HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2019 Cuma - 12:54

Bayraklı 'akıllı kent' olacak

Siemens Turkei Başkan Vekili Hakan Özdemir, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı ziyaret ederek, ilçede hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda akıllı kent, enerji üretimi ve 'Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti' projeleri gibi konular görüşüldü.

Bayraklı  akıllı kent  olacak

Geleceğin Bayraklı'sını inşa etmek için harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu kapsamda Siemens Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hakan Özdemir ile bir araya geldi. Ortak projelerin ele alındığı toplantıda, ilçenin geleceğine doğrudan etki edecek projelerle ilgili iş birliği olanakları konuşuldu. Buna göre, Bayraklı'nın, akıllı kent uygulamasında pilot bölge olabileceği belirtildi. Akıllı kent projesiyle, kamu ihtiyaçlarının çağın gereksinimlerine uygun olarak karşılanabilmesi için etkin bir şehir yönetimi kurulabileceği, bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde yaşam kalitesinin arttırılabileceği ifade edildi. Siemens'in, Bayraklı Belediyesine güneş enerjisi panelleri kurarak, belediyenin kendi enerjisini üretmesinin de sağlanabileceği belirtildi. Siemens'in ayrıca, Bayraklı'nın ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyon projesinin hayata geçirilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili de birlikte çalışılabileceği vurgulandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı'nın var olan potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması için çalıştıklarını vurguladı. Hazırladıkları vizyon projelerle Bayraklı’yı marka kent haline getirmek istediklerini kaydeden Başkan Sandal, şöyle devam etti: "Siemens ile teknolojik alanda iş birliği planlıyoruz. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek, doğa dostu enerjiyi özendirmek için güneş panelleri kurmayı hedefliyoruz. Bunu hayata geçirirsek belediyemizin tüm enerjisi yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş olacak. Uzun vadede diğer birimlerimizin de enerjisini bu yolla sağlamayı düşünüyoruz. Aynı şekilde akıllı kent uygulaması için de iş birliği yapmak istiyoruz. Böylece bürokrasiyi azaltarak, daha katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını yerleştireceğiz. Tüm bunların yanında, Siemens’in, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyon projemize de partner olması ile ilgili görüşüyoruz.”

AKILLI KENT NEDİR?
Akıllı kent, kısaca, sürdürülebilir bir yaşam ve kentleşme için teknolojinin kentlere uygulanması olarak tanımlanabilir. Uygulanan teknolojik çözümlerden en çok vurgulananlar; su yönetimi, temiz ve yenilenebilir enerji, akıllı trafik kontrolü, şehir içi hareketlilik, e-devlet, kablosuz internet erişilebilirliği ve atık yönetimi ile ilgili çözümler olarak sayılabilir. Akıllı kentlerin vizyonu kentliyle bütünleşen, vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit eden, problem önceliklerini objektif kriterlerle belirleyen, şeffaf, katılımcı ve üretken belediyeciliği öne çıkarmaktır.

 
Konak’ta Livaneli’ye yoğun ilgi
 
Oyun olarak başladı, olimpiyat madalyasına uzandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta Livaneli’ye yoğun ilgi
Konak Belediyesi Edebiyat Söyleşileri’nin konuğu olarak İzmirlilerle buluşan ...
Torbalı’da ücretsiz meslek kursları
İşsizlik için düğmeye basan Torbalı Belediyesi ücretsiz meslek kursları ...
Çiğli Belediyesi yeni logosunu belirliyor
Çiğli Belediyesi başlattığı ödüllü “Logo Yarışması” ile vatandaşlardan ...
 
'BisiFest' Karşıyaka'da yola çıktı
Karşıyaka Belediyesi tarafından, bisiklet kullanımını teşvik etmek ve ...
Yaş Alma Fuarı'nda 'keyifli sohbetler'
Yaş alma konusunda hayatı kolaylaştıran çözümlerin üretildiği 2. Uluslararası ...
Başkan Koştu: Bergama için Ankara’dan düğmeye bastık
Başkent’te yaptığı görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye ...
 
Keyifli Yaş Almanın Formülü UKEYF’te
2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, “İzmir’de Keyifli ...
Vatandaş istedi, Narlıdere'de yol sorunu çözüldü!
Narlıdere Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden ...
Fuarizmir’de 'Keyifler Yerinde'
Yaş almış bireylerin etkinliklerle keyifli zaman geçirmelerini ve sağlıklı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva