HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2017 Pazartesi - 09:46

Büyükşehir'den temiz enerji devrimi... Sırada 6 merkez

Yetki alanı içindeki hizmet ve yatırımlarda karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar "en az yüzde 20 oranında" azaltmayı taahhüt eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 merkezin daha enerji ihtiyacını temiz enerji ile karşılamaya hazırlanıyor.

Büyükşehir den temiz enerji devrimi... Sırada 6 merkez

“Sürdürülebilir kent” hedefine yönelik çalışmalarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığının en somut örneklerini,  yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı tesislerle gösteriyor.

Arıtma çamurlarının tesiste üretilen biyogazla kurutulduğu Çiğli Çamur Çürütme Kurutma Tesisi, Menderes’teki Solar Çamur Kurutma Tesisi, Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nın aydınlatmasını sağlamak amacıyla kurulan güneş enerjisi santrali, hizmete alınan elektrikli otobüsler ve ESHOT’un Buca’daki atölye binalarında elektrikli otobüslerin elektrik ihtiyacını karşılamak için kurulan güneş enerjisi santrali,  yenilenebilir enerjide güzel örnekler olarak ortaya çıkarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi “temiz enerji” listesine 6 tesis daha eklemeye hazırlanıyor.

Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’ndaki yapıların çatılarında oluşturulan güneş enerjisi sistemi ile hem yaşam parkının tüm elektrik ihtiyacını hem de Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ne ait tüketimin yaklaşık yüzde 40’ını karşılayan Büyükşehir’in hedefinde, şimdi Seyrek Hayvan Barınağı bulunuyor. Menemen’de bulunan Hayvan Barınağı’nın çatılarına saatte 385 kilovat gücünde güneş enerjisi santrali kurulacak. Güneş enerji santrali barınağın enerji ihtiyacı ile birlikte Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin yıllık enerji ihtiyacının yüzde 40’ından fazlasını karşılayacak.

Uygulama projesi TEDAŞ’ın onayına sunulduktan sonra çalışmalara başlanacak. Hemen ardından elektrik tüketiminin yoğun olduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Buz Pisti’nde  380, Ödemiş Mezbahası’nda 600, Aliağa İtfaiye’sinde 100, Çeşme Ilıca İlçe Terminali’nde 280, Bergama Mezbahası’nda ise 180 kilovat gücünde güneş enerjisi santrali kuracak.  "Yenilenebilir kaynak"tan üretilecek elektrik sayesinde  bu tesislerle birlikte yüzlerce ton karbondioksit salımı azaltılmış olacak.

2020’YE HAZIRLIK
İnsan-çevre ilişkisine duyarlı bir yönetim anlayışını benimseyerek, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanır bir kent bırakmak için “AB Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne (Covenant of Mayors) taraf olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanmasında yerel yönetimlerin çabalarının desteklenmesi amacıyla başlatılan "Belediye Başkanları Sözleşmesi"ne de imza atmış ve “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı”nı hazırlamaya başlamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu girişimiyle, yetki alanı içindeki hizmet ve yatırımlarda karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar "en az yüzde 20 oranında" azaltmayı taahhüt eden kentler arasındaki yerini aldı. İzmir Büyükşehir yetkilileri, güneş panelleri ile elektrik üreterek hem sürdürülebilir enerji kullanımını artırma hem de kamu kaynaklarının etkin kullanımını sağlayarak kamusal tasarruf elde etme çalışmalarını yaygınlaştırdıklarını söyledi.

 
CHP'li Çam'dan bütçe çıkışı: İstihdama, atamaya, indirime ret!
 
Başkan Atila, mahalle gezilerine devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Enerji Atlası 27 Kasım 2017 Pazartesi 14:03

Öncelikle tebrikler. İZSU, Metro, İZBAN ve Tramvay. Belediye'nin elektrik tüketimi her geçen gün artıyor. Karbon salınımının azaltılması ve ekonomik katkı için daha büyük santrallerin de uygulanması lazım artık. Enerji Atlası

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’na Başkan imzalı kitap
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
Ödemiş Belediyesi'nden öğretmenlere özel konser 
Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği  Korosu tarafından hazırlanan Öğretmenler ...
ESHOT’da 3 bin 500 personeli ilgilendiriyordu... Mahkemeden 'emsal' karar
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan fakat ...
 
Kemalpaşa, 15 Temmuz gazilerini ağırladı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Belediye, 15 Temmuz'daki hain darbe ve işgal ...
Ege ve Marmara belediyelerinden ortak hareket kararı
Kuşadası'nda toplanan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği üyesi belediye ...
Bornova'da yeşil toplantı
Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi'nin ortak yürüttüğü "Yereli ...
 
Başkan Pekdaş açıkladı... Konak'taki Suriyeli sayısı...
Uluslararası İnner Wheel 244. Bölge Dernekleri tarafından düzenlenen 'göç' ...
Ekonomiye büyük katkı... Bornova'ya 'Avrupa'lı tesis geliyor
Bornova Belediyesi Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 programı tarafından finansal ...
Urlalı kadınlar şiddete karşı yürüdü
Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva