HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2019 Pazartesi - 11:53

Büyükşehir'de kadro operasyonu: İşte atanan isimler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye kadrosunda yaptığı değişiklikler sürüyor. Soyer, belediye şirketlerinde bazı isimlerin yerine atama yaparken ana kademedeki değişiklikleri daha sonraya bıraktı.

Büyükşehir de kadro operasyonu: İşte atanan isimler

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer’in kadro değişikliği sürüyor. Göreve geldikten sonra başkanlık ve özel kalem müdürlüğü gibi yakın birimlerde çalışma yapan Soyer, danışman kadrosunu atamıştı. Soyer, Büyükşehir Belediyesi’ndeki en üst değişikliği Konak Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan getirdiği Eser Atak’ı genel sekreter yardımcısı kadrosuna atayarak yapmıştı.

Soyer, araştırma ve incelemelerinin ardından belediye başkanlığı makamının bulunduğu ana binadaki değişiklikleri bir sonraya bıraktı. Brifingleri alan Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü’ne ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’i görevlendirdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi olan Fügen Selvitopu emekliye ayrıldı. Selvitopu’nun alt kadrosunda çalışan bazı genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının da önümüzdeki günlerde görevden alınacağı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı gibi teknik birimleri de yöneten Canbek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yargılandığı dava sürecinde yapılan operasyonlarda genel sekreterliğe vekalet etmişti. Kocaoğlu’nun ESHOT Genel Müdürü olarak görevlendirdiği Canbek’in 7-8 ay süreyle yaş haddinden emekli olana kadar İZSU’ya bakacağı belirtildi.

BEY GERİ DÖNÜYOR!
Öte yandan ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan Erhan Bey’in getirileceği öğrenildi. Bey, Kocaoğlu döneminde emekliye ayrılmış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne genel sekreter kadrosunda gideceği belirtilmişti. O transfer gerçekleşmeyince Bey, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yana tercih kullandı.


MUTLU ÜNİBEL’E
Başkan Soyer, TMMOB’a bağlı odalar arasında yer alan Mimarlar Odası’ndan da bir transfer yaptı.  Mimarlar Odası’nda uzun yıllar başkanlık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Hasan Topal’ın yakın çalışma ekibinde olan Nilüfer Çınarlı Mutlu ÜNİBEL Özel Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan’ın da yönetiminde yer alan Mutlu, Kültürpark’ın planlanması çalışmalarında eski Başkan Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya gelen isimler arasında yer alıyordu. Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kuruluşlarına teknik destek hizmeti sağlayan, belediye genelinde bilişim projeleri hazırlayan, danışmanlık – müşavirlik hizmetleri yürüten şirkette görev yapacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel ve insan kaynakları konusunda çalışan en büyük şirketi İZELMAN'ın Genel Müdürlüğü'ne Burak Alp Ersen atandı. Ersen, CHP'den Tire Belediye Başkan Adayı olmuştu. İnşaat mühendisi olan Ersen, ilçede müteahhitlit yapıyor.

SODEM’DEN TRANSFER
Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmeden ilk istifa eden bürokratlar arasında yer alan İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener’in yerine de atama yaptı. SODEM’den birlikte çalıştığı Avukat Canan Karaosmanoğlu şirketin yeni genel müdürü oldu. Belediyenin, fuarcılık şirketi İZFAŞ’ın uzun süredir yönetim kadrosunda boşluk bulunuyordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali ve ekonomik açıdan en önemli şirketleri arasında yer alan İZBETON’da Genel Müdür Hüseyin Sezer’in ardından süprniz atama gerçekleştirildi. Sezer’in yerine İZBETON’a CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Heval Savaş Kaya getirildi. Kaya'nın uzun süredir İZELMAN Şirketi'ne genel müdür olarak atanacağı konuşuluyordu. Fakat Başkan Soyer, tercihini İZBETON'dan yana kullandı.

Ayrıca, Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Ege Şehir Planlama Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. 

 
Bayındır'da kiraz buluşması
 
Çiğli'de Habitat ile iş birliği: Dezavantajlı grupların yanındayız
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
657 18 Haziran 2019 Salı 11:49

Erhan Bey dışındaki isimler olmamış

Yorumu oyla      8      5  
asil adam 18 Haziran 2019 Salı 11:24

Mezarlıklar mutlaka unutulmasın ivedilikle taze kana ihtiyacı var

Yorumu oyla      6      5  
657 18 Haziran 2019 Salı 10:51

Erhan Bey dışındaki isimler olmamış.

Yorumu oyla      9      5  
Günay Aras 18 Haziran 2019 Salı 10:32

Görevlerini tamamlayan arkadaşlara teşekkür eder, Yeni atanan arkadaşlara başarılar dilerim.

Yorumu oyla      5      5  
Izmirli 18 Haziran 2019 Salı 10:29

Eğer değişim oluyorsa her şirkette olmalı...izenerji, grand plaza şirketlerine de el atılmalı. İşini düzgün, emeğinin hakkını veren,işçinin motivasyonunu düşürmeyen müdürler olmalı.çalışanın özellikle Mesai saatlerinde işçiye psikolojik şiddet uygulayan müdürlerinde değişmesi gerekir. İşçi alımına gelince dayısı olan belediyelere giriyor. Bunu önlemek adına kpss sınav sistemiyle işçi alımı olmalı. Merkezi sınav olmalı ki yoksa değişen bir şey olmaz. Saygılarımla

Yorumu oyla      5      5  
Kirpi 18 Haziran 2019 Salı 10:10

Oooo CHP''de kadrolaşma yoktu. Hükümete sövüyoruz ama daha fazlasını yapıyoruz. Görüntü batı ama zihin doğu.

Yorumu oyla      5      6  
İzmirli 18 Haziran 2019 Salı 09:58

HEVAL SAVAŞ KAYA ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BİR TERCİH ÇOK DOĞRU İŞLER YAPACAKTIR İZBETONDA

Yorumu oyla      5      6  
izmirli 18 Haziran 2019 Salı 09:09

Ahbap çavuş ilişkisi ile alakasız şirketlerine atanan isimleri okuyoruz. Çok yazık . Her işi erbabına vereceksin ki o iş en iyi şekilde yapılsın. Aşkla izmirden kasıt bu mu sayın soyer

Yorumu oyla      7      5  
memur 18 Haziran 2019 Salı 08:02

ERHAN BEY, çok kaliteli dürüst işinde çok yetkin biridir, yolu her zaman açık olsun.

Yorumu oyla      15      7  
Hakan 18 Haziran 2019 Salı 02:01

İzmir Metro da değişim bekleniyor .

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır'da kiraz buluşması
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi Kiraz Şenliği bu sene 9. kez kutlandı. ...
Başkan Batur: Konak’ta öncelik kentsel dönüşüm!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak’ta eksiklikler ile ilgili bir ...
Karşıyaka konsere doyacak
Sezon boyunca Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde muhteşem müzik şölenlerine ...
 
İzmirliler dikkat! Hangi seferler değişti?
Kent merkezinde bulunan Talatpaşa Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı’ndaki ...
Bornova'da Kiraz Festivali coşkusu
Bornova Belediyesi'nin Beşyol Mahallesi'nde düzenlediği Kiraz Festivali ...
Bayraklı'da eğlenceli Babalar Günü
Bayraklı Belediyesi tarafından Babalar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ...
 
Balçova'da halk oyunları şöleni
Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği Halk ...
Karaburun’dan İmamoğlu’na tam destek!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Millet İttifakı Büyükşehir ...
Başkan Kayalar’dan İmamoğlu’na destek
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva