HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2019 Perşembe - 21:39

Bayraklı meclisi toplandı: Başkan Sandal'dan plan ve dönüşüm mesajları

Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem geçmiş dönemde yapılan imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm oldu. AK Parti grubundan geçmiş dönemde yapılan imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm hakkında eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, "İmar planları ve kentsel dönüşüm ile ilgili geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalar vatandaş tarafından çok kabul görmemiş. Bizim de bu dönem için temel anlayışımız; gerçekten doğru bir yol bulmak" dedi.

Bayraklı meclisi toplandı: Başkan Sandal dan plan ve dönüşüm mesajları

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı olağan ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda önemli karar alınırken Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş’tan önceki dönemde yapılan bazı mahallelerdeki imar planlarının revizyonları ve kentsel dönüşüm noktasında eleştiriler geldi. Aktaş’ın eleştirilerine yanıt veren Başkan Serdar Sandal önemli mesajlar verdi.

SODEM-SEN’ÜYELİĞİ MECLİSTEN GEÇTİ
Bayraklı Belediyesi’nin de kurucuları arasında yer aldığı merkezi İzmir’de bulunan SODEM- SEN’e (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) üye olunması ve belediyede çalışan işçilerin bağlı bulundukları sendika ile yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Bayraklı Belediyesi’ni temsilen sendikaya yetki verilmesi hakkındaki önerge mecliste oy birliği ile kabul edildi.

İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, önceki dönemde bazı mahallelerde yapılan imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm noktasında eleştirilerde bulundu. Aktaş şunları söyledi: “Çaymahalle, Tepekule ve Adalet mahallelerinde imar planlarının revizyon planları yapıldı. Daha sonrada Yamanlar Postacılar mahallelerinin imar planlarının revizyonları yapıldı. Bayraklı’da kentsel dönüşüm imar planları revizyonlarının sahada uygulanmasının mümkün olmayacak şekilde yapıldığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler, dilek ve temenniler de bu yönde. Yapılan planların hayata geçirilmesinin zor olduğunu önceki dönemlerde meclisimizde gündeme getirdik. Tabi ki kentsel dönüşüm yapılsın, imar planları revizyon edilsin. Fakat Adalet Mahallesi’nde yapıldığı gibi 200-300 parsel birleştirilerek yapılması, uygulaması mümkün değil. Şuan Cengizhan, Alpaslan Mahallesi  ne durumdaysa, vatandaş yerini satamıyor, ya da kendi yıkıp tekrar yapamıyorsa şuan Adalet Mahallesi de  aynı duruma gelmiş vaziyettedir. Çaymahalle, Adalet ve Tepekule mahallelerinin imar revizyon planlarında son durum nedir? Özellikle Adalet Mahallesi’nin imar planı revizyonu hakkında vatandaşlar belediyemiz tarafından bilgilendirilmedi. Bu planlar vatandaşa dikte edildi. Bu dönemde de bu imar planlarının revizyonu kulaktan kulağa yayılma şeklinde gitti. Bazı vatandaşımız geldi bilgi aldı, bazılarının da hiç bilgisi olmadan imar planları belediyeden geçti. İnsanların hayatını değiştiren bir olayda bilgilendirme eksikliği yapıldı.”

GEÇMİŞTE AKSAKLIKLAR OLMUŞTUR AMA BU DÖNEM TEMEL ANLAYIŞIMIZ…
Aktaş’ın eleştirileri sonrasında açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “İmar planları ile ilgili, kentsel dönüşüm ile ilgili Adalet Mahallesi’nde ve diğer mahallelerdeki geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalar vatandaş tarafından çok kabul görmemiş. Doğal olarak bu yapıyı bu haliyle sürdürebilmek mümkün değil. Bizim de bu dönem için temel anlayışımız; gerçekten doğru bir yol bulmak, gerek kentsel dönüşüm gerek diğer taraftan vatandaşları bizim şuyulandırdığımız işlerden negatiflikleri toplayarak, her iki işte de ne gibi yanlışlar yaptıysa, yeni bir yol bularak önce büyükşehir ile paylaşıp daha sonra ortaya çıkan formülü vatandaşa götürüp, vatandaşın da eleştirilerini aldıktan sonra harekete geçmek. Vatandaşa rağmen bir şey yapma niyetinde değiliz. Geçmişte aksaklıklar olmuştur bende bu konuda sizinle aynı fikirdeyim” diye konuştu.

 
Kemeraltı, İzmir Fuarı'na konuk olacak
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yaptırdığı okulu mızıka ile açacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 5 Eylül 2019 Perşembe 23:01

Adalet mahallesi dediğiniz yer İzmir'in yeni vizyonu olabilecek bir yer ama maleesef bu yönde çalışma yapılmıyor. Çarşısı, meydanı, kültür merkezleri, yeşil alanları vs. yok. Gökdelenler ileride boğacak bu bölgeyi. Marka bir bölge yaratmak istiyorsanız mahallenin ismini değiştirmekle başlayıp bunları yapmalısınız.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı, İzmir Fuarı'na konuk olacak
6-15 Eylül tarihleri arasında açık olacak İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye’nin ...
Çeşme’de kanalizasyon krizinde Başkan Oran’dan açıklama: Sorumlu TOKİ!
Çeşme ilçesine bağlı Şifne Mahallesi'nde kanalizasyon atıklarının dereye ...
Çiğli’de gündem İZBAN’ın yeraltına alınması: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı el ele!
İlçenin ortasından geçen İZBAN hattının yerin altına alınması için Çiğli ...
 
Urla'da toplu sözleşme sevinci
Urla Belediyesi ile Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube arasında toplam 125 ...
Kemalpaşa'da çifte açılış: Başkan Karakayalı'dan üniversite müjdesi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı katıldığı ‘’Kadın Danışma ...
Bayındır'da kurtuluş coşkusu
Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş etkinlikleri saat 16.00’da ...
 
Konak Belediyesi İEF'ye hazır
Konak Belediyesi standı, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ziyaretçilerini ...
Gaziemir'den Türkiye'de ilk: Gençlere Avrupa’da akademi yolu
Gaziemir Belediyesi, yurt dışında eğitim için lisans, yüksek lisans, doktora ...
Narlıdere'de Deniz Festivali başladı
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve dört gün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva