HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2017 Cumartesi - 15:23

“Bu çıkarsa OHAL sürekli hale gelecek”

16 Nisan'da referandum yapılacak Anayasa değişikliğine yönelik tepkilerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu çıkarsa OHAL sürekli hale gelecek” diye konuştu.

“Bu çıkarsa OHAL sürekli hale gelecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya ve Balkan Dernekleri Federasyonu üyeleriyle ve gençlerle bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Toplumun hakları güvence altına alınmamışsa o toplumda güvence yoktur. Anayasa hepimizin haklarını güvence altına alır. Anayasalar o nedenle uzlaşmayla çıkartılır. Bir partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz. Bu değişiklik bir partinin mutfağında hazırlanmıştır. Dayatma kültürüyle gelmiştir.

Bu değişikliğe göre başkan hem cumhurbaşkanı hem de partinin genel başkanı olacak. Meclis’e gelecek tarafsızlığı üzerine yemin edecek. Buna kargalar bile güler. Ben, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafsız olamaz. Bir partinin genel başkanıysanız bu olmaz. Yargı tümüyle başkanın kontrolünde olacak.

Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12’sini kendisi tayin edecek. Nasıl olacak bu iş? HSYK’nın yarısını kendisi yarısını da kendi parlamentosundan çıkaracak. Bir partinin liderinin seçtiği yargı mensupları olursa bağımsızlık olmaz. Kim hakim, kim savcı olacak, kim nereye atanacak o belirleyecek. Üniversitede okuyorsunuz bir haksızlığa uğaradınız. Dava açacaksınız. Haksızlığı yapan başkanın adamı, hakim kim? Başkanın atadığı hakim. Führer’e doğru diye bir kavram vardır. Yargı mensuplarına deniyor ki karar almadan önce Führer’e bakacaksınız. Başkana Meclis’i fesh yetkisi veriliyor. Niye fesh ettin? Canım istedi. 

550 milletvekili var, sayıyı neden 600’e çıkarıyorlar? 550 bile fazla, 450 olmalıdır. Ben vergi ödüyorsam hesabını onlar verecek. Kurulacak hükümet böyle bir hesabı veriyor mu, vermiyor. Güvenoyuna gerek duymuyor, kaldırıyorlar. Ne gerek var, bir kişi karar veriyor zaten diyorlar. Yasama tekeli parlamentonun elinden alınıyor.

Bu başkanın kaç yardımcısı olacak? Bu belli değil. Kaç tane bakan olacak? Bir sabah kalkacağız bakanlar değişmiş. Kim müsteşar, kim büyükelçi, kim şube müdürü olacak? Başkan belirleyecek. Kim nerelere nasıl gelecek bunu şimdi Meclis yani milli irade belirliyor.

Başkan yurtdışına gittiğinde ya da hastalandığında yerine kim bakacak? Başkan yardımcısı. Seçimle gelmeyen biri. Darbe dönemlerinde seçim dönemlerinde gelmeyen birileri yönetiyor. Seçimle gelmeyen birisi Meclis’i yönetecek. Evet oyu diye çağrı yapıyorlar. Niye evet verilecek belli değil. Bunu tüm gerçekleriyle anlatmanız lazım. 

Anayasa değişikliği yapıldı, kimsenin haberi yok. CHP olmasaydı, hangi tartışmaların olduğun kimse bilmeyecekti? Sabahlara kadar oylama yapılıyor, neden? Hukuk fakülteleri, üniversiteleri konuşuyor mu? Ses yok. Hafif sesini çıkaranlar kararnameyle kapı önüne geliyor. Bu çıkarsa OHAL sürekli hale gelecek.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışından kurtulmamız lazım. Bütün yetkiler bir kişide. Bu kişi hem cerrah, hem hakim, hem vali. O zaman ortak akıl nerede? 80 milyonun aklını bir kişiye kiralayacağız. En büyük tehlike bütün yetkilerin tek kişiye verilmesi. Bir kişiyi kandırdığınızda bütün devleti ele geçirmiş olacaksınız. Ben dahil hiçbirimizin can ve mal güvenliği yoktur. Bir kararnameyle burada gizli toplantı yapıyorlar diye bizi içeri atabilirler. 150’nin üstünde gazeteci hapiste. Sayın Bahçeli fiili durumu anayasaya uydurulam diyordu. Fiili durum son iki yıldır Türkiye’yi ateşe attı. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu, 20 Temmuz’da sivil darbe oldu. Şu anda bir darbe süreci içindeyiz. Butün yetkiler bir kişinin elinde.

 
Sındır: En çağdaş 10 ülkenin 9'u parlamenter rejimle yönetiliyor
 
AK Parti'den 3 yeni kampanya şarkısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır: En çağdaş 10 ülkenin 9'u parlamenter rejimle yönetiliyor
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, referandumla ilgili yaptığı çalışmalarda, ...
CHP İzmir'in kadınları köy köy geziyor
Etkili bir programla vatandaşa 'neden Hayır' diyeceklerini anlatan CHP'li ...
SP'den referandum çıkışı: 'Destek vermemek' demek...
Karamollaoğlu, "Biz istiyoruz ki bu kamplaşma dursun. Onun için bize sordukları ...
 
CHP’li Sertel: Bu dönemde sandığa gitmek vatan borcudur
Sertel, ne yönde oy verilirse verilsin ‘hayır’ çıkmayacak algısı oluşturulmaya ...
Siyaset uzmanlarından analiz: 16 Nisan referandumu ve olası seçmen davranışları
Siyaset bilimciler Prof. Dr. Tanju Tosun ve Prof. Dr. Gülgün Tosun Türkiye’nin ...
Gökçek'ten çarpıcı mesajlar: FETÖ'cülerin amacı...
Gökçek, FETÖ'cülerin şu anki amaçlarının hapishanelerde isyan çıkartmak ...
 
AK Parti'de 'evet' startı... Başbakan: Terörün sonunu getirecek!
AK Parti'nin referandum kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Başbakan ...
Ankara Arena'da 6 bin 500 polisle güvenlik önlemi
AK Parti'nin halk oylaması kampanya tanıtım toplantısının yapılacağı Ankara ...
AK Parti İzmir’den Ankara çıkarması: Büyük buluşmaya damga vuran pankartlar!
AK Parti referandum kampanyasını Arena’daki büyük buluşmayla veriyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva