HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2018 Perşembe - 10:18

Büyük zaferin 96’ncı yılı coşkuyla kutlanıyor

96 yıl önce bugün Milli Mücadele, zafer tacını taktı. Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ilk günkü coşkuyla kutluyor.

Büyük zaferin 96’ncı yılı coşkuyla kutlanıyor

Büyük Zaferin 96'ncı yılı kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. 

Erdoğan başkanlığında, aralarında TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

İstiklal Marşı, tören alanındaki Cumhurbaşkanlığı Bandosu tarafından çalındı.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdıklarını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün millet olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan Büyük Zaferin 96'ncı yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı'nın liderliğinde sürdürülen, destansı bir mücadelenin meyvesi olan bu zafer, şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir. Türk milleti, şehitlerimizin fedakarlıklarından, gazilerimizin cesaretinden, binlerce yıla sari kadim değerlerinden aldığı ilhamla 96 yıl önce olduğu gibi bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır. Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir'de devlet erkanının katıldığı töreni çok sayıda vatandaş da izledi. Törende, asker ve siviller yan yana yer aldı. 

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişi ve ayrılışı sırasında sevgi gösterisinde bulundu.

AZ BİLİNEN FOTOĞRAFLAR PAYLAŞILDI
Genelkurmay Başkanlığı, Zafer Haftası ve Büyük Taarruz’un 96’ncı yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Taarruz’un az bilinen fotoğraflarını paylaştı.

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATAŞE) Başkanlığı arşivlerinden verilen fotoğraflarda, "Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi" olarak nitelendirilen büyük zafere ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Fotoğraflar arasında Atatürk’ün Çay’da konuşlu 1’inci Ordu Karargâhı’nda askeri bandoyla karşılanması, Büyük Taarruz sabahı Kocatepe’de gözetleme yerine çıkışı ve İsmet İnönü de yer aldı.

Atatürk’ün 1’inci Ordu Sancağı’nın yanındaki görüntülerinin de bulunduğu albümde bir süvari birliğinin safta duruşu, piyade birliğinin tüfek çatışı, askeri fabrikada fişek yapımı dikkati çeken diğer fotoğraflardan oldu. 

 

LİDERLERDEN MESAJLAR: ‘YENİ ZAFERLERİN EŞİĞİNDEYİZ’

Liderler 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajlar özetle şöyle.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: “Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun mensuplarını şükranla yâd ediyor, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adıdır. Türk milleti 15 Temmuz’da, emperyalist heveslere karşı istiklalini ve istikbalini koruma hususundaki azmini bir kez daha dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos bize, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğuna işaret etmektedir. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizin kat ettiği mesafe, bize bunun mümkün olduğunu göstermiştir. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıların eşiğinde bulunduğumuza inanıyorum.”

 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan verilen işaret ile başlayan ve 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız büyük zafer ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temeli atılmıştır.

Atatürk, Büyük Taarruz sabahı Kocatepe’deki gözetleme noktasında

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri zafer olmanın da ötesinde ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi dönüm noktasıdır.”

MHP Lideri Devlet Bahçeli: 30 Ağustos ruhu milli vicdanda hâlâ canlıdır. Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve direnç kaynağıdır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler: “Bugünün aynı zamanda ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’ günü olması 30 Ağustos’u bizler için çok önemli kılmaktadır. Bugün gerçekleştirilen ve TSK’nın köklü geleneklerinden olan rütbe terfileri, hepimiz için ayrı bir gurur kaynağıdır.” (AA, Hürriyet)

 
Brunson dosyasında savcılık yorumu: Misyonerlik adı altında...
 
İzmir'de korkunç kaza: Tekerleği tren kaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brunson dosyasında savcılık yorumu: Misyonerlik adı altında...
Rahip Andrew Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson'a ait USB ...
İzmir'de 20 yaşındaki genç kızın feci sonu!
Buca ilçesinde, çevre yolunun sağ şeridinde duran otomobile TIR'ın çarptığı ...
İzmir'de LGS raporu: Anadolu Liseleri ful, İmam Hatipler boş!
İzmir'de Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2'nci nakil tercih başvuruları sonuçlarına ...
 
Evinden çıktı! Polisler şaşkına döndü
Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evinde ele geçirilen el yazması Tevrat’ın ...
Travesti cinayeti, İzmir'de protesto edildi
Konak ilçesinde, Esra A. isimli travestinin geçtiğimiz Cumartesi günü ...
Balçova’da paralı eğitim tepkisi!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 Bütçesinden 2 milyar TL kesinti yapıldığı ...
 
Emniyet Müdürü Aşkın'dan 2 yıllık rapor: İzmir'de çatır çatır insan ölüyordu!
İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "en gözde ilçelerimizden Çeşme’de 2 yıldır ...
Af çıkacak mı? AK Parti'den net açıklama geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK ...
Öğretmenlerin beklediği sonuçlar açıklandı!
ÖSYM tarafından 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva