HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2020 Salı - 09:56

Başkan Tugay 'emri yerine getireceğim' dedi: Kılıçdaroğlu'ndan 'Mavişehir' talimatı!

Karşıyaka-Mavişehir'de tartışmalara yol açan arsa satışı ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Olayı inceleyen liderimiz yanlışımızın olmadığını ortaya çıkartmış. Bu bölgenin planları ile ilgili Danıştay’a bir karar düzeltme başvurusunda bulunmuştuk, bir türlü temyiz başvurusu gibi düşünün, onu yakından takip etmem gerektiğine dair talimat verdi. Ben de bana verdiği emri tabi ki yerine getireceğim" dedi.

Başkan Tugay  emri yerine getireceğim  dedi: Kılıçdaroğlu ndan  Mavişehir  talimatı!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sonsöz TV’de önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Tugay, pandemi sürecinde belediye olarak verdikleri sınavı, şu sözlerle anlattı:

“Hem kurum içerisinde hem kent içerisinde alınması gereken tüm önlemleri aldık. Çalışma şartlarını düzenledik, saha kontrolü, hijyen konularında çok önemli önlemler aldık. Bir doktor olarak, bu sürece daha büyük önem verdiğimi söyleyebilirim. Mağduriyet yaşayan insanlarımızın yardımına koştuk. Telefonumuz herkese açık kaldı. İhtiyaç sahibi, ileri yaştaki büyüklerimizi her gün arayarak ihtiyaçlarını karşıladık. Özel bir ekip kurduk. Bundan sonra da aynı ciddiyetle koronavirüs ile mücadelemizi sürdüreceğiz.”

KONTEYNERLER YERALTINA ALINACAK
Pandemi sürecinde temizlik konusunda herkesten daha çok titizlik gösterdiklerini belirten Başkan Tugay, “Temizlik, Karşıyaka halkının bizden beklediği en önemli iş” dedi ve ekledi: “Pandemi süreci temizlik konusunda halkımızın hassasiyetini biraz daha artırdı ama pandemi olmasa da ben yine temizlikle ilgili hassas davranacaktım. Önümüzdeki yıllarda, kent içinde çöpte konteyner dönemini tamamıyla değiştireceğim. Yeraltı konteynerleri, çöp adaları sistemine geçeceğiz. Sokaktaki konteynerler her zaman sorun yaratıyor. Biraz önce arkadaşlarla toplantıdaydık. 22 yeni yeraltı konteyneri için ihaleye çıkacağız.”

KİRLİLİK YARATAN İŞGALE İZİN YOK
Karşıyaka’da yol kenarlarındaki işgaliye şikayetlerini de değerlendiren Başkan Tugay, “Çevreyi rahatsız eden, kaldırım geçişlerini engelleyen, çevre kirliliği yaratan işgallere karşı toleranslı olmamız mümkün değil. Bu kirlilikten ben de çok rahatsız oluyorum. Bunu düzeltemezsek, belediye olarak görevimizi yapmamış oluruz. Bu sorun, yılların sorunu. Kısa zamanda da çözülecek gibi görünmüyor.Bir de izin verilebilecek işgaller var. Bunlara da kamu hakkını gözeterek izin veriyoruz. Gelir elde ediyoruz diye izin vermiş değiliz.  İşgaliye ücretlerini, pandemi nedeniyle üç ay almadık. Temmuz sonuna kadar da almayacağız.  İhtiyaç olursa, süreyi uzatabiliriz. Esnaf dışarıya masa koyuyorsa, müşteri istediği için koyuyor. Hem esnafın kazanması, hem vatandaşın gönlünün olması lazım. Bostanlı’da Cemal Gürsel Caddesi’nde çok yoğun bir kaldırım işgali şikayeti oluyor. Buraları belli bir saatte trafiğe kapatmak ya da tamamen yayalaştırmak seçenekleri üzerinde duruyoruz. Şu anda alınmış kesin bir karar yok. Belli saatlerde trafiğe kapatmak, bence en mantıklısı” dedi.

OTOPARK ÜCRETİ DÜŞÜRÜLMELİ
Karşıyaka’nın otopark sorununun ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çeken Başkan Cemil Tugay, bu konudaki düşüncelerini şöyle anlattı: “Bir otopark bölgesi oluşturabiliriz ve buna engel bir durum yok. Kadıköy’de çarşıya gitmiştik, orada da yapılan düzenlemelerde aynı şeyi gördük. Bostanlı İskele’nin oradaki otopark tam kapasite çalışmıyor. Fiyat düşürüldüğünde, teşvik edici olur ve tam kapasite kullanımı sağlanabilir. Bu projeleri, Büyükşehir ile görüşüyoruz. Ortak bir karar vereceğiz.”

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM VE YAMANLAR PİKNİK ALANI AÇIKLAMASI
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Mavişehir ve Anadolu Caddesi’ndeki trafik sorununu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Büyükşehir’in Karşıyaka’da yapmayı planladığı çok güzel ulaşım projeleri var. Bu projeler hayata geçirildiğinde, trafik de rahatlayacak. Kemal Baysak Bulvarı olarak adlandırdığımız Cumhuriyet Mahallesi’nden Anadolu Caddesi’nin üzerinden geçen bir üst yol, daha sonra İZBAN’ın da altından geçerek Mavişehir ile buluşacak. Bu yolun aynı zamanda Ordu Caddesi ile bağlantısı olacak. Bu şekilde Mavişehir ile otoyol arasında ara bir yol daha tanımlanacak. Cumhuriyet Mahallesi planlarını tamamladık, yeniden bir plan yaparak Büyükşehir’in onayına gönderdik. Onlar da uygun görürse o bölge çok modern ve sosyal donatı alanları ile beraber altyapısı ile beraber planlanmış güzel bir mahalleye dönüşecek. Beraberinde Örnekköy’deki bu kentsel dönüşüm çalışmaları da Büyükşehir şu anda hızlandırdı. Birinci etabı tamamlanmıştı, ikinci, üçüncü etaplarını da hızla gerçekleştireceğiz. Bu konuda Tunç Başkan’ın çok kararlı olduğunu biliyorum.”

Yamanlar Piknik Alanı’nı en kısa zamanda hizmete açmak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyeye ait diğer tesisleri de halkın kullanımına sunmayı amaçladıklarını bildirdi. Sancaklı’da köy kalkınma kooperatifi kurduklarını anlatan Tugay, üreticilere yönelik projeleri hakkında şu bilgileri aktardı: “Sancaklı’da bir köy kalkınma kooperatifi kurduk. Geçenlerde Tunç Başkan ile orada üreticiye 180 arı kovanı dağıtık. Yamanlar domatesiyle ilgili bölgede nitelikli tarım çalışmalarımız var. 3 bin tane domates fidesi dağıttık. Burada amaç, domatesi yerel bir ürün olarak korumak. Kooperatifle anlaşma yaptığımızda, Sancaklı Köyü’ndeki kahvaltı tesisini de hizmete açacağız.”

BOSTANLI PAZAR YERİNİ YENİLEMEK İSTİYORUZ
Bostanlı Pazaryerinin üstüyle ilgili sorunların kendisini çok rahatsız ettiğine değinen Başkan Cemil Tugay, bu konuda net açıklamalarda bulundu: “Bu pazaryerini tamamen yıkıp yeniden yapmayı düşünüyoruz. Çok modern bir pazaryeri olsun istiyoruz. Haftanın 7 günü kullanılacak, otoparkıyla birlikte… Tunç Başkan’a fikir olarak aktardığım da olumlu karşıladı, ‘Hemen yapalım’ dedi. Bununla ilgili bakanlıktan izin istedik. İzin çıktığında harekete geçeceğiz.”

BORÇLU BELEDİYE ALACAĞIMI BİLİYORDUM
Karşıyaka Belediyesi'nin borçları hakkında da bilgi veren Başkan Cemil Tugay, "Borçlu bir belediye devralacağımı biliyordum. Bir kurumu yönetirken mali disiplin sağlamak zorundasınız. Belediyemizin geçmiş dönemlerde almış olduğu hizmetlerden ya da mal alımlarından dolayı oldukça fazla borcu vardı. 2.5 yıl öncesine dayanan borçlar vardı. Şu anda 90 veya 180 gün içinde ödeme yapma şartıyla alım yapıyoruz. Belediyenin her şeyine haciz konmuş durumda. Çok sayıda dava açılmış. Şikayetim de yok, mazeretim de. Hacizlere rağmen sürekli yeni ihaleler yapıyoruz. Yeni tesisler açıyoruz. Bir çok park ihalesi yaptık. Bir anaokulumuz var, yakında bitecek. Semra Aksu Parkı yakında hizmete açılacak. Bahçelievler Katlı Pazaryeri'ni dönüştüreceğiz. Şu anda vadesi geçmiş durumda piyasaya borcumuz yok. Artık ödemeleri zamanında yapabiliyoruz. Bunu söylerken gururlanıyorum. Mali disiplini sağladığımızı söyleyebilirim."

ADRESE TESLİM İHALE DİYE BİR ŞEY YOK
AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'nun, "Göreve gelir gelmez, CHP İlçe Başkanı Serdar Koç'un ortağı olduğu şirkete ihale verdi" iddialarını da yanıtlayan Cemil Tugay, "Konuşmaya değer bir şey yok ortada. İlçe başkanımız zaten gerekli bilgiyi verdi. İlçe başkanımız çok saygın, başarılı bir sanayici. Kendisi, AK Partili belediyelere de iş yapıyor. Maalesef, AK Parti İlçe başkanı olayları çarpıtarak, abartarak gündem yaratmaya çalıştı. Seçimden 6 gün önce ihale yapılmış, 31 Mart'ta göreve seçilmişim. Bunun neresinde torpil olabilir Allahaşkına... Herkes şunu iyi bilsin ki, CHP İlçe başkanı, kentin haklarını gözetir" dedi.

MAVİŞEHİR'DE SATILAN EN PAHALI ARSA
Karşıyaka Belediyesi'ne ait arsanın, hükümete yakın biri olarak tanınan Cengiz İnşaat'a satılması nedeniyle de çok eleştirilen Başkan Cemil Tugay, eleştirilere yanıt verdi. Tugay, "Maalesef konu çok çarpıtıldı. Algı operasyonu var burada. Çok basit bir şekilde izah ediyorum. Diyorum ki... Bizim bir parsel içinde payımız var. Bu parsel, konut imarlı bir parsel. Burası, konut yapılmak üzere plana konmuş bir alan. 27 dönümlük bir alan sözkonusu… Bunun içinde belediyeye ait 2bin 200 metrekarelik bir hisse var. 27 dönüm içinde hangi 2 bin 200 metrekarenin size ait olduğu belli olmayan bir hisse... Üç ayrı parseli birleştirmişler aslında. 2011 yılında Mavişehir’in tamamı Valilik tarafınca toplu konut alanı olarak ilan edilmiş. Böyle bir ilan olunca buradaki bütün planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmiş. O dönem Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyesi buna itiraz etmiş. Büyük hissedar Cengiz İnşaat, ya anlaşacağız, ya da mahkeme yoluyla alacağız, dedi. Komisyonun belirlediği rayiç fiyatın çok üstünde bir bedelle sattık.  Firma, Mavişehir'de herhangi bir yere ödenmiş en yüksek bedeli ödeyerek o hissemizi aldı” dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMENİN DETAYLARI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak yaptığı görüşmeleri anlatan Başkan Tugay, Genel Başkan ile fotoğraf çektirip çektirmediği konusunda yapılan açıklamalara da yanıt verdi. Tugay, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çıkarılan yaygaradan sonra olayı inceletmiş. Bir yanlışımızın olmadığı ortaya çıkmış. Bu konudan zaten kendisinin bilgisi vardı. Belgelerle, teknik olarak kendilerine anlatmıştım. Genel başkanımızın bize olan güvenini, inancını görmüş oldum. Ülkemizde, özellikle büyükşehirlerde bazı alanların rant alanı olarak belirlendiği, bazı insanlara gerçekten peşkeş çekildiği bir gerçek. Genel başkanımızın hassasiyeti de budur. Ranta müsaade etmeyin talimatına harfiyen uyuyoruz. Bu bölgenin planları ile ilgili Danıştay’a bir karar düzeltme başvurusunda bulunmuştuk, bir türlü temyiz başvurusu gibi düşünün, onu yakından takip etmem gerektiğine dair talimat verdi. Ben de bana verdiği emri tabi ki yerine getireceğim. Bu alandaki mücadelemiz devam edecek. Yine Mavişehir’de bizim planlama yetkimiz olmayan bu bölgede son imar kanunu esas alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığımız başvuruyu anlattım kendisine. 8 kat sınırlaması olan bu başvurumuzu yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmak zorunda… Birincisi Şubat ayında yapılan imar kanun değişikliği bunu zorunlu tutuyor, ikincisi de cumhurbaşkanımızın da bu konuda hassasiyeti var ve artık yüksek bina istemediği söylüyor. Buna rağmen herhangi birisi yüksek bina için çaba gösterirse karşısında bizi bulacak. Artık Mavişehir’de 8 katı aşmayan bir yapılaşma istiyoruz. Buna karşı net bir duruşumuz var. İftira atmayı marifet sayan buradan siyasi algı oluşturmanın peşinde koşan insanlar Genel Merkez’e şöyle aktarmışlar olayı: ‘Bu bölgede bir satış yapıldı, ardından da plan değişikliği yapılacak ve rant sağlanacak…’ Bu gerçekten çok adice bir yaklaşım… Böyle bir şey asla olamaz. Her şeyden önce planlama yetkisi bizde değil” dedi.

FOTOĞRAF ÇEKTİREMEDİK, ÇÜNKÜ...
Cemil Tugay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde fotoğraf çektirememelerinin gerekçesini de anlattı: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile 50 dakika görüştük. Normalden uzun bir görüşme oldu. Fotoğraf çektiremememizin sebebi, görüşmenin uzamasıydı. Özel kalem, birkaç kez içeri girdi, sırada bekleyenler olduğunu hatırlattı. Fotoğraf isteyemedim, çünkü genel başkanımızın çok zamanını aldığımızın farkındaydım. Her zaman bize kapılarının açık olduğunu biliyorum. Bu konuyu bile siyasette malzeme yapanların zavallılığına üzülüyorum.Bu şekilde bir sonuca varabileceklerini düşünmüyorum. Böyle yapacaklarına, çalışsalar, üretseler, daha faydalı olurlar."

KARŞIYAKA STADI'NA MÜDAHALE EDEMİYORUZ
Karşıyaka Stadı'nın bir an önce yapılmasını istediğini açıkça bir kez daha ifade eden Başkan Tugay, "Biz maalesef sadece süreci gözleyebiliyoruz ve müdahale etmemize izin verilmiyor. Ben bir an önce stadın yapılmasını istiyorum. Sadece güzel ve çevreyle uyumlu bir proje olsun, yeter. Manevi açıdan Karşıyaka için çok önemli olan bir bölge... Başka hiçbir şekilde değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Stat yapılmasını çok doğru buluyorum ama Karşıyaka Spor Kulübü’nün başka stadı da olabilir. Bu kararı ben veremem. Kulüp, taraftar ve halk belirleyici olacaktır. Üzerimize düşen ne varsa, yapmaya hazırız. Stadın otoparkı ile ilgili encümen kararı almak gerekiyordu. Bir hafta içinde o kararı aldık. Ortada devam eden bir dava yok. Çiğli spor alanı, Karşıyaka sınırlarının dışına taşan bir bölge. O nedenle bizim bir müdahalemiz olamaz" diye konuştu.

ÇİĞLİ, BİZİM BİR PARÇAMIZ, KARDEŞİMİZ
Karşıyaka-Çiğli sınır tartışmalarına da değinen Başkan Tugay, "Çiğli, Karşıyaka'dan kopmuş bir ilçemiz. Bizim bir parçamız, kardeşimiz" yorumunu yaptı: "Çiğli Belediyesi ile çok eskiden açılmış bir davanın devamından bahsediyoruz. Çiğli, Karşıyaka'dan ayrılmış bir ilçe. Bayraklı da öylee. Burada Çiğli Belediyesi’nin sınır problemi gibi dava konusu ettiği alanda yaşayan halk kendini Çiğlili olarak mı tanımlıyor yoksa Karşıyakalı olarak mı? Buna odaklanmak lazım. Biz Çiğliliyiz diyorlarsa, Çiğli Belediyesi'ne geçsinler. Karşıyakalıyız diyorlarsa, kimse onları Karşıyaka'dan kopartamaz. Bu sorunu Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Valilik ile mantıklı bir şekilde çözeriz diye düşünüyorum."

YATIK BİNALARDAN SADECE BİRİ YIKILDI
Karşıyaka Bostanlı'da yıllardır gündemden düşmeyen yatık binalardan birinin yıkıldığını, diğerlerinin yıkımının durdurulduğunu hatırlatan Cemil Tugay, şu bilgileri aktardı: "Büyükşehir, henüz bir değerlendirme yapıp karara bağlamadı. Süreci tıkayan bir şey var. Yatık binalardan biri yıkıldı, diğerlerinin yıkımı durduruldu. Yapılan incelemelerde binaların pek çoğunun riskli olduğuna karar verildi. Bu kararın ardından binalardan sadece biri yıkılabildi, diğerlerinin yıkımı için itiraz edildi. Komisyon, itirazları değerlendirip bir karara varacaktı. Bu yapılamadı, pandemi nedeniyle... O binalar da yıkılıp yerlerine yenileri yapılırsa, 40 yıllık sorun çözülmüş olacak.

 
Başkan Aksoy: Çocuklarımız silah değil oyuncak tutsunlar
 
Menderes'te aileler ve çocuklar için yeni park
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Davutoğlu 2 Temmuz 2020 Perşembe 13:45

Satılan satılmış artık daha neyin mücadelesini vereceksiniz? Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Allah islah etsin.

Yorumu oyla      2      3  
1 Temmuz 2020 Çarşamba 08:33

Mavişehir de oturanlar kendini Çiğli'limi yoksa karşıyakalımı diye sanılarak sınır çizilecekmiş :) Nerede görülmüş? Atakentten itibaren tüm mavişehir Çiğli'ye ait. Neden mi? Zamanında burası İzmirin çöplüğü idi ve Çiğli idi. Emlak Bankası birden burayı konut alanı ilan edince binalar dikilip karşıyaka oldu ne alakası varsa. Çiğli Belediyesi binası 500metre ötede, karşıyaka belediye binası 10 km ötede. Akıl var izan var. Çöplükken Çiğli, çöplük değilken karşıyaka. Bu akılı verenler İzmirden uzaklaştırılmalı.

Yorumu oyla      4      4  
Mehmet79 1 Temmuz 2020 Çarşamba 01:04

Sayın başkan, sadece Cemal Gürsel caddesi değil diğer bir çok yer içler acısı halde. Özellikle Cemal Bülbül sokak ve Şehitler Bulvarı'nda kaldırımda yürümek zorlaşıyor. Esnaf arkadaşlar yola da masa atmaya başladılar. 1-2 tanesi belki göze batmıyor olabilir ama bunun devamı gelirse iyice yaşanmaz hale gelecek. Yürürken güzergah değiştirmek zorunda kalıyoruz. Esnaf kazansın ama sınırları da aşmasınlar yayaya saygı göstersinler. Siz de lütfen gereğini yapın.

Yorumu oyla      3      3  
Birol Duman 1 Temmuz 2020 Çarşamba 00:37

Baskana elestiriler cok zorlama. Elestirenlere o koltugu versen kosarak kacar. Kendisi elini tasin altina koymus, sacma seylerden elestirmek icin elestirmek olsun. Secilmis bir insan birakin bir zahmet de dogru bildigini yapsin. İhtiyaciniz varsa belediyeden de gidin isteyin, ulasmanin binbir yolu var. Biraz yapici olun yahu.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 30 Haziran 2020 Salı 20:50

bir daha seçim.olsa aynı zihniyete oy vermeyecek misiniz..kafaya takmayın,tadını çıkartmaya bakın...

Yorumu oyla      3      4  
Ahmet Çetin 30 Haziran 2020 Salı 19:25

çok innadırıcı değil söylemler.Mavişehirde önce arsanın satılması yanlıştı.Bu saatten sonra neyi kurtaracak bu düzenlemeler.Belediuede çalışanalr ilçede ve ilde yönetimde görev almammalılar.İlçede kaç kişi belediyede görev alıyor ilde kaç kişi beleidye personeli görev yaptıgı sürece siyaseti belediye başkanalrı belirlerl İstese beledye başkanı yarın karşıyaka ilçe başkanını görevden düşürür.Karşıyakada beledye başkanı ne derse ilçe başkanı onu yapmak zorundadır yoksa 1 saat görevde kalamaz hem beldiyenin hemde partinin patronu cemil tugaydır

Yorumu oyla      2      4  
aykızı 30 Haziran 2020 Salı 17:12

Sayın Başkan; bostanlı cadde ve sokaklarında yürümenizi tavsiye ederim. Gerçegi kendiniz görün. C.Bülbül sokak,migros caddesi komple esnafın işgaline ve insafına bırakılmış durumda. kaldırımlar esnafa tahsisli hatta yollarda bile masalar var. yayalar kaldırımda yürüyemediği gibi masa ve araçlardan yolda bile yürüyemez halde. önceki başkan göreve ilk geldiğinde resmi kıyafetli zabıtalarla bostanlı sokaklarında gövde gösterisi yapmıştı ama hiç bir icraat görememiştik. Artık kaldırımlar yayaların,yollar aracların olmalı. bostanlı pazarına da dokunmayın lütfen.pazarın dokusunu düz ayak girişini bozmayın.Sadece otopark sorununu cözün yeter.

Yorumu oyla      4      4  
Selim 30 Haziran 2020 Salı 17:11

Cemil Baskan Karsiyak Belediye meclisinde Mustafa Ozuslu Karsiyakdan secilen bir meclis uyesi sizi birlikte hic goremiyoruz. Mustafa bey neler yapiyor? Bostanli Bravo pastanesinden Bostanli merkeze dogru bir yuruyun karsilikli bir cok meyhane insanin yuruyecegi yerleri gasp etmis durumda. Zabita hic ilgilen miyor? Ayrica Karsiyaka IZBAN istasyonundan NERGIZe yuruyun lutfen sirayla CAYCILAR, kamuya ait olan yerleri GASP etmis durumdalar hatta cocuk parklarini da . Naylon ile kaplanmis ve tente yapilmis vaziyette. Karsiyakaya hic yakismiyor. OZellikle Karsiyaka eski istasyon binasi civari kisa surede bu yayilmanin onune gecilsin arti yolda yuruyemez olduk.

Yorumu oyla      6      4  
bostanlı halkı 30 Haziran 2020 Salı 16:20

Bostanlı da heryer bar ve meyhane oldu.Sadece Cemal Gürsel caddesi değil Cemal Bülbül sokakta da çok büyük sıkıntılar var.Bu sokaklarda aileler yaşıyor.Bizler evlerimize girip çıkamaz olduk.Gece yarılarına kadar süren gürültü patırtı ve içki kokuları arasında yaşamaya çalışıyoruz.Kapımızın önüne araçlarımızı koyamıyoruz.Apartman bahçelerimiz ve kapı önlerimiz işgal edilmiş durumda.Çok ama çok zor durumdayız.Halimizi anlayan yok.Lütfen cemal bülbül sokağa verdiğiniz içki iznini iptal edin.Eskisi gibi huzur içinde yaşamak istiyoruz Bostanlı da.Ya da Bostanlı halkını kendi mahallelerinden kaçıracaksınız..Ne olur bizlere yardım edin..Çünkü bıktık,bunaldık ve artık dayanamaz hale geldik.Herşey ekonomik çıkar demek değildir..İnsanların huzuru herşeyin üstündedir.İçkili yerleri kimsenin rahatsız olmayacağı yerlere taşıyın.

Yorumu oyla      11      4  
Gürsel 30 Haziran 2020 Salı 11:30

Sayın Tugay;Bostanlı'yı trafiğe kapatmanızın ana gayesinin ne olduğunu satır aralarında ifade ediyorsunuz zaten.Bence sizin Bostanlı projenizin özeti şu;"Taşıt'a kapat,Esnaf'a aç". Zaten esnaf yapacağını yapmış.Sizden ricam;lütfen Bostanlı deresinden(Bravo Pastanesi önünden) Balıkçı Parkına kadar yürüyünüz.Yayaların kaldırımda yürüyeceği bir alan kalmadığını göreceksiniz.Yani siz diyorsunuz ki;taşıtı kaldırırım,taşıt yolundan da yayalar yürüsün!(Çok pratik bir çözüm doğrusu).Keza;Bostanlı Pazar yerini,yeniden yaparak neyi amaçlıyorsunuz?Yerel pazarlar altında,açıkta ve denetlenmemiş gıda ürünlerinin satıldığı,davul-zurna ve klarnet ile çevre konutlarda oturanların rahatsız edildiği,Covid19 virüsünün bulaşma noktalarından birini mi yaratmak istiyorsunuz? Sayın Tugay;iyi bir estetik hekimi olabilirsiniz,ancak iyi bir Belediye Başkanı görüntüsü vaad etmiyorsunuz.Karşıyaka ve Bostanlı'yı daha fazla sorunlar yumağı haline getirmeyiniz lütfen.

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Aksoy: Çocuklarımız silah değil oyuncak tutsunlar
Menemen Belediyesi okul öncesi eğitime yönelik projelerine bir yenisini ...
Bayraklı'dan açık hava spor kursları
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, koronavirüs salgını dolayısıyla ...
Büyükşehir'den 'Kan Dostum' kampanyası: 1000 afiş asıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına ...
 
Bornova Belediyesi'nden yarım milyon maske
Tüm imkanlarını koronavirüs salgınını önlemek ve bu süreçte büyük mağduriyet ...
Hollanda'dan Konak'a 'mülteci ve kadınlar' için hibe
Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın finanse edeceği “Türkiye’de yaşayan mülteci ...
Karşıyaka'da ilk Turuncu Çember Kent A.Ş.'ye
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’ye bağlı tesisler 52 kritere sahip ...
 
İzmir'de cankurtaranlar eğitimde
Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi kurarak mavi bayraklı ...
Cumhuriyet devriminin simge ismi İzmir'de yaşatılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyurt semtinde modern ve çevreci bir ...
Torbalı’da ‘Hemşehrim Kartı’ uygulaması başladı
Torbalı Belediyesi, başta Aquapolis Yüzme Havuzu olmak üzere kent genelinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva