HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2019 Pazartesi - 11:41

Başkan Batur: Konak’ta öncelik kentsel dönüşüm!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak’ta eksiklikler ile ilgili bir çalışmamız olacak. Öncelikli olarak Konak’ta işimiz değişim dönüşüm olacak. Konak’ta hep kentsel dönüşüm denmiş ama bir hamle yapılmamış. İlk yapacağımız iş Gültepe planları olacak” dedi.

Başkan Batur: Konak’ta öncelik kentsel dönüşüm!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Sonsöz TV yayınına konuk olarak gazeteciler Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Başkan Batur, kent gündemi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın canlı yayınını değerlendiren Başkan Batur, “Demokrasi açısından çok önemli bir buluşmaydı. 17 yıl önce liderler bazında yapılan münazara dediğimiz siyasi açık oturum, 17 yıl sonra nihayet aynı masaya oturarak, nezaketen ve centilmence yapıldı. Tabii eleştiriler var, heyecansız olduğu yönünde falan ancak şöyle bakmak lazım, birisi daha önce bakanlık yapmış, her türlü görevde bulunmuş, diğeri de Ekrem İmamoğlu, heyecanlı, İstanbul’u bilen birisi idi. Pazar günü her şey çok güzel olacak diyoruz” dedi.

“YENİLENEN SEÇİMDE FARK AÇILACAKTIR”
İstanbul’da yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu’nun farklı kazanacağını belirten Batur, “Ben Bağcılar’da çalıştım Ekrem İmamoğlu’nun başarısı için. İstanbul’daki dostlarımızı akrabalarımızla konuşarak çalışmalar yapıyoruz. Görev yeri olarak Bağcılar verilmişti, orada AK Parti güçlü. İmamoğlu’nun partiye en önemli katkısı muhafazakar kesimi parti ile barıştırmasıdır. Genç kesimin de Ekrem İmamoğlu ile yol aldığını gördük. Gençler daha çok Ekrem İmamoğlu demeye başlamış. Bağcılar’da Millet İttifakı adayı yüzde 20 oy almış, Ekrem İmamoğlu ise yüzde 38 oy almış. Bu çok ciddi bir oran. İmamoğlu’nun özellikle aday olduğu süreçten itibaren, muhafazakar kesim dahil kentin tüm katmanları ile bir araya gelerek, yaptığı projelerle ve israfın önüne geçerek projeler hazırlamış ve halkın gönlünü kazanmıştır. Yüzde 37’den yüzde 49’lara gelen bir oy oranı bu şekilde oluştu. Yenilenen seçimde fark açılacaktır. Bağcılar’da bile böyle bir ilgi varsa diğer bölgelerde daha fazla ilgi oluşur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BİRLİKLERİ BAŞKANLARIN SIKINTILARINA İLAÇ OLUYOR”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nde aldığı görevler hakkında değerlendirmelerde bulunan Batur, “Belediye birlikleri, belediye başkanlarının bir arada olmasını sağladığı gibi, sıkıntılı konuların gündeme gelmesi ve yasa tekliflerinin hazırlanması, belediyelerin yaşadığı sıkıntıların aşılması konusunda çalışmalar yürütüyor. Yeni çıkan yönetmelikler hakkında yapılan seminerlerle başkanlarımıza bunları açıklıyoruz. Belediyecilikte her gün yeni bir şey öğreniyoruz. 20 yıldır belediye başkanıyım, her gittiğim seminerde yeni bir şey öğreniyorum. Belediyelerin en önemli çalışması bence bir araya gelerek çalışmak. Türkiye Belediyeler Birliği maddi olarak da iyi durumda, bunun için muhalefet belediyelerinin yaşadığı sıkıntıları orada anlatacağız. Ciddi olarak çalışan bir kurumdur burası. Belediye başkanlarının bir görevi de uyum içinde çalışma yürütülmesini sağlamak” diye konuştu.

“KONAK’TA ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM”
Konak’ta gerçekleştirilecek projelere değinen Başkan Batur, “Ben seçim sürecinde önce Konak’ı dinleyeceğim daha sonra hareket edeceğim demiştim. Bu dinleme süreci seçim süreci ile birlikte başlamıştı. Eksiklikler ile ilgili bir çalışmamız olacak. Öncelikli olarak Konak’ta değişim dönüşüm olacak. İkincisi Konak’taki tarihi ortaya çıkarmak olacak, Kemeraltı’nın korunması, Kadifekale-Agora bölgesinin kalkındırılması olacak. Özellikle kentsel dönüşüm, hep kentsel dönüşüm denmiş ama bir hamle yapılmamış. İlk yapacağımız iş Gültepe planları olacak. Kentsel dönüşümün amacı, insanların daha iyi konutlarda yaşamasını, aynı yerde yaşamasını ve sosyal alanlarda yaşamasını sağlamak. Eski planlarda bu sosyal alanları göremedik, burada sadece beton yığınlarını görmemeliyiz. Daha çok sosyal donatı alanları olan, rekreasyon alanları, parklar olan bir proje yapmalıyız. Büyük adalar olarak işi çözmeliyiz. 3 bin hektarlık alanı 4’e böldük, parça parça yapacağız. Tahmin ediyoruz 3 ay sonra yeni bir anlayışla işe başlayacağız. Adaları birleştireceğiz, yolları daha uygun olarak, yeşil alanı fazlalaştıracağız yani sosyal donatı alanları da bunun içinde. Ortalama 50 bin kişiyi ilgilendiren bir proje, bunun için doğru karar vermeliyiz.

Konak, büyükşehir ile en fazla birlikte çalışması gereken ilçe. Yeşildere konusunda Büyükşehir’in çalışacağını biliyoruz. Orada büyükşehir iş yapar biz de burada çalışırsak bu İzmir tablosunu hızla değiştiririz. Değişime ve dönüşüme en fazla ihtiyacı olan yer Konak. İzmir’in kalbi teklemeye başlamış şimdi bir anjiyo ile işi çözeceğiz. Kadifekale bölgeleri de ele alınması gerekiyor ki bir bütünlük içinde çalışmalar yürüsün. Ege Mahallesi’nde de çalışmalar yarıda kaldı. Bütün çalışmaları yürütüyoruz, tüm bölgelerde neler yapabiliriz tartışıyoruz. Biz planı yaptık hadi eyvallah olmaz, hep arada olacağız. Vatandaşı müteahhit ile baş başa bırakmayacağız, belediye her zaman elini taşın altına sokmalı. Narlıdere’de yaptığımızın aynısını burada da yapacağız” dedi.

“BİZ MÜTEAHHİTLERİMİZE DESTEĞE HAZIRIZ”
Kentsel dönüşüme İzmirli müteahhitlerin ilgisi üzerine değerlendirmelerde bulunan Batur, “İzmir’de zaten sıkıntı artık arsanın olmaması. Bu zaten arsa üretilen bir çalışma. Kentin içinde baktığınız zaman ufak tefek parseller var. Konak’ta, Karabağlar’da, Karşıyaka’da. Kentsel dönüşüm alanları dışında arsa yok. Müteahhitlerin de yapacağı çok bir şey yok, bu işi yapacaklarsa konsorsiyum mu kurarlar tek mi girerler ne yapacaklarsa bu iş yapılacak. Biz ihaleye çıkacağız, kimin bileği güçlüyse o alacak ihaleyi. Biz konsorsiyuma falan açığız, elimizden gelen katkıyı sunacağız” ifadelerini kullandı.

HALİL RIFAT PAŞA CADDESİ’NE DÜZENLEME
Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde yaşanan sorunlar üzerine de konuşan Batur, “Halil Rıfat Paşa Caddesi gerçekten ihtiyacı olan ve hizmeti unutulan bir alan. Biz gelir gelmez burada çalışmayı başladık, İZSU, fen işleri ve Konak Belediyesi olarak üçlü bir çalışmaya başladık. Öncelikle İZSU kanallarının değişmesi gerekiyor. Kanal çalışmasından sonra hem kaldırım yenilenmesi hem de yeni bir trafik düzenlemesi yapacağız” diye konuştu.

KONAK’TA BİT PAZARI TEZGAHLARI BİR YERDE TOPLANACAK
Konak’ta yaşanan bit pazarı sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Batur, “Bu bit pazarı bitti sanıyor ama bitmedi. O elektronikçiler çarşısının oraları gezin, her yer bit pazarı. Demek ki böyle bir ihtiyaç var, bunun meraklısı da var. Bunların hepsini bir yere toplamamız lazım. Nasıl pazarcılara tezgah verdik, kayıtlı, vergisini, işgaliyesini veren şekle getirmemiz lazım. İki dernek var bu konuda çalışan. Rahmi Koç’un bile buraya gelerek eski bir şeyler aldığı konuşuluyor. Bu da bir ihtiyaç. Konak’ta bir keşmekeşlik, sağda solda tezgah açma bitecek. Böylece elektronikçiler çarşısında da o durum bitecek. Aydınlatma ve altyapı sorunu da yapılacak. Yasaklama ve kapatma ile bir şeyler olmuyor, buradan alışveriş yapan insanların da önünü açmamız lazım” dedi.

“KADİFEKALE’DEN MERKEZE BAKINCA SİLUETİN BOZULDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
İzmir’in merkezinde yüksek yapılar sebebiyle siluetin bozulduğunu belirten Batur, “Fuar alanı İzmir’in en önemli alanlarından bir tanesi. Kamuya açık, her İzmirlinin faydalandığı kamusal bir alan. Burası için Aziz Kocaoğlu’nun bir projesi vardı ama odaların soğuk kalmasıyla bu iş kaldı. Burası kamusal bir alansa, herkes yararlanacaksa, herkesin bir araya gelmesi lazım. Herkes fikrini söylemeli ve tartışmadan sonra da koruma planı yapıldıktan sonra da herkes kabul etmeli. İZFAŞ binasının eri alması konusu da doğru bir karar olmuştur. Bence yanlıştan dönüldü. Basmane çukuru ile ilgili yetkili kurum Büyükşehir Belediyesidir. Çukurun etrafında panolar vardı, biz de oralara yeni şeyler koymaya başladık en azından görsel olarak değişsin diye. Bu Konak’ın problemi değil sadece, İzmir’in problemi. O bölgeyi Folkart’ın almasından sonra ekonomik sıkıntılar ile herkes zor durumda kaldı. Baştan beri yapılan hata o bence, daha az yoğunluklu ve az katlı bir yapılaşma kimseyi rahatsız etmez. Özellikle kentlilerin ve odaların rahatsız oluyor. Kentin içinden artık bu yapıları götürmemiz lazım. Yasal olarak hakkı ama bence bundan sonra Konak merkezde yüksek bina yapılmamalı. Bizde de siluet sıkıntısı çıkmaya başlıyor. Kadifekale’den merkeze baktığımızda siluetin ne kadar bozulduğunu görüyoruz. Biz bunun için yeni yeni yüksek yapılar çıkmasına karşıyız. Yasal olarak hak kazananlara bir sözümüz yok ama bundan sonra yapılmasına karşıyız. Çünkü bir bölge tespit edilmiş, burada yapılmasında bir sakınca yok, zaten ulaşılmış alan burası” dedi.

“KEMERALTI’NI AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Kemeraltı’nın mutlaka ayağa kaldırılacağını ifade eden Başkan Batur, “Kemeraltı bizim tarihi hazinemiz. Tarihin her noktadan fışkırdığı bir alan, buranın ayağa kalırılması kentin ayağa kaldırılması ile eşdeğer. Tüm kurumlar ayağa kalkmalı ve böylece Kemeraltını ayağa kaldırabiliriz. Bir kere Kemeraltı gece de yaşayabilmeli. Dünyanın en büyük AVM’si akşam 8’de kapanıyor ve ne idüğü belirsiz kişilere kalıyor. Çevreye de rahatsızlık yaratmayacak şekilde canlandıracağız. Bakın Alsancak bölgesinde yaşanan en büyük sıkıntımız, müzik yapılan yerlerle orada yaşayan insanlarımız. Oranın ayağa kalkabilmesi için ve dünyaca tanınması için UNESCO tarih mirası olarak tanınması lazım. Bu ne sağlayacak; buranın artık tarihi misyonu hiçbir zaman bozulmayacak. Daha fazla fon bulunarak oradaki tarihin ayağa kalması konusunda kaynak bulunacak Da vinci müzesi ile ilgili detayları da konuşacağız. Hemen yapılacak bir şey değil, doğru kararlar alınmalı ama bu dönem Kemeraltı’nı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

OKUL BAHÇELERİNE YER ALTI OTOPARKI YAPILACAK
Konak’ın belirli bölgelerinde trafiği disiplin ile iyileştirebileceklerini söyleyen Batur, “Okul Bahçelerinin artık yeraltı otoparkı yapılması konusunda sıkıntı yok artık. Kentin trafiğinde belli saatlerde belli bir düzene girmesi gerekiyor. Özellikle Alsancak ve Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi’nden disiplin şart. Emniyetle birlikte de yapmamız lazım bunu. Yani burada 2 sefer ceza yazılırsa bir daha adam buraya bırakmaz arabasını. Sadece bizim sorunumuz değil bu, yeni yol yapamayacağımıza göre, Güzelyalı ve Alsancak bölgelerinde yeni yol yapamayacağımız için belli disiplinlerle sorunu çözmeliyiz” dedi.

“BELEDİYE BİNASI İÇİN ANKET ÇALIŞMASI BAŞLADI”
Belediye faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Batur, “Esnaf masası kuruyoruz çünkü en fazla ruhsat kesilen ilçe Konak. Belediye ile Esnaf arasında olacak bir masa kurulması lazım. STK’lar ve hemşehri dernekleri konusunda da bu kesimlerle bir araya gelmemiz lazım. Engelli merkezi ve masası yoktu, Tepecik’te Engelli Merkezi olarak önceden kullanılmış bir alan vardı, buranın yenilenmesine başladık. Burası yeniden hayata geçecek, tahminen bir ay içinde tamamlanacak. Çocuklarımızı tespit ederek sabah evinden alıp akşam evlerine bırakacağız. Her mahalleye afet gönüllüleri yetiştireceğiz. Bu çok önemli, afetin ne zaman olacağı belli değil. Mahalleye kurulan afet konteynerleri kurarak afet gönüllülerine anahtar veriyoruz. Belediye binası ile ilgili bir anket çalışması başladı. Oraya taşınması doğru mudur, değil midir. Çünkü tüm birimleri alacak bir tesis yapılmamış. Bununla ilgili bir arayışımız var” ifadelerini kullandı

“NARLIDERE’DE ALİ BAŞKAN GAYET İYİ”
Narlıdere’de 20 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra koltuğunu Ali Engin’e bırakan Başkan Batur, “Ali Engin başkan olarak gayet iyi. Belediye Başkanlığına alışma süreci insanı zorlar. Biz de anamızdan belediye başkanı olarak doğmadık, biz de sıkıntılar çektik ama daha sonra alışıyor insan” ifadelerini kullandı.

“KHK İLE KADROYA GEÇENLERE SOSYAL HAKLARI VERİLECEK”
Geçtiğimiz yıl kanun hükmünde kararname ile belediye kadrolarına alınan işçiler ile ilgili de sosyal haklarının verileceğini açıklayan Başkan Batur, “KHK ile kadroya geçen belediye işçilerine yol ve yemek ücretlerini bu ay vereceğiz. Zam henüz veremeyiz ancak bunun da bir yolunu bulacağız” dedi.

KONAK’IN YENİ BİR FESTİVALİ OLACAK!
Konak’ta yapılan renkli etkinliklere de değinin Batur, “İzmir deyince akla ilk gelen Konak’tır. Merkez ilçe olması da bunun sebeplerindendir. Konak’tan doğan ilçeler dolayısıyla da Konak en büyük ilçeydi, Konak’tan kaç tane ilçe doğdu. Geçtiğimiz günlerde çok güzel bir Dana Bayramı etkinliği yaptık. Ben de yeni öğrendim bu bayramı. Afro Türklerin Türkiye’ye gelmeleri, buralarda yaşamaları, geçmişlerini aramaları konusunda bir dernek kurmuşlar, onların aracılığı ile yapılan bir etkinlikti. Rengarenk bir gün gerçekleştirdik. Yurt dışından da destek geldi, panel düzenledik, geçmişleri nedir, nerelerden gelmişler konusunda çalışmalar yapıldı. Eylül Ayında Konak Fest diye yeni bir festival yapalım dedik. Bu ay sonunda Ticaret odası gibi bu konunun paydaşları da bir araya gelerek detayları konuşacağız. Kente renk katmak için çalışmalara yapacağız” diye konuştu..

 
Kötü arkadaş edinmesin bağımlı olsa da olur anlayışı doğru mu?
 
Bayındır'da kiraz buluşması
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başkan 18 Haziran 2019 Salı 19:28

Torpille yedi sülalesini işe aldıran insanlarn yönettiği bir belediye olmak dışında başka bir ıcraat yok. Bunları genel merkeze yazıyoruz bilgin olsun.

Yorumu oyla      4      5  
Zeki ben 18 Haziran 2019 Salı 09:28

Hayretle okudum khk lı personel kısmını. Yani başkan diyorki hiç sebep yokken zabıtaya memura geçen ay fazladan zam yaptım eksra ikramiye verdim ama yüzde 4 gibi zam alan khk li personele vermeyecem. Biz bunu anladık sen bilirsin başkan bizde ona göre tavrımızı alırız . Bizler emekçiyiz enayi değiliz. Şapkadan memura ikramiye çıkaran adam bize vermezmiş. Rahat ol başken az kaldı bu tavırlarının karşılığı işçiden emekçiden alırsın. Bizi satanı bizde satarız eşit işe eşit ücret yoksa hizmette yok. Hodri meydan abdül

Yorumu oyla      4      5  
Murat 17 Haziran 2019 Pazartesi 19:59

Memura olmadık ikramiyeler veren başkan khk lı en az alıp en çok çalışan emekçilere zam veremizmiş . Bizde ona göre hizmet veririz başkan. Memura akışla kıyametle eksta ikramiye bize zam yok öylemi. Haydi bakalım görüşürüz başkan bey.

Yorumu oyla      4      9  
Sabriye karakaya 17 Haziran 2019 Pazartesi 19:14

İyiki konakta başkan abdül Batur oldu kendisinden ümitliyim sayın başkanımız Gürçeşme küçükada mahallesini de kentsel dönüşüme dahil etsin sayğılarımla

Yorumu oyla      4      5  
Vedat celik 17 Haziran 2019 Pazartesi 16:32

Ulubatlı maj azası batur başka tapar vatandaş alkışlar gerisi masal geçmişte çok dinletilerde

Yorumu oyla      4      6  
fl 17 Haziran 2019 Pazartesi 16:25

Başkanım artık yıkılan tabakhanelerin buluduğu Kocakapı ve Yeşildere semtlerine de bir el atsanız. Mağduriyet 30 yılı buldu!! Ya imar verin yada istimlak edin.

Yorumu oyla      5      5  
aliye çetin 17 Haziran 2019 Pazartesi 14:27

Başkanım narlıderede engelliler için neler yaptığınızı biz aileler çok iyi biliyoruz. Keşke konakta da olsun derken siz geldiniz iyi ki geldiniz. Çocuklarımız adına çok mutlu olduk. Aynı projeleri konakta da bekliyoruz.

Yorumu oyla      6      5  
Gürkan 17 Haziran 2019 Pazartesi 12:38

5 yıl sonra da aynı şeyleri konuşuruz.

Yorumu oyla      4      8  
alen35 17 Haziran 2019 Pazartesi 12:36

muhalif isimli yorumcu bahsedilen onca şey varken . en başta kentsel dönüşüm varken "aklınıza göre festival icat etmeyin " yazmış. sonra aktroll deyince kızıyorsunuz.

Yorumu oyla      10      7  
muhalif 17 Haziran 2019 Pazartesi 12:02

aklınıza göre festival icat edeceğinize, varolanları geliştrip festivale dönüştürebilirsiniz. Sn.Soyerin de vaai hıdrellezi bir festivale dönüştürmek olmalı, Edirne bunu beceriyor, "Kakava" şenliği ile çevre illerden insanları topluyor. daha önce "roman ateşi" olarak düzenlenen bu etkinliği festivale dönüştürmek mümkün....

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka konsere doyacak
Sezon boyunca Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde muhteşem müzik şölenlerine ...
İzmirliler dikkat! Hangi seferler değişti?
Kent merkezinde bulunan Talatpaşa Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı’ndaki ...
Bornova'da Kiraz Festivali coşkusu
Bornova Belediyesi'nin Beşyol Mahallesi'nde düzenlediği Kiraz Festivali ...
 
Bayraklı'da eğlenceli Babalar Günü
Bayraklı Belediyesi tarafından Babalar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ...
Balçova'da halk oyunları şöleni
Balçova Belediyesi ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği Halk ...
Karaburun’dan İmamoğlu’na tam destek!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Millet İttifakı Büyükşehir ...
 
Başkan Kayalar’dan İmamoğlu’na destek
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek ...
Başkan Gürbüz'den yaşlılar evine ziyaret
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve eşi Seçil Hanım, ‘Babalar Günü’ ...
Buca'da leziz festival
Yörük kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva