’ diye yaygara koparıyorlar ama mezbahanelere koydular cenazeleri, mezbahanelere! Bakın söylüyorum, yalanlasınlar? "

 
Söke’deki DHKP-C operasyonunda flaş gelişme!
 
Asansör faciasında 2 korkunç gerçek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel’den ‘arsa’ açıklaması: CHP'li belediyelerin bana...
CHP İl Başkanı, Bornova'daki arazi tartışması hakkında konuştu. Belediyenin ...
CHP’li vekiller İzmir’deki facia yerinde!
Seferihisar Doğanbey açıklarında 4'ü çocuk 9 mültecinin ölümüyle sonuçlanan ...
Sertel'den Alsancak Stadı çıkışı: Cek-cak yapmayın...
Alsancak Stadı’nın yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay ...
 
Erdoğan: Almanya, Fransa bizden fakir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili’deki BM toplantısında “dünyada en çok sığınmacıya ...
Bakanlık'tan 'bedelli askerlik' açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, "dövizle askerlik" uygulamasına ilişkin açıklama yaptı.
Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e 'zalim' yanıtı
Mahsun Kırmızıgül'ün, Twitter üzerinden yaptığı eleştirilere Başbakan ...
 
AK Partili Dağ’dan stat mesajları!
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan Bekaroğlu sürprizi!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ecevit'in Kültür Bakanı İstemihan Talay ...
Cumhuriyet’te Balbay krizi: Yazısı yayımlanmadı!
2015’in Ekim ayında Cumhuriyet Vakfı’ndan çıkarılan CHP İzmir Milletvekili’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva