HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2016 Pazar - 16:36

HDP'li Kürkçü'den hendek savunması: 'Kale inşa etmemişse...'

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Partimiz ölmeyi ve öldürmeye tasvip etmez. Ancak ortadaki bu saldırıdan kendi hayatını korumak için hendek kazanlar, değil hendek kazmak sur yapmamışsa, kale inşa etmemişse iyi davranmış demektir' dedi.

HDP li Kürkçü den hendek savunması:  Kale inşa etmemişse...

HDP İzmir İl Konferansı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 'Yarını bugünden koruyoruz' başlığyıla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı'nı delege Zeki Gül yaptı. Bir gün önce bir eylem sırasında polis tarafından gözaltına alınan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın mesajı okundu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Türkiye'de topluma korku salmak istiyorlar. Her gün kendi katlettikleri kadın ve çocukları başkalarının sırtına yıkarak, bu yükten kurtulamazlar. Bugünkü tablonun tek nedeni, HDP ile düzenin yerinden oynamasıdır. Bundan korkuyorlar. Halkların eşitlik temelinde bir arada olma talebi tutmuştur, bu maya tutmuştur" dedi.

'ÜÇ KATLİAMA RAĞMEN'
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yaptığı konuşmada, partisinin toplumsal muhalefet gücüne değinerek, başkanlık rejimine karşı takındıkları tavrı şöyle anlattı: "Kürt halkını herhangi bir şekilde teslim almanın mümkün olmadığının ispat edildiği tarihi bir dönemden geçiyoruz. Bu kışı bahara bağlayacağız. Kongremiz bu alan temizliği için en önemli alanlardan biri. 7 Haziran ve 1 Kasım'da HDP, arkasındaki büyük toplumsal yığınağın hakkını vermek için elinden gelenden fazlasını yaptı. Saldırılara, şiddete, üç katliama rağmen Türkiye'de bir diktatörlük inşası yolundaki AKP'nin önüne dikildi. Demokratik bir gelecekten söz edebiliyorsak bunu HDP'ye borçlu olduğumuzu tüm bölge biliyor. AKP'ye oyunu vermiş olan kitleler için bile gelecek umudu HDP'dir. Erdoğan'a kendilerine kıymasın diye gizlice oy vermişlerdir ama HDP'ye de barajın altına düşmemesi için oy verilmiştir. Hala Erdoğan karşısında bir gelecek imkanı olarak halkların önünde bir seçenek varsa bu sizsiniz."

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2016_01/2016_01_10/1797e24c7d52361af30e7ebe4599f69c.jpg

'HENDEK'LE GERÇEKLER KARARTILMAYI ÇALIŞILIYOR'
HDP'li Kürkçü, seçimlerin ardından partilerine karşı darbe yapılmak istendiğini öne sürerek, hendek tartışmaları ile gerçeklerin karartılmaya çalışıldığını iddia etti. Kürkçü şöyle konuştu: "Önümüzde seçimlerin olmadığı, önümüzü halkın mücadelesiyle açacağımız bir dört yıllık dönem var. Kimse kendini aldatmasın. Normal bir ülkede seçimin ardından herkesin layığını bulduğu bir parlamenter rejimde yaşamıyoruz. AKP'nin Ergenekon, gladyo ile kurduğu bir darbenin ardından gerçekleştirdiği olağanüstü rejimde yaşıyoruz. Bizim parlamentonda yer alıyor olmamız bu darbe gerçeğini değiştirmez. Bu darbeyle demokrasi, halklarımızın barışçı kurtuluşu birarada yürüyemez. Halklarımızın geleceğinin savaşla olmadığını biliyoruz. Bunu, Kürt halkı hepimizden önce sezdi. Bu darbenin gelişini, savaşın dayatılacağını herkesten önce gördü. Halka karşı başkanlık rejimi fiilen dayatıldığında Kürt halkı buna karşı girişti. Hendek edebiyatı ile karatılmaya çalışılan gerçek budur. Kürt halkının fiilen kendi öz denetimlerini ortaya koyarak gerçekleştirdiği demokrasi direnişi vardır. Savaşın sonlanması halkın öz yönetim iddiasının karşılık bulmasıyla mümkündür." 

'CİHATCI- MEZHEPÇİ SALDIRIYA KARŞI ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'
HDP'nin Diyarbakır'da ortaya koyduğu deklerasyonun siyasi zemininde hareket ederek, mücadeleye devam edeceğini belirten Kürkçü, "HDP'nin yürüyüş programı az çok belli olmuştur. Diyarbakır'da ortaya konan deklerasyon en önemli siyasi zemindir. Öz yönetim için fabrikada, okulda, kışlada ne yapacağımız önemlidir. Demokrasinin talep edilmesi değil her gün icra edilmesidir. HDP önümüzdeki kongresinde bunu aydınlatacaktır. Hayat siyasetten ibaret değildir. Toplumsal mücadele, ekmek, hak, kimlik kavgası bunların her birinin cereyan ettiği her bir yaşam alanındaki mücadeleye ortak olmamız lazım. Bu savaş, cihatçı, mezhepçi saldırı karşısında özgürlük için mücadele edeceğiz. Türkiye'nin geleceğine ortak olmak, halklarımızın özgürlükçü bir demokraside yaşayabilmelerinin önünü açabilmek, çıkarı özgürlükte ve barışta olan kitleleri biraraya getireceğiz demokratik cepheyi inşa etmeliyiz" dedi.
 

CHP'YE TEPKİ
HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, CHP'nin HDP mirasına konmak istediğini ileri sürdü ve sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP bu cephenin neresinde duracak? CHP'ye oy veren kitlelerin gönlünden geçenleri biliyoruz. Onlar da bizim kadar barış, özgürlük ve inançlarına saygı isterler, ancak CHP yönetiminin darbe karşısında özgürlük, başkanlık rejimi dayatması karşısında demokratik öz yönetimlere dayalı halk itirazları karşısında konum almaktan kaçındığını görüyoruz. Özyönetim taleplerini terör olarak görüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün bastırılması için her türlü desteği vereceğini söylüyor ve 'Cumhuriyette, öz yönetim mi olur' diyor. Ben soruyorum öz yönetimsiz cumhuriyet mi olur? Kendi kendini yönetmeyen halk olur mu? CHP'ye oy verenler AKP karşısında güçlü gördükleri bir geleneksel partiye oy verdiler. Alevilerin, emekçilerin, yoksulların, Kürtler'in hakkını savunmakta HDP ile ortak olacağını düşündüler. Yaşlılar CHP'ye oy verdi ama gençlerin HDP'ye oy vermesi her hanede onaylandı. Şimdi Kılıçdaroğlu, şu devlet kararını anlamış görünüyor. 'Ne yapılacak edilecek HDP bir şekilde bertaraf edilecekse HDP'nin mirasına niye biz konmayalım'. Biz ölmeyeceğiz. Mirasımıza da konamayacaksınız. Eninde sonunda HDP'den vazgeçilemeyeceği, onsuz siyasetin anlamının olmayacağı, kaba kara koyu bir mezhepçi diktatörlük olacağı kafalarına dank eder. Biz demokratik bir cumhuriyeti istiyoruz, talep ediyoruz."

HENDEK SAVUNMASI
Ertuğrul Kürkçü, yine hendek tartışmalarına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Kürt halkına karşı bir tür soykırım, tehcir siyaseti Dersim'den bu yana ilk kez Türkiye gündeminde işletilmeye başlanmıştır. Biz özgürlük için mücadele eden halkın uyanıklığına sahip olarak partimizi örgütlemezsek bu uğursuz plan hakikat olabilir. Onu boşa çıkarmak mümkündür. Halk göğsünü siper ediyor . NATO'nun ikinci büyük ordusu, 18- 19 yaşındaki çocukların karşısına koyduğu direniş ile başa çıkmakta nasıl zorlanıyor görüyoruz. Bu terörle mücadele değil halka yönelik bir savaştır ve halk bu savaşa karşı koyuyor. Partimiz ölmeyi ve öldürmeye tasvip etmez. Ancak ortada bir saldırı varken bu saldırıdan kendi hayatını korumak için hendek kazanlar; değil hendek kazmak sur yapmamışsa, kale inşa etmemişse iyi davranmış demektir. Yurttaş ne yapabilir kendini korumaya çalışmaktan baka. Kabahat kendini korumaya çalışanlarda değil. Halka boyun eğirmek için ona yok etmeyi göze alanlarla uğraşmak gerekir. Halkın direnişi selamlıyoruz." Kürkçü'nün konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı.(dha)

 

 
Sur'u Bodrum'da anlattılar
 
Önergede Zana imzası: Yemini geçersiz sayılmıştı...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ege 11 Ocak 2016 Pazartesi 13:37

Meclisin % 20 si kürt ve kürt kökenli vatandaslardan olusmakta. Kaldi ki bunlarin bir kismi bakan hatta basbakan yardimcisi... Ayrica var mi sizin orada "direnen(?)" cocugun, Selho nun var mi? Yok, sizinkiler piyano kursunda kolejlerde takiliyorlar. Gariban cahil cocugu da "direniyor(?)" ama o da bilmiyor ki isin aslini...

Yorumu oyla      11      5  
Hasan 11 Ocak 2016 Pazartesi 08:45

Amerika da - Avrupa da olsa böylelerini konuştururlar mı? Adamlar hem ülkelerine savaş açmış durumdalar hem de başüstündeler???

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li gençlerden Diyanet'in açıklamalarına tepki
CHP İzmir İl Gençlik Kolları ve Konak Gençlik Kolları Diyanet İşleri Bakanlığı'nın ...
Devlet Bahçeli’den muhalefete rest
MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen ...
CHP'li Çam sordu ortaya çıktı: Belediyeler 5 milyar borçlu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerin Sosyal ...
 
Bomba transfere AK Parti'den ilk yorum
AK Parti’de uzun yıllar siyaset yaptıktan, bağımsız olarak yoluna devam ...
Bülent Arınç'ın odasına Ali Babacan yerleşti
62. hükümette Bülent Arınç'ın başbakan yardımcısı olarak kullandığı makam ...
CHP’li Çam’dan 10 Ocak’ta ‘özgür basın’ çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, gazetecilerin ‘tutsak’lıkla hatırlandığı ...
 
CHP'li Sındır'dan Meclis'e '10 Ocak' araştırması
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, basın özgürlüğünün önündeki ...
AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı'ndan Bayır Bucak seferberliği
AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Bayır Bucak Türkmenlerine acil ...
Baykal ve MHP'ye kaset soruşturmasında 2 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 ve 2011'de internet aracılığıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva