HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2017 Cuma - 11:08

Büyükşehir’de davullu-zurnalı-meşaleli TİS coşkusu

Büyükşehir Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında İZENERJİ işçileri için devam eden TİS süreci mutlu sonla bitti. Büyükşehir önünde davullu, zurnalı, halaylı imza töreni yapıldı.

Büyükşehir’de davullu-zurnalı-meşaleli TİS coşkusu

EGEDESONSÖZ - 2016-2018 yıllarını kapsayan İZENERJİ Toplu İş Sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle imzalandı. Törene Başkan Kocaoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve sendika şube başkanları ile İZENERJİ çalışanları katıldı.

Törenin düzenlendiği İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne binlerce işçinin sevgi gösterileriyle gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, 13 yıldır bütün sözleşmeleri aynı şekilde, uzlaşarak imzaladıklarını belirterek, "Ama sendikalarımızda bir alışkanlık var. Ne teklif sunarsak sunalım, son gün olmadan imzalamıyorlar. O dönem içinde de ne diliyorlarsa, onu yapıyorlar. Biz de sabırla bekliyoruz" dedi. 

EMEK MÜCADELESİNİN TÜRKİYE'DEKİ ÖRNEĞİ
Başkan Kocaoğlu, çok önemli bir zam yaptıklarını, sonradan kurulan İZENERJİ şirketinde ücretlerdeki düşüklüğün bu şekilde telafi edildiğini söyledi. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen tüm belediye bürokratları ve sendika temsilcilerine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Bunun karşılığında sizden özverili bir çalışma istiyorum. Eğer taşeronu kaldırdıysak, bugün demokratik sendikal haklarınızı kullanarak İzmir'de özgür bir şekilde toplu iş sözleşmesi yapıyorsanız bunu Cumhuriyet Halk Partili belediyenin demokrat, insan haklarına ve hukuka saygılı yönetimi sayesinde yapıyorsunuz. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Çünkü varlığınızın, emek mücadelenizin Türkiye'de örneğidir bu kurum. İlk taşeronu kaldıran belediyedir. İşçinin sürekli yanında olan kurumdur. Kesinlikle bu kurumun sizin üzerinizdeki emeğini de unutmayın. Emek en yüce değerdir. Bizim işçiye verdiğimiz emek de en yüce değerdir. "

SADECE İZMİR'DE DEĞİL HER YERDE TOPLU SÖZLEŞME…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK ve Genel İş Sendikası adına Türkiye'nin her yerinde emeği yüceltecek çalışma ortamı sağlanmasını dileyerek, "Her yer İzmir gibi olsun. Olsun ki sadece İzmir'de CHP'li belediyelerde değil, Türkiye'nin her işyerinde toplu iş sözleşmesi yapabilesiniz. Bunun için ne yapmanız gerektiğini, hem işyerinde, hem de 16 Nisan'da ne yapmanız gerektiğini bilmek durumundasınız. Bu toplu sözleşme işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışarak, hak ederek, alın terinizle, çocuklarınızla mutluluk içinde, huzur içinde yaşayın. Her iki taraf için, özellikle de işçilerimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

SON 9 YILIN EN İYİSİ
Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da, başta Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye'nin bu zorlu sürecinde bir toplu sözleşme yapmanın önemine değinen Çalışkan, "Taşeron uygulamasına karşı direnen, sendikal örgütlülüğümüzün önünü açan sayın Başkanımıza emek dostu olduğu için bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Genel İş 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise son 9 yılın en iyi toplu iş sözleşmesine imza attıklarını söyledi.



Belediye önündeki törenin ardından üzerinde anlaşılan toplu sözleşmeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Buğra Gökçe, Pervin Şenel Genç ve Hilmi Özen ile Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve şube başkanları imzaladı. 

SÜREÇTE NELER OLDU?
Büyükşehir Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube arasında yürütülen TİS döneminde 27 Mart greve çıkma günü olarak belirlenmişti.

Sendika 16 Nisan’daki referanduma öncelik verileceğini açıklayarak grevin 4 gün öncesinde süreci bitirdiklerini belirtti.

İşçilerin ellerinde bulunan toplu sözleşme hakkına sahip çıkmak için referandumun hayır yönünde sonuçlanması için çalışma yapacakları ifade edildi.

Belediyenin zammı arttırması ve sosyal haklarda iyileştirme yapması üzerine Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, temsilciler kurulunda aldığı karar doğrultusunda son öneriyi işçilerin oyuna sundu.

Büyükşehir belediyesine bağlı İZENERJİ işçilerinin çalıştığı 18 birimde kurulan sandıklarda yapılan oylamanın sonucunda 3 bin 237 işçi oy kullandı.

2 bin 657 işçi öneriyi kabul ederken, 572 işçi ise kabul etmedi. 8 işçi de geçersiz oy kullandı. Böylece oluşturdukları komitelerle TİS taslağını birlikte hazırlayan İZENERJİ işçileri, sözleşmeye son noktayı da kendileri koydu.

YENİ SÖZLEŞMEDE NELER VAR?
Yeni sözleşmede işçilerin maaşlarına yaklaşık yüzde 16,9’luk zam alacak.

Sosyal hak, ikramiye ve izin ücretleri ile zam oranı toplamda yüzde 36’yı bulacak.

Giydirilmiş aylık net maaşlar dikkate alındığında A grubunda yer alan bekar bir personelin eline 2 bin 471 TL geçerken, D gurubundaki evli, 2 çocuklu personel ise 3 bin 31 TL alacak.

Tüm gruplardaki personelin eline geçen giydirilmiş net maaşlarda 500-530 TL arasında artış sağlandı. 

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının aldıkları ücret artışlarına ek olarak,  sosyal hak ve ikramiye ücretlerinde de çeşitli iyileştirmelere gidilecek.

Buna göre, günlük yevmiye ücreti sırasıyla 66, 68, 69 ve 71 liraya çıktı. Belirlenen yeni maddeler uyarınca personel, iş riski, koku primi, boşanmış çalışanlar için aile yardımı, bir yıl süresince sağlık raporu almayan işçiye 4 gün ek ikramiye, dini bayramlarda 400 liralık maddi yardım ödenecek.

Ayrıca mesai ücretlerinde yüzde 25’lik artış sağlanırken, ikramiye ücretleri 60 günden 112 güne çıkacak.

Eğitim yardımı kapsamında üniversite öğrencisi velisine bin 200 lira ilave ücret ödenecek. Sosyal haklarda sağlanacak ücret artış oranı yüzde 16-21’e tekabül edecek.

 
Reiki uygulama tekniği
 
Fuar İzmir’de nefes kesen rekabet!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AntiSendika 24 Mart 2017 Cuma 23:21

Bu ülkede bu sendikalar olduğu sürece bu ülke vatandaşları daha çok vergi öder.Sendikalar işçiyi çalışmaya değil sadece iş yerine muhalefet yapmayı öğretir.Bütün belediyelerde hiç bir iş yapmayan o kadar adam var ki özel sektörde çalışan garibin çalışanlar ödedikleri vergi ve kişi başı gelir hesabından gelen paralarla bu asalakları sırtında taşıyorlar.Bilin İzmir Halkı bilin bunları.Herşeye cevabı olan İzmirliler belediyelerdeki çalışmayan,çalışanlara karşı duran sırf mesai yapmak için normal iş saatinde işi bitirmeyenleri görün ve iki çift laf söyleyin başkanlarına.

Yorumu oyla      12      6  
Izmirli 24 Mart 2017 Cuma 20:52

Taban ücretleri cook düşük . Keşke taban ücretlerini ve eğitim yardımlarından duzeltseydiniz

Yorumu oyla      11      5  
Belediyeci 24 Mart 2017 Cuma 17:24

İzelmanda yüzde 40 adaletsizliği bitmelidir.Sayın Başkanımız bizim sesimizi duymalıdır.Bu haksızlığı Aziz başkandan başkası gideremez Bir babalık yapmasını bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
İzdeniz Emekçisi 24 Mart 2017 Cuma 13:00

İzenerjide çalışan emekçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Darısı İzdeniz çalışanlarına.

Yorumu oyla      13      5  
İzelman 24 Mart 2017 Cuma 12:28

Sayın Başkanımızdan izelmandaki yüzde 40 haksızlığını gidermesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
İzelman 24 Mart 2017 Cuma 11:59

İzelman işçisi ne olacak , onlarda güzel haberleri bekliyor

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark Projesi’nde top bakanlıkta!
Koruma Kurulu, Büyükşehir Belediyesi'nin vaziyet planındaki değişiklikle ...
Başkan Pekdaş'tan Kiraz'a referandum çıkarması!
Başkan Pekdaş, CHP İl Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Kiraz’a çıkarma yaptı.
Kaymakçı-Ödemiş arası bölünmüş yol çalışmaları başladı
Torbalı- Bayındır- Ödemiş- Kiraz bölünmüş yol çalışmaları hızla devam ...
 
Karşıyaka'da anne ve babalar kep attı
Karşıyaka Belediyesi, Ege İş Kadınları Derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Bornova’nın çınarlarına özel gezi
Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinleri, Bornova Belediyesi’nin ...
Piriştina'dan Buca'nın asırlık çınarına nazar boncuğu
Yaşlılara Saygı Haftası’na “ücretsiz çay” sürprizi ile start veren Başkan ...
 
İzmir’de belediyeden satılık lüks daireler!
Mülkiyeti Karabağlar Belediyesi’ne ait olan Maliyeciler Mahallesi’ndeki ...
Bornova’da şiir gibi etkinlik
Bornova Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Küçükpark’ta düzenlediği etkinlikle kutladı.
Başkan’dan 2 ilçede ‘dönüşüm’ mesaisi: Kimseyi…
Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ve Karabağlar’ın 8 mahallesini ziyaret ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva