HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2023 Perşembe - 08:57

Büyükşehir'de 'ikramiye' düğümü... 11 bin işçi bir kez daha iş bıraktı!

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de yaşanan ikramiye krizi devam ederken bugün sendika ve belediye bürokratları yeniden bir araya geldi. 7 binlik ikramiyenin 2 bin TL’lik kısmı ödenmesi teklifi sendika tarafından kabul edilmezken 11 bin işçi bir kez daha iş bıraktı.

Büyükşehir de  ikramiye  düğümü... 11 bin işçi bir kez daha iş bıraktı!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ikramiyelerinin gecikmesi üzerine başlattığı eylem üçüncü gününde de devam etti. 

Sendika yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önündeki nöbeti dün de sürdü. 

Bugün sendika yöneticileri ile İZENERJİ bürokratlar görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İZENERJİ bürokratları ayın 20’sinde 2 bin 500 TL, ay sonunda da geri kalanını ödeme önerisinde bulundular ancak bu talep sendikacılar tarafından kabul edilmedi.  

Sendikanın kararı ile 11 bin İZENERJİ işçisinin bir kez daha iş bıraktı. İşçilerin gün boyu hizmet üretmeyecek.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de çalışan emekçiler olarak, zamanında ödenmeyen ikramiyelerimiz ve sosyal haklarımız ile ilgili salı günü işbaşımızı burada yaparak tüm gün iş bırakma eylemimizi gerçekleştirmiştik. Salı gününün sabahında başlayan eylemimizi şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri olarak belediye önünde gece nöbetine çevirdik ve an itibariyle de direnişimizin 3. gününü siz değerli mücadele arkadaşlarımız ile birlikte karşılıyoruz.

Yaşanılan sıkıntılar bugünün sorunu değildir!

Yaklaşık 3 yıldır ikramiyelerimizi ve sosyal haklarımızı zamanında alamıyoruz. 2 gündür devam eden direnişimizin sebebi İzmir Büyükşehir Belediyesinde aynı işyerlerinde farklı şirketlerde çalışan arkadaşlarımıza ödemeleri yapılırken, biz İZENERJİ emekçileri ötekileştirilmiş ve yok sayılmıştır.

Bizi yok sayanlara sesleniyoruz! Biz varız, biz buradayız.

Ülkedeki ekonomik krizi ve enflasyonist ortamı da, bu ülkeyi yönetenlerin faşist uygulamalarından kaynaklı İzmir Büyükşehir Belediyesinin nasıl kıskaç altına alındığını da, İller Bankasından belediyemize ayrılan payın ne kadar düşürüldüğünün de çok net bilincindeyiz. Dolayısıyla AKP iktidarı ve tek adam rejimi ülkeyi nasıl bir çıkmaza sürüklediyse, aynı şeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de gerçekleştirmeye çalıştırıldığını çok net biliyoruz.

Ülkede nasıl ekonomik kriz varsa, İzmir Büyükşehir Belediyesinde nasıl ekonomik kriz varsa biz emekçilerde daha büyük kriz bulunmaktadır. Bu ekonomik krizi yaratan biz emekçiler değilsek, bu krizin faturasının biz emekçilere kesilmesine de asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

Şirketler arasında yapılan ayrımcılığın artık son bulmasını, sosyal haklarımız ve ikramiyemizin gününde ödenmesini talep ediyoruz. Ücretlerin enflasyondan kaynaklı her gün eridiği bir ortamda hakkımız olanı zamanında istiyoruz.

Bundan sonraki süreçte de hak edişlerimiz gününde ve zamanında yatırılmaz ise mücadelemiz büyüyerek devam edecektir, bunun böyle bilinmesini istiyoruz.

Yaptığımız eylem ve direnişimiz siyaseten bir yerlere ya da kişilere karşı değildir. Tamamen hak ve emek mücadelesi için yapılmaktadır. Kimse bu eylemleri farklı noktalara çekmeye çalışmasın, bizler İZENERJİ emekçileri olarak nasıl ki haklarımız için bu kapının önünde eylem yapıyorsak ülkedeki özgürlük ve demokrasi mücadelesinde de yeri gelir bu kapının önünden yola çıkar birlikte mücadele ederiz.

Dün işveren yetkilileri tarafından bizlere önerilen, ikramiye alacağımızın bölünerek ödeme yapılması talebine ret cevabı vermemize rağmen İZENERJİ şirketi tarafından 2500 TL’nin ayın 20’ sinde hesaplara geçeceğini, geri kalan miktarın ise ay sonuna kadar hesaplara yatırılacağının bilgisi 11.000 üyemize kısa mesaj yolu ile bildirilmiştir. Bölünerek peyder pey yapılan ödemelerin hiçbir kıymeti olmayacağı aşikar bir şekilde ortadadır.

Bu kaosu sonlandırmanın mümkün olan tek yolu, ikramiye hak edişimizin tamamının hesaplarımıza geçmesidir.

Emekçi arkadaşlarımızın geçimine zarar veren bu tutumda biran önce vazgeçilmelidir.

 

 
İzmir trafiği çileden çıkardı… Kazada yaralananlar oldu!
 
İsrail asıllı şarkıcı Linet: Savaşın kazananı olmaz
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Ekim 2023 Cuma 11:24

Temizlik islerini ilçe belediyeleri yapar, büyükşehir değil. Her yer çöp ise bu da vatandaşın suçu. Atma, çöp olmasın.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 20 Ekim 2023 Cuma 09:39

Belediyede çalışmıyor çoğu, kültürpark çöp içinde çalışanlar hep dışarıda çay, kahve muhabbet, bir de göze görünmeyenler var, heryer çöp içinde temizlik hizmet yok.

Yorumu oyla      3      4  
bakar kör olmak 20 Ekim 2023 Cuma 01:15

ülkede asgari ücret 11 bin lira, yoksulluk seviyesi 43 bin ... altta belediyeye sallayanlar var. Tam bir komedi. Asıl uyanması gereken kim farkında değil.

Yorumu oyla      3      4  
soyer haksız 19 Ekim 2023 Perşembe 22:42

eskilerimiz demişler ayağını yorganına göre uzat. israftan kaç bu harcadığınız paralar sizlere izmirliye hizmet vermek istihdam sağlamak için veriliyor siz de hizmet yok istihdam çok son dönemde işe girenlere bir bakın hangisinin işle alakası var acaba %99 söz verilen delegelerin tanıdıkları. bu yakıt pahalılığında belediyenizde ve şirketlerinizde luzumsuz kullanılan araçlar yakıt giderleri biraz kıssanız zaten ikramiyeler çıkar araba verdiğiniz müdürler şefler bir araştırın bakalım iş için ne yapıyorlar sadece evlerine gelip gidiyorlar çoğu şirketinizin servisleri var tabi biner mi beyefendiler incileri dökülür sayın soyer israfa son sadece ufak bir tasarrufla sosyal haklardan karşılayacağınız kaynak çıkarmış olursunuz hatta

Yorumu oyla      3      3  
METEHAN İZMİRLİ 19 Ekim 2023 Perşembe 17:21

İzmir B.Belediyesi çalışanlarının grev yapmaktan iş yapmaya zaman bulamadıkları, bu durumunun çalışanları son derece rahatsız ettiği, bir an önce iş bırakmayı bırakıp çalışmak istedikleri kulislerde konuşuluyor.

Yorumu oyla      4      3  
ekmek mi ihanet mi 19 Ekim 2023 Perşembe 15:25

arkadaş demiş ki ekmek yediğin yere ihanet demiş ama kendisi muhtemeldir ki belediye çalışanıdır fakat emeğini alın terini döken değil torpil ile girip yan gelen yatan veya hiç işe gitmeden parasını alan başka işler kovalayan zatı muhteremdir. Emek ihaneti öyle kapıda hakkını arayan sorgulayana denmez. Emek ihaneti karşılığını aldığın halde ya üretmemek (senin gibi) ya da karşılığını aldığın halde yetinmeyip daha fazlasını istemekle olur. Seçim öncesi sorgu yapılacaksa şu atm işçilerini ayıklamakla başlasınlar

Yorumu oyla      12      4  
:) 19 Ekim 2023 Perşembe 14:37

yiyin birbirinizi işçi iş üretmez ver allahım ver

Yorumu oyla      5      8  
Öğrenci 19 Ekim 2023 Perşembe 14:25

5 bin lira bugün alınmaz yarın alınır. Yapılan tamamen ayıptır ekmek yediğin yere ihanet etmektir. Seçim öncesi yapılan bu hareket mutlaka sorgulanmalıdır.

Yorumu oyla      7      8  
izmir matrahı 19 Ekim 2023 Perşembe 12:33

Tamam işçi kardeşim. o zaman verin AKP ye yetkiyi görün etkiyi diyorum. seçim sizin bizim diyecek bir lafımız yok. siz oyunuzu verdikten sonra biz ne diyebiliriz ki? ha tek diyeceğimiz sizi uyarmıştık olacak. Ülke konusunda uyardık dinlemediniz. şimdi sizin yüzünüzden vatandaş yokluk çekiyor. 11.400TL ile ev kirası verenmi ararsın . 7500TL ile sokakta kalan emekli mi ararsın . Bence verin gitsin her yer sapsarı olsun başka türlü aklınız başınıza gelemyecek sizlerin.

Yorumu oyla      14      5  
kendi ile çelişen matrah 19 Ekim 2023 Perşembe 11:29

sen biliyor musun ki belediyenin içinde neler döndüğünü ? tunceli belediyesi ne kadar geliri var ki çalışanına o 33 bin lirayı ödeyebiliyor ama koskaca izmir büyükşehir belediyesi ödenek az geliyor gelirimizi kısıyorlar işçilere ödeme yapamıyoruz merkezi hükümet biz muhalifiz diye kısıtlama yapıyor yalanına sarılıyorlar. Diyemiyorlar ki yanlış hesap bağdat'tan döner derler ya o kadar kadronu delege cvleri ile doldurursan böyle de işin çıkmaza girer. Sanki tunceli belediyesi muhalif değil de ona para akıyor. Geç bunları izmir'i sosyal demokrat diye sömürmekten doymadınız

Yorumu oyla      28      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da 2'nci Zeytin Hasat Şenliği düzenlendi
Tarihi, turistik, kültürel ve doğal zenginlikleri, gastronomi kültürü, ...
İkramiye krizinde anlaşma yok… İZENERJİ işçileri yeniden iş bırakıyor!
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’de yaşanan ikramiye krizi ...
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Karabağlar'da toplandı
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Genel Kurulu, Karabağlar ...
 
Ucubelere oturma izni!
Sasalı Mahallesi’nde bulunan 3’üncü Derece SİT alanına yapılan rezidans ...
Başkan İduğ muhtarlarla yemekte buluştu... 'Sizler bizim 3. gözümüzsünüz'
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ...
Romanyalı öğrenciler Karabağlar Belediyesi'nde
Avrupa Birliği'nin Erasmus Değişim Programı kapsamında Romanya'nın Mangalia ...
 
Fashion Prime Fuarı 2024 moda trendlerine yön veriyor
Hazır giyim sektörünü fuarizmir’de buluşturan Fashion Prime Fuarı, kapılarını ...
Bayraklı'da anaokulu seferberliği... Yeni durak Onur Mahallesi
Okul öncesi eğitim yatırımları ile dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, belediye ...
Konak'ta toplu sünnet şöleni!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin toplu sünnet organizasyonu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva