HABERLER>POLİTİKA
11 Ocak 2016 Pazartesi - 12:16

CHP’de 4 fireli vekiller zirvesi: Yüksel’den o soruya yanıt

İl Başkanı Yüksel büyük kurultay öncesi İzmir milletvekilleriyle bir araya geldi. 4 ismin katılmadığı toplantıda yargıya taşınan Kemalpaşa kongresi sorusuna da yanıt geldi.

CHP’de 4 fireli vekiller zirvesi: Yüksel’den o soruya yanıt

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel hafta sonu yapılacak büyük kurultay öncesi ilçe başkanlarının ardından milletvekilleriyle bir araya geldi.

Yüksel başkanlığındaki toplantıya Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Mustafa Balbay ve Murat Bakan dışında tüm vekiller katıldı.

İl binasında basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yüksel, gündeme dair sorulara da yanıt verdi.

İZMİR’İN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAK
Önemli bir toplantı yapacaklarını söyleyen Yüksel, “Yerel yönetimlerde iktidarız. Parlamentoda yine İzmir’i temsil açısından iktidarız. İzmir’de alınacak kararlarda CHP dışında bir anlayış mümkün olamaz. Bizim anlayışımız da İzmir’in gelişimine katkıda bulunmaktır. CHP Türkiye açısında oluşan sorunlarla ve İzmir’in gelişmesi, kalkınması ve huzur içinde yaşam sürdürmesi açısında önemli görevler üstlenmiştir” dedi.

HEDEFLERİMİZİ KONUŞACAĞIZ
Kongre sürecini bitirdiklerini söyleyen Yüksel, “Kurultayımız var. Bugün kurultayımızı da değerlendireceğiz. Ama önemli olan vakit kaybetmeden İzmir’de koordineli olarak birlikte nasıl çalışabiliriz, nasıl verimli hizmet edebiliriz, seçmenlere nasıl ulaşırız... Bunları konuşacağız. Milletvekillerimizi de bilgi açısından besleyerek, yaşanan sıkıntılarını, kentin sorunlarını ve çıkarları için yapılacakları parlamento gündemine taşımaları için sorunlarımızı ileteceğiz. STK ve meslek odalarıyla birlikte İzmir’de neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. İzmir’de hedeflerimizi konuşacağız. Yüzde 50’ye varan bir oyumuz var. Bunu önümüzdeki seçimlerde yüzde kaça çıkarabileceğimizi ve bu koyulan hedeflere nasıl ulaşacağımızı konuşacağız. Milletvekili arkadaşlarımız görevlerini yapıyor” diye konuştu.



"AKP’NİN BASKISINA KARŞI…"
AK Parti baskısının giderek arttığını söyleyen ve İzmir’de de bu baskının hissedildiğini söyleyen Yüksel, “Karabulut gibi ülkenin üzerine çökmüş durumda. İzmir’de de bu ağırlık hissediliyor. Cumartesi günü 27 kadınımız barış isterken gözaltına alınarak ifade verdiler. Gençlerimiz aynı şekilde. Bu ülkede barış isteyenin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmiyor. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bize “Yurtta barış, cihanda barış” anlayışını öğretti. Biz bu anlayışla politikalarımızı belirliyoruz. Bölgemizdeki ve ülkemizdeki kanlı çatışmayı nasıl durdurabiliriz buna bakacağız. Biz barış istemeye devam edeceğiz. Koruyup kollamaya devam edeceğiz. Biz AKP’nin baskısına karşı parlamentoda vekillerimizle en etkin mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

ENGELLENEN PROJELER…
Baskıların olduğunu ve İzmir’de engellenen projelerin öncelikle konuşulması ve parlamentoya taşınması gerektiğini söyleyen Yüksel, “Baskılar var. İzmir projelerini engellenmesi var. 2 buçuk yıldır onaylanmayan körfez projesi var. Kentsel dönüşüm projesi onaylandı fakat nasıl onaylandığını ben biliyorum. Ankara’nın 7 projesi bir günde geçerken, İzmir’in 9 projesi 480 günde geçti.  En hazır olduğumuz projeyi bakanlığa bıraktılar. Her yasanın sonuna yeni cümle ekleyip projeleri bakanlığa veya başbakanlığa bağlıyorlar. İstedikleri belediyeye verip istemedikleri belediyelere vermeme anlayışları var. Şimdi bir hazırlık yapılıyor. Belediyelerin kendi kaynaklarıyla yatırım yapılmasına izin verilmeyecek. Valilik izleme kuruluna devredilmesi sağlanacak. Büyükşehir yasası zaten dökülüyor. Her şey ortada. Konuşacağımız çok şey var” ifadelerini kullandı.

KATILMAYAN VEKİLLER HAKKINDA NE DEDİ?
Katılmayan vekiller hakkında konuşan Yüksel, “Bütün vekil arkadaşlarımız burada olmak istediler. Genel Başkanımız da biliyorsunuz İzmir milletvekili. Genel Başkan Yardımcımız Maliye Bakanlığı’nın orta vadeli programının açıklanması sebebiyle burada değil ve daha sonra CHP’nin orta vadeli programını kendisi açıklayacak. Murat Bakan ve Tuncay Özkan Milli Savunma Komisyonu’nda oldukları için toplantıya katılamayacaklar. Mustafa Balbay ise bugün saat 12’de TV programına katılacak. Daha önceden onunla konuşmuştuk zaten” diye konuştu.

HİÇBİR SORUN YOK
Yüksel yargıya taşınan ve geride kalan hafta ‘iptal edildi’ söylentileriyle gündem olan Kemalpaşa kongresi hakkındaki soruya da yanıt verdi. CHP İl Başkanı, “Süreci yakından takip ediyorum. Hiçbir sorun yok. En az 80 tane karar var bu konuyla ilgili… Seçim kurulu bakıyor. Seçim kuruluna itiraz vardı, reddetti. İl seçim kuruluna itiraz edilmiş daha sonra… İl seçim kurulu da reddetti. Adli yargının işi değil parti içi kongrelerde yaşananlar…Bu konuda kanun bile var. Herhangi bir sorun yok” şeklinde konuştu.

3 SAATLİK ZİRVE SONRASI AÇIKLAMA
Yüksel’in milletvekilleriyle yaptığı toplantı sona erdi.

Yaklaşık 3 saat süren zirve sonrası bir açıklama yapan Yüksel, "İzmir halkının bize verdiği oyların ve iktidarın değerini biliyor ve onlara layık olmaya çalışıyoruz" dedi. Toplantının son derece faydalı olduğunu ifade eden Yüksel,  "İzmir' için gece gündüz çalışan vekillerimizle, daha koordineli bir çalışma yürütme gayretindeyiz" diye konuştu.

TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK
Birçok konu hakkında konuştuklarını belirten Yüksel, “Milletvekillerimizle, İzmir'in Ankara'da engellenen projelerinden, Kamu yatırımlarından hak ettiğimiz payı alamamamıza kadar, İzmir'i ve İzmirli vatandaşlarımızın ilgilendiren bir çok konuyu masaya yatırdık. Bizleri Ankara'da mecliste temsil eden vekillerimizle yaptığımız toplantı son derce faydalı bir toplantı oldu. Bundan sonra, Milletvekillerimizin de katılacağı toplantılarla, İlçe Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla da bir araya geleceğiz. Koordineli çalışmalarla, İzmir'in sorunlarının çözümü için daha etkili çalışmalar yürüteceğiz. İzmir'de yerel yönetimlerde iktidarız, İzmir'den en çok vekili meclise gönderen siyasi partiyiz. Bu sorumlulukla çalışmaya, projeler üretmeye ve sorunların çözümü için can başla çalışmaya devam edeceğiz. İzmir halkının bize verdiği oyların ve iktidarın değerini biliyor ve onlara layık olmaya çalışıyoruz.  İzmir'i daha da kalkındırarak, sorunlarını çözerek ilk seçimlerde, yüzde 47 olan oy oranımızı, en az yüzde 55'lere çıkarmak hepimizin ortak hedefi” ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİLERE "ORTAK ÇALIŞMA"ÇAĞRISI
Yüksel, İzmir'in bekleyen projelerinin gerçekleşmesi ve İzmirlinin hak ettiği hizmeti alması için, tüm siyasi partilerle ortak hareket etmeye hazır olduklarını belirterek " Söz konusu İzmir'in kalkınması olduğu zaman, biz konuya partiler üstü bir konu olarak yaklaşıyoruz. Elbette yerel yönetimlerimiz ve milletvekillerimizle İzmir için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak, İzmir'e bir katkı koymak, İzmir'in bekleyen projelerini hayata geçirmek isteyen tüm diğer siyasi partilerle ortak çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

 
14. günde: Kayıp çocuklar için su kesildi!
 
Alsancak Stadı’nın arkasında dev AVM projesi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın 11 Ocak 2016 Pazartesi 14:34

İşte böyle, hep beraber çalışalım ve neler yapabileceğimizi herkese gösterelim. İzmirli olmanın farkını ve güzelliğini tüm ülke görsün. İl başkanımızı ve milletvekillerimizi yürekten alkışlıyorum. İnşallah gelecek sefere bu fotoğrafta tüm milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızda olacak. Özlediğimiz tablo BU!!!

Yorumu oyla      11      5  
Cengı cansız 11 Ocak 2016 Pazartesi 12:48

Sayın başkan kurultayda duruşunu meraka beklıyorum partı meclısıe önereceğın isimler kocaoğlunun istedıklerı ıse vay halimze

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘mahkeme’ salvosu!
MHP İzmir Teşkilatı’na uzun süre başkanlık yapan ve 3 yıl önceki kurultayda ...
CHP'den Diyarbakır hamlesi: Doktor vekilleri…
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), inceleme yapmak üzere Diyarbakır'a ...
AK Parti kampında 'dokunulmazlık' tartışması
Afyonkarahisar'daki Ak Parti kampında HDP'lilerin dokunulmazlıkları tartışma ...
 
Demirtaş: Küçük kırmızı balıklar gibiyiz
Selahattin Demirtaş, İstanbul'da yaptığı konuşmada yeni dönemde siyasetin ...
Davutoğlu: Başladığımız işi tamamlayacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terörle mücadelede herhangi bir süre söz konusu ...
Önergede Zana imzası: Yemini geçersiz sayılmıştı...
Kanunen yemini 'geçersiz' sayılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, ...
 
HDP'li Kürkçü'den hendek savunması: 'Kale inşa etmemişse...'
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Partimiz ölmeyi ve öldürmeye ...
CHP'li gençlerden Diyanet'in açıklamalarına tepki
CHP İzmir İl Gençlik Kolları ve Konak Gençlik Kolları Diyanet İşleri Bakanlığı'nın ...
Devlet Bahçeli’den muhalefete rest
MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva