HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2017 Cuma - 09:06

Başkan’dan 2 ilçede ‘dönüşüm’ mesaisi: Kimseyi…

Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ve Karabağlar’ın 8 mahallesini ziyaret ederek önce önemli proje ve yatırımlarını anlattı; sonra da vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm konusundaki sorularla karşılayan Başkan, “Kimseyi komşusundan etmeyeceğiz” dedi.

Başkan’dan 2 ilçede ‘dönüşüm’ mesaisi: Kimseyi…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar ve Gaziemir’in mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Kahve toplantıları sırasında bol bol not alan Başkan Kocaoğlu, yatırım ve projeler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaparken, hemen çözülebilecek problemlerin çözümü konusunda ise talimat vererek turunu tamamlamadan sorunun giderilmesini sağladı.

BAŞKAN-MUHTAR TAVLASI
Gaziemir’de Dokuz Eylül Mahallesi ve Atatürk Mahallesi ile Merkez Arda Meydanı’nda halkla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Karabağlar’da ise Aydın, Yunus Emre,  Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi mahallelerini ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu ayrıca, Karabağlar’da Bitlisliler, Güney Kayalılar ve Aksaraylılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Karabağlar ziyareti sırasında Osman Aksuner Mahallesi Muhtarı Murat Toprak’ın isteğini geri çevirmeyen Başkan Aziz Kocaoğlu tavla da oynadı.

Bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

KİMSEYİ KOMŞUSUNDAN ETMEYECEĞİZ
Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,  “70-80 yıldır çarpıklaşan bir kenti bir günde bozup yapamazsınız. Bizim Uzundere Kentsel Dönüşüm projemiz herkese örnek olacak.  Yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümü esas aldık. Kimseyi komşusundan etmeyeceğiz. Yine aynı yerde, aynı komşusuyla çayını kahvesini içecek ama tek bir farkla; daha güzel, daha temiz, daha konforlu bir ortamda, daha sağlıklı binalarda...” şeklinde konuştu. 

KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA…
Türkiye’de kamulaştırmaya en çok para harcayan belediye başkanı olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, “Göreve geldiğim günden itibaren bu kente 2,5 milyar lira kamulaştırma yaptık. Meydan yapmak için, yol yapmak için, park yapmak için. Çünkü bir devlet kurumu diğer devlet kurumuna ‘al buraya yol yap, meydan yap’ demiyor. Hiç kimseden destek almadan kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz tüm bunları” diye konuştu ve kaydetti:

“13 senedir bu kentin alt yapı sorunuyla uğraşıyorum. Bazıları soruyor; bu başkan ne yaptı ki bu kente diye. Göremezler çünkü ben aşağıdan kafamı kaldırıp da gün yüzüne çıkamadım ki! Kentin bunca yıllık kanalizasyon ve su tesisatını baştan sona yeniliyoruz. Yeni bağlanan ilçelerle de yenilemeye devam ediyoruz. Arıtmasız bir yer bırakmamaya çalışıyoruz. Neden? Kentin suyu daha temiz olsun diye, kentin toprağı daha verimli olsun diye; sağlıklı, içilebilir, yüzülebilir bir ortam yaratalım  diye.”

ZIRH DA, SİLAH DA ‘ADALET’
Belediye başkanının ayrım yapmaması, kimin ihtiyacı varsa ona el uzatması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Ben her zaman doğru bildiğimi söylerim. Bir belediye başkanı ayrım yapmaz, adaletten ayrılmaz. Onun zırhı da, silahı da adalettir” diye konuştu.

Türkiye’nin son üç yılının siyasi belirsizliklerle geçtiğini ve bunun ülke ekonomisine olumsuz yansıdığını da belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Türkiye ekonomisinin en büyük hastalığı, problemi bu. Siyasetten başımızı kaldırıp da işimize, gücümüze bakıp bir arpa boyu bile yol alamadık” diye konuştu.

 
Bakan Soylu: Kahraman güvenlik güçlerimiz itinayla çalışıyorlar
 
İzmir'de korkunç son: Uyuşturucu kurbanı mı?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emre 24 Mart 2017 Cuma 16:03

TOKI diye bir kurum var butun işi konut yapmak neden kentsel donusumde onculuk yapıp izmir de istenen seviyede kentsel donusum yapmamakta ? kentin mahallelerini ranta feda etmeden ve insanları yaşadıkları yerleri bırakmak zorunda bırakmadan neden TOKI kentsel donusum yapamaz? butun işi konut yapmak olan bir kurum degil mi , bu yuzden kurulmadı mı?

Yorumu oyla      11      7  
24 Mart 2017 Cuma 13:03

Kentsel dönüşüm adına doğru düzgün bir şey yapılmıyor diyorum 2 kişi katılmamış. Yahu İzmir' de kentsel dönüşüm size göre hızlı mı gidiyor ? Metro, Tramvay yatırımları hızlı mi gidiyor ? 20 yılda 20 km metro yapılmış ama dere diyor. Bir zahmet onu da yapsınlar da Halkapınar leş kokuyor.

Yorumu oyla      12      7  
Emre 24 Mart 2017 Cuma 11:55

syn Aziz başkan buyuk bir okenomist , Belediye butcesini denk tutmakla kalmayıp buyuk yatırmları bile (metro ,tramvay,kent ici yollar , koy yollari ,kopru,arıtma,deniz ulasım,dere ıslahı vs vs ) kendi oz kaynakları ile yapıyor , Aziz başkandan başka bu kadar buyuk yatırımı kendi oz kaynakları ile yapan bir Belediyemiz varsa lutfen proje ernekleri ile gosteriniz.

Yorumu oyla      13      7  
24 Mart 2017 Cuma 11:36

"Kimseyi komşusundan etmeyeceğiz" doğru düzgün bir şey yapılmıyor ki edesiniz. Yıllardır arıtma yaptık deniliyor. Yahu başkan iyi güzel de arıtma herkes ihtiyacına göre yapıyor. Bunlar İzmir Belediyesi için büyük kalemler değil. Zamanında yapılan büyük kanal projesi maliyetli bir projeydi ama diğerleri çerez parası. İstanbul' da belediye sürekli metro, tramvay ihale ediyor, biz oldukça yavaş gidiyoruz. 11 km aldık 130 oldu demek de çok doğru değil. Banliyö hattını çıkar 20 yılda 20 km ancak metro yapılabilmiş. Çok çok az. Bu şehirde şu an en az 50 km metro çalışmalıydı. Koskoca şehirde şehir içi ulaşımın bel kemiği sistem banliyö sistemi. Bir yanlışlık yok mu ? Banliyö sisteminden şehir içi ulaşım mı olur ? Hat metro gibi özel bir hat olmadığı için sürekli yoğun ve sistemde sürekli arıza çıkıyor. Sistemin taşıma kapasitesi düşük olduğu için yoğunluk oluyor. metro yatırımlarını hızlandırın. Ucuza metro yaptık değil basarsın parayı TBM ile tünelleri açarsın.

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİS’te son durum: İZENERJİ’de halay, İZELMAN’da grev kapıda!
Büyükşehir Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında İZENERJİ işçileri ...
Başkan Kocaoğlu: Kaostan çıkmanın yolu…
Araç dağıtımı töreninden konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bu kaostan çıkmanın ...
BBTŞ’de 25.yıl gurur: 1 haftada 5 ayrı oyun
Çeyrek asrı geride bırakan BBŞT, Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ...
 
Buca’nın gururu su kaşifleri!
Dünya Su Günü’ne Bucalı çocuklar damgasını vurdu. Buca Belediyesi Yarı ...
Pekdaş'tan 'restorasyon' çıkışı: Destek alamıyoruz
Çat kapı ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ...
Flaş! İzmir'e 'Körfez Geçiş' müjdesi: Bitiş tarihi de belli oldu
Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı “35 ...
 
Karşıyaka’da ‘evsiz’ kedi kalmayacak!
Kalıcı kedi evleriyle sahipsiz can dostlar için hijyenik barınma ortamları ...
Kocaoğlu'ndan Marble turu: 23 yıl önce...
Marble’ı ziyaret ederek katılımcılarla görüşen Başkan Kocaoğlu “23 yıl ...
Menderes Belediyesi’nden şehide vefa
Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne kazandırılan Bulgurca ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva