HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2018 Cuma - 14:30

Başkan Şengül'den vekil adaylarına mesaj: Gönlüm emek verenden yana!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül milletvekili adaylarının belirlenmesi sırasında kanaatini parti teşkilatına emek vermiş kişilerden yana kullanacağını söyledi. Şengül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılacağı il kongresine tüm İzmir’i davet etti.

Başkan Şengül den vekil adaylarına mesaj: Gönlüm emek verenden yana!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir’de gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı il kongresine çevrilirken partinin yeni İl Başkanı Aydın Şengül’den önemli açıklamalar geldi.

SonSöz TV’de canlı yayına katılan Başkan Şengül, il yönetim kurulu listesinin İzmir’i kapsayacak isimlerden oluşacağını söyledi. Şengül, dengeli bir listenin seçimlerde başarı getireceğini belirtirken konuya çok önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

İl Başkanı Şengül, 24 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesinde partinin İzmir’deki il başkanı olarak kanaatini ve görüşlerini de açıkladı. Milletvekili aday listelerinin belirlenmesi sırasında alacağı tavrı da anlattı.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

Başkan Şengül, “Bir yandan kongre çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim koordinasyon merkezlerimizi kurduk. Sandık kurullarımızı gözden geçiriyoruz. Adaylık müracaatlarımız başladı, devam ediyor pazar gününe kadar bitecek. Önümüzdeki çarşamba günü de adaylarımız üzerinde, teşkilatlarımızda bir temayül (eğilim) yoklaması olacak. Önce tabana, teşkilata sorulacak görüşleri alınacak. Bizlerin de görüşleri alınacak. Bir de bizim üst komisyonumuz var onlar da değerlendirecek. En son tüm bu görüşler toplandıktan sonra genel başkan yardımcılarımız var. Cumhurbaşkanı’mızın da başkanlığında bunlar değerlendirilecek en son sıralama yapılacak. Bunu yaparken de birçok kriterlerimiz var. Bu kriterleri uygulayacağız.

Peki değişiklik olacak mı? Elbetteki değişim kaçınılmazdır. Teşkilatlarımızda genelde yüzde 60-65’lere varan değişikler olur. Şuandaki mevcut milletvekillerimizde de değişim elbette olur ama kaç kişi değişir ne olur onu zaman gösterecek. İzmir’de daha önce 26 milletvekilimiz vardı. Şimdi sayı 28’e çıktı. Ama benim gönlüm, milletvekilliği yapmış birisi olarak teşkilattan gelen isimlerin, daha çok listede yer almasıdır. Koşturmuş, alınteri dökmüş arkadaşlardan yanayım. Benim de şahsen desteğim onlardan yana olacak. Fikrim sorulduğunda benim tercihim bu yönde olacak. Bunun yanı sıra uzmanlık alanlarında ihtiyaç hissettiğimiz çok değerli, bilim, fikir insanları var. Onları da partimizin üst makamları değerlendirilecektir” açıklamasında bulundu.

OYUN BOZULACAK
Birilerinin seçim sürecinde oyunlar oynamaya çalıştığını belirten Başkan Şengül, 24 Haziran sürecinden AK Parti’nin başarıyla çıkacağını söyledi. Şengül, “Önümüzdeki seçimlerde ne kadar oyun oynarlarsa oynasınlar, ne kadar tiyatro yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Bunlar kağıt üzerinde olmaz, halkı öyle saf,  hiçbir şey bilmeyen sanmasınlar. Bu nedenle önce 24 Haziran’da oyunlarının bozulacağını göreceğiz. Akabinde 2019 yerel seçimlerinde bunun olacağına inanıyorum. İzmir’de 2002’den bugüne kadar uzun süredir hiç bu kadar heyecan duymamış, bu kadar motive olmamıştım. Vatandaşlarımızla teşkilatlarımızla inanılmaz bir heyecanla sanki yeni kurulmuş ilk o iktidara yürüdüğümüz heyecanı görüyorum. Onun da yansımalarının 24 Haziran’da olacağına inanıyorum” dedi.

BİZE BİR ŞANS VERİRİLERSE VAZGEÇMEYECEKLER
Şengül AK Parti belediyeciliğinin kente görülmesi için kendilerine bir kez şans verilmesini istedi. Şengül, “Yarın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız İzmir’de, muhteşem bir başlangıç yapacağız. İzmir’le ilgili yapacak çok şey var. İzmir bizim söylediğimiz gibi gerçekten, ülkenin en iyi potansiyelini barından bir kent. Tarihiyle, limanıyla, ihracatıyla…İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde önce genel seçimlerde sonra yerel seçimlerde , halkımızın gerçekleri görüp en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyoruz. 2019 yerel seçimlerinde de bizlere AK Parti yönetimlerine bir şans veririlerse bizi bırakmayacaklarını biliyorum. Her zaman, temel başarımız belediyelerden gelir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın İstanbul’daki belediye başkanlığından başlayıp, işte Ankara’da, Konya’da diğer büyükşehir belediyelerinde başlayıp devam eden bir süreç var. Bir şekilde bunu İzmir’de de yansımak istiyoruz.  Önümüzdeki seçimlerde de önemli değişikliklerin olacağını görüyorum. İzmir, vatanını milletini seven önemli değerlerine sahip çıkan bir ilimizdir. İzmir için özgürlük söz konusu olduğunda gerisi teferruattır. Vatanının,  ülkesinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda tek yürek tek yumruk olur. Şunu biliyorum, belki İzmir’de geçmişte bize belli önyargıları olan vatandaşın son yaşanan olayları çok iyi okuduğuna, ülkemizin gerçekten bağımsızlık mücadelesini verdiğini gördüğüne inanıyorum ve ona göre de davranacaklarını biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurdu ama bağımsızlık mücadelesi devam ediyor.  Bağımsızlık mücadelesini İzmir ile tüm Türkiye ile beraber vereceğiz” diye konuştu.

İDDİA YOKSA KAPATALIM TEŞKİLATLARI!
Hedefleri hakkında da bilgi veren Şengül, “Siyaset yapan siyasi partiler olabildiğince yüksek oy almaya, insanların gönlüne girmeye, iktidar olamaya çalışırlar. İktidar olmak için mücadele ederler. Hem genelde böyledir hem de yerelde. Biz de yereldeki belediyeleri almak için tüm çabamızla çalışıyoruz. Devam ediyoruz. Matematik olarak ‘şu kadar ilçe alırız, şu kadar bunları toparlarız’ diyerek yapılmış söylemleri de çok basite indirgenmiş buluyorum.  Alabildiğimiz kadar her ilçede iddiamızı ortaya koyup; çünkü iddiamız yoksa bir anlamı da yok, Alacağız. Eğer iddianız yoksa o zaman kapatalım teşkilatları bakalım işimize. Evet, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, sonra tüm ilçe belediyeleri iddiamızı ortaya koyarak yerelde de iktidar olmak için çalışacağız. Tüm çalışmalarımız hazırlıklarımız devam ediyor.

İNSANIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ OLUŞUYOR
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, AK Partili ilçe belediyelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yeterince hizmet alamadığını söyledi. Şengül, “İzmir’de 30 tane ilçe belediyesi var. Siz bütün diğer belediyelerin alt yapısını hazırlıyorsunuz, ne tesadüftür ki  7 bizim ilçe belediyemizin 6’ında bu altyapı işleri seçimlere son bir yıl kala başlıyor. Diğerlerinde herhangi bir kazı yok. Tamamlanmış ama AK Partili belediyelerde son bir yıl kala her taraf kazılıyor. Her yer çamur içerisinde. İster istemez insanın kafasında bu tür soru işaretleri, yargılar oluşuyor. Biz onları dile getirdik, söyledik. Peki Büyükşehir ne cevap verdi diyecek olursanız, şimdi tabi herkes kendi açısından bakıyor, değerlendiriyor. Öyle olmadığını hepsine eşit olduğunu, klasik söylemelerini söylüyor ama sahadaki çalışmalar aynı şeyi söylemiyor.  Sahada yaptıklarınızla konuştuklarınız örtüşmediğinde farklı oluyor. İşte aynı hassasiyeti aynı şekilde yatırımlar yapıldığını söylüyor ama rakamlar, yapılanalar öyle söylemiyor. Hatta kendi beledileri arasında bile, kendi bireysel ilişkileri daha iyi olan belediyelere daha çok yatırım yapıyorlar. Kavgalı olduklarını da engelliyorlar. CHP’li iki belediye arasında bile ayrım yapılıyor.  Bu etik ve doğru değil. Sizi bu mevki ve makamlara kendi egolarınızı tatmin edin diye halk seçip getirmiyor. Halk sorunları çözsün diye oraya getiriyor. Hizmet burada ikinci plana düşüyor. Maalesef kendi egoları kavgaları nedeniyle birçok vatandaş mağdur oluyor. CHP’li aynı ilçelerde de aynı şeyi görüyoruz. ‘Hükümet bize yardım etmiyor’ diyeneler kendi içlerinde bile bu adaleti sağlayamıyorlar” dedi.

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KARŞITLIK ÜZERİNDEN OY VERİYOR
İzmir’in iyi yönetilemediğini belirten Başkan Şengül, “Biz ısrarla İzmir’in iyi yönetilmediğini her defasında söylüyoruz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ‘ben yüzde 50 oy alıyorum, öyle seçilip geliyorum’ diyor. Yüzde 50 oy alabilirsin, insanlar size çok iyi hizmet ettiğiniz için oy vermiyorlar. Sizden çok memnun oldukları için, sizden büyük beklentileri olduğu, size inandıkları için de oy vermiyorlar. Büyük çoğunluğu karşıtlık üzerinden oy veriyorlar. Zoraki, istemeyerek oy veriyorlar. Belki bizim de burada hatamız, hata demeyelim de belki o süreç içerisinde İzmir ile iç içe daha yakın bir politikada olsaydık belki bu duruma da düşmezdik. Bir alternatif kendi içinde oluşsa, çünkü biliyorum CHP’ye oy verenlerin çoğunluğu CHP’li değil…Ben yavaş yavaş onların da değişim sürecine geldiğine inanıyorum. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve 30 ilçeyi çantada keklik görmesinler. Nasıl olsa bize oy verirler diye düşünmesinler. Vatandaşın ciddi şekilde bir ders vereceğine inanıyorum önümüzdeki yerel seçimlerde. İzmir bunu hak etmiyor.  Biz sonuçta şunu söylüyoruz; Birlikte Türkiye’yiz,. Alevi’ ile Sün’nisiyle, Kürt’ü ile Türk’ü ile Laz’ ile tüm yaşam tarzlarıyla, inanışları ile Türkiye’yiz” diye konuştu.

HÜKÜMETİNİN İZMİR’İ CEZALANDIRMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ
Başkan Şengül., Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun kendisine ilettiği ve kent için çözülmesi gerekenler listesiyle ilgili de konuştu. Şengül, “Geçenlerde Aziz Bey bir dosya getirdi, aldık inceledik hemen hemen dosyada bahsettiği sorunların yüzde 80’ni çözülmüş durumda. Öyle çok büyük şeyler, birkaç tane var önemli projeler, zaten onlar hemen başlandı. Diğer birkaç tanesi öyle izinlerin alınması gerekenler, ben onları alıp birebir takip ediyorum. Hükümet İzmir ile ilgili konularda çok daha hassas davranıyor. İnanın bizim diğer AK Partili olan belediyeler, işte İstanbul, Ankara, Konya Burs gibi oralarda hangi resmi süreç işleniyorsa İzmir’de de işleniyor. Hatta İzmir’e daha hızlı ki yanlış algılanmaya sebep olmasın diye.  Bizim İzmir’i cezalandırma gibi asla bir düşüncemiz söz konusu olamaz.  Çünkü İzmir Türkiye’nin çok önemli bir parçasıdır. İzmir ’siz Türkiye olmaz, Türkiye de İzmir ‘siz olmaz.  Hükümetin İzmir’i cezalandırması ayağına kurşun sıkması demektir. Biraz objektif değerlendirmek lazımdır.  Cezalandırmak, bu sığ bir düşünce, ancak küçük düşünenler böyle düşünebilir. Biz daha büyük düşünüyoruz” dedi.

STAT KONUSUNDA SAMİMİYET İSTİYORUZ
Başkan Şengül, kentte tartışlara neden olan stat projeleri hakkında da konuştu. Şengül, “Stat konusunu da siyasi malzeme haline getirdiler. Sonuçta devlet geliyor size yatırım yapıyor. Devlet bunu yaparken destek ve teşvik etmeniz gerekirken yaptırmamak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz.  Dışarıya karşı şirin görünüp arka palanda da her türlü davalar engellemeleri yapıyorsunuz. Burada da bir samimiyet görmüyorum.  Göztepe’ye karşı da inanılmaz direnç oldu, davalar açtılar, engellemeye çalıştılar ama başladı. Sorunsuz yürüyor. Alsancak Stadı’nı da yıkıp yeniden yaptık onunla ilgili bir sürü söylemler yaptılar. ‘Alsancak stadını yıkacaklar, AVM yapacaklar’ falan… Yani yalanlar üzerine kurulmuş bir siyaset var. Kendi yalanlarına bir süre sonra kendileri de inanamaya başlıyorlar. Yapınca da sanki hiçbir şey olmamış gibi, kendileri geçmişte hiç böyle bir şey söylememiş gibi hiç adını bile anmıyorlar. Söylemlerini dönem dönem alıp bakarsanız acayip çelişkiler görüsünüz.  Bir ay farklı, bir sonraki ay farklı şeyler söylüyor. Yani o andaki hava durumuna göre, psikolojisine, motivasyonuna göre söylemler oluyor… Aynı şey yerel belediyeler için de geçerli. Bir bakıyorsunuz Karşıyaka’da belediye başkanı da aynısını yapıyor. İyi de siz bunları konuşurken Karşıyaka nerdeyse kümeye düştü. Düştü amatör kümeye,  yazık değil mi? Yüz yıllık geçmişe sahip köklü bir kulübün bu hale düşmesinin nedeni tüm o yerel yönetimlerdir.  Stat yapılsaydı gelen gelirleriyle beraber kulüp kendini toparlayıp belki bugün ikinci ligde belki Göztepe gibi birinci ligde olma şansı vardı. Neye yardımcı oluyorsunuz? Yardımcı oluyormuş gibi görünmek etik değil. Bunu da oradaki kitle taraftar görüyor, değerlendiriyor.  Biz bunu siyasete malzeme yapmayalım daha çok konuşmayalım. Biz yapacağımızı yaptık. İhalesini yaptık,  hala davalar itirazlar devam ediyor. Davaları çektirecekler, biz yapıyoruz, ihalesini yaptık. Nihai sonuç, kim engelliyorsa gereken cevabı verecekler. Gidip siz bunu eleştireceksiniz, zamanı geldiğinde gidip destek vereceksiniz. O zaman sizi halk cezalandırır. Biz hiçbir zaman ‘Karşıyaka’da yüzde 20 oy aldık, ne yapalım? Yapacak bir şeyimiz de yok’ demedik. Karşıyaka’ya stat yapmayalım demedik. Karşıyaka’yı, Alsancak’ı Göztepe’yi birbirinden ayırmadık. Bunları yaparken siyasi olarak bakmadık, ihtiyaç olarak gördük.  Bu ihtiyaç için üzerimize düşeni diğer illerde nasıl stadyum yaptıysak İzmir’e de yaptık” diye konuştu.

ÖZKANLAR PAZARYERİ SORUNU
Özkanlar Pazaryeri ile ilgili kriziyle ilgiyi de konuşan Şengül  “Bu mesele pazaryeri değil Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi arasındaki kavga sorunudur.  Pazaryeri viyadüklerin altı ile ilgili Karayollarından izin istendi biz her türlü izni verdik. Olumlu görüşleri de verdik. Bizim hükümet olarak yapacak hiç bir şeyimiz yok, kendi aralarında ilçe belediyesiyle  büyükşehir kavga etmeyecek. Aynı siyasi partiden, kendi egoları için kendi vatandaşlarını mağdur etmeyecek. Gidip çözsünler.  Gidip hesaplarını pazarcılar da onlara soracaklar. Yakalarına yapışsınlar yani.  Söyleyeceğim o, yapabileceğimiz bir şey yok. Bu noktada yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Mağdur arkadaşlar bize geldi onlara da söyledik. Zaten Kemal Kılıçdaroğlu da müdahil olmuşsa çözülecek sorun çözümsüz olmuş demektir” dedi.

İNCİRALTI PLANLARI HAZIR
Başkan Şengül, kentin ana gündem maddesi olan Körfez Tüp Geçişi Projesi’yle bağlantılı düzenleme çalışmalarının yapılacağı İnciraltı Planları’nda önemli bir yol kat edildiğini söyledi. Şengül, “Geçen gün Aziz bey geldiğinde dosyanın içinde İnciraltı da vardı. İnciraltı daha önce EXPO’nun yapılacağı bir alandı. EXPO yapılması için Turizm Bakanlığı tarafından planlama yapılmıştı. Daha sonra Büyükşehir dava açtıktan sonra iptal edildi. İptal olunca yeniden plan taslak olarak hazırlandı.Hatta Büyükşehir’in de oluru alındı. Zannediyorum önümüzdeki birkaç ay içerisinde neticelendirilecek. Şimdiden müjdesini verelim.  O çalışmalar yapılıyor,  İnciraltı planları bu yıl içerisinde onaylanacak, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 
19 yıllık evlilik tek celsede bitti
 
Ömer Halisdemir'in kardeşi milletvekili adayı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özel İzmir(!) 27 Nisan 2018 Cuma 21:01

Ak partili büyükşehir belediyelerine hafif raylı ve metro yapımı için hazineden yapılan yardım İzmir‘e neden yapılmadı?

Yorumu oyla      10      5  
seçil özen 27 Nisan 2018 Cuma 17:02

İnciraltı Müjdeniz için çok teşekkür ederiz. İnşallah Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'da İnciraltı ve Körfez Geçişi müjdesi verir.

Yorumu oyla      9      6  
BAYRAKLI BİZİM 27 Nisan 2018 Cuma 16:29

EMEK VERMEYEN SİZE YAKIN BAZILARI BAYRAKLIDA NİYE YÖNETİMLERE SOKULUR BERBER MÜTAHİTLER VB. GİBİ GÖNÜL VERMİŞ BİRÇOK AK PARTİLİ KENDİLERİNE YAPILAN BU YANLIŞI CAMİ AVLULARINDA UNUTMAYACAKLARINI SÖYLÜYORLAR BAYRAKLI İLÇE BİR KAÇ MİLLETVEKİLİN VE VE PARTİLİ OLMAYAN İNSANLARIN OYUNCAĞI OLDU YAZIK HEM NE YAZIK

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK Başkanı İzmir'den aday!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ...
CHP İzmir'den 1 Mayıs çağrısı
Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı için CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel'den ...
Ve Abdullah Gül sessizliğini bozdu!
24 Haziran seçiminde cumhurbaşkanı adaylığı konuşulan 11. Cumhurbaşkanı ...
 
Bahçeli merak edilen o soruyu yanıtladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrasında cumhurbaşkanı yardımcısı ...
AK Parti İzmir'de kadınların eski başkanı vekil adayı
AK Parti İzmir Kadın Kolları eski Başkanı Gözde Keskin milletvekili adaylığı için başvuru yaptı.
Partinin Bayraklı adayıydı: Şimdi vekil aday
AK Parti Bayraklı eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı ...
 
Özer yola çıktı: Parti emektarıyım
Bornova CHP eski İlçe Başkanı Kerim Özer, Konak Belediyesi’ndeki görevinden istifa etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye 15 vekil tepkisi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genişletilmiş ...
İYİ Parti'ye geçen 15 vekil geri mi dönüyor?
Gazete Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP'li kaynaklara dayandırarak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva