HABERLER>POLİTİKA
2 Şubat 2019 Cumartesi - 13:16

Çavuşoğlu'ndan CHP'ye HDP tepkisi: İzmirli buna itiraz eder!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK güdümündeki HDP ile CHP'yi birleştiren nedir, gaye nedir? Yukarıda, tabanda demiyorum, İzmirlilerin de buna itiraz ettiğini görüyorum. İdeolojik birliktelik mi günlük çıkar mı yoksa bugüne kadar terörle ve diğer girişimlerle yıkamadıkları Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak mı?" dedi.

Çavuşoğlu ndan CHP ye HDP tepkisi: İzmirli buna itiraz eder!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK güdümündeki HDP ile CHP'yi birleştiren nedir, gaye nedir? Yukarıda, tabanda demiyorum, İzmirlilerin de buna itiraz ettiğini görüyorum. İdeolojik birliktelik mi günlük çıkar mı yoksa bugüne kadar terörle ve diğer girişimlerle yıkamadıkları Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak mı?" dedi.

Çavuşoğlu ve AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, partinin kadın kollarında görev yapmış üyelerle kahvaltıda bir araya geldi. 

Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, vefa toplantısında bulunmanın büyük önem taşıdığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vefaya büyük önem verdiğini belirtti.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin de siyasette vefa özelliğini gösterdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, İzmir'in Zeybekci ile çok şey kazanacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, mevcut yerel yönetimin İzmir'e bir şey veremediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim İzmir ile hiçbir zaman problemimiz olmadı. İzmir ile bizim aramızda çıkarılmaya çalışılan sözde çatışmaların hepsi suni şeylerdir. Kimsenin inancıyla da yaşam tarzıyla da bir sorunumuz olmadı, hiçbir şeyi de tekelimize almaya çalışmadık. Kimse de Atatürk'ü ve onun gösterdiği hedefleri tekeline almaya çalışmasın. Mustafa Kemal Atatürk, Balkanlar'da, Orta Asya'da, Afrika'da hep örnek alınmış, Cumhuriyetimizin kurucusudur. Sayın Cumhurbaşkanımız muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmayı hedeflerken Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefleri kaydetmiştir. Bizim derdimiz Atatürk ile değil, Atatürkçü geçinenler ve Atatürk'ten geçinenlerledir." 

- "Seçimler tarihi fırsat"
İzmir'in dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ancak hak ettiği noktada bulunmadığını belirten Çavuşoğlu, İzmir halkının da herkese saygılı ve medeni olduğunu, İzmirlilerin daha güzel hizmetleri hak ettiğini söyledi. 

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin bugüne kadar kolay seçimleri atlatmadığını, zor şeylerin üstesinden geldiğini vurgulayarak, bugün de yerel seçimlerin tarihi bir fırsat niteliğinde olduğuna işaret etti. 

İzmir'de CHP seçmeninin ağırlıklı olduğu yerlerde dahi sevgi ve saygıyla karşılandıklarına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Biz ayırım yapmıyoruz. O yüzden İzmir'de gitmedik yer bırakmamamız lazım." diye konuştu. 

Çavuşoğlu, kentin ulaşım ve çöp sorununu Nihat Zeybekci ve ekibinin çözeceğine inandığını dile getirerek, İzmir sevdasını yüreğinde taşımayanların sorunları çözmek gibi bir derdi olamayacağını aktardı. 

İzmir'in ekonomiden, turizmden de hak ettiği payı alamadığını savunan Çavuşoğlu, "Ben burada 3-4 defa toplantı yaptım, komisyonları da getirdim. Bana hep şunu söylediler 'Akşam ışıklı güzel görünüyor, sabah çok farklı bir İzmir var.' Şunu söylemeye çalışıyorum; İzmir bir dünya şehri olabilir. Bu vizyonu da Nihat Zeybekci ve AK Parti ile sağlar." değerlendirmesinde bulundu.
- Cumhur İttifakı
Seçim öncesi ittifakların kurulduğunu anımsatan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası için kuruldu. Beka sorunu mu var derseniz, beka sorunu olmasa da bir geleceğimiz, hedeflerimiz var. Daha güçlü, istikrarlı olmamız gerekmez mi, İzmir ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur. Bugün yaşadığımız sorunlara bakıldığında, 17 senedir bu ülkeyi güçlendirmeseydik böyle bir coğrafyada Türkiye bir istikrar abidesi olabilir miydi?

Türkiye bugün de hedeftir, yarın da olacaktır ama biz ne kadar güçlü olursak hedeflerimize daha kolay ulaşırız. Bu seçim sadece Türkiye için mi? Bu seçim önemli, her seçimde olduğu gibi, her referandumda olduğu gibi. Bu yerel seçimler dünya için de önemli. Dünya ile ne ilgisi var diyebilirsiniz. Her seçimde dünyanın gözü Türkiye'dedir. Recep Tayyip Erdoğan bu kadar seçimi nasıl kazandı? Seven sevmeyen, isteyen istemeyen... Ama son zamanlarda özellikle batıda 'Recep Tayyip Erdoğan kaybetsin' diyenler de var. Halkımız sandıkta sadece şehri, ülkesi için değil. Bunun için de oy verdi."

Güçlü Türkiye'nin devamı için istikrarın önemine dikkati çeken Çavuşoğlu, "PKK güdümündeki HDP ile CHP’yi birleştiren nedir, gaye nedir? Yukarıda, tabanda demiyorum, İzmirlilerin de buna itiraz ettiğini görüyorum. İdeolojik birliktelik mi günlük çıkar mı yoksa bugüne kadar terörle ve diğer girişimlerle yıkamadıkları Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak mı?" diye konuştu. 

- "Kimse imkansız demesin"
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ise AK Parti üyelerinin birbirine kardeşlik bağı ile bağlı olduğunu belirtti. 

Gönüller kazanmaya geldiklerini ifade eden Zeybekci, 2004'te Denizli'de belediye başkanlığı yarışını da kadınların desteğiyle kazandıklarını, kadınların "ayakları patlayana kadar" zafer kazanmak için çalıştığını anlattı.

"Kimse çıkıp da 'zor' demesin kimse 'imkansız' demesin." ifadelerini kullanan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bütün samimiyetimle söylüyorum 31 Mart akşamı Konak Meydanı'nda o zeybek oynanacak. 1 Nisan sabahı bütün Türkiye'ye güneş İzmir'den doğacak. Kimse bizim hedefimizde değil kimseyle de uğraşmıyoruz, kimseyle de derdimiz yok, birilerinin dertleri var, vermesi gereken hesaplar var, hesap millete verilir, milletin hesabını vermeyenlerle işimiz hiç olmayacak."

İzmir'e haksızlık yaptırmayacaklarını kaydeden Zeybekci, "İzmir'i ideolojik perdeyle örttürmeyeceğiz. İzmirli kardeşlerim de onların bahanelerinden bıktıklarını söylüyorlar. Bu hepimizin meselesi. İzmir'e 31 Mart akşamı hizmet belediyeciliğinin bayrağını asacağız." dedi. - Toplantının katılımcıları
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de konuşmasında kadınların Nihat Zeybekci'yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna getirmek için gereken çalışmayı yapacağına inandığını ifade etti. 

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, partinin bayrağını İzmir'e dikmek için inançla çalıştıklarını söyledi. 

Türk kadınının dünden bugüne siyasetteki yolculuğunu anlatan video sunumunun da yapıldığı toplantıya katılanlar, sık sık  "AK Partili kadınlar burada" tezahüratı yaptı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Zeybekci daha sonra Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. (AA)

 
DSP Şişli adayı Sargül’den, Tahir Şahin’e destek: Şimdi bu başkan ne yapsın?
 
Barış Manço İzmir'de konserle anıldı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dogrusoz 3 Şubat 2019 Pazar 12:09

teroristlerle acilim yapanlar seyyar komedi mahkeme kuranlar simdi kalkmis akil veriyor ? bi git isine! sen kuvayi milliye den ne anlarsin.

Yorumu oyla      9      5  
Oğlum bi git yahu! 2 Şubat 2019 Cumartesi 22:08

Sen Antalya'lısın. Ne anlarsın İzmir'den . Antalya da elinizden gidiyor. Oğlum sen bi gitte Antalya'ya bak.

Yorumu oyla      12      5  
sabuncu 2 Şubat 2019 Cumartesi 21:50

Dönünde aynaya bakın iktidar sizsiniz HDP TERÖRİST PARTİSİ İSE NİYE KAPATMA DAVASI AÇMIYORSUNUZ düne kadar hatta bu gün bile HDPile kol kola olan sizsiniz İmralıya öcalan sıkılmasın diye arkadaş ve televizyon gönderen sizsiniz habur rezaletini yaşatan barzani ile şarkı söyleyen onun üstündeki konfetileri temizleyem salih müslimi ağırlayan oslodo buluşan dolma bahçe mutabakatını yapan akiller heyeti kuran sizsiniz

Yorumu oyla      13      5  
Misafir 2 Şubat 2019 Cumartesi 21:39

Millet pazardan patlıcan. Biber alamıyor.izmirdeki seçimi düşünüyorsunuz.birazda vatandaş için faydalı birşeyler söyleyin lütfen aklımızla dalga geçmeyin..

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 2 Şubat 2019 Cumartesi 21:26

Zavallılar geçmişte yedikleri naneleri kandırıldık diye geçiştiriyorlar. Sizin yediğiniz naneler yüzünden 2002 de bitmiş olan terör dirildi, meclis bombalandı. Merkez, hala kandırılanların elini mi öpeceksin? Güzel arkadaşım bunların cevabını verin önce.

Yorumu oyla      12      5  
Süleyman 2 Şubat 2019 Cumartesi 19:37

Oslo mu dedin,teröristlere lahmacunmu ısmarladın,kürt bayrağını kim nereye astırdı.Daha çok soru var.Siz biat kültürünün ürünlerisiniz İzmir liler değil.Biz sorgularız,eleştiririz.Kimsenin kulu olmayız.Sense biraz yürek varsa kendi iradenle karar verde görelim.Nihat Zeybekçi İzmir adayı olduğunu gazeteden öğrendi.Adam hayatında vapurla Konaktan Karşıyakaya geçmedi.İzban desen semt zanneder.Tuzla desen İstanbul da orası İzmirde değil der.

Yorumu oyla      18      5  
Merkez 2 Şubat 2019 Cumartesi 16:55

Troller gene saldırmış ama korkunun ecele faydası yok artık İzmir''li yemiyor Atatürk laiklik yaşam tarzı numaralarını İzmir ulaşım felç sokaklar köstebek yuvası ha birde Kocaoğlu körfezde yuzecekti bunları damı akp engelledi? Artık yeter Egeli Zeybekci gelecek.

Yorumu oyla      10      20  
garip 2 Şubat 2019 Cumartesi 15:34

Beka sorunu TÜRKİYE'nin değil cumhur ittifakının sorunudur. halk aç, halk işsiz, halk perişan, halk adalet istiyor. Ne yaparsanız yapın ; Çözüm bulun sorunlara, sonrada siyasette oy isteyin..

Yorumu oyla      20      5  
İzmirli Davut 2 Şubat 2019 Cumartesi 15:28

İzmirli dağda askerimize kurşun sıkan teröristle, hdp'ye oy veren kürt vatandaşı bir tutmaz. AKP'lilerin yapmaya çalıştığı milli ve terli adı altındaki sömürü onun için İzmir'de hiç tutmadı. AKP'nin İzmir ile ilgili en büyük yanlışı bu. İzmir'de seçmen söylenene değil, yaşanana ve yaşatılana bakar, sorgular ve kendi fikrine göre oy verir.

Yorumu oyla      17      6  
KAZİM EMİR 2 Şubat 2019 Cumartesi 14:35

az kaldı hele az kaldı işsizlik bitecek enflasyon düşecek,hayat ucuzlayacak,terör yok olacak, aya yol yapılacak,herkes e cennetin anahtarı verilecek,kazanlarda aş pişecek dağlarda ot yetişecek,güller yollarda olacak asfaltın üzerine halı serilecek cekde cek

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP Şişli adayı Sargül’den, Tahir Şahin’e destek: Şimdi bu başkan ne yapsın?
Demokratik Sol Parti'nin Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, ...
Saadet Partisi'nin Lideri Karamollaoğlu Soyer için ne dedi?
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin İzmir Büyükşehir ...
Renkli seçim mesaisi: Zeybekci mikrofonu aldı, türküyü patlattı
Bornova Mevlana Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti İzmir ...
 
AK Partili Nasır: İzmir, AK Belediyecilikle çağ atlayacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP'de kritik gün: Bayraklı için yetki Lider'de, gözler o tarihte!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçimlerde yarışacak adayların ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Zeybekci' yorumu: Hem belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama
Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, 'El Halil Uluslararası Geçici Mevcudiyeti'nin ...
Kalın, Katar Milli Takımı'nı kutladı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2019 Asya Kupası'nı kazanan Katar ...
Şahin'e DSP kancası: Teklifi kabul edecek mi?
CHP’nin aday göstermediği isimler üzerinde yerel seçime hazırlanan DSP, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva