HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2019 Cuma - 09:18

Keyifli Yaş Almanın Formülü UKEYF’te

2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, “İzmir’de Keyifli Yaş Alma ve Yaşlanma” konulu panel ile başladı. Yaş almış bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Fuar ve Kongre’nin açılış konusu; yaşlanmanın korkutucu bir şey gibi görülmemesi,  çözümleri üretilmesi ve yönetimlerin birlikte çalışması gerektiği oldu. Alanında uzman bilim insanlarının katıldığı İzmir’de Keyifli Yaş Alma ve Yaşlanma Paneli’ni, yaş almış bireyler de bir hayli merakla takip etti.

Keyifli Yaş Almanın Formülü UKEYF’te

Fuarizmir ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, “İzmir’de Keyifli Yaş Alma / Yaşlanma” konulu söyleşiyle başladı. 2017 yılında ilk kez gerçekleşerek yaş almış bireylerin bir hayli ilgisini çeken fuarın ikincisi de yine büyük ilgi gördü. 19 Ekim Cumartesi gününe kadar sürecek Fuar ve Kongre, birbirinden özel isimleri özel etkinliklerle ağırlamaya devam edecek. İlk panelde konuşan Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, “Yaşlanmanın korkutucu olduğunu değil, mutluluk olduğuna inanıyorum. Bence öncelikli olarak Türkiye, kendi bakım modellerini kültürüne uygun biçimde geliştirmeli. Ben İzmir’de bu konuda üstümüze büyük sorumluk düştüğünü düşünüyorum. Buradan başlayarak Türkiye’ye yayılacak bir sistemi, beraber çalışarak iyi bir örnek sunabiliriz. Dışarıdan ilham almak ama bunu kopyalamamak. Türkiye modelini geliştirmek gerekiyor” dedi.

TUFAN: YAŞLANMA BİR YOLCULUK
Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, “Yaşlanmak bir şanstır, herkesin eline geçmez. Yaşlanma ve yaşlılık tanımı, doğumdan son nefesimize kadar sürdürdüğümüz bir yolculuk. Değerini bilmek ve ona inanmak, toprağa her gün biraz daha sağlam basmaktır. Yaşlanma büyük bir potansiyel. Ülkemizin kurumlarının üstlenmek zorunda oldukları önemli sorumlulukları var. Kurumların daha insancıl, insan onurunu zedelemeden yaşlılık politikasını hayata geçirmesini temenni ediyorum. ‘Neler yapmalıyız’ sorusu, aslında yaşlanma ve yaşlılığa nasıl baktığımızı iyi analiz etmekten geçiyor. Toplum olarak biz bunu nasıl görüyoruz? Problem mi yoksa yaşayan herkesin üzerine düşen bir sorumluluk olarak mı görüyoruz? Ben ikincisinden yanayım. Yaşlanma ve yaşlılık hepimizin ortak sorunu ve yazgısı. Ortaya koyacağımız çözüm önerileri en temelinden insan onurunu zedelemeyecek yaşlı bakım hizmetleri ve politikalarını hayata geçirmektir. Yaşlanmanın bir yolculuk olduğunu bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

İZMİR’E GELİN
Ege Üniversitesi  Hemşirelik Fakültesi’nden Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, “İzmir’de yaşam süresi çok uzun. Uzun ve keyifli bir yaşam istiyorsanız İzmir’e gelin” dedi. Ege Geriatri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin, “Türkiye’de yüzde 8,8 yaşlı nüfus var. Artık biz yaşlı bir toplumuz. İzmir’deki oran ise yüzde 10,8. İzmir çok daha yaşlı” dedi.

 
Vatandaş istedi, Narlıdere'de yol sorunu çözüldü!
 
Başkan Koştu: Bergama için Ankara’dan düğmeye bastık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş istedi, Narlıdere'de yol sorunu çözüldü!
Narlıdere Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden ...
Fuarizmir’de 'Keyifler Yerinde'
Yaş almış bireylerin etkinliklerle keyifli zaman geçirmelerini ve sağlıklı ...
İzmir'de tasarım zamanı: Genç yetenekler vitrinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından her yıl düzenlenen ...
 
Gaziemir’deki Pazar yeri tartışmasında söz belediyede: Can güvenliğini tehdit ediyordu!
Gaziemir Belediyesi, kapalı pazar yeri esnafının tepkisine neden olan ...
Harmandalı Cemevi'nin temeli atılıyor
Çiğli Belediyesi ve Cem Vakfı Harmandalı Şubesi işbirliğiyle Harmandalı’da ...
Başkan Sandal personeliyle kahvaltıda buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla ...
 
Kültürpark'ta Livaneli rüzgarı
İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatro'sunda bir konser veren Zülfü Livaneli ...
Kordon ve Pasaport için büyük buluşma
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kordon ve Pasaport’ta bulunan işletmelerin ...
Narlıdere’de ‘Çocuk Senfoni Orkestrası’ için geri sayım başladı
Çocuk Senfoni Orkestrası kurmak için çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva