HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2020 Cumartesi - 19:06

Başkan Soyer konutlara yerleşen depremzedeleri ziyaret etti: Sadece bugün değil her daim yanınızdayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere tahsis ettiği Uzundere'deki konutlara yerleşen aileleri ziyaret etti. Başkan Soyer, "Yaşadığınız sıkıntıları, acıları yüreğimizde hissediyor, bunu hafifletmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Biz sadece bugün değil her daim yanınızdayız" dedi.

Başkan Soyer konutlara yerleşen depremzedeleri ziyaret etti: Sadece bugün değil her daim yanınızdayız

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Uzundere'de bir yıl boyunca ücretsiz olarak depremzedelerin kullanımına sunduğu dairelerde yaşam başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beyaz eşyadan koltuk takımına kadar her türlü ihtiyacın giderildiği dairelerde kalan depremzede aileleri ziyaret ederek sohbet etti ve  bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Şu ana kadar beş ailenin yerleştiği dairelerde kalanlar bu acı günlerde kendilerini yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesine teşekkür etti.  

'Gerçek hizmet işte bu'
Uzundere'deki konutlara eşi emekli öğretmen Nazan İnan ile yerleşen emekli Milli Eğitim müfettişi Tamer İnan depremin ikinci haftasında ev sahibi olduklarını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün teşkilatınızla gıpta edilecek bir çalışma yaptınız. Acıları paylaştıkça azaltacak çalışmalarınızdan inanın çok etkilendim. Bize dayalı döşeli, her türlü ihtiyacımızın karşılandığı içinde, elektriği, suyu olan bir ev verdiniz. Sizin uzattığınız bu el bizim acılarımızı hafifletmeye çok yardımcı oldu. Ekipleriniz her gün bizi arayarak taleplerimizi, isteklerimizi sordu. İzmir için farkındalık yaratacak bir hizmet verdiniz. Gerçek hizmet işte bu" diye konuştu.

Dairenin resimlerini gören arkadaşlarım buraya gelmek istedi
Özkanlar Apartmanı'ndaki evinin depremden sonra oluşan hasar nedeniyle yıkıldığını belirten emekli Bülent Muammer Turan, "Yalnız yaşıyorum. Uzundere'deki konutlara geldim ve burası gerçekten çok güzel. Büyükşehir bize çok güzel imkanlar sundu. Hatta evleri yıkılan bazı arkadaşlarımla Uzundere'deki dairenin resimlerini paylaştım. Onlar da gelmek istediler" dedi.

Zorlu günlerde yanımızda oldunuz
Depremzede Resul, Ekrem ve Mustafa Tolu kardeşler annelerinin göçük altında kaldığı için hastanede tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Babamızla birlikte buraya geldik. Annemizin hastaneden çıkmasını bekliyoruz. Bu daireyi bize tahsis ederek çok büyük bir iyilikte bulundunuz. Zor günlerde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederiz" dedi. Baba Ekrem Tolu da Başkan Soyer'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Bu evle yeni bir başlangıç yaptık
Depremde yaşadıkları sıkıntıları paylaşan Burcu Usta ise "Bir anda eviniz yok, eşyalarınız yok. Bize sunduğunuz bu ev yeni bir başlangıç oldu. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. İyi ki varsınız" dedi.

Başkan Soyer: Görevimizi yaptık
Başkan Soyer, "Yaşadığınız sıkıntıları, acıları biliyoruz. Onları yüreğimizde hissediyoruz. Bunu telafi etmek mümkün değil. Ancak elimizden ne geliyorsa yaparak bu acıları hafifletmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunun için var. Bizim vazifemiz bu. Sizin bunu takdir etmeniz bize büyük moral ve güç veriyor. Biz sadece bugün için değil her daim yanınızdayız" dedi. Uzundere'deki dairelerin kısa sürede tüm eksikliklerini giderip hazır hale getireceklerini aktaran Soyer, "Uzundere'deki konutlarımızı satışa çıkaracaktık. Ancak yaşadığımız deprem sonrası depremzede yurttaşlarımızın kullanımına açma kararı aldık. Beyaz eşyası, mobilyası, masasından sandalyesine kadar bütün eksikliklerini tamamlıyoruz. Burada bir yıl boyunca kalacak depremzedelerimiz aynı zamanda kullandıkları mobilyaları ve eşyaları da kalıcı konutlarına geçtiklerinde evlerine götürebilecek" diye konuştu.

Depremzedeler bir yıl boyunca kalacakları konutlardan ayrılırken mobilyaları ve beyaz eşyaları da yanlarında götürebilecekler. Elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderler de bir yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'de her birinde 56 daire bulunan 4 bloktaki 224 konutu için başvurular devam ediyor.

 
Torbalı'dan Karaman'ın köyüne gurur heykeli
 
Salgında günün bilançosu: 92 vefat, 3116 yeni hasta!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'dan Karaman'ın köyüne gurur heykeli
Torbalı Belediyesi kardeş belediyesi olan Karaman’a bağlı Göktepe Belediyesi’nin ...
Ulaşımda HES kodu zorunluluğuna 15 gün ek süre!
İzmir Büyükşehir Belediyesi; İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İzmir Valiliği ...
Selçuk'ta arazi yolları yapıldı
Efes Selçuk Belediyesi, Havutçulu mahallesine bağlı Dervent Mevki’ndeki ...
 
Edebiyat otobüsü Çiğlililerin hizmetinde
Çiğli Belediyesi tarafından Edebiyat Atölyesi Dergisi’nin katkılarıyla ...
Karşıyaka’da dayanışmaya bir destek daha
Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları işbirliğinde ...
Başkan Soyer'den deprem sonrası '15 gün' raporu
Sosyal medya hesabı üzerinden deprem sonrası yapılan çalışmaları anlatan ...
 
Depremzede çifte büyük annesinin evini açtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çağrısıyla başlayan "Bir ...
Kentsel dönüşümde hazine miktar fazlalıkları kaldırılmalı!
İzmir depremi, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha ön plana çıkarttı. ...
Bornova doğal tarım gönüllülerinin adresi oldu
Bornova Belediyesi’nin ilçenin eski köy yerleşimlerinden Yaka Mahallesi’ndeki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva