HABERLER>SEÇİM 2015
26 Mayıs 2015 Salı - 19:02

İzmir basını sordu, AK Parti Adayı Turhan yanıtladı: Uzattığımız elin…

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmirlinin hayatını kolaylaştırmak için herkesle hiç bir ön yargı olmadan işbirliği içinde el ele kol kola çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Turhan, bu konuda üzerlerine düşen göreve hazır olduklarını belirterek, “Yeter ki bu konular kısır siyasi çekişmelerin veya birilerinin siyasi kariyer hedeflerinin konusu haline getirilmesin. Uzattığımız dostluk elinin bu defa havada boş kalmayacağını ümit ediyorum” dedi.

İzmir basını sordu, AK Parti Adayı Turhan yanıtladı: Uzattığımız elin…

AK Parti 2.Bölge 1.Sıra Adayı İbrahim Turhan, İzmir’deki ulusal ve yerel gazete ile televizyonların temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenledi.

Toplantıyı bir “meslek toplantısı” olarak değerlendiren Turhan, gazetecilik mesleğiyle 1976 yılında Yeni Asır Gazetesi’ni ziyaretle tanıştığını belirtti.
 
“Basının en temel kuralı haber kutsal yorum hürdür” diyen Turhan, yorumun hür olmasını sağlayan haberin kutsallığı, yani gerçeği yansıtması olduğunu ifade etti.

İZMİR EN İYİSİNE LAYIK
10 Şubat’ta Borsa İstanbul Başkanlığı’ndan istifa ederek İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı olarak müracaat ettiğini hatırlatan Turhan, o günden bu yana İzmir için dünyanın yarısı kadar bir mesafe kat ettiğini söyledi. Kat ettikleri mesafenin 20 bin kilometreyi bulduğunu vurgulayan İbrahim Turhan, bu mesafenin dünyanın çevresinin yarısı kadar olduğunu anlattı. “İzmir için değil dünya çevresini, Samanyolu’nu bir baştan bir başa kat etsek azdır. İzmir her şeyin en iyisine layık” dedi.
 
Türkiye’nin 2023 yılını Cumhuriyetin 100 yılını altın harflerle tarihe geçirmek için yoğun çalıştığını anlatan Turhan, Türkiye’yi orta gelir gurubundan zengin gelir grubuna, kişi başı 25 bin dolar milli gelir hedefine çıkarmak için çalıştıklarını dile getirdi. Hedeflere ulaşmak için kent ekonomilerinin çok önemli olduğunu dile getiren Turhan, bunun için İstanbul’un dışında 4 yeni merkez oluşturulması gerektiğine işaret ederek, bu yönde en güçlü adayın İzmir olduğunu söyledi. İzmir’in bu potansiyeli taşıdığını belirten Turhan, “İzmir bir çok kentte bulunmayan hem tarım, hem sanayi, hem de hizmetler sektörü açısından büyük potansiyeli barındırıyor. Bu sebeple de tarih boyunca bölgenin doğal merkezi haline geldi. İzmir sadece bölgesi için değil, Akdeniz’in doğal merkezi olarak yükseltmek böylece Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak önümüzdeki dönemde politikalarımız arasında olacak.
 
Turhan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım döneminde açıklanan “35 İzmir 35 Proje”yi yakından takip edeceklerini, tüm projelerin gerçekleşmesi için çalışacaklarını ifade etti.
 
İzmirli’nin hayatını kolaylaştırmak için herkesle hiç bir ön yargı olmadan işbirliği içinde el ele kol kola çalışmaya hazır olduklarını belirten Turhan, bu konuda üzerlerine düşen göreve hazır olduklarını dile getirerek, “Yeter ki bu konular kısır siyasi çekişmelerin veya birilerinin siyasi kariyer hedeflerinin konusu haline getirilmesin. Uzattığımız dostluk elinin bu defa havada boş kalmayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.


 
SORU&CEVAP
 
Turhan, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin seçim çalışmaları sırasında İzmir’de karşılaştığı sorunların olup olmadığıyla ilgili bir soruya, şu cevabı verdi:
“İzmir’in ne kadar büyük ve acil sorunları olduğunu yakından gördüm. Sürekli İzmir’e gelip gidiyordum. İş dünyası ile temas içindeydim. O geliş gidişler bu sorunların insanın canını acıtacak şekilde şahit olmuyorduk. Bugün Çiğli’deki Ata Sanayi sitesini ziyaret ettim. Bana ana yola çıkışımız yok dediler. İZBAN raylı sisteminin bir yanından öteki yanına geçmek için vatandaşlar büyük sıkıntı çekiyor. Oraya gittim üzüldüm gerçekten. Bu sorunlar çok rahatlıkla halledilir. Neden İzmir’de vatandaşlarımız bir tren hattını geçmek için adeta komando tatbikatı yaparcasına zorluklar yaşasın. Bunları çok rahatlıkla hallederiz. Biz halletmek için de üzerimize düşeni yaparız.”
 
Turhan, “Seçim çalışmaları sırasında yaptığınız ziyaretlerde İzmirli işadamlarının sizden istekleri ve yakınmaları oldu mu?” sorusuna, sorunların çok önemli olmadığını, çözümü konusunda bağlantının sağlıklı yapılmadığını anlattı. Turhan, “Bağlantı iyi kurulamayınca çözüm bulmak zorlaşıyor. Kent ekonomilerinin kalkınması için yerel yönetimlerle merkezi hükümetin ortak çalışması lazım. Buradan kaynaklanan sorunlar var. İzmir’in insan gücünü ve sermaye kaybetmesi sorunu var. İzmir inşallah artık kendisiyle hem hal olmuş gece İzmir’i rüyasında gören bir milletvekiline kavuşuyor.” cevabını verdi.
 
İZBAN BERGAMA’YA UZAYACAK
Turhan, İZBAN’ın Bergama ilçesine uzatılmasıyla ilgili eleştirilere de cevap verdi. Bir gazetecinin bu yöndeki sorusuna, Turhan, “Bu haberleri bende gördüm ve yadırgadım. Çünkü bendeki bilgiler farklıydı. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfü Elvan ile bu konuyu görüştüm. Hiç bir değişiklik yok dedi. Bergama ile Efes’i birbirine bağlayacak dedi. Sıkıntı Kalkınma Bakanlığı kanalında yapılan bir planlamayla ilgili bir durum olduğunu öğrendim. Böyle büyük projeler aşama aşama yapılır. Onlarda bu aşamalandırmayı yaparken önceliği Çandarlı Limanı ile irtibatlandırmak için Çandarlı’ya koymuşlar. Kalanı ikinci etap olarak planlanmış. Umuyorum ki burada bir kötü niyet yoktur, okuduğunu yorumlamayla ilgilidir. Planlamada her hangi bir değişiklik yok.” dedi.
 
KOALİSYON İDDİASI
Bazı yazarların, “AK Parti için tek başına iktidar tehlikede” yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine, “Koalisyon konusunda bahsettiğiniz risk her zaman vardır. 13 yıl boyunca AK Parti önemli başarılara imza attı. Seçime kısa süre kalmasına rağmen kararsızların çokluğu dikkat çekiyor. Sezmen eminim ki istikrardan yana büyümekten yana tercihini kullanacaktır” açıklamasını verdi.
 
Bir gazetecinin, “AK Parti’ye yönelik İzmir’de adeta pompalanan bir algı yönetimi var” yönündeki değerlendirilmelerinin sorulması üzerine, “Evet böyle bir algı var, doğrudur. Burada bize düşen Mevlana, Yunus misali ‘nerede olursan ol bize gel’ diye kapı kapı dolaşıp onları ikna etmek gerekiyor. Gerçeğin gücünü etkili bir şekilde kullanacağız. Bir gün herkes AK Partili olacaktır” dedi.
 
Anket sonuçlarının son dönemde genellikle öğlen saatlerinde açıklanması ve bunların piyasa üzerindeki olumsuz etkilerinin sorulması üzerine, Turhan,“AK Parti’nin tek başına iktidara gelmemesi halinde ortadaki koalisyon ihtimali belli. CHP, MHP, HDP’nin oluşturacağı bir koalisyon nasıl işler diye bunu düşündüler mi bilemiyorum. Yıllarca bir araya gelemeyen bayramlarda bir birlerinin elini sıkmayan kişilerin ak parti karşıtında bir araya gelmelerini hayretle izliyorum” dedi.
 
SÖYLENECEK BİRŞEY VARSA BİZ SÖYLERİZ!
Turhan, ‘İzmir notlar’ paylaşımlarıyla kentte büyük tepki çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten hakkındaki soruya ise “Ben ilk günden beri söyledim. Kendisi geçmiş dönemde Diyarbakır milletvekilliği yaptı, Diyarbakır ile ilgili yorum yapsın. İzmir’le ilgili bir şey söylenecekse biz söyleriz. Nitekim de zaten Sayın Başbakan’ın AK Parti’nin en yetkili ismidir, Genel Başkanımızdır. O İzmir’le ilgili düşüncesini, vizyonunu, İzmir’i nasıl gördüğünü İzmir’deki yaşamla ilgili değerlendirmesini çok açık bir şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla toplantıda açıkladı. Ben bir İzmirli olarak İzmir’e bu şekilde bir yaklaşım olmasını son derece yanlış buluyorum. Bunu söylemeyi bile açıkçası gereksiz buluyorum” yanıtını verdi.

 
Marmaris'te esnaftan oda kapısına siyah çelenk
 
Kızılay Konak'tan piknik şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu’ndan İzmir’e mesire alanı sürprizi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’in Konak ilçesinde ...
CHP’nin Roman Adayı Purçu’dan Dikili çıkarması
CHP'li milletvekili adayı Özcan Purçu, Dikili ilçesinde yaşayan Roman ...
CHP’li Balbay hem dolaşıyor, hem de moral aşılıyor
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
 
Çiğli’de dönüşüm isyanı: Her gün eylem var!
Çiğli Belediyesi’nin Ataşehir Mahallesi’nde çalışmalarına başladığı kentsel ...
Delican’dan Serter’e jet yanıt, HDP’ye bombardıman!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican büyük miting sonrası basının ...
Murat Koç'a 'meslektaşları'ndan tam destek
Kara Nakliyecileri Sitesi'nde verilen kahvaltı, MHP 2. Bölge Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva