HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2018 Çarşamba - 14:06

CHP’de o talimatın altında yatan sebep belli oldu: İzmir’de kimleri etkileyecek?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, ‘2019’da aday olacaklar kongrelerde hiçbir göreve talip olmasın’ talimatının sebebi belli oldu. Genel merkezin seçim öncesinde aday adayları için ilçe başkanlarından dosya isteyeceği öğrenildi. Talimat sadece CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçeleri kapsıyor.

CHP’de o talimatın altında yatan sebep belli oldu: İzmir’de kimleri etkileyecek?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dikkatler yavaş yavaş kurultaya çevriliyor.

Parti olağan kurultay takvimi kapsamında İzmir’de mahalle delege seçimleri ve ilçe kongreleriyle kadrolarını yenilerken 7 Ocak’ta da il başkanını seçti. İzmir İl Başkanı 355 delegenin oyuyla Deniz Yücel oldu.  

Genel merkez ve tüm üst düzey yöneticilerle 2019’da gerçekleşmesi planlanan genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanan partinin gündeminde şu an 3-4 Şubat’ta Ankara’da yapılacak kurultay var.

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısıyla 36’ncı Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında yarışacağını resmen açıkladı. Kurultayın geride kalmasının ardından partideki 2019 kulislerinin adaylıklar noktasında hız kazanması bekleniyor. Fakat partinin en güçlü olduğu il konumunda bulunan İzmir’de 2019 hesaplarının şimdiden yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Kurultayda ortaya çıkacak tablo ve özellikle Parti Meclisi (PM) yeni kadrosunun belediye başkan adaylıklarına çok büyük etkisinin olacağı öngörülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrı her seçim dönemi olduğu gibi 2019’a yaklaşıldığında en çok merak edilen konular arasında olacak. Başkan Kocaoğlu’nun ‘6 ay’ ilkesi kapsamında hiçbir renk vermemesi örgütte çok sayıda kişinin dikkat ettiği detaylar arasında.

TALİMATLAR…
Örgüt kongreler sürecini yaşadığı sırada CHP Lideri’nin iki talimatı gündemden hiç düşmemişti. Kılıçdaroğlu’nun, ‘2019’da aday olmak isteyenler kongrelerde hiçbir göreve talip olmasın’ ve ‘belediye başkanları için bir ön seçim yapılmayacak. Bunun için örgütün tercihine müdahil olmasınlar’ şeklindeki iki net talimatı kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Belediye başkanlarının örgütün tercihine müdahale etmemesi yönündeki talimat çok tartışıldı. Parti içinde, özellikle milletvekilleri, genel başkanın talimatına uyulmadığını zaman zaman dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday’ söylemiyle ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleriyle gerçekleştirdiği temaslar örgütte bir kısım partili tarafından eleştirildi. Sonrasında Deniz Yücel’in aday olmasıyla yükselen tepkiler karşısında Kocaoğlu, ‘Ben profil çizdim. Aklımda bir isim yoktu’ açıklamasını yaptı. 7 Ocak’taki kongrede Yücel il başkanı oldu ve tartışmalar şimdilik noktalandı.

İLÇE BAŞKANLARI ADAY ADAYLARI İÇİN GENEL MERKEZE DOSYA SUNACAK
Örgüte yönelik diğer talimata ise uyulup uyulmayacağı yerel seçimler döneminde kendini gösterecek. Diğer yandan, ‘2019’da adaylık düşünenler hiçbir göreve talip olmasın’ talimatının altında yatan sebep de kulislere düştü.  

Genel merkezin yerel seçimler döneminde belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimleri değerlendirmek amacıyla örgütlerin bilgisine başvuracağı öğrenildi. İzmir’de kaybedilen 8 ilçenin kapsam dışında tutulduğu ifade edildi. Aliağa, Kınık, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Kiraz, Ödemiş ve Selçuk’un ilçe başkanlarının belediye başkanlığına adaylık noktasında bir engellemeyle karşılaşmayacağı belirtildi.

Belediyenin CHP’de olduğu ilçeler ve iller için geçerli olan talimatın, örgütün genel merkeze aday adayları için hazırlayacağı dosyanın şeffaflığı açısından önemli olduğu vurgulandı. Seçimler öncesinde ilçe ve il başkanlarından adayları objektif bir şekilde değerlendirip genel merkeze fikir sunmaları istenecek. 

 
Bucaspor'da Galatasaray heyecanı
 
Bornova'da sihirli dokunuş: Yepyeni oldu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kahraman Cengiz 18 Ocak 2018 Perşembe 21:39

Parti üyeliği ile ilçe başkanlığı arasinda, İlçe baskanligi dahil her kademede görev yaptım. Yaptığım görevlerde mahcup olmadim, partimide mahcup etmedim. An itibariyle dönüp geriye baktığımda 1971 yılından beri mensubu olduğum partinin önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde aday belirleme süreci hakında fikir beyan etmeyi de benden beklenen bir sorumluluk olarak görüyorum. CHP Parti içi demokrasiyi icsllestirdigi için, aday belirlemede ön seçim olmazsa olmaz noktasına gelmiştir. Bu kapsamda söyleyeceğim şu: 1- Ön seçim bazı istisnalar hariç üyelerle yapılmalıdır. 2 - Partiye üye olan her yurttaş benim 1960 lı yıllarda ilk okul dersinde gördüğüm Yurttaşlık Bilgisi kitabinda olduğu gibi temel bir eğitimden geçirdikten sonra oy kullanma hakkına sahip olmalıdır. 3- Partiye üye olma, parti binasida yapılmalıdır. Bu söylediklerim olduğu taktirde kitlelerle olan münasebetlerimiz daha sağlıklı olacaktır kanatindeyim.

Yorumu oyla      12      5  
Efe 18 Ocak 2018 Perşembe 01:27

Seçimler de üyeler söz sahibi olmalıdır.. nasıl milletvekillerini üyeler seçti ise İlçesinde aday belirlemede en doğru kararı verecektir...ki aynı üyeler seçim çalışmalarında da koşarak görev yapacaktır..üyeleri yok saymak partiye yapılacak en büyük kötülük olur...

Yorumu oyla      14      5  
Partili 17 Ocak 2018 Çarşamba 22:47

Öncelikle böyle bir söylem ve uygulama olursa başta partiyi etkiler.

Yorumu oyla      11      5  
Seçmen 17 Ocak 2018 Çarşamba 22:12

Böyle saçma bir siyasetin fikir babası kim ne bilgili bir siyasetçiymiş .hangi okulu bitirmiş bu fikiri öne süren kişi .

Yorumu oyla      12      5  
Seçmen 17 Ocak 2018 Çarşamba 22:08

Çok yalnış bir uygulama sonuçta ilçe başkanların çoğu belediye başkanların desteğini alarak kazandı.yeni bir siyaset tarzı daha ortaya çıkmış oldu seç beni seçeyim seni.yok böyle yalnış bir politika ancak CHP de olmuş olur.tabi bu söylem uygulanırsa kimsenin çalışmasına gerek yok ilçe başkanı beldiye başkanını belediye başkanı ilçe başkanı seçtirsin adınada sosyal demokratız desinler.ne bilinmez bir siyaset tarzı yok böyle yalnış siyaset.

Yorumu oyla      14      5  
Partili 17 Ocak 2018 Çarşamba 18:58

Ne gerek var ki bu kadar çabaya, Aziz Bey yapsın atamayı geçsin...il başkanlığında yaptığı gibi...

Yorumu oyla      11      5  
Hasan altin 17 Ocak 2018 Çarşamba 17:45

Ben Selçukta yasayan biriyim diger kaybeden ilcelerin son durumunu bilmiyorum ama CHP selcuktan ne ilce ne eski kaybeden baskan aday olsun tepside Akp adayi Zeynel bakici alir secimi...Onun icin degisim sart...

Yorumu oyla      13      6  
burak kılıçdaroğlu 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:00

umarım kaybedilen ilçelerde eski başkanlar ve mevcut ilçe başkanları aday gösterilmez, yoksa chp o ilçeleri yine kaybeder. örgüt, il başkanı Deniz Yücel gibi yeni ve genç yüzler görmek istiyor

Yorumu oyla      17      7  
esin 17 Ocak 2018 Çarşamba 15:54

kocaoğlu için deniz yücelden uygun bir aday olamazdı. zaten il başkanı değil temsilci seçildi.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaftancıoğlu göreve başladı, eleştirilere yanıt verdi!
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan ...
AK Partili Kan: İzmir'de rekor kırmaya var mıyız?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, İzmir'in Aliağa ilçesinde ...
Kılıçdaroğlu'na karşı aday oldu!
Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Galapagos
Mehmet KARABEL yazdı... Galapagos
AK Partili Dağ'dan CHP'ye çok sert eleştiri: Bir terör partisi olma noktasında...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ana muhalefetin bir terör ...
CHP İzmir’de anlamlı fotoğraf: Hiç küslük olmadı!
İl kongresinde yarışan Yücel ve Gümrükçü 7 Ocak sonrasında ilk defa bir ...
 
İyi Parti İzmir’den faaliyet raporu: Başkan Ulupınar’dan mesaj yağmuru!
İzmir İl Başkanı Ulupınar, ilçe başkanlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. ...
Kılıçdaroğlu'ndan HSK'ya sert eleştiri!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Meclis grup toplantısında partililere ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Şubat'ta Vatikan'da Papa Francis ile görüşecek.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva