HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Eylül 2019 Cuma - 11:53

Büyükşehir düğmeye bastı: Yeşildere rengarenk olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin siluetini değiştirecek bir projeyi hayata geçiriyor. Başkan Tunç Soyer'in gündeme getirdiği Yeşildere Cephe Boyama Projesi ile bölgedeki atıl durumda ve yıpranmış binalar belediye ekipleri tarafından boyanacak.

Büyükşehir düğmeye bastı: Yeşildere rengarenk olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin çehresini değiştirmeye Yeşildere'den başlıyor. Yıpranmış, boyasız, metruk binaların oluşturduğu kötü görünümü değiştirmek üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, "Yeşildere Cephe Boyama Projesi" için düğmeye bastı. Belediye ekipleri tarafından yapılan ön araştırmalar sonucunda, ilk etapta Lale Mahallesi'ndeki pilot bölgede tespit edilen binalar beyaz ve canlı renklerlerden oluşan renk kombinasyonuyla boyanacak. Binalar yine belediye tarafından dağıtılacak saksılar ve renkli çiçeklerle, mahallelilerin de katılımıyla süslenecek. Tüm bu alanlarda cephe boyama çalışmalarının yanı sıra, sosyal ve kamusal sanat projelerinin de hayata geçirilmesi, böylece mahalleliyle birlikte daha nitelikli ve m utluluk veren yaşam alanları oluşturulması amaçlanıyor. İlk uygulama önümüzdeki günlerde başlıyor.

EL BİRLİĞİYLE ALGI DEĞİŞECEK
Proje kapsamında yamaçlardan aşağıya doğru uzanan binaları bir bütünlük oluşturacak şekilde çeşitli renklerle boyamayı planlayan Büyükşehir Belediyesi bölge halkının çalışmalara destek vermesini istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve proje ekibi bölge sakinleriyle bir araya gelerek yapılacak çalışmanın detaylarını anlattı. Projenin başarılı olabilmesi için bölgede oturanların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Eser Atak, "El birliğiyle hem görüntüyü, hem de bu bölgeyle ilgili olumsuz algıyı değiştireceğiz" dedi. Lale Mahallesi Muhtarı Sumru Benligül ise Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan hiçbir maddi katkı beklemeden hayata geçireceği proje nedeniyle Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti. 

 
CHP’nin Ege zirvesinde flaş mesajlar!
 
Çiğli Atatürk büstü ile donatılıyor
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZZET 28 Eylül 2019 Cumartesi 11:14

Ercan kardeş doğru söylüyorsun da işte burada belediye devreye girmeli formülleri üretmeli arayı bulmalı o nedenle oy verdik imarları yapmalı bak daracık sokaklar çocuklarımızın spor yapacağı alanlar yok yangın çıksa etfaiye giremez kentsel dönüşüm olsunki alan çıksın abdül başkanda bilmiyormu boyamayı projeler üstüne çalışıyorlar diye duyuyoruz inşallah

Yorumu oyla      6      5  
Bülent ışık 28 Eylül 2019 Cumartesi 10:46

10.03 te yapılan yorumda ev sahiplerinin onayından bahsetmiş. 4 katlı dışarıdan merdivenli kaçak inşaata 4 daire istersen hiçbir zaman kentsel dönüşüm olmaz. Örnek Bayraklı.

Yorumu oyla      4      5  
Ercan 28 Eylül 2019 Cumartesi 10:03

Yapilan yorumlara bakınca kentsel dönüşüm projesinin ne olduğundan bi haber oldugu goruluyor.Once orda ki konut sahiplerinin onayi olması gerekir.Ikincisi projeyi yuklenecek firmanin düşük kâri kabul etmesi gerekir.Limontepede bir çok girişim başarısız oldu..Kahramanlarda ki o meşhur mahlleye bile yuklenici firma bulunamadı Imar affi da malesef bu tür projeleri daha da güçleştirdi.Yorum yaparken biraz daha bilgilenelim

Yorumu oyla      5      6  
GÜLTEPELİ 28 Eylül 2019 Cumartesi 10:01

ABDÜL BATUR ÇIK ARTIK SAHAYA BIRAKMA BÜYÜKŞEHİRE BU İŞLERİ.KUR ARTIK EKİPLERİNİ BÜROKRATLAR AYNI YILLARDIR YATIYOR HER BİRİMDE AYNI İŞLER SEÇİMDEKİ HEYECANIMIZ BİTİYORHA SEÇİMLER YAKLAŞIYOR ESKİ BELEDİYECİ BİR ABİN OLARAK UYARIYORUM

Yorumu oyla      6      5  
Mehmet79 27 Eylül 2019 Cuma 21:13

Bunlarda kentsel dönüşüm diye bir vizyon yok ki, anca boya badana yaparlar.

Yorumu oyla      4      5  
gerçek izmir 27 Eylül 2019 Cuma 14:30

Boyayacağınıza yıkın. Bu neyin kafasıdır allah aşkına, eski başkan dönemi de aynı geçti, boya, badana makyajla kamufle et. Örnek:ikiçeşmelik

Yorumu oyla      7      5  
M.E.Aslan 27 Eylül 2019 Cuma 14:19

Bu iş boya-badana ile olmaz. Yeşildere bölgesinin dönüştürülmesi için güzel projeler var. Bunlardan biri de Mimar Mustafa Güner'in halen B.şehirde bekeleyen projesi olup böyle ciddi projelerin uygulanması daha uygun olur.

Yorumu oyla      7      5  
Bülent ışık 27 Eylül 2019 Cuma 14:02

Ikiçeşmelik'teki binaların dışı boyandı ama sonuç fiyasko.Bunlarin niyeti kentsel dönüşüm yapmak falan değil.Konak tünelinin üzerinde Damlacık 'taki boş evler yıkılacağına kapısına, penceresine duvar örmüşler insanlar girmesin diye.O bölgeden geçerken gördüm ki yollara asfalt dökmüşler.

Yorumu oyla      9      5  
izmir 27 Eylül 2019 Cuma 13:33

boyalara yazık evler o kadar yapmaz emeğe yazık üstü forma altını sorma bu şuan yapılacak en saçma iştir izmirin merkezi yerlerinin yıkılıp tertemiz projeler yapılması lazım o yerler boyayla temizlenecek yerler değil tam bir pislik yuvası

Yorumu oyla      9      7  
Gürkan 27 Eylül 2019 Cuma 12:52

Kentsel dönüşümden, boya badanaya ... yarın bir deprem olsa olacaklar belliyken, boş işlerle uğraşmak sanırım bize özgü bir davranış. Şehrin göbeği rezil durumda, çözüm diye yapılmak istenen projeye bak! Zeybekçi de benzer bir proje sunmuştu.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT Müzik, ‘çiçeğin kenti’ Bayındır’dan canlı yayın yaptı
TRT Müzik kanalının sevilen programı ‘Alaturka Akşamlar’ programı İzmir’in ...
Bornova Belediyesi geri dönüşümde örnek oluyor
Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Programı'nın desteklediği, Türkiye'den sadece ...
Güzelbahçe'de bitkisel atık ve moloz seferberliği
Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına gelişi güzel ve kaçak ...
 
Menemenli faytonculara belediyede istihdam
Menemen Belediyesi’nin sokak hayvanlarının sağlığı ve bakımı konularında ...
Karşıyaka’ya komşudan kardeş geliyor
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Sandal: En fazla altyapı çalışması Bayraklı'da
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir’de en çok altyapı çalışması ...
 
İzmir'e yeni gurur projesi: 2023'te gün yüzüne çıkacak
Esnaf örgütü temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye ...
Menemen’de zeytin üreticilerine destek
Menemen’de köylerin kalkındırılması ve köylünün desteklenmesi amacıyla ...
Çiğli Belediyesi çocuk dostu kent olmak için harekete geçti
UNICEF’in Çocuk Dostu Kentler uygulaması bünyesinde Ankara’da gerçekleşen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva