HABERLER>SEÇİM 2015
26 Mayıs 2015 Salı - 20:00

CHP adayları projelerini İTB’ye anlattı

İzmir Ticaret Borsası Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Borsanın meclis konuğu CHP İzmir milletvekili adayları oldu. İTB Başkanı Işınsu Kestelli’nin İzmir’in cazibe merkezi olması konusundaki dileklerine karşı Selin Sayek Böke ekonomi projelerini aktardı.

CHP adayları projelerini İTB’ye anlattı

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası (İTB) Mayıs ayı olağan meclis toplantısında CHP’yi ağırladı. İl Başkanı Bedri Serter ile İzmir adayları İTB Meclisi’yle görüş alışverişinde bulundu.



EKONOMİ BAKANIMIZLA GELDİK
Toplantıda ilk sözü alan CHP İzmir Başkanı Bedri Serter “Buraya 7 Haziran sonrası ekonomi bakanımız olacak Selin Sayek Böke ile geldik. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Ne denizden verim alabiliyoruz ne topraktan verim alabiliyoruz. Köylü milletin efendisidir diyoruz. Köylümüzü çiftçimizi parasız bırakırsak hiçbir noktaya varamayız” şeklinde konuştu.
 
SENDİKAL EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN FIRSAT OLSUN
Sözlerine Galatasaray’ın 20. Şampiyonluğunu kutlayarak başlayan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, gündemi masaya yatırdı. Bursa’da giderek yayılan işçi direnişçi hakkında konuşan Kestelli, “Türkiye’de her şey seçim nedeniyle bekle göre  girdi. Derken Bursa’dan işçi hareketleri haberi geldi. Otomotiv fabrikalarında başlayıp yayılan eylemlerin, işçi ve işverene zarar vermeden, Türkiye’de sendikal düzende ilgili eksikliklerin giderilmesi için bir fırsat olmasını diliyoruz” dedi.
 
İKİ BASİT CEVABIMIZ VAR
Seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili adayı olmasının İzmir için çok önemli olduğunu söyleyen Kestelli, “Sandıkların kurulduğu günler, demokrasilerin bayramıdır. Bunun bir hizmet yarışı olduğunu, bu yarışta bayrağın zaman zaman el değiştirmesi söz konusu olsa da temel amacın ülke refahını artırmak olduğunu kimse gözden kaçırmamalıdır. Gelişmiş demokrasiler, güçlü bir iktidarın yanında, ülkeyi yönetmeye talip güçlü bir muhalefetin varlığıyla güçlenir. Bu nedenle iş dünyası olarak biz, hangi görüşten olursa olsun güçlü bir iktidar kadar güçlü bir muhalefetin de gerekli olduğuna inanıyoruz. İzmir bu seçimden sonra iktidara gelecek hükümetten ne bekliyor? Bu sorunun bizim için iki basit cevabı var: İzmir, İstanbul’un obez büyümesine karşı Türkiye’yi geleceğe taşıyacak yeni cazibe merkezlerinden ilki olmak istiyor. İzmir, 2000’li yıllardaki büyük gelişmeye yeterince ayak uyduramayan tarım ve hayvancılıkta yeni bir oyun planı ile ülkesinin ve bölgesinin itici gücü olmak istiyor. Bu iki konuda talep ve beklentilerimizi çeşitli kereler dile getirdik diye konuştu.
 
KÖYDEN KENTE GÖÇÜ KALDIRACAĞIZ
Türkiye’nin tarım politikasını değerlendiren CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, “İzmir’in 16.yüzyıldan beri tarımsal üretim merkezi olarak çok önemli bir kent. Geleceğe dair tahminlime yapabilmek, riski en aza indirebilmek satış ve kazanç açısından çok önemlidir. Biz küçük üreticilerin ağırlıkta olduğu yaklaşık 59 dönüm işletme yapısına sahibiz. Arazi toplaştırmasına ihtiyacımız var. Verim ve verimlilik sorunumuz var. Kalite, gıda güvenliği, üretici fiyatları gibi sorunlarımız var. Ama bunlara karşı çözüm üretilememesi gibi daha büyük bir sorunumuz var. Biz bu sorunlara karşı diyoruz ki Türkiye de tarım kırdan kente göçü tersine çevirecek bir tarımsal politika düzenini getirmemiz gerekiyor. Üretime dayalı bir ekonomi modelini teşvik etmek, üretimde kaliteyi arttırmak istiyoruz. Üretici ile tüketici arasında piyasa mekanizmasını kurgulayacağız. Arazi kullanımını daha etkin hale getirmek istiyoruz” dedi.
 


YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili adayı Selin Sayek Böke, yaşanabilir bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin yarına dair belirsizliği ortadan kaldıracak politikaların değil, belirsizlik yaratan politikaların olduğunu söyleyen Böke, Türkiye’nin ekonomi sorunlarına değindikten sonra CHP İktidarında ekonomide yapılacak değişiklikleri açıkladı. Türkiye ekonomisini 4 ayaklı bir sistem üzerine oturtacaklarını söyleyen Böke, “Biz ilk olarak ekonominin siyasete alet edilmediği bir Türkiye istiyoruz. Biz ikinci olarak sosyal adalet istiyoruz. Sadece hukukta adaleti değil sosyal alanda da bir adaletsizlik var.  Hayalimizin üçüncü parçası üreten bir ekonomiye katılan, ürettiğinin karşılığını alan bir ülke istiyoruz. Verginin siyasi bir sopa olarak kullanıldığı bir ülkede ekonomik başarıdan söz etmek mümkün değildir. Bizim herkese eşit durabilen bir ülke hayalimiz var.  Ve son olarak yaşamı göz önüne alan, yaşamı gözeden bir yaklaşıma ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
MERKEZ TÜRKİYE SEFERİHİSAR’IN MANDALİNASINI TAŞIYACAK
CHP’nin kalkınma politikalarında yüz yılın projesi olarak nitelendiren Merkez Türkiye projesini anlatan Böke, “Merkez Türkiye’nin ilk adımlarını atacağız. Türkiye’yi iki kenti olma görevinden çıkarıp coğrafyaları birleştirecek bir projeyi  gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin ilk okuldan beri öğrendiğimiz coğrafyasını bu projesiyle gerçekleştireceğiz. Bu proje ile Seferihisar’ın mandalinasını 4 saatte dünya ülkelerine pazarlayacağız. İzmir’in zeytini ile Hatay’ın zeytininin bir araya geleceği merkezde sadece zeytinden değil, çekirdeğinden de yararlanacağız” ifadesini kullandı.
 
Konuşmaların sonunda borsa üyeleri İzmir’in tarımsal sorunlarını aktarırken, adayların vekil olduktan sonra İzmir’i unutmaması gerektiğini söyledi.
 

 
Din Bir-Sen'den camide vurgun iddialarına yanıt
 
Flaş! Aydınlardan hükümete 'acil çağrı'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 27 Mayıs 2015 Çarşamba 11:05

chp ye bravo dogrusu, artık EKONOMI diliyle ve dunya ile entegrasyonu konusmakta, bu yeni surec Turkiye icin ciddi bir sanstır .hepimiz gorecegiz yakın gelecekte Turkiye nin nasıl degisecegini, evet hemen olmayacak ama orta vade de tum partiler ciddi degisimden gececek .kısaca 2015 Turkiye icin demokrasi-hukuk-ekonomi vb alanlarda yeni bir milat olarak tarihe gececek ..

Yorumu oyla      13      6  
Tayfun 27 Mayıs 2015 Çarşamba 09:58

İç Anadolu da merkezi bolge kurulması ve oranın agır vergilerden muaf olması oraya yuksek sayıda yatırımcıyı cekmesi kacınılmaz. en basiti Manisa bolgesinde 5 yıllık vergi indirimleri var diye fabrikaların hepsi Manisa ya akın etmedi mi? İc Anadolu da vergisiz bir ortam yaratabilirseniz bana gore Turkiye ilk 10 senede yuksek buyume oranlarına ulasır , netice de yabancı yatırımcı boyle GUVENILIR-ISTIKRARLI BIR BOLGE' yi ve de bu kadar yuksek COGRAFIK AVANTAJLARI olan bir yeri bu cografyaa bulamayacak...Genclerimiz-cocuklarımız icin ALTIN bir fırsat dogmakta ,bizler bu sansları kaybettik bari onlar kaybetmesin...

Yorumu oyla      13      6  
27 Mayıs 2015 Çarşamba 08:16

Merkez ülke olabilmek için ilk yapılması gerekenler 3. havaalanını yapmamak, 3. köprüyü yapmamak, hızlı tren yatırımlarını durdurmak. Böylece hem kaynak bulunuyor hem de merkez ülke olunuyor. CHP'ye göre tabii.

Yorumu oyla      12      11  
Lombak 26 Mayıs 2015 Salı 21:22

Gezici araştırma şirketi Uluslararası operasyonların Türkiye ayağıdır. Sonuçlarına inanmayın. Ver-kurtul ve Verheugencılerle Kıbrıs nasıl kopartılacaksa güneydoğuda aynı şekilde kopartılacak. Bunlara kanmayın.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir basını sordu, AK Parti Adayı Turhan yanıtladı: Uzattığımız elin…
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmirlinin ...
Bakan Eroğlu’ndan İzmir’e mesire alanı sürprizi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’in Konak ilçesinde ...
CHP’nin Roman Adayı Purçu’dan Dikili çıkarması
CHP'li milletvekili adayı Özcan Purçu, Dikili ilçesinde yaşayan Roman ...
 
CHP’li Balbay hem dolaşıyor, hem de moral aşılıyor
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
Çiğli’de dönüşüm isyanı: Her gün eylem var!
Çiğli Belediyesi’nin Ataşehir Mahallesi’nde çalışmalarına başladığı kentsel ...
Delican’dan Serter’e jet yanıt, HDP’ye bombardıman!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican büyük miting sonrası basının ...
 
Murat Koç'a 'meslektaşları'ndan tam destek
Kara Nakliyecileri Sitesi'nde verilen kahvaltı, MHP 2. Bölge Milletvekili ...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva