HABERLER>SEÇİM 2015
26 Mayıs 2015 Salı - 17:01

Bakan Eroğlu’ndan İzmir’e mesire alanı sürprizi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’in Konak ilçesinde düzenlenen Kuş Cenneti ve Spil Dağı Milli Parkı Resim Sergisi’nin açılışına katılarak, burada bir konuşma yaptı.

Bakan Eroğlu’ndan İzmir’e mesire alanı sürprizi

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaradılanı yaratandan dolayı sevdiklerini, onlar olmasa zaten dünyanın da olmayacağını ifade ederek “Tabiatı en iyi koruyan ülke biziz” dedi.
 
“BİZLER TABİATI KORUMAKLA, ORMANLARI KORUMAKLA GÖREVLİYİZ”
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığının bünyesinde bulunan Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapsamında 15 adet bölge müdürlüğü kurduklarını belirterek “Bizler tabiatı korumak için çalışıyoruz. İşimizi en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz. Çünkü biz tabiatı ve ormanları korumakla görevliyiz. Çevreyi, doğayı koruyan en iyi hükümet bizim hükümetimiz. Kendim çevre profesörüyüm. Binlerce talebe, mühendis yetiştirdim. Orman ve su işlerinin başında biri olarak görevim en çok tabiatı, hayvanları, yaban hayvanlarını, suyu ve su kaynaklarını korumak olmuştur. Ormanları koruma konusunda dünyada bir numarayız” diye konuştu.


 
İZMİR’E MESİRE ALANI SÜRPRİZİ
Dünya’da orman varlığının azalmasına karşın ülkemizde orman varlığının son 12 yılda
9 milyon dekar artığını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkemizde odun servetinin yüzde 20 artığını bunun yanı sıra milli parkların, tabiat alanlarının ve sulak alanlarında artığı bilgisini verdi.
 
İzmir’e bir sürprizi olduğunu açıklayan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehri mesirelik alanlarla donatacaklarını ifade ederek, “İzmirlilerin hoşça vakit geçirmeleri için burada çok sayıda mesire alanı yapacağız. Bugün bir sergimiz var amacı biz tabiatı koruyoruz. Bu foto sergisinde tabiatı nasıl koruyoruz göreceğiz. Ormanların kuşların faydasını bitiremeyiz. Bunlar olmasa ülkemiz çöl olur. Hep birlikte ormanları, sulak alanları, parkları koruyacağız.”
 
“VAZİFEMİZ YABAN HAYATINI DA KORUMAK”
Hayvan severlere çok teşekkür ettiğini belirterek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Hayvan severlerimizin çok güzel fikirleri oldu komisyona katılarak, taslak oy birliğiyle geçti. Hayvanları korumak için herkes kenetlendi. Bizim vazifemiz yaban hayatını da korumak. Evcil hayvanlara da sahip çıkın dediler, memnuniyet biz bu görevi de üstlendik” dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış aylarında veya kurak dönemlerde hayvanların su ve yem ihtiyacını karşılıyoruz. 12 yıldır yaban hayatına ve sokak hayvanlarına destek veriyoruz. Ulaşılamayan bölgelere helikopterle sakatat bırakıyoruz. Bu bizim vazifemiz. Orman teşkilatımız yaban hayatındaki hayvanların su ihtiyacını karşılamak için su havuzları, göletler yapıyor. Bugüne kadar 2 bin 500 gölet yapıldı. Kışın da yem bırakıyoruz. 2003- 2014 yıllarında İzmir’e 10 bin 500 kilogram yem bıraktık. Bunun dışında yaban hayatı geliştirme sahaları ilan ettik. Hayvanlarımızı rahatsız edici faaliyete izin vermiyoruz. Türkiye avucumuzun içinde, her hayvan çeşitliliğini tespit ettik ve onları koruyoruz. Türkiye’nin yüzde 10’unu yaban hayatı koruma alanı olarak ayırdık. Buralarda hiçbir faaliyete izin vermiyoruz.
 
Artık otomatik yemleme makineleri aldık. Aslında belediyelerin görevi ama biz yapıyoruz. Hem geri kazanacağız hem de su ve mama kedi, köpekler için akacak. Hayvanlara tedavi aşılama merkezi yapacağız. Bunları kanun gereği sokağa bırakacağız. Bir çip yerleştireceğiz, bir nüfus cüzdanı olacak hayvanın. Onu sokağa atamayacak. Çocuğum sevdi alayım sonra atıyım demek yok. İzmir’de geçici hayvan bakım tedavi merkezi kuracağız. 5 yıldızlı hayvan bakım evi yapacağız. ABD, AB gelsin projeyi bizden alsın. Biz hayvanları korumak için özel olarak doğa koruma milli parklar içinde ekip kurduk ve bu maksatla 6 hedef belirledik. Hayvanlarımızı işaretleyeceğiz, kısırlaştıracağız, aşılayacağız, sahiplendireceğiz, kontrol altına alacağız” diye konuştu.
 
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca en son hedef olarak da insanları bilinçlendireceğiz diyerek sözlerini tamamladı ve emeği geçen, destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

 
İzmir’de Kobani arbedesi: Çok sayıda gözaltı
 
Maganda dehşeti: Kucağında 1.5 yaşındaki çocuğu varken...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin Roman Adayı Purçu’dan Dikili çıkarması
CHP'li milletvekili adayı Özcan Purçu, Dikili ilçesinde yaşayan Roman ...
CHP’li Balbay hem dolaşıyor, hem de moral aşılıyor
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
Çiğli’de dönüşüm isyanı: Her gün eylem var!
Çiğli Belediyesi’nin Ataşehir Mahallesi’nde çalışmalarına başladığı kentsel ...
 
Delican’dan Serter’e jet yanıt, HDP’ye bombardıman!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican büyük miting sonrası basının ...
Murat Koç'a 'meslektaşları'ndan tam destek
Kara Nakliyecileri Sitesi'nde verilen kahvaltı, MHP 2. Bölge Milletvekili ...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva