HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2013 Cumartesi - 15:22

Buca’nın tarihi bahçesi yeniden doğdu: Başkan’dan ‘talan’ mesajı!

Buca’daki 96 dönümlük Hasanağa Bahçesi yeniden tasarlanarak hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz 1 kuruşluk mal satmadık, bu konuda tescilliyiz. İzmirlinin malı emin ellerde olsun; satacak adamın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın. Talana hayır, kamu yararına evet” dedi.

Buca’nın tarihi bahçesi yeniden doğdu: Başkan’dan ‘talan’ mesajı!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi tarafından harabe durumdan kurtarılan Hasanağa Bahçesi, yeniden düzenlendi. 5.5 milyon TL harcanarak İzmirlilerin hizmetine alınan Hasanağa Bahçesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar katıldı.
 
Vatandaşların sloganları eşliğinde kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’ya yaptıkları yatırımlarla hakkında bilgi vererek, çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini müjdeledi.



Konuşmasında İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın Sümerbank arazisine ilişkin açıklamalarına değinen Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak kamu yararından yana olduklarını bir kez daha vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu güne kadar “1 kuruşluk” mal satmadıklarını tam tersine aldıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz 1 kuruşluk mal satmadık, bu konuda tescilliyiz. İzmirlinin, Özel İdare’nin malı emin ellerde olsun; satacak adamın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sümerbank arazisinin orada bir tanesi kültür ve eğitim alanı, diğeri ise turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen iki büyük alan var. Ertuğrul Günay Bey ile Valimiz Cahit Kıraç zamanında kültür alanı olarak belirlenen yer için, ‘biz bir kısmını müze yapalım, siz bir kısmını kongre merkezi yapın’ diye ayaküstü görüşmüştük. Ama şimdi Ertuğrul Günay Bey diyor ki, ‘Sana burayı vereyim, sen buraya kongre merkezi yap’. Ben bu alana müze yapayım, tamam güzel. Ama sonra diyor ki, ‘müzeye sponsor buldum’. Müzede bulduğun sponsora ne vereceksin? Buradaki turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen yeri verecek. Kimin malını veriyorsun? Orası İzmir’in yerel sermayesi. Biz de siz de bundan rant sağlamayacağız. Ama bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz tescilliyiz. Bugüne kadar 1 kuruşluk mal satmadık. 10 senedir başkanım, 1 kuruşluk mal satmadık, tam tersine hep aldık. Yer vermediniz, Hazine’den parasını verip aldık. Ama siz, daha dün Karayolları arsasını sattınız, TEKEL’in tüm mallarını sattınız, bugün yine SEKA’nın arsasını satıyorsunuz. Alacaksınız, bu araziyi de satacaksınız. Siz İzmir’in hakkını verin. Madem İl Genel Meclisi’nin tüm görevlerini Büyükşehir Belediyesi alıyor; o yapmadığınız yatırımları, Ankara’dan gelen talimatla harcadığınız paraları, kırsala yapmadığınız yatırımları madem biz yapacağız, orayı bize verin. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin yararına hangi kuruma lazımsa, öncelik sıralamasına bakarak verelim. İzmir’in malı, Özel İdare’nin malı emin ellerde olsun. Satacak adamın elinde olmasın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın”.
 
“TALANA HAYIR, KAMU YARARINA EVET”
Büyükşehir Belediyesi imar planlarına açılan davalara da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bu davalara kentin yararına dur demek gerekiyor. Uzlaşarak, herkesin düşüncesini söyleyerek, ortak kamu yararını bulup plan yapmak durumundayız. Yoksa İzmir’i ileri taşıyamayız. Talana hayır, kamu yararına evet. Kamu malının yok pasına satmaya ‘hayır’ diyerek kentimizi yönetmek durumundayız” dedi.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasında, belediyelere yurt yapma izni verilmesi gerektiğini de ifade etti. Öğrencilerin daha iyi şartlarda yaşaması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı’nın Konak Meydanı önerisine de destek çıkarak, meydanın genişlemesi düşüncesini sık sık dile getirerek, kamuoyu yaratmanın önemine değindi. Başkan Kocaoğlu, projenin Büyükşehir Belediyesi’ni ve İzmir’i aşan, çok büyük maliyetler içerdiğini ifade etti.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı yatırımlar için teşekkür ederek, “Yerin altına yatırım yaparsan kaybedersin ama bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Yeter ki İzmir kaybetmesin. Buca tarihinde ilk defa yerin altına bu kadar yatırım yapan Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Şirinyer Pazaryeri’nin protokolünü beraber imzaladık, inşallah açılışını da önümüzdeki sene Başkanımızla birlikte yapacağız” dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Işılay Saygın ise, Hasanağa Bahçesi’nin yeniden düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saygın, “Hasanağa Bahçesi açıldığından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nden iki başkan geçti. Ama hiçbiri buraya sahip çıkmadı, ilk defa Aziz Kocaoğlu başkanım buraya el uzatarak, Bucalılar’a hediye etti. Kendisine candan teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
NELER YAPILDI?
96 dönümlük Hasanağa Bahçesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, doğal doku korunarak yenileme çalışması yapıldı. Bahçedeki gezinti ve dinlenme alanları yeniden düzenlendi. 1400 metrelik tartan pist, 1000 metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenis kortu, kaykay pisti, kondisyon aletleri alanı ve tuvalet binası yapıldı. Ayrıca 50 araçlık açık otopark, 2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturuldu. Düzenlemede engellilerin kullanımı da göz önüne alındı. Toplam maliyeti yaklaşık 5,5 milyon TL’yi bulan çalışmalar kapsamında Hasanağa Bahçesi, yeni şehir mobilyaları ile süslendi. 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı çerçevesinde yapılan eserler bahçeye yerleştirildi. Vatandaşların akşam saatlerinde huzur içinde kullanabilmeleri için de ışıklandırma sistemi dekoratif bir anlayışla yenilendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayfer 20 Kasım 2013 Çarşamba 13:45

Bucanın gülen yüzü helal olsun sana.Bu kadar muhalefete karşı yılmadan çalışıyorsun.Helal sana...

Yorumu oyla      16      5  
Yaylacık Sakinleri 20 Kasım 2013 Çarşamba 13:43

Sağolasınız başkanlar.sizlere çok müteşekiriz.2014 de yine sizleri başkan olarak görmek istiyoruz.Başarılar.

Yorumu oyla      16      5  
Selanikli 20 Kasım 2013 Çarşamba 13:41

Bucamız Ercan Başkan ve Aziz Başkanla gelişiyor.Teşekkürler sayın başkanlarımız.

Yorumu oyla      16      5  
TC.isimsiz 46 18 Kasım 2013 Pazartesi 09:00

açılışta bucalı yoksa sebebi Aziz başkan değil , tatı ' dır..Bucalıya sıfır hizmet veren ve hala rüya aleminde yaşayan tatı gitmedikçe buca köy vasfından kurtulamayacaktır..Tarihimiz olan ve çocukluğumuzun geçtiği Hasanağa bahçesinin yeni yüzü için de sayın Aziz Kocaoğlu ' na teşekkürler..

Yorumu oyla      19      24  
cahit 17 Kasım 2013 Pazar 21:59

zaten hep park açılışı .yada kaldırım yenileme.sayın başkan .metro ne zaman açılacak.trafik sorunu nasıl çözülecek.izmirin yüzde yetmişi gece kondu.varmı çözüm projeniz

Yorumu oyla      25      15  
ado 17 Kasım 2013 Pazar 17:06

hüseyin bey durumu çok güzel özetlemiş aynen katılıyorum ödemiş bayındıra gittiği kadar bucaya gelmedi başkan

Yorumu oyla      28      14  
Aynen 17 Kasım 2013 Pazar 03:41

Ege tv'de AKP'li Ali Koç ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile 'adam' diyerek alay eden ve Ali Koç'un saygısızca tutumuna ses çıkarmayan Aziz Kocaoğlu artık benim başkanım değildir.

Yorumu oyla      24      15  
HÜSEYİN 16 Kasım 2013 Cumartesi 23:13

Tiyatro gösterisi gibi açılış.Bucalılar yok.Daha çok Bornovalılar var gibi.Önceden ve bir matbaada hazırlandığı anlaşılan "İzmir sizsiz olmaz"pankartları.Pankartın birisinin de altına ödemişliler veya bayındırlılar(üretici olanlar onlar) yazacaklarına doğanlar ve mevlanalılar yazılmış.10 yıllık başkan bunlara gerek duymamalıydı.

Yorumu oyla      35      19  
Adem BALCI 16 Kasım 2013 Cumartesi 23:12

SAYIN BAŞKANIM ÇOK GÜZEL VE ŞEFFAF OLMUŞ EKİBİNİZ FAZILBEY VE HİMAYESİ ALTINDAKİ İŞÇİ ARKADAŞLARA VE ZİYA CAVDAR VE EKİBİNEDE AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BUCAYA VE İZMİRE ÇOK YAKIŞTI BÜYÜKŞEHİR YAPARSA EN İYİSİNİ YAPAR EMEĞİ GEÇEN TÜM İŞÇİ ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMI SUNARIM

Yorumu oyla      25      12  
ASLI 16 Kasım 2013 Cumartesi 22:44

Bucamıza yapılan güzelliklerden dolayı başkanlaımıza teşekkürler ederiz.Buca sizlerle daha güzel.Son yıllarda Bucamızdaki güzelikler sayenizde oluyor.Teşekkürler Aziz Başkan.Teşekkürler Ercan Başkan.

Yorumu oyla      28      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okullardaki atıklar geri kazandırılacak
Karşıyaka Belediyesi okullardaki atıkları geri kazanabilmek için kampanya ...
SEGEM eğitim programı belirlendi
Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek olan ...
Başkan Şenol muhtarları dinledi
Muhtarlarla kahvaltıda buluşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ...
 
Konak İmam Hatip Lisesi yeni döneme hazır
Konak İmam Hatip Lisesi yeni eğim öğretim yılına yenilenerek girdi. Konak ...
Çalkaya’dan mesaj yağmuru: EXPO, Denizli, başkanlar ve arsa mağdurları
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, EXPO 2020 oylaması öncesinde ...
‘Özgür basın’ büyük isimlerle Bornova masasında!
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Medya ve Demokrasi Paneli’nde Alman ...
 
Selçuk’un araç filosuna takviye
Selçuk Belediyesi hizmet kalitesini arttırmak için araç filosunu genişletmeye hazırlanıyor.
‘Sümerbank’ krizinde bu kez de emsal karar karmaşası!
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın Sümerbank arazisinin Büyükşehir tahsisi ...
Usta yazarlar minikler için okudu
Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, çocuklar ile yazarları buluşturdu.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva