HABERLER>EGE
10 Ocak 2016 Pazar - 16:10

Sur'u Bodrum'da anlattılar

Bodrum'dan 27 Aralık'ta yola çıkıp, 'Bodrum'dan Diyarbakır'a Barış için yürüyorum' sloganıyla Diyarbakır'a yürüyen aktivistler döndü.

Sur u Bodrum da anlattılar

MUĞLA - İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de katılımcıların olduğu 35 kişilik grup, geçen 27 Aralık'ta Bodrum'dan, 'Bodrum'dan Diyarbakır'a Barış için yürüyorum' sloganıyla yola çıktı. "Ben savaş istemiyorum, barış içinde yaşamak en doğal hakkım. Yeni yılda barış için Diyarbakır'a yürüyorum" diyen grup Muğla, Ankara, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa'ya uğrayıp, yeni yıla Diyarbakır'da girdi. Sur ilçesi yakınlarında düzenlenen eylemde polis tarafından gözaltına alınan Pınar Ercan, Pınar Öğrenci, Arzu Erdemir, Atalay Yeni ve Aziz Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 35 aktivist, geçen 7 Ocak'ta Bodrum'a döndü. Aktivisitler, yaşadıklarını bugün Bodrumlu'larla paylaştı.

'ONLARA BARIŞ BORÇLUYUZ'
Barış Yürüyüşü'ne katılan ve 'vicdanı retçi' olduğunu belirten Yavuz Altan şunları söyledi:

"Bodrum'da böyle bir ses gelince vicdanımın sesini dinledim, yürüyüşe katıldım. Fakat vicdanım rahatlamadı. Şimdi daha rahatsız durumdayım. Görmek duymak başka bir şeymiş. Şimdi daha fazla şey yapmak gerekli olduğunu düşünüyorum. Orada bir etkinlikte Cizreli bir anne vatanı bize 'Çocuğumun rahatça dolaşabildiği yer' diye tarif etmişti. O sokaklarda kimse dolaşamıyor. İşte bu çok şey anlatıyor bize. Onlara bir barış borçluyuz. Dönüş yolunda 4- 5 kişi önümü kesti. Aralarından birisi elini kalbinin üzerine koyup, 'Barışla gelen kardeşim. Sizi kalbimizin en müstesna yerinde sakladık. Bizi öldürmeden size birşey yapamayacaklar' dedi. Ağlayan analar vardı. 'Kurban olayım size' derken bizler de onlara, 'Siz, çok kurban verdiniz. Biz, size kurban olalım' diyerek birbirimize sarıldık. Oradaki kardeşlerimizin tek istediği şey ise bir an önce barışın gelmesi."

'YİNE GİDECEĞİZ'
Sur'da dört gün gözaltında tutulan aktivistlerden Arzu Erdemir de, oradaki resmi görevlilerin kendilerine 'terörist destekçisi, potansiyel suçlu' gibi davrandıklarını kaydederek şöyle dedi:

"TOMA'larla su sıkarak ıslak bir şekilde saatlerce spor salonunda beklettiler. Polis saldırısına uğradık, daha sonra emniyette götürülüp gözaltına alındık. Yandaş basın ise olayları farklı bir şekilde çarpıtarak verdi. O gün, özgürlüğün ne demek olduğunu anladım. Diyarbakır Barosu'ndan avukat arkadaşlarımız bizlere orada çok yardımcı oldu. Hala yargı süreci devam ediyor. Asla pişman değilim yine gideceğiz."

'BİRŞEYLER YAPMAK LAZIM'
Yürüyüşe katılan bir diğer aktivist Pınar Ercan da amaçlarının oradaki insanlara dayanışmalarını göstermek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bunu başardık. Sadece sessizliğin ortasında küçük bir ses olduğu için göze batıyor yapılan. Küçük bir şey aslında. Oraya bakacak olursak tankla, topla, tüfekle kentlere giriliyor. Yeniden birşeyler yapmak, yeni şeyler yapmak lazım. Tekrar oraya gitmek gerekli. Kürt halkından gelen 'Bizi asıl sizin sessizliğiniz öldürüyor' çığlığına kayıtsız kalmadığımızı ve devletin uyguladığı şiddet politikasına karşı olduğumuzu vurgulamak için, 'Barışa Yürüyorum' inisiyatifi olarak Bodrum'dan Diyarbakır'a gittik."

Ercan, Kürt halkına destek olmalarının devlet tarafından tehdit olarak algılandığını da söyledi. Yaklaşık iki saat süren toplantı basın mensuplarının sorularıın yanıtlanmasıyla sona erdi. (dha)

 

 

 
İzmir'deki kadın eylemi gözaltılarında flaş gelişme!
 
HDP'li Kürkçü'den hendek savunması: 'Kale inşa etmemişse...'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büfe işletmecisinin kahreden intiharı
Pamukkale'de döner dürüm satışı yapan büfe işleten 23 yaşındaki Ümit Ertunç, ...
Futbolcu çocuklar 'anne-babalar'ı yendi
Bodrum'da bir futbol okuluna devam eden 8-10 yaş arası çocuklar, hafta ...
Güneş panelli bisiklette müzik keyfi  
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Hasan Aksoy, bisikletiyle ...
 
5 bin Aydınlı şehidini uğurladı
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle ...
Bodrum'da güneş keyfi
Bodrum'da hafta içi etkili olan soğuk ve yağmurlu hava, yerini güneşe ...
Kuşadası'nda bahar havasında 'Hamsi Şenliği'
Kuşadası'nda hafta sonuna kadar soğuk, yağışlı ve rüzgarlı hava, yerini ...
 
Bodrum'da çöp yangını kabusu!
Bodrum'da dün çöplükte çıkan yangın, aradan geçen 32 saate rağmen halen sürüyor. 
Bodrum’da 18 ölümlü faciaya 3 tutuklama
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan 18 ölümlü ...
İki arkadaşın kavgası kanlı bitti!
Marmaris’te 20 yaşındaki Orhan O., kız arkadaş yüzenden çıkan kavgada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva