HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2014 Perşembe - 12:56

Başkan Uğurlu’dan girişimcilere Kemalpaşa çağrısı

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere seslenen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Belediyesi ile KOSGEB arasında yapılan protokol uyarınca Girişimcilik Sertifikası alan vatandaşların kuracakları işlerinde 100 bin TL’ye kadar destek alabileceğini söyledi.

Başkan Uğurlu’dan girişimcilere Kemalpaşa çağrısı

İZMİR - Türkiye ekonomisinin kalkınmasında girişimcilerin kilit rol üstleneceğinden hareketle kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile imzaladığı protokol uyarınca kendi işini kurmak isteyenlere, eğitimler sonunda yeni iş fırsatları sunuyor. Protokol kapsamında Girişimcilik Sertifikası alanlara 100 bin TL’ye kadar destek verilebilirken; girişimcilerin 16 Aralık 2014 tarihine kadar Kemalpaşa Belediyesi’ne başvuru yapması gerekiyor. Gençler, kadınlar ve her yaşta girişimci ruha sahip kişilerin başvurabileceği eğitimler hakkında bilgi veren Başkan Uğurlu, “Bir süre önce KOSGEB ile yaptığımız protokol uyarınca; Kemalpaşa Belediyesi işbirliğinde KOSGEB eğitimlerine katılan ve burayı başarıyla bitirenlere sertifika verilecek. Bunu sertifikayı alan vatandaşlarımız ise kuracakları işlerinde kullanılmak şartıyla 100 bin TL’ye kadar destek alabilecek” diye konuştu. Kendi işinin patronu olmak isteyenler için bu desteğin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Uğurlu, “Günümüzde birçok girişimci, çoğu zaman maddi imkansızlıklar nedeniyle akıllarındaki iş fikirlerini bir türlü hayata geçiremiyor. Bu noktadaki sıkıntıyı bildiğimiz için KOSGEB ile diyaloga geçtik ve ne yapabileceğimizi konuştuk. Sonuçta böyle bir işbirliğinin ilçemize önemli katkı sağlayacağını düşündük ve protokolü yaptık. Buna göre; vatandaşlarımız eğitimler sonucu aldıkları sertifikalarıyla kendi işyerlerini açabilecek. Mikro düzeyde başlayan bu girişimler, belki de uzun vadede daha büyük işletmelerin kurulmasının önünü açacak” şeklinde konuştu.
 
BEDAVA PARA DEĞİL
Konuyla ilgili kamuoyunda yanlış bir algının olduğunu da ifade eden Başkan Uğurlu, alınacak destek tutarının 30 bin TL’sinin hibe; 70 bin TL’sinin ise 2 yıl ödemesiz 5 yıl geri ödemeli olduğunu açıkladı. Başkan Uğurlu, “Bazı vatandaşlarımız bu paranın tamamının bedava verildiğini ya da ‘kredi’ alır gibi kullanıldığını sanıyor; halbuki böyle değil. Öncelikle bir iş fikrinizin olması ve sertifikanızın bulunması gerekiyor. Sonrasında ise iş yeri için kullanılacak her türlü giderin belgelendirilmesi ya da faturalandırılması gerekiyor. Sonuçta destek belli şartların yerine getirilmesi karşılığında veriliyor” dedi.
 
SON BAŞVURU 16 ARALIK 2014
Son başvuruların 16 Aralık 2014 tarihine kadar yapılabileceğini kaydeden Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu destekten yararlanmak için başvuru yapanlar arasından 60 kişi seçilecek. Daha sonra seçilen bu kursiyerler, Aralık 2014 ve Ocak 2015 olmak üzere iki dönemde eğitime alınacak. Eğitimleri başarıyla bitirenlere de sertifikaları verilecek. Ciddi düşünen ve kendisine güvenen her girişimciyi bu eğitimlere bekliyoruz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 2015 bütçesi: Nereye/ne kadar ayrılacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 Mali Yılı Performans Programı ve ...
‘Tarihi’ sempozyum bu sözlerle açıldı: Barış denizi olsun!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen ...
Mandalina diyarı Menderes’te bir ilk
Menderes Beleyesi ilk kez geniş çaplı mandalina festivali düzenleme kararı ...
 
Çiğli’de vezneler haftasonu açık
Emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksitlerinin ödenmesi için ...
Bornova’nın vezneleri hafta sonu da açık
Bornova Belediyesi, emlak vergilerinin ikinci taksitinin son ödeme tarihi ...
Pazaryerinde gözlemeye modern çözüm
Açıkta ve sağlıksız koşullarda gıda satışına karşı kararlı bir mücadele ...
 
Karabağlarlı Kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi
Karabağlarlı kadınlar “Şiddete Hayır” panelinde bir araya geldi. Karabağlar ...
Başkan Atila'dan kimyasala maruz kalan 4 işçiye ziyaret
Bornova Belediyesi'nin 4 temizlik işçisi, çöpe atılan zehirli bir atık ...
Meclis’te bütçe tartışması, Kocaoğlu’ndan sert sözler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva