HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2019 Çarşamba - 11:56

CHP Buca adayı Kılıç: Bucalı öğrenciler Alsancak’a, Bornova’ya gitmeyecek

Yaşanabilir, nefes alan bir Buca hedefleriyle yola çıkan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç,  Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubeleri ile bir araya geldi. Buca’ya meydan ve kültür parkı projelerine odalardan tam destek alan Kılıç, Buca’yı öğrencilerin cazibe merkezi yapacağını söyledi. Belediye tarafından yapılacak tüm projelerde şeffaf, katılımcı bir anlayış yürüteceklerini söyleyen Kılıç, ”Projelerimizi ortak akıl ve mutabakatla yapacağız” dedi.

CHP Buca adayı Kılıç: Bucalı öğrenciler Alsancak’a, Bornova’ya gitmeyecek

Buca Belediyesi’nin CHP’li Başkan Adayı Erhan Kılıç, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi’yle bir araya geldi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, Peyzaj Mimarları Odası  İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya ve oda üyeleriyle yapılan toplantıda,  Erhan Kılıç, Buca’nın çehresini değiştirecek projelerini anlattı.  Projelerle ilgili görüşlerini aktaran oda temsilcileri, projelerin uygulanma aşamasında ortak akıl çağrısı yaptı.

"PROJELERİMİZİ ORTAK MUTABAKATLA YAPACAĞIZ"
Buca’da gerçekleştirilecek projelerin her aşamasında ortak akılla hareket edileceğini söyleyen Erhan Kılıç, ”Buca, çarpık kentleşmenin çok olduğu bir yer. Yeşil alan oranımız çok az maalesef. Trafik sorunumuz var. Spor ve kültürel anlamda gençlerimizin kullanabileceği alanlarımız çok kısıtlı. Hepsinden önemlisi cezaevi gibi bir sorunumuz var. Cezaevini kaldırdıktan sonra oranın ne olacağı ile ilgili tüm paydaşlarımızla, şehir plancıları odası, mimarlar odası, peyzaj mimarları odasıyla konuşarak bir planlama yapacağız. Projelerimizi ortak akıl ve mutabakatla yapacağız.  Buca’yı şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla, ortak akılla yöneteceğiz. Bugün uygulayacağımız her proje 100 yıl sonrasına kadar miras kalan bir proje olacak. Dolayısıyla burada yapacağınız hata sonrasında da etkileyecektir. Dolayısıyla biz projelerimizde ortak aklı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

"BUCALI ÖĞRENCİLER ALSANCAK’A BORNOVA’YA GİDİYOR"
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyan yaklaşık 80 bin öğrencinin yaşanabilir bir alana kavuşması için üniversite bölgesinde yapacağı çalışmalar hakkında konuşan Kılıç, “Çalışmalarımız kapsamında öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik. Öğrencilerimizde çok yaratıcı fikirler var. Onlardan yararlanmayı hedefliyoruz.  Öğrencilerimiz Buca’da vakit geçirmiyor.  Öğrencilerimiz boş vakitlerinde ya Alsancak’a gidiyor ya Bornova’ya gidiyor. Kentimizde gerçekleştireceğimiz özellikle kültür ve spor alanlarıyla Buca’yı öğrenciler için bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bu projeleri yaparken de öğrencilerimizin fikirlerini değerlendireceğiz” dedi.

YEŞİL PROJELERE TAM DESTEK
Kılıç, ”Buca kent merkezinde yeşil varlığını arttıracağız. Bu konu ile ilgili cezaevinin kaldırılmasından sonra yapmayı planladığımız bir kültür parkı projesi var. Bu projeyle vatandaşlarımızın kent merkezinde rahat nefes alabilecekleri bir yer inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunun dışında mevcut yeşil alanlarımızı kullanılabilir bir hale getireceğiz. Ayrıca ilçemizde bir meydan eksikliğimiz var. Buca’ya örnek sembol bir meydan yapmamız lazım” şeklinde konuştu.

Buca’nın yeşil varlığını arttıracak projelere ve kent merkezinde sembol olacak bir meydan projesine  oda temsilcileri destek verdi. Oda yetkilileri,  meydan ve yeşil alanı arttıracak kültür parkı projeleri için fikir alışverişine hazır olduklarını ifade etti. 

 
CHP’li Vekil Bakan: Değişimin fitilini İzmir’den ateşleyeceğiz, belki de erken seçim olacak!
 
Zeybekci'den 'lağım suyu denize akıyor' eleştirisi: Bu görüntülerden İzmir'i kurtaracağız!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 6 Mart 2019 Çarşamba 16:40

iyiki de buca da cezaevi var yoksa neyi seçim malzemesi yapacaktınız merak ediyorum eskiden buca diyince akla üzüm bağları tarih kokan sokaklar üniversite gençlik gelirdi şimdi insanlar buca diyince ağız büküyor buna göre kim çalışacaksa o gelsın a veya b partisi önemli değil bucanın artık kaybedecek zamanı yok

Yorumu oyla      5      5  
Çitos Erhan 6 Mart 2019 Çarşamba 13:06

Köylerden video paylaşmıs 10 - 15 kişi haricinde kimse yok o 15 kişinin 10 uda yanında gelen kişilerdir zaten bucada başarılı olması imkansız gibi görünüyor

Yorumu oyla      12      5  
mehmet kütük 6 Mart 2019 Çarşamba 13:00

54 yaşındayım. dededen chp li bir aileyiz. şahsınızı tanımam. suat neziri de tanımam. hatta bu ilçeye nasıl lise mezunu aday yaoılır diye eleştirdim. ancak. bu parti kimsenin malı değil hele deniz yücel ve ekibinin malı hiç değil. o entrikaları bu partide çeviremezsiniz. ailemde 7 oy var hiç biri chp ye gitmeyecek.

Yorumu oyla      13      6  
Tamer 6 Mart 2019 Çarşamba 12:49

Ak parti adayının kopyası gibi konuşuyor, meydan eksikliği cezaevi yeşil alan anlaşılan buca ile ilgili ak parti adayının konuştuklarını iyi dinlemiş bucayı tanımadığı için başka bir fikri yok

Yorumu oyla      10      6  
CAN TAHSİN 6 Mart 2019 Çarşamba 12:43

Bucada sokağa çıkamadığı için daha dernekleri odaları ziyaret ediyor.

Yorumu oyla      10      6  
TC misafir 6 Mart 2019 Çarşamba 12:36

Arkadaş, cezaevini kaldırmanın yetkisi bakanlıktadır bu bir, ikincisi ise mevcut arazinin lejandı ticaridir bu değişmediği sürece oraya park mark yapamazsınız. Yeşil alana Bucanın ihtiyacı vardır Hasanağa gibi en az 3 yerin daha olması lazım ama bu alanı nerede yaratacaksınız? Bu saatten sonra kaçak yapıları da yıkamazsınız imar barışı ile hepsi yasal hale geldi. Bucaya metro ve tramvay zaruridir bunun haricinde trafik çözülmez. Çocukların top oynayacak alanı bile yok bence bu en önemli sorunlardan bir tanesi, çocukların sosyalleşebileceği alanlar mutlaka olmalı ve artırılmalı.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova adayı İduğ'un seçim şarkısı aileden
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, seçim çalışmalarında ...
CHP Narlıdere adayı Engin: Makam arabasına değil şahsi aracıma bineceğim
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, ...
CHP'li Beko: Çocuk Teslim Merkezleri kurulmalı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, boşanmaların ardından velayeti kendisine ...
 
AK Parti Bayraklı adayı Aslan'dan belediye personeline ziyaret
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, seçim ...
CHP Balçova adayı Çalkaya: Daha iyisi için daha çok çalışacağız
Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya seçim çalışmalarına ...
Başkan İnce: Güzelbahçelilerin ekmeğini büyüteceğiz
Güzelbahçe Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe ...
 
Soyer'den Tire'de tarım mesajları: İzmir'de yaptılar oldu diyecekler!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’den ...
CHP'li Polat: Çiğ süt fiyatları üreticiyi perişan etti
CHP’li Polat, süt üreticilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Süt ...
CHP Bornova adayı İduğ'dan coşkulu açılış
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ’un açılışını gerçekleştirdiği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva